Leafy Green vs Vine Crops

Leafy Green vs Vine Crops

Θέτοντας αυτές τις πληροφορίες σε λειτουργία

Με αυτή τη σημαντική διαφορά μεταξύ των τύπων φυτών, δημιουργεί μια μεγάλη απόφαση για έναν καλλιεργητή που προσπαθεί να χτίσει μια επιτυχημένη φάρμα. Σε αυτήν την τελευταία ενότητα, θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε ορισμένες σημαντικές ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία σας.

Κάποιοι μπορεί να αναρωτηθούν, εάν η βασική αρχή είναι η ίδια, γιατί δεν έχουμε απλά μεγαλύτερα συστήματα NFT για αμπελοκαλλιέργειες; Ή έστω στο ίδιο μέγεθος; Και η αλήθεια είναι ότι αυτή ήταν στην πραγματικότητα μια τυπική προσέγγιση πριν από αρκετές δεκαετίες, στις δεκαετίες του 1960 και του 70. Το πρόβλημα είναι ότι τα ριζικά συστήματα για αμπέλια μπορούν να γίνουν πολύ, πολύ μεγάλα. Σε αντίθεση με τις φυλλώδεις καλλιέργειες, οι οποίες συγκομίζονται μετά από μόλις 6 εβδομάδες, τα αμπέλια έχουν κύκλο ζωής από 8 έως 18 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, οι ρίζες δεν σταματούν να μεγαλώνουν! Μπορούν πολύ εύκολα να φράξουν κανάλια, ακόμα και πολύ ευρεία. Τα δοχεία χρησιμεύουν για τον περιορισμό των ριζών.

Μια άλλη κοινή ερώτηση είναι: Χρειάζεστε διαφορετικά θρεπτικά συστατικά για αυτά τα διαφορετικά είδη καλλιεργειών ή μπορείτε να ταΐσετε όλα τα φυτά σας με το ίδιο διάλυμα, από μια ενιαία δεξαμενή; Θεωρητικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ίδια θρεπτικά συστατικά, αλλά αυτό δεν συνιστάται. Οι διατροφικές απαιτήσεις των ενήλικων, ανθοφόρων φυτών είναι διαφορετικές από τα νεαρά φυλλώδη φυτά. Διαφορετικές λύσεις συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.

Είναι το ένα πιο κερδοφόρο από το άλλο; Δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό, γιατί η αλήθεια βασίζεται σε πολλούς παράγοντες. Ποιο συγκεκριμένο φυτό παράγεις; Πώς είναι η αγορά σας; Σε ποιο σημείο τιμής μπορείτε να πουλήσετε; Κατά μία έννοια, σχεδόν κυριολεκτικά συγκρίνετε τα μήλα με τα πορτοκάλια. Τούτου λεχθέντος, ενώ δεν υπάρχει συσχέτιση μεταξύ κατηγορίας και κερδοφορίας, συνήθως συνιστούμε στους περισσότερους ανθρώπους να ξεκινήσουν με καλλιέργειες φύλλων. Είναι πιο εύκολο στη διαχείρισή τους, πιο εύκολο να πωληθούν σε αρχικό επίπεδο, έχουν υψηλότερο ποσοστό περιστροφής καλλιέργειας (που σημαίνει ότι οι αποτυχημένες καλλιέργειες μπορούν να αντικατασταθούν πιο γρήγορα) και τελικά απαιτούν λιγότερη εργασία.

Αυτό είναι ένα άλλο σημαντικό σημείο. Οι καλλιέργειες αμπέλου απαιτούν περισσότερη δουλειά. Σε αντίθεση με τα φυλλώδη χόρτα, που απλά μεγαλώνουν σε σύστημα χωρίς να χρειάζονται συντήρηση. Τα αμπέλια απαιτούν τακτική συντήρηση με τη μορφή κλαδέματος, κοπής, χαμηλώματος και πολλά άλλα. Αυτή η εργασία πρέπει να εκτελείται για πολλές εβδομάδες πριν να είστε έτοιμοι για τη συγκομιδή. Ωστόσο, σε πολλές αγορές, μπορεί να είναι εξίσου κερδοφόρο, ή και περισσότερο!

Leave a Reply

Your email address will not be published.