Vertical Farming: Ανοίγοντας νέες πόρτες για παραδοσιακούς καλλιεργητές

Vertical Farming - Opening new door for Traditional Growers

Ποιος δεν αγαπά το καλό φαγητό;

Φτιαγμένα από μαμάδες ή διάσημους σεφ, όλα αυτά τα κλικ σε πολύχρωμα πιάτα πυροδοτούν μια νέα συζήτηση μεταξύ των φίλων μας και μερικές φορές φέρνουν νερό και στο στόμα τους.

Όλοι φιλοδοξούμε για νόστιμο, υγιεινό και νόστιμο φαγητό. Και αυτό γίνεται δυνατό μόνο όταν πιάσουμε στα χέρια μας φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Έχετε σκεφτεί όμως ποτέ ποιος διασφαλίζει την υγεία και τη φρεσκάδα των φαγητών μας; Εικασίες; Εδώ είναι η απάντηση –

«Είναι οι σκληρά εργαζόμενοι αγρότες της Ινδίας».

Από το να ξυπνάμε νωρίς στις 4 το πρωί για να δώσουμε νερό στις καλλιέργειες μέχρι να παρατηρήσουμε την ανάπτυξη κάθε φυτού στο αγρόκτημα και να απαλλαγούμε από τα παράσιτα, αυτός ο αγρότης είναι αυτός που φροντίζει την τροφή μας. Αυτά τα λαχανικά που τελικά καταλήγουν στα πιάτα μας και μας θρέφουν με υγιεινά θρεπτικά συστατικά είναι αποτέλεσμα χιλιάδων ωρών εργασίας και σκληρής δουλειάς.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι από εμάς είχαμε αυτή την εικόνα ενός αγρότη που στρώνει πλακάκια σε μεγάλα χωράφια με τη βοήθεια βοοειδών και ενός ατόμου που εργάζεται όλες τις εποχές σε αυτά τα χωράφια.

Αλλά σήμερα, αν σκάψετε βαθύτερα, τότε θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι πολλοί αγρότες έχουν ασχοληθεί σοβαρά με το Vertical Farming και παρουσιάζουν πραγματικά εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ονομάστε το την άνοδο ενός νέου κύματος αγροτών που χρησιμοποιούν την καλύτερη τεχνολογία για την καλλιέργεια τροφίμων για έναν συνεχώς διευρυνόμενο πληθυσμό.

Είμαστε σίγουροι ότι μέχρι τώρα το μυαλό σας πρέπει να έχει βουίξει από περιέργεια για να μάθετε τι ακριβώς είναι η κάθετη γεωργία; Σε τι διαφέρει από την παραδοσιακή γεωργία; Και γιατί η Vertical Farming κερδίζει δημοτικότητα;

Παρεμπιπτόντως, η Vertical Farming & Hydroponics μόλις έδωσε νέες ελπίδες στους αγρότες που εξαρτώνταν αποκλειστικά από τις παραδοσιακές μεθόδους. Ελάτε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε με τα βασικά και να μάθουμε τι οδηγεί όλο και περισσότερους ανθρώπους προς τις κάθετες καλλιέργειες και βότανα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ;

Όταν τα φυτά αναπτύσσονται σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου μεγάλοι δίσκοι φυτών τοποθετούνται ο ένας πάνω στον άλλο σε στοιβαγμένα στρώματα, αυτή η μέθοδος καλλιέργειας συνεχίζει να είναι γνωστή ως Κάθετη καλλιέργεια.

Είναι ένα είδος άχωτης γεωργίας όπου αντί για χώμα, παρέχεται στα φυτά ένα καλλιεργητικό μέσο όπως cocopeat, πετροβάμβακας, περλίτης κ.λπ. Και αυτά τα φυτά τρέφονται με τη βοήθεια της συνεχούς κυκλοφορίας του νερού και των πλούσιων θρεπτικών συστατικών που παρέχονται απευθείας στο ρίζες.

Επιπλέον, οι κάθετες φάρμες εξασφαλίζουν υψηλότερες αποδόσεις σε θρεπτικές καλλιέργειες που προστατεύονται πάντα με τις σωστές θερμοκρασίες και είναι απαλλαγμένες από φυτοφάρμακα και εντομοκτόνα.

