Out With The Old (Trees), In With The New In NYC

0
Out With The Old (Trees), In With The New In NYC
image_pdf

Η ADM Landscape Corporation, μια εταιρεία σχεδιασμού, κατασκευής και συντήρησης πλήρους υπηρεσιών εξωραϊσμού, έλαβε έγκριση από το NYC Parks Forestry για να αφαιρέσει 20 άγριας καλλιέργειας, ιδιοκτησίας της πόλης „ζιζάνια“, συμπεριλαμβανομένου του επιβλαβούς και επεμβατικού Δέντρου του Ουρανού. Τα δέντρα του δρόμου κατέλαβαν μια περιοχή δεξιάς διαδρομής της πόλης, δίπλα σε ένα εργοτάξιο στη Λεωφόρο Νηρηίδων 550, όπου αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται μια αποθήκη. Παρόλο που η τοποθεσία ήταν αγρανάπαυση για πολλά χρόνια, το Τμήμα Δασολόγων Πάρκων της Νέας Υόρκης υπολόγισε τα 20 ζιζάνια που έπρεπε να αποτιμηθούν, συλλογικά, στα 365.000 $. Ο δημιουργός της εγκατάστασης αποθήκευσης είχε εντολή είτε να πληρώσει την αρκετά μεγάλη αποζημίωση στα Πάρκα της Νέας Υόρκης είτε να αντικαταστήσει τα 20 δέντρα του δρόμου με 166 συνήθως φυτεμένες ποικιλίες σε στοχευμένους δρόμους εντός μισού μιλίου από το εργοτάξιο, στην βορειοανατολική κομητεία Μπρονξ.

NYC Parks

Φωτογραφία: ADM Landscape Corporation

«Το τμήμα NYC Parks & Recreation Central Forestry που διαχειρίζεται, φροντίζει και έχει δικαιοδοσία για τα δέντρα της πόλης, απαιτεί από τους ιδιοκτήτες ακινήτων και τους κατασκευαστές να πληρώσουν για τυχόν δέντρα στους δρόμους που σκοπεύουν να αφαιρέσουν ή αλλιώς να τα αντικαταστήσουν, κάτι που είναι δίκαιο», είπε ο Andy. DiMarino, Πρόεδρος, ADM Landscape Corporation. «Η αρχική εκτίμηση ήταν απροσδόκητα υψηλή, αλλά καταφέραμε να βρούμε λύσεις αποδεκτές από την αρμόδια υπηρεσία της πόλης, ωφελώντας παράλληλα τη γύρω γειτονιά και μειώνοντας δραματικά το κόστος. Μέχρι να τελειώσει η δουλειά, είχαμε εξοικονομήσει 105.000 $ στους πελάτες μας!».

Μετά από διαπραγματεύσεις με το NYC Parks Forestry για λογαριασμό του πελάτη της, η ADM έλαβε την άδεια να αφαιρέσει τα ζιζάνια στα τέλη Φεβρουαρίου 2021. Αντιμέτωπη με το δύσκολο έργο της προμήθειας αποδεκτών ειδών δέντρων στη μέση του χειμώνα, η ομάδα του ADM Landscape μπόρεσε να να τα εντοπίσουν σε πολλά φυτώρια σε όλη την πολιτεία. Επέλεξαν καλλωπιστικά δέντρα σκιάς και ανθισμένα δέντρα που αναγνωρίζονται για την ελκυστική ανθοφορία και το κατάφυτο φύλλωμά τους, με γνωστή στιβαρότητα για δύσκολες συνθήκες φύτευσης. Άλλες επιθυμητές ιδιότητες περιλαμβάνουν την ικανότητα απορροής όμβριων υδάτων και τη βελτίωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Μεταξύ των ειδών που επιλέχθηκαν ήταν η ιαπωνική Zelkova, η ανθισμένη Ιαπωνική Kwanzan, η Yoshino Cherry, η Hawthornes, η Sweet Gums και η Pin Oak. Μέσα σε οκτώ εβδομάδες, τα δέντρα παραδόθηκαν και μέχρι τα μέσα Μαΐου η ομάδα της ADM τα έβαλε να φυτευτούν σε τοποθεσίες σε λάκκους και λωρίδες γκαζόν που είχαν καθοριστεί από το City Forester.

Για τα τελικά βήματα, η ADM διατήρησε τις υπηρεσίες του εξέχοντος Consulting Arborist Carsten W. Glaesar, Ph.D για να χρησιμεύσει ως τεχνικός σύμβουλος για τη διασφάλιση συμβατών εγκαταστάσεων, την παρακολούθηση της προόδου της λειτουργίας και την παροχή συμβουλών σχετικά με τη φροντίδα του δέντρου μετά την εγκατάσταση, όπως π.χ. άρδευση. Στη συνέχεια υποβλήθηκε ένα ολοκληρωμένο υπολογιστικό φύλλο παρακολούθησης εγκατάστασης δέντρου στον επιβλέποντα NYC Parks Forester, επιβεβαιώνοντας την ολοκλήρωση του έργου. Η ομάδα ADM έλαβε το τελευταίο σημάδι από το Forester στις 15 Ιουνίου 2021, ενεργοποιώντας την περίοδο εγγύησης δέντρου 24 μηνών.

Βρίσκεται στο Kew Gardens, NY, η ADM προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα υπηρεσιών που εκτείνονται σε προσαρμοσμένη απόδοση σχεδίασης, φύτευση, πλακόστρωση, επικάλυψη, νυχτερινή διαμόρφωση, περίφραξη πισίνας, περίφραξη, κατασκευή καταστρώματος πολλαπλών επιπέδων και εγκατάσταση αποχετευτικού συστήματος. Η εταιρεία ιδρύθηκε επίσημα το 1980 και ξεκίνησε με τέσσερα μέλη της ομάδας που εργάζονταν μαζί τη δεκαετία του 1970 φυτεύοντας και κόβοντας γρασίδι για εμπορικούς πελάτες.

Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα για τη φροντίδα των δέντρων; Επισκεφθείτε την Tree Services®, μέρος του Χλόη οικογένεια.

Θέλετε να μιλήσετε με συνομηλίκους για τη φροντίδα των δέντρων; Επισκέψου το Φόρουμ φροντίδας δέντρων στο www.expired-link.com, άλλο μέλος του Χλόη οικογένεια.

Schreibe einen Kommentar