Pregled Varo banke | Online banka koja provjerava prave okvire

3
Pregled Varo banke | Online banka koja provjerava prave okvire
Varo banka

Gdje su nestali svi visoki APY? Od pada stopa Fed fonda u ožujku 2020., smanjeni su i prinosi na depozite

Ali još uvijek ima mjesta na kojima možete pronaći visok godišnji postotak prinosa (APY) na štednju i Varo banka je jedno od njih. Možete se kvalificirati da zaradite do 3,00% APY* na saldu od samo peni s Varo štednim računom..

Varo Bank NA, članica FDIC-a, moderna je fintech tehnologija. To znači da nema podružnice i da ne možete lako uplatiti gotovinu na svoje račune. Ali ako ste dobri sa svim tim, mogli biste zaraditi snažan prinos na svoje depozite. U ovom članku ćemo proći kroz ono što Varo banka nudi, uz neka od svojih ograničenja.

Logo Varo banke
 • Banka samo na mreži s konkurentnim cijenama i bez naknada
 • Besplatan pristup bankomatima na više od 55.000 Allpoint® bankomata
 • Dobijte svoju plaću do dva dana ranije uz izravni depozit

Tko je Varo banka?

Varo banka je online banka koja nudi nekoliko depozitnih i kreditnih proizvoda. Osnovan je 2015. godine, a sjedište je u San Franciscu. Colin Walsh je izvršni direktor i osnivač.

„Kao prvi Fintech s poveljom nacionalne banke, i unutar reguliranog sustava, Varo će moći ponuditi niz tehnološki vođenih proizvoda, rješenja i iskustava koje ne može niti jedna Fintech i nijedna tradicionalna banka“, rekao je Walsh u intervjuu za CrowdfundInsider.

Walsh je također obećao da će platforma Varo Bank „poticati istinske financijske inovacije u nizu proizvoda za plaćanja, depozite i kredite, zajedno s naprednom personalizacijom, prediktivnim uvidima i virtualnim zajednicama.“

Što oni nude?

Varo banka je online banka. Ako više volite osobno razgovarati s bankom, Varo vjerojatno nije dobar izbor. Također nema mjesečne naknade na svojim bankovnim i štednim računima. Neće vam biti naplaćeno ništa od sljedećeg s Varo bankovnog računa:

 • Naknade za prekoračenje
 • Naknade za bankomate na 55.000+ Allpoint® bankomata u trgovinama kao što su Target, Walgreens i CVS**
 • Naknade za inozemne transakcije
 • Mjesečne naknade za održavanje
 • Naknade za prijenos

Uz niske naknade, Varo nudi solidne kamate na svoj štedni račun, prijevremeni izravni depozit, beskamatne gotovinske predujmove i još mnogo toga. Evo pobliže što dobivate kao Varo kupac.

Štedni račun

Varo ima dvoslojni štedni račun na koji se plaćaju kamate na saldo od peni. Prva razina zarađuje 0,50% APY* na saldi od samo peni. Drugi sloj plaća 3,00% APY*, ali morate ispuniti ove uvjete svakog kvalifikacijskog razdoblja^ da biste primili taj APY:

 • Obavite najmanje pet kvalificiranih kupnji debitne kartice Varo Bank Visa® I
 • Primite kvalificirane ukupne izravne depozite od 1000 USD ili više
 • Također morate osigurati sljedeće: da stanje vašeg bankovnog računa i štednog računa bude veće ili jednako 0,00 USD I
 • Nemojte prekoračiti dnevni saldo štednje od 5000 USD na kraju posla svakog kalendarskog dana za cijeli kalendarski mjesec

Taj posljednji zahtjev mogao bi zvučati čudno. Ali ne možete prijeći saldo od 5000 USD ili ćete izgubiti veći APY.

Varo vam također može pomoći da automatski uštedite novac. Možete premjestiti postotak izravnog depozita vašeg online tekućeg računa na svoj štedni račun. To se zove Save Your Pay. Također možete koristiti Save Your Change, koji će kupnju izvršenu debitnom karticom Varo Banke zaokružiti na najbliži dolar i prenijeti razliku na Vaš štedni račun.

Varo bankovni račun

Uz Varo bankovni račun svoju plaću možete dobiti izravnim depozitom i pristupiti joj do dva dana ranije od prosječnog izravnog depozita.

Rani pristup sredstvima izravnih depozita ovisi o vremenu podnošenja depozita od strane platitelja. Varo općenito takve depozite knjiži na dan kada su primljeni, što može biti i do 2 dana prije planiranog datuma plaćanja platitelja.

Postoji ograničenje potrošnje od 2500 USD po kalendarskom danu s vašom debitnom karticom Varo Bank Visa®. Također postoji maksimalni iznos za podizanje gotovine od 1000 USD po kalendarskom danu. Ako izgubite svoju debitnu karticu, možete je zaključati izravno iz mobilne aplikacije Varo Bank.