ΠΩΣ ΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΘΕΤΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ;

Το να λέμε μόνο για χώμα και χωρίς έδαφος θα αρκούσε τόσο λιγότερο για την κάθετη γεωργία. Έτσι, εδώ σας παρουσιάζουμε όλους τους παράγοντες που αποδεικνύουν γιατί η κάθετη γεωργία κερδίζει δυναμική στην Ινδία και παντού.

Ελεγχόμενος παράγοντας

Η Vertical Farming είναι βασικά μια μορφή Ελεγχόμενης Περιβαλλοντικής Γεωργίας (CEA). Αυτό σημαίνει ότι τα φυτά εκτρέφονται σε ένα κλειστό περιβάλλον όπου η θερμοκρασία, η υγρασία, η ροή του αέρα και τα φώτα είναι όλα καλά συντονισμένα ώστε να παρέχουν το καλύτερο δυνατό οικοσύστημα για την ανάπτυξη των φυτών. Σημαίνει επίσης ότι η Vertical Farms απαλλαγεί από τις ακανόνιστες καιρικές αλλαγές και τα κλιματικά μοτίβα που διαφορετικά καταστρέφουν ολόκληρη την καλλιέργεια που καλλιεργείται με την παραδοσιακή γεωργία με βάση το έδαφος.

Χρόνος ολοκλήρωσης

Επανειλημμένα, η Vertical Farming έχει δείξει πολλαπλή αύξηση στην ανάπτυξη των καλλιεργειών καθώς και στον αριθμό των κύκλων καλλιέργειας που καταγράφονται σε ένα έτος. Αυτό οδηγεί σε αύξηση της αγροτικής παραγωγής και περισσότερη παραγωγή τροφίμων σε ένα χρόνο σε σύγκριση με την παραδοσιακή γεωργία με βάση το έδαφος. Με απλά λόγια, ένα κάθετο αγρόκτημα έχει τη δυνατότητα να κάνει 4-5 κύκλους καλλιέργειας σε ένα χρόνο, εάν φροντιστεί και συντηρηθεί σωστά. Ενώ στην παραδοσιακή γεωργία, θα παρατηρήσετε μόνο 2 κύκλους καλλιέργειας το χρόνο.

Πολλαπλή Φυτική Παραγωγή

Νωρίτερα πρέπει να έχετε δει μια μεγάλη χωράφια αφιερωμένη σε μια μόνο καλλιέργεια. Αλλά με την Vertical Farming, τώρα οι άνθρωποι έχουν αυτό το πλεονέκτημα της καλλιέργειας πολλαπλών καλλιεργειών μέσα στο ίδιο ελεγχόμενο περιβάλλον. Και όλα αυτά στο ίδιο κομμάτι γης. Έτσι, έτσι οι αγρότες ικανοποιούν τη ζήτηση της αγοράς καλλιεργώντας πολλαπλά είδη καλλιεργειών αντί να εξαρτώνται απλώς από ένα.

Παραγωγή όλο το χρόνο

Τώρα αυτό είναι το καλύτερο μέρος για την Vertical Farming. Με το Ελεγχόμενο Περιβάλλον, τα λαχανικά και τα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την αλλαγή της εποχής. Έτσι, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν πάντα φρέσκες καλλιέργειες όλες τις εποχές του χρόνου και αυτό με την ίδια νόστιμη γεύση. Ενώ αυτό δεν είναι δυνατό με την παραδοσιακή γεωργία λόγω της εξάρτησής της από τις εποχιακές καλλιέργειες. Και ναι, τα κάθετα αγροκτήματα είναι μονωμένα από κάθε είδους κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν έξω. Έτσι, εκεί είναι που η υδροπονία κερδίζει το παιχνίδι.

ΝΕΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Τώρα που έχετε αποκτήσει μια καλή εικόνα για το πώς λειτουργεί η κάθετη γεωργία, ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε τις ευκαιρίες που προσελκύουν τους παραδοσιακούς καλλιεργητές προς την υδροπονία.

