Koje je najtočnije mjerenje tjelesne masti?

1
Koje je najtočnije mjerenje tjelesne masti?

Dakle, želite znati koje je najtočnije mjerenje tjelesne masti? Evo popisa od pet različitih postupaka za mjerenje tjelesne masti.

Uz sve što se trenutno događa u svijetu, počinjemo shvaćati koliko je važno imati zdravo tijelo. To je naša prva linija obrane od virusa i mnogih drugih kroničnih bolesti koje mogu štetno utjecati na naše živote.

Ako pokušavate doći u formu, vaga je jedna od najvažnijih stvari koje trebate imati kod kuće. Omogućit će vam da pratite svoj napredak i utvrdite jeste li na pravom putu za mršavljenje.

Ako se pitate koje je najtočnije mjerenje tjelesne masnoće, pokrivamo vas.

Najpreciznije mjerenje tjelesne masti

Dobivanje točnog mjerenja tjelesne masnoće ključno je za razumijevanje kako vaš program mršavljenja ili aktivnosti utječu na svaki dio vašeg tijela.

Međutim, nije uvijek lako izmjeriti tjelesnu masnoću. Neki postupci zahtijevaju da posjetite kliniku ili bolnicu ako želite točno mjerenje.

Ipak, zaključili smo da bismo vam trebali pomoći da shvatite svoje mogućnosti. Ovo su neki od njih:

1. Test kožnih nabora

Test kožnih nabora vjerojatno je jedan od najlakših postupaka za mjerenje tjelesne masti. Ipak, potreban vam je profesionalac s vama ako to želite shvatiti ozbiljno.

Test kožnih nabora mjeri debljinu određenih dijelova vašeg tijela. Za muškarce, ti dijelovi uključuju bedra, trbuh i prsa. Za žene, dijelovi koje moramo izmjeriti su bedra, triceps i suprailijak (oko jedan inč iznad desne kosti kuka).

Profesionalac može odrediti vaš udio masnoće u tijelu preklapanjem kože i korištenjem stezaljke s kaliperom.

Uz to, važno je napomenuti da test kožnih nabora nije tako točan kao ostali testovi koje smo ovdje naveli.

2. Hidrostatsko vaganje

Ako želite točnije mjerenje tjelesne masti