Povezano: Ovo su najbolji računi za provjeru studentskih računa

Nema gotovinskih depozita bez naknade

Ako imate posla s gotovinom, Varo banka možda nije ono što tražite. Ne postoji način izravnog polaganja gotovine kod Varoa. Umjesto toga, morate otići na lokaciju Green Dot Network® kao što je Walmart, CVS, Rite Aid, Walgreens, 7-11, Dollar General, Family Dollar, Albertsons, Safeway, Kmart ili Kroger.

Ove tvrtke naplaćuju naknadu za polaganje vašeg novca. Također možete kupiti Green Dot MoneyPak, ali trgovci mogu i za to naplatiti naknadu. Te se naknade kreću od 4,95 do 5,95 dolara. Osim toga, postoji ograničenje za gotovinske depozite od 1.000 USD po danu s najviše 5.000 USD mjesečno.

Podizanje gotovine ipak je mnogo zgodnije. Možete dobiti gotovinu bez naknade na više od 55.000 AllPoint bankomata, s ograničenjem od 1.000 USD po danu. Također možete zatražiti povrat gotovine na blagajni kada koristite svoju debitnu karticu Varo banke.

Novčani predujmovi

Klijenti Varo Banke mogu pristupiti gotovinskim predujmovima pritiskom na gumb s Varo avansnim računom. Nakon što se kvalificirate, možete dobiti do 100 USD izravno u aplikaciji Varo Bank. Kvalificirati:

 • Vaš račun mora biti star najmanje 30 dana sa stanjem od 0,00 USD ili više.
 • Morate primiti kvalificirane izravne depozite na svoj Varo bankovni račun i/ili svoj Varo štedni račun u iznosu od najmanje 1000 USD tijekom proteklog 31 dana.
 • Vaš Varo bankovni račun i/ili štedni račun ne smije biti prekoračen, a Vaš Varo bankovni račun se ne može obustaviti ili zatvoriti.

Nećete svaki platiti kamate na ove predujmove. A za predujam od 20 dolara nećete platiti nikakve naknade. Ali veći predujam dolazi sa sljedećim naknadama:

Za predujam od 20 USD, vaše će se kvalifikacije ocjenjivati ​​dnevno. Za predujmove veće od 20 USD naplaćuju se naknade, a vaša povijest plaćanja i kvalifikacije pregledavat će se mjesečno za povećanje kreditnog ograničenja. Da biste nastavili ispunjavati uvjete za predujam, plaćanja se moraju izvršiti na vrijeme.

Osigurana kreditna kartica

Varo svoje osigurane račune kartica naziva „Varo Vjeruj“. Varo Believe Secured Account ima bez minimalnog depozita a vlasnici kartica mogu koristiti svoj depozit za otplatu stanja na kartici. To dodaje veliku fleksibilnost ako želite izgraditi kredit sa osiguranom kreditnom karticom.

Ono što je možda najzanimljivije kod ove kartice je da se puni nema APR. Također nema nikakve godišnje naknade. Osim toga, svoju karticu možete koristiti za podizanje gotovine s bankomata bez naknade za gotovinski predujam. U kombinaciji, ove značajke čine Varo Believe jednim od najprikladnijih osiguranih kartičnih računa dostupnih danas.

Osigurana kreditna kartica Varo banke

Kakva je usporedba Varo banke?

Varo-ov vrhunski APY i popis proizvoda jedni su od najboljih koje ćete pronaći bilo gdje za online banku. Ali ako je vaš štedni račun veći od 5000 USD, možda biste željeli odabrati drugu banku koja ne ograničava svoj najviši APY.

S druge strane, ako tražite banku koja također nudi jeftinu osiguranu karticu koja će vam pomoći u izgradnji kredita, Varo bi mogao biti izvrstan izbor. Pogledajte ovu brzu tablicu da vidite kako se Varo uspoređuje.

Postoje li naknade?

Varo naplaćuje nekoliko naknada, ali niti jedna nije skrivena. Naplatit će naknadu od 25,00 USD za ekspresnu dostavu zamjenskih debitnih kartica i naknadu za podizanje na bankomatu od 2,50 USD ako koristite bankomat koji nije Allpoint. Operater bankomata može naplatiti dodatnu naknadu.

Postoje naknade za dobivanje Varo predujma iznad 20 USD. Možete ih vidjeti ovdje.

Prodavac vam može naplatiti naknadu ako odlučite koristiti Green Dot Reload @ the RegisterTM za polaganje gotovine na vaš račun Varo banke.

Kako mogu otvoriti račun?

Možete posjetiti web stranicu Varo banke kako biste otvorili račun online. Kliknite ljubičasti gumb „Početak rada“, a zatim jednostavno slijedite upute. Varo kaže da proces prijave ne bi trebao trajati dulje od pet minuta. Također se možete prijaviti preuzimanjem ljubičaste aplikacije Varo Bank iz svoje trgovine aplikacija i slijedeći upute na zaslonu.

Je li moj novac siguran?

Da, Varo banka je banka članica FDIC-a. Uz FDIC osiguranje, dobivate do 250.000 dolara federalne zaštite depozita po računu (u vlasništvu jedne osobe bez korisnika). Također, svi vaši podaci zaštićeni su 256-bitnom AES tehnologijom enkripcije.

Kako da kontaktiram Varo banku?

Možete stupiti u kontakt s Varo-ovom korisničkom službom putem telefona ili e-pošte. Jednostavno nazovite 1-877-377-8276 ili pošaljite e-poštu na [email protected] Radno vrijeme korisničke službe je ponedjeljak – petak, 8 do 21 sat (ET) i subota – nedjelja, 11 do 19 sati (ET).

Recenzije kupaca za Varo su uglavnom pozitivne. Banka trenutno ima ocjenu „Odlično“ od 4,4/5 Trustpilot od više od 2000 recenzija. Također ima ocjenu A+ na Biro za bolje poslovanje (BBB).

Da li je vrijedno toga?

Ako ne radite često s gotovinom ili trebate poslovnice, tada bi se Varo banka definitivno mogla isplatiti za visoki APY. Zapravo, ima jedan od trenutno najvećih prinosa.

I bez mjesečnih naknada na Varo bankovnim računima (bez obzira na stanje na vašem računu), bez naknada za inozemne transakcije i nakon što se kvalificirate, gotovinskih predujmova u aplikaciji, Varo banka zaista ima puno toga za voljeti.

Ali Varo neće biti dobar ako često uplaćujete gotovinu ili trebate pristup poslovnici. Ako ste to vi, vjerojatno ćete htjeti potražiti štednju s visokim prinosom ili mogućnost besplatne provjere u bankama s punim uslugom ili kreditnim unijama.

Česta pitanja o Varo banci

Evo nekoliko uobičajenih pitanja koja ljudi postavljaju o Varou.

Da, Varo je ovlaštena banka koja je članica FDIC-a.

Nudi li Varo kredite za izgradnju kredita?

Ne, ali nudi osiguran račun kreditne kartice bez naknade i kamate koji može pomoći potrošačima da izgrade pozitivnu kreditnu povijest.

Uz Varo nema mjesečnih naknada i sve transakcijske naknade se mogu izbjeći. Međutim, Varo može biti skupa bankarska opcija ako često uplaćujete gotovinu jer ćete morati platiti naknadu za uslugu prodavača do 4,95 USD po depozitu.

Podržava li Varo banka digitalne novčanike i aplikacije za prijenos?

Da, debitna kartica Varo Bank može se koristiti uz Apple Pay, Google Pay i Samsung Pay. Korisnici također mogu slati besplatne i gotovo trenutne prijenose prijateljima i obitelji pomoću mobilne aplikacije Zelle.

Značajke Varo banke

Internetski bankovni računi i kreditna linija

Ništa (transakcije prekoračenja bit će odbijene)

Naknada za zamjenu debitne kartice

Nema za redovnu dostavu, 25 USD za ekspresnu dostavu

55.000+ AllPoint® mreža bankomata bez naknade

pon-pet, 8.00 do 21.00 (EST)

Vikendom, 11.00 – 19.00 (EST)

ODRICANJE OD ODGOVORNOSTI

* Godišnji postotak prinosa (APY) je točan od 1. listopada 2021. Svi Varo štedni računi zarađuju 0,50% APY. APY je promjenjiv i podložan je promjenama. Nije potrebno minimalno stanje za otvaranje računa. Stanje u štednji mora biti najmanje 0,01 USD da bi se zaradile kamate. Da biste zaradili 3,00% APY, Varo štedni račun mora ispunjavati ove zahtjeve: Vlasnik računa mora izvršiti najmanje pet kupovina Varo Visa® debitne kartice u svakom kvalificirajućem razdoblju i mora primiti ukupne kvalificirane izravne depozite od 1000 USD ili više na Varo bankovni račun ili Varo Štedni račun u svakom kvalificiranom razdoblju. Kvalificirajuće razdoblje definira se kao 1. dan u kalendarskom mjesecu do posljednjeg radnog dana u mjesecu. Osim toga, stanje na Varo bankovnom računu i Varo štednom računu ne smije pasti ispod 0,00 USD ni na jedan kalendarski dan u mjesecu, a dnevno stanje na Varo štednom računu na kraju poslovanja svakog kalendarskog dana u mjesecu ne smije biti veće od 5.000 USD.

** Nema naknade za podizanje novca s bilo kojeg Allpoint® bankomata. Naknada za podizanje gotovine na bankomatu iznosi 2,50 USD koju procjenjuje Varo Banka za sve transakcije na bankomatu koje nisu Allpoint® (izvan mreže). Operater bankomata može naplatiti dodatnu naknadu.

^ Kvalificirano razdoblje počinje prvog kalendarskog dana u mjesecu i završava na kraju radnog vremena posljednjeg radnog dana u mjesecu.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar