Life Force and the Garden

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Life Force and the Garden

Η σπίθα που μεγαλώνει

Του Έβαν Φολντς

www.VortexBrewer.com

Αυτό το άρθρο για το Life Force and the Garden θα κάνει μερικούς από εσάς εκεί έξω να γουρλώσουν τα μάτια σας. Απλώς σκεφτείτε ότι τα φυτά είναι ζωντανά πράγματα, και ως εκ τούτου είναι πολύ περίπλοκα, καθώς συχνά υπάρχουν περισσότερα κάτω από την επιφάνεια από όσα φαίνονται στο μάτι – ειδικά ένα κυνικό ζευγάρι από αυτά.

Εκείνοι που αποκαλούν τη χρήση της λέξης «ενέργεια» σε σχέση με την κηπουρική «καρυδιού» και βρίσκουν παρηγοριά πιστεύοντας μόνο ό,τι μπορεί να «αποδειχθεί» ή αυτό που βασίζεται στη συλλογή μόνο παρατηρήσιμων και αναπαραγώγιμων αποδεικτικών στοιχείων μπορεί να μην επιτρέψουν στους εαυτούς τους να αντιληφθούν τη σημασία από αυτές τις έννοιες.

Δεν πειράζει, μπορεί κανείς να καλλιεργήσει φυτά χωρίς να δίνει σημασία σε τέτοιου είδους πράγματα.

Το μόνο που προτείνεται εδώ είναι αυτό που μπορεί να σας λείπει, στο πλαίσιο της ύπαρξης και της κατανόησης της δύναμης της ζωής και του κήπου Να ξέρετε ότι μπορεί πάντα να είναι καλύτερο. Σκεφτείτε ότι η ανθρώπινη λογική είναι αποκύημα της φαντασίας μας. Κάπως έτσι, δεν υπάρχει κύκλος ή ευθεία γραμμή στη Φύση, αυτά είναι ανθρώπινες εφευρέσεις. Η φύση λειτουργεί σε χάος και δίνες, η ζωή δεν αναπαράγεται από το σχέδιο, και καθορίζεται και συγκρατείται από την ενέργεια. Αυτή είναι η ζωτική δύναμη, το άυλο συστατικό της ζωής που καθορίζει τη ζωή – η οποία φυσικά περιλαμβάνει τη ζωή στον κήπο σας.

Εξετάστε την αρχή με την οποία παρουσιάζουμε το σχήμα ενός μορίου νερού ή τη δομή ενός ατόμου. Τα μικροσκόπια μας δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρά για να δουν πραγματικά ένα μόριο νερού, σίγουρα όχι ένα άτομο. Είμαστε πολύ καλοί στο να λέμε στον εαυτό μας ότι τα έχουμε όλα ξεκαθαρίσει.

Αλλά δεν το κάνουμε, ίσως ποτέ, και αυτό είναι εντάξει.

Σκεφτείτε τη δύναμη της ζωής με αυτόν τον τρόπο. γιατί ένα φυτό ανταποκρίνεται στο φεγγάρι που μεγαλώνει? Γιατί ένα φυτό μεγαλώνει αρχικά λαμβάνοντας υπόψη τη δύναμη της βαρύτητας;

Είναι μια δύσκολη ερώτηση αν την εξεταστεί πλήρως. Οι περισσότεροι θα έλεγαν ότι ένα φυτό ανταποκρίνεται στην επιπλέον βαρύτητα της πανσελήνου που τραβάει το φυτό προς τα πάνω. Αυτό μας λένε τα σχολικά μας βιβλία, όπως και τα παλίρροια. Αλλά σκεφτείτε το, ένα φυτό αντιστέκεται στη βαρύτητα μεγαλώνοντας και η βαρυτική δύναμη από το φεγγάρι δεν είναι αρκετά ισχυρή για να επηρεάσει ένα φυτό που αναπτύσσεται στη Γη. Με άλλα λόγια, σε μια διελκυστίνδα, η Γη κερδίζει.

Στο σχολείο αφιερώνουμε πολύ χρόνο εξετάζοντας πώς πέφτουν τα πράγματα με συγκεκριμένους ρυθμούς χρησιμοποιώντας φανταχτερούς υπολογισμούς και τεράστιες ποσότητες εγκεφαλικής δύναμης μικρών παιδιών, αλλά αποτυγχάνουμε να τα προσκαλέσουμε να φανταστούν ότι η Φύση λειτουργεί με τρόπους που μπορεί να μην ταιριάζουν στις βολικές μας εξισώσεις. Ορίζοντας τη Φύση με κυριολεκτικούς και άκαμπτους όρους, κόβουμε τη μύτη μας για να κακοποιήσουμε το πρόσωπό μας.

Υπάρχουν όλα τα είδη των ερωτήσεων εδώ που δεν απαντώνται, ακόμη και αν τεθούν εξαρχής. Γιατί τα φυτά δεν αποσυντίθενται όταν οι εθελοντές μεγαλώνουν σε ένα σωρό κομπόστ; Γιατί τα θερμόαιμα ζώα διατηρούν τη θερμότητα ενάντια στις δυνάμεις της εντροπίας; Γιατί το σώμα μας δεν αποσυντίθεται μέχρι να πεθάνουμε; Γιατί είναι το αίμα που ρέει σε ένα έμβρυο πριν σχηματιστεί η καρδιά? Πώς το νερό ασκεί ομοιοπαθητική επίδραση ή οργανώνει σε επιφάνειες σε τάξεις μεγέθους υψηλότερες από ό,τι οι μετρήσιμες δυνάμεις λένε ότι θα έπρεπε; Γιατί τα σύννεφα συνενώνονται αντί να διαλύονται; Και συνέχεια. Αυτό που λέμε στον εαυτό μας δεν είναι μόνο αυτό που συμβαίνει.

Ο κύριος λόγος που αυτές οι έννοιες παραμένουν ανεξήγητες στα σχολικά βιβλία ή στους γενικούς επιστημονικούς κύκλους είναι επειδή δεν έχουν μια εξήγηση που να ταιριάζει απόλυτα στις ανθρώπινες κατασκευές της επιστημονικής μεθόδου. Εξαιτίας αυτού, η έρευνα που θα χρειαζόταν για να «αποδείξει» τα πλεονεκτήματα της υπεραισθητής ή της πνευματικής επιστήμης απορρίπτονται ακαταμάχητα επειδή δεν μπορούν να αναπαραχθούν σε μια αποδεκτή λαϊκή επιστήμη.

Αυτό συμβαίνει με το Βιοδυναμική μέθοδος. Η φαινομενική μαγεία της ταφής των κεράτων αγελάδας και της χρήσης στροβιλισμών για την ενίσχυση του νερού δημιουργεί ένα κενό που συλλογικά χρησιμεύει για να επισκιάσει τη συνάφεια της δράσης. Οι λεπτές ενέργειες που λειτουργούν σε συντονισμό για να οργανώσουν τη ζωή δεν είναι μόνο ως επί το πλείστον απαρατήρητες, αλλά συχνά και μη μετρήσιμες. Πώς βλέπετε την αύξηση της θρεπτικής αξίας από τα τρόφιμα σε ένα ράφι σούπερ μάρκετ ή τη ζωτικότητα του νερού μετά την ενεργοποίηση μέσω της έκρηξης;

Αυτό το είδος κατανόησης γεννιέται από την εμπειρία και τη διαίσθηση. Όπως το έργο του Viktor Schauberger, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο «μάγος του νερού». Το έργο της ζωής του καταγράφηκε στο Το βιβλίο Callum Coats Ζωντανές Ενέργειες. Η επιστημονική μέθοδος βασίζεται σε ποσοτική συλλογιστική και δεν είναι ευγενική στην ποιοτική εξέταση, η οποία φυσικά είναι το είδος της τροφής που θα ήθελαν να φάνε οι άνθρωποι και το είδος των φυτών που θα ήθελαν οι αγρότες να καλλιεργήσουν αν τους ζητηθεί. Τι λέει… ποιότητα όχι ποσότητα.

Η έννοια της «δύναμης ζωής» είναι δύσκολο να οριστεί, αλλά οι περισσότεροι θα συμφωνούσαν ότι υπάρχει μια δύναμη της ζωής. Το σύνολο μας είναι σίγουρα κάτι περισσότερο από το άθροισμα των μερών του. Μπορούμε να διαφωνούμε όλη μέρα προσπαθώντας να ορίσουμε αυτή τη δύναμη, αλλά δεν πρέπει να μας εμποδίσει να την εκμεταλλευτούμε.

Σκεφτείτε το ως εξής:

Δεν υπάρχει καμία απολύτως εξήγηση για το γιατί τα σκουλήκια είναι δέκα φορές υψηλότερα σε ασβέστιο σε σχέση με αυτό που τρώνε, ή όπως ο Kevran diohow ένα κοτόπουλο μπορεί να γεννήσει ένα αυγό κάθε μέρα χωρίς να τρώει αρκετό ασβέστιο για να το παράγει. Kervran εικονογραφημένο στο Βιολογική Μεταστοιχείωσηαλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να χρησιμοποιούμε χυτά σκουληκιών και να τρώμε αυγά.

Σωστά?

βιοενεργειακή δύναμη ζωής

Ετικέτες: βιοδυναμική, ομοιοπαθητική, ζωτική δύναμη, δυναμοποίηση, Rudolf Steiner, λεπτή ενέργεια, viktor schauberger, vortex brewer

Leave a Reply

Your email address will not be published.