Φαρμακευτικά Βότανα

Φαρμακευτικά βότανα όπως το Ashwagandha (Winter Cherry), η pudina (μέντα), το Tulsi και τόσα άλλα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν κάθετα με υδροπονική καλλιέργεια. Τα φαρμακευτικά βότανα βοηθούν τους αγρότες να αποκτήσουν τεράστια ζήτηση από τους κατασκευαστές φαρμακευτικών και θρεπτικών ειδών. Και οι καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε ρυθμιζόμενο περιβάλλον μπορούν επίσης να φέρουν υψηλότερες τιμές.

Εξαγωγική Αγορά

Οι ειδικοί μπορούν να αναφέρουν ότι οι καλλιέργειες που καλλιεργούνται σε κάθετες φάρμες είναι ακριβότερες από τις παραδοσιακά καλλιεργούμενες καλλιέργειες – κάτι που είναι κάπως ευχάριστο μέχρι να εξαντληθεί το αγρόκτημα. Αλλά οι αγρότες εξακολουθούν να κερδίζουν όταν αυτές οι καλλιέργειες προσελκύουν ήδη αγοραστές από τα κράτη του Κόλπου και άλλα ασιατικά έθνη. Έτσι, ανοίγει μια νέα ροή εσόδων για τους αγρότες που επιθυμούν να εξυπηρετήσουν και τις εξαγωγικές αγορές.

Συμβόλαιο με την HoReCa

Οι φυλλώδεις πράσινες καλλιέργειες όπως το μαρούλι, ο μαϊντανός και το Lolo Rosso είναι πάντα περιζήτητες λόγω της ευρείας χρήσης τους στα φαγητά που σερβίρονται σε εστιατόρια και καφέ. Με τη δημοτικότητα της κάθετης γεωργίας, πολλά από τα Resorts, Hotels και Food Joints υπογράφουν ετήσιες συμφωνίες με την Hydroponics Farms που μπορούν πάντα να τους παρέχουν φρέσκα και υγιεινά λαχανικά.

Με Εταιρείες Επεξεργασίας Τροφίμων

Οι πολυεθνικές εταιρείες και οι τεράστιοι οργανισμοί απαιτούν πάντα καλλιέργειες που καλλιεργούνται σύμφωνα με τα αυστηρότερα κριτήρια αναφοράς και τα παγκόσμια πρότυπα. Και οι περισσότεροι από αυτούς μεταβαίνουν σταδιακά προς κάθετες φάρμες που φροντίζουν για κάθε μικρή δραστηριότητα και αναφέρουν τα στάδια ανάπτυξης με απόλυτη δικαιοσύνη. Έτσι, αυτό άνοιξε νέες πόρτες κερδών για τους παραδοσιακούς καλλιεργητές που τώρα ασχολούνται ενεργά με την άνυδρη γεωργία.

Λιανικές αγορές

Ένα ξαφνικό άλμα στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την υγεία και την υγιεινή λειτούργησε υπέρ της κάθετης γεωργίας. Τώρα υπάρχει μια απότομη αύξηση στον αριθμό των ατόμων που εγγράφονται για μηνιαία συνδρομή στα Salad Boxes που περιέχουν πράσινα φυλλώδη λαχανικά που καλλιεργούνται σε κάθετες φάρμες κοντά στην πόλη τους. Το γεγονός αυτό υποστηρίζεται από την πρόσφατη ανάπτυξη της μάρκας Rise Hydroponics «Rise Freshz», η οποία σημειώνει νέα επιτυχία στο τμήμα λιανικής, με σχέδια ακόμη και για επέκταση σε εθνικό επίπεδο τους επόμενους μήνες.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Αφού διαβάσετε για την ατομική άνοδο της κάθετης γεωργίας, μπορεί επίσης να σκεφτείτε ότι «Είναι όλο ήλιος και ουράνια τόξα;». Φυσικά και όχι. Δεν είναι μόνο παραδοσιακοί καλλιεργητές, αλλά και διάσημοι επενδυτές και επιχειρηματίες που κάνουν εισβολή στην υδροπονία. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που μπορεί να κάνει ή να χαλάσει το παιχνίδι. Αλλά πως? Εδώ είναι οι επίγειοι λόγοι:

  • Επένδυση: Ολόκληρη η εγκατάσταση, η τεχνολογία και οι αισθητήρες απαιτούν εντυπωσιακά ποσά. Εάν η σκοπιμότητα του έργου εκτελείται από μια ομάδα ειδικών, τότε υπάρχουν πιθανότητες επιτυχίας με τα κατάλληλα άτομα επί του σκάφους.
  • Εξειδικευμένα άτομα: Οι κάθετες φάρμες απαιτούν τις υπηρεσίες και τη σοφία γεωπόνων, κηπευτικών και ειδικών στη γεωργία, οι οποίοι μπορούν να σας καθοδηγήσουν για τα είδη των φυτών που πρέπει να εκτρέφονται και τα πάντα, από τη διατροφή και τα μέταλλα μέχρι τις συνθήκες θερμοκρασίας.
  • Συντήρηση & Λειτουργία: Η πραγματική μάχη ξεκινά αφού το εργοστάσιο τεθεί σε λειτουργία και παραδοθεί στους ιδιοκτήτες. Συνιστάται πάντα να υπογράφετε για τις υπηρεσίες προγραμματιστών έργων υδροπονίας που έχουν επιδείξει μεγάλη ικανότητα στη συντήρηση των καθημερινών λειτουργιών μεγάλης κλίμακας κάθετων αγροκτημάτων.
  • Εύρεση αγοραστών: Μια σωστή στρατηγική ανάπτυξης των καλλιεργειών θα βοηθήσει τους καλλιεργητές να βρουν αγοραστές για το σύνολο της παραγωγής τους. Απλώς η αύξηση ορισμένων γνωστών καλλιεργειών δεν θα σας εγγυηθεί μια σίγουρη πώληση μετά από κάθε κύκλο καλλιέργειας.

ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΘΕΤΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΣ;

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι αγρότες αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα λόγω των μεσαζόντων και ανομοιόμορφη ανάπτυξη των καλλιεργειών λόγω εποχιακών αλλαγών. Αλλά η κάθετη γεωργία έχει έρθει να τους σώσει με αυτούς τους βάσιμους λόγους:

Έξυπνες μέθοδοι καλλιέργειας

Κάθε δραστηριότητα σε μια κάθετη φάρμα υποστηρίζεται από δεδομένα και επιστημονικές γνώσεις. Και αυτό εξασφαλίζει στους αγρότες σταθερές αποδόσεις των καλλιεργειών με τη χρήση αυτόματων μηχανών, αισθητήρων και την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση.

Φέρνει Αειφορία

Η υδροπονία και η άνυδρη γεωργία έχουν κεντρίσει ξαφνικά τα ενδιαφέροντα της σύγχρονης γενιάς με γνώσεις τεχνολογίας που θέλει και πάλι να ασχοληθεί με τη γεωργία.

Ευκαμψία

Η κάθετη γεωργία δεν είναι να αφήσει πίσω πλήρως τη γεωργία που βασίζεται στο έδαφος. Φυσικά, εξοικονομεί πολύ χώρο ενισχύοντας την απόδοση των καλλιεργειών, αλλά μερικές φορές αφορά και την εγγενή φύση των καλλιεργειών. Έτσι, οι καλλιεργητές έχουν αυτή την ευελιξία να επιλέξουν ανάμεσα σε καλλιέργειες που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα και καλλιέργειες που χρειάζονται περισσότερο φυσικό βιότοπο. Αυτό κάνει τα πράγματα αρκετά εύκολα μακροπρόθεσμα.

ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η γεωργία μόλις έλαβε την απαραίτητη ώθηση με το ντεμπούτο της Vertical Farming.

Οι δυνατότητες φαίνεται να είναι τεράστιες εάν εφαρμοστούν σωστά μαζί με έναν καλό προγραμματιστή έργου υδροπονίας δίπλα σας.

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάγνωση αυτού του ιστολογίου.

Εάν είστε ενθουσιασμένοι που θα μάθετε περισσότερα για την κάθετη γεωργία ή θέλετε να μάθετε πώς να ξεκινήσετε με την υδροπονία, τότε μη διστάσετε να μας γράψετε στο [email protected]@gmail.com

Μείνετε ενημερωμένοι με τις καλύτερες συμβουλές για την υδροπονία που παραδίδονται απευθείας στα εισερχόμενά σας από την Rise Hydroponics.

Leave a Reply

Your email address will not be published.