Unwelcome Pest – Gardendaze

0
Unwelcome Pest – Gardendaze

20200729_161606

Απέκτησα δύο μικρά φυτά τροπικού ιβίσκου νωρίς αυτή τη σεζόν – στο ίδιο ταξίδι που αγόρασα τους «αόρατους» ανυπόμονους για τους οποίους μίλησα τη Δευτέρα. Το ένα είναι κάπως κόκκινο-πορτοκαλί χρώμα και το άλλο ένα πορτοκαλοκίτρινο χρώμα – ξέρετε, τα τροπικά φωτεινά χρώματα που έρχονται στον ιβίσκο!

Δεν έχουν ανθίσει όσο θα ήθελα παρά τη ζέστη και την υγρασία που είχαμε, αλλά όταν ανθίζουν με κάνουν αδικαιολόγητα χαρούμενη. Νομίζω ότι απλά μπορώ να υπολογίζω με το ένα χέρι τον αριθμό των ταξιδιών που έχω κάνει στο κέντρο του κήπου φέτος, οπότε οτιδήποτε ανθίζει στην αυλή μου με κάνει πραγματικά χαρούμενο.

Τα τοποθέτησα επίσης ακριβώς δίπλα στην πόρτα μου – μέσα ανάμεσα στα βότανά μου – έτσι τα βλέπω πολλές φορές την ημέρα όταν μπαινοβγαίνω στο σπίτι με τον σκύλο. Έτσι, υπάρχει μια βουτιά χρώματος με τα βότανα όταν ανθίζουν.

Μου αρέσει ιδιαίτερα το κίτρινο. Το κίτρινο είναι ένα από τα αγαπημένα μου χρώματα στον κήπο. Παρακολουθώ λοιπόν τα μπουμπούκια καθώς ξεδιπλώνονται.

Αλλά το περασμένο Σάββατο παρατήρησα ότι κάτι δεν πάει καλά με τα μπουμπούκια. Θα έφταναν σε μια συγκεκριμένη σκηνή –σχεδόν ανοιχτή– και μετά σταματούσαν. Έσκυψα πιο κοντά και άπλωσα το ένα και μου βγήκε από το χέρι.

Αυτό δεν είναι τυπικό –οι ιβίσκοι δεν είναι ΤΟΣΟ εύθραυστοι– έτσι κάθισα αμέσως, σήκωσα το δοχείο και κοίταξα πιο προσεκτικά. Είδα δύο πράγματα που με προβλημάτισαν.

20200726_181042

Αυτό ήταν το πρώτο. Αν δεν ήταν η παρουσία του μυρμηγκιού στο μπουμπούκι, ίσως να πίστευα ότι ήταν αλευρώδη ζωύφια. Αλλά δεν είδα κανένα πλήρες γεύμα – μόνο αυτό το είδος λευκού βαμβακερού υλικού.

Έτσι, κοίταξα λίγο περισσότερο και αρκετά σίγουρος, υπήρχε ένα μικρό πράσινο ζωύφιο σε σχήμα σφήνας – μια πράσινη χοάνη φυτών. Έτσι το λευκό χάος είναι το κερί που κρύβει τις νύμφες του.

Η πρώτη μου επιλογή –πάντα–όταν αντιμετωπίζω οποιοδήποτε παράσιτο–είναι μια απότομη έκρηξη από τον εύκαμπτο σωλήνα, η οποία φαίνεται να λειτούργησε καλά και να απαλλαγεί από τις νύμφες. Είμαστε σε μέτρια ξηρασία, επομένως προσπαθώ να είμαι συνετός σχετικά με τη χρήση του νερού, αλλά την ίδια στιγμή, ο ιβίσκος είναι πολύ ευαίσθητος σε κάθε είδους εντομοκτόνο, ακόμη και σε οργανικά, οπότε ο σωλήνας φαινόταν η καλύτερη επιλογή εδώ.

Και μέχρι εδώ, όλα καλά. Όχι άλλες χοάνες φυτών ή νύμφες. Θα δούμε αν τα υπόλοιπα μπουμπούκια ανοίγουν σωστά. Σταυρωμένα δάχτυλα.

Schreibe einen Kommentar