RediRoot Aeration Pots Review – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

RediRoot Aeration Pots Review

Εμπορευματοκιβώτια εγκαταστάσεων αερισμού, κόλπο ή υπέροχο;

Για τους σκοπούς της πραγματοποίησης μιας πραγματικής ανασκόπησης RediRoot Aeration Pots, επιλέξαμε να καλλιεργήσουμε τη σοδειά μας από άνυδρους ηλίανθους που αναπτύσσονται σε μια δοκιμή δίπλα δίπλα σε γλάστρες RediRoot #3. Έχουμε ακούσει από διάφορους καλλιεργητές, τόσο στην υδροπονία όσο και χρησιμοποιώντας παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας εδάφους ότι πέτυχαν καλύτερες αποδόσεις και ποιότητα καλλιέργειας στη συγκομιδή τους απλώς αλλάζοντας τον τύπο του δοχείου που χρησιμοποιούσαν για την τελική τους μεταφύτευση και ποτίζοντας ή λιπάνοντας ανάλογα.

Οι έμπειροι καλλιεργητές γνωρίζουν ότι όταν ένα καλλιεργητικό μέσο μπορεί να ποτίζεται πιο συχνά χωρίς τον κίνδυνο να παραμείνει πολύ υγρό, η απόδοση της καλλιέργειας βελτιώνεται. Κάθε πότισμα ή λίπανση κάθε καλλιέργειας όχι μόνο παρέχει νερό και θρεπτικά συστατικά. Προσθέτει επίσης διαλυμένο οξυγόνο για τις ρίζες

Αν και φαινόταν σαν ένας εύκολος τρόπος για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, έπρεπε να αναρωτηθούμε «Μπορεί ένας τύπος δοχείου φυτού να κάνει πραγματικά διαφορά στην απόδοση της καλλιέργειας, δεδομένης της ίδιας χωρητικότητας όγκου για να συγκρατεί ένα υπόστρωμα όπως μείγματα κοκοφοίνικα ή τύρφης»; δηλαδή ένα δοχείο 3 γαλονιών είναι ένα δοχείο 3 γαλονιών.

Τι είναι ένα δοχείο αερισμού RediRoot;

Ένα δοχείο ή δοχείο αερισμού λειτουργεί όπως ένα συμβατικό πλαστικό ή πήλινο δοχείο με την έννοια ότι συγκρατεί μια καθορισμένη ποσότητα καλλιεργητικού μέσου και έχει οπές στο κάτω μέρος για αποστράγγιση. Αυτό που καθορίζει ένα εξάρτημα δοχείου αερισμού από ένα κανονικό δοχείο είναι ότι τα πλευρικά τοιχώματα και ο πυθμένας είναι σημαντικά πιο ανοιχτά για αποστράγγιση και αερισμό, δηλαδή αναπνέουν.

Σκεφτείτε ότι στη φύση το έδαφος αναπνέει αρκετά ελεύθερα, δηλαδή για την αποστράγγιση της υπερβολικής υγρασίας, αποτρέπει τη συσσώρευση θερμότητας γύρω από ευαίσθητες ρίζες και επιτρέπει την υγιή ανταλλαγή αερίων, δηλαδή οι ρίζες αναπνέουν οξυγόνο και ο μπαγιάτικος χρησιμοποιημένος αέρας μπορεί να διαφύγει.

Οι συμβατικές πλαστικές γλάστρες περιορίζουν όλες αυτές τις φυσικές και ευεργετικές διεργασίες που συμβαίνουν στο έδαφος. Ένα επιπλέον μειονέκτημα των κανονικών πλαστικών δοχείων είναι ότι προωθούν το “Spin Out”. Αυτό συμβαίνει όταν οι ρίζες προσπαθούν να αναπτυχθούν και να διακλαδιστούν – ωστόσο, όταν χτυπούν μια στερεή επιφάνεια χωρίς ανταλλαγή αέρα, απλώς τυλίγονται προς τα κάτω αναζητώντας αέρα και δεν διακλαδίζονται εκτενώς.

Αυτός είναι μέρος του λόγου για τον οποίο σε κανονικές πλαστικές γλάστρες και δοχεία φυτωρίου βλέπουμε την περισσότερη ανάπτυξη των ριζών σε ένα κυκλικό σχέδιο να αναπτύσσεται μεταξύ της γλάστρας και του εδάφους και όχι στην πραγματικότητα μέσα από το έδαφος.

Όπως μπορείτε να δείτε από το ανοιχτό πλέγμα, όπως η κατασκευή των γλάστρων αερισμού RediRoot, τα πλευρικά τοιχώματα και το κάτω μέρος των γλάστρων μπορούν να αναπνέουν και να στραγγίζουν πιο ελεύθερα. Τα πλεονεκτήματα που ισχυρίζονται είναι ότι οι ρίζες θα διακλαδίζονται αντί να κλωστούν, γεμίζοντας ολόκληρο το δοχείο με υγιή παχύρρευστη ανάπτυξη ρίζας και όχι μόνο τον χώρο μεταξύ της γλάστρας και του μέσου καλλιέργειας. Περισσότερες ρίζες σημαίνει περισσότερα φρούτα.

rediroot-aeration-pot-healthy-roots

Οι έμπειροι καλλιεργητές γνωρίζουν ότι όταν ένα καλλιεργητικό μέσο μπορεί να ποτίζεται πιο συχνά χωρίς τον κίνδυνο να παραμείνει πολύ υγρό, η απόδοση της καλλιέργειας βελτιώνεται. Κάθε πότισμα ή λίπανση κάθε καλλιέργειας όχι μόνο παρέχει νερό και θρεπτικά συστατικά. προσθέτει επίσης διαλυμένο οξυγόνο για να το προσλάβουν οι ρίζες ενώ απομακρύνει τους μπαγιάτικους και εξαντλημένους θύλακες αέρα από το έδαφος

Ανασκόπηση θερμοκηπιακών καλλιεργειών RediRoot Aeration Pots

Για την ανασκόπηση των γλάστρων αερισμού RediRoot, αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε τη γλάστρα # 3, η οποία περιέχει παρόμοια ποσότητα υποστρώματος ανάπτυξης με μια κανονική γλάστρα τριών γαλονιών, τόσο στις μονάδες ελέγχου όσο και στις μονάδες επεξεργασίας φυτών που αναπτύσσαμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα της χρήσης ενός εξειδικευμένο προϊόν Fulvic Acid. Καλλιεργήσαμε το Dwarf Sunflowers, το οποίο ξεκινήσαμε στα τέλη του καλοκαιριού, προσδοκώντας μια Φθινοπωρινή Συγκομιδή λουλουδιών ή ελαιούχων σπόρων (ηλιόσποροι, δηλαδή ζωοτροφές πτηνών).

υδροπονικός-ηλίανθος-ώριμος

Τα δύο συγκροτήματα φυτών αποτελούνταν από εννέα φυτά το καθένα, σε απόσταση περίπου ενός φυτού ανά τετραγωνικό πόδι. Τα φυτά τοποθετήθηκαν σε γλάστρες στα δοχεία αερισμού RediRoot χρησιμοποιώντας ένα premium έτοιμο προς χρήση κοκοφοίνικα και τροφοδοτήθηκαν με θρεπτικά συστατικά Elite Garden από μια δεξαμενή γεμάτη με φιλτραρισμένο νερό EvolutionRO σε εφαρμογή αποστράγγισης στα απόβλητα. Ενώ ένα από τα συγκροτήματα φυτών έλαβε Φουλβικό οξύ ως θεραπεία, όλοι οι άλλοι παράγοντες διατηρήθηκαν ίσοι.

υδροπονικά λουλούδια

Γλάστρες αερισμού στη ζέστη

Αρχικά, το κλίμα των θερμοκηπίων ήταν ζεστό με πολύ αερισμό, καθώς μεγαλώναμε ακόμα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η συχνότητα άρδευσης ήταν σχετικά υψηλή—συνήθως βάζαμε ένα λίτρο θρεπτικού διαλύματος ανά γλάστρα καθημερινά ή κάθε δεύτερη μέρα ανάλογα με την ένταση των συνθηκών φυσικού φωτισμού.

Μας άρεσε πόσο εύκολα στράγγιζαν και ανέπνεαν τα δοχεία αερισμού. Λόγω της βελτιωμένης αποστράγγισης και αναπνοής, μπορούσαμε να ποτίζουμε πιο συχνά, για να ωθήσουμε την καλλιέργεια για περισσότερη ανάπτυξη και ανάπτυξη σε βέλτιστες συνθήκες. Σήμαινε επίσης ότι οι ρίζες των καλλιεργειών δεν θα κάθονταν σε ζεστό λιμνάζον νερό μέσα στο δοχείο, επομένως λιγότερος κίνδυνος ασθενειών των ριζών ή ανάπτυξης σκνίπες από μύκητες.

Γλάστρες αερισμού στο κρύο

Καθώς τα πράγματα δροσίζονται αργά τη σεζόν εδώ στον Καναδικό Ειρηνικό Βορειοδυτικό Ωκεανό, το εξωτερικό κλίμα μπορεί να είναι κρύο, υγρό και σκοτεινό πολύ γρήγορα- κάνοντας μια εξαιρετική δοκιμή για την κριτική μας RediRoot Aeration Pots. Αυτό άρχισε να συμβαίνει ακριβώς τη στιγμή που η σοδειά μας με ηλιοτρόπια που αγαπούν τη θερμότητα έχει σχηματίσει πλήρως μερικά υπέροχα λουλούδια σε παχύρρευστα υγιή και πράσινα φύλλα καλυμμένα με μίσχους. Αυτό μπορεί να σημαίνει καταστροφή ή κακή απόδοση από κάτι που διαφορετικά θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετική καλλιέργεια – το έχουμε ξαναδεί: όταν γίνεται άσχημο έξω, η ρίζα παραμένει υγρή και κρύα με λίγο φως για να τονώσει τα φυτά. Η σήψη της κόμης και η σήψη των ριζών δεν είναι ασυνήθιστες όταν τα πράγματα αλλάζουν τόσο γρήγορα.

Ενώ έχουμε κάποιο έλεγχο στο περιβάλλον στο θερμοκήπιο με λαμπτήρες Summit-Lighting SUM315, θέρμανση και εξαερισμό, οι ρίζες των πλακών τείνουν να παραμένουν πιο υγρές και πιο δροσερές λόγω των εξωτερικών συνθηκών.

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες του δαγκώματος των νυχιών απέδωσαν – καταφέραμε να διατηρήσουμε την καλλιέργεια προς τα εμπρός σε πλήρη άνθηση, επειδή μπορούσαμε ακόμα να λιπαίνουμε, ενώ όχι τόσο συχνά, λόγω του αυξημένου επιπέδου αποστράγγισης και αερισμού που λάμβανε η σοδειά των ηλίανθων. Γλάστρες αερισμού RediRoot.

Εάν η καλλιέργεια είχε τοποθετηθεί σε γλάστρες σε συμβατικά δοχεία, πιθανότατα θα είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα με τη σήψη του στελέχους ή της ρίζας – ακόμη και με δραστικά μειωμένο πότισμα που θα είχε επίσης επιβραδύνει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη σε ερπυσμό.

υδροπονική-ηλιοτρόπια-δοκιμή

Τελική άθροιση στο RediRoot Aeration Pots Ανασκόπηση #1

Τα αγαπάμε! Φαίνεται ότι έσωσαν την όμορφη σοδειά μας ηλίανθων από δυνητικά σοβαρά προβλήματα ή τουλάχιστον βελτίωσαν την παραγωγή όπου διαφορετικά θα περιμέναμε μειωμένα αποτελέσματα λόγω κακών συνθηκών σε εξωτερικούς χώρους. Εξετάζοντας τις ρίζες ως τελική επιθεώρηση στη φάση της ανθοφορίας αυτής της καλλιέργειας, φαίνονται παχιές, υγιείς λευκές και ζωντανές χωρίς σημάδια αποχρωματισμού ή σήψης, όπως μπορεί να είχε συμβεί διαφορετικά.

Σκοπεύουμε να αναπτύξουμε μια μελλοντική καλλιέργεια, χρησιμοποιώντας τα δοχεία RediRoot σε σχέση με τις συμβατικές γλάστρες για να ενισχύσουμε όσα έχουμε ήδη μάθει και βιώσουμε—μείνετε συντονισμένοι!

Εταιρία: RediRoot.com

Προϊόν: RediRoot Aeration Pot #3

Περιγραφή: Στιβαρή, καλοφτιαγμένη γλάστρα 3 γαλονιών με σχέδιο με ανοιχτό πλέγμα στα πλευρικά τοιχώματα και το κάτω μέρος που παρέχει μια πιο ανοιχτή δομή για την αποστράγγιση των ριζών και την αναπνοή σε σύγκριση με τις τυπικές πλαστικές γλάστρες φυτωρίου.

Πλεονεκτήματα:

– περίπου το ίδιο κόστος με το τυπικό δοχείο ή κατσαρόλα
-Στιβαρή, παχιά κατασκευή αντέχει στην πραγματική χρήση
-Το πλαστικό δεν φαίνεται να ξεθωριάζει ή να γίνεται εύθραυστο στο ηλιακό φως
-Διατηρεί πολύ καλά την ανάπτυξη των μέσων καλλιέργειας, π.χ. το κοκοκοφοίνικα στη γλάστρα, ενώ επιτρέπει πολλή ανταλλαγή αέρα και αποστράγγιση
-Επιτρέπει το πιο συχνό πότισμα για να ωθήσει την ανάπτυξη
-Βοηθά στην πρόληψη της σήψης των ριζών και του στελέχους

Οχι τόσο πολύ:

-τίποτα

Βαθμολογία Grozine: 5/5

Ετικέτες: δοχεία αερισμού, γλάστρες αερισμού, γλάστρες rediroot

Leave a Reply

Your email address will not be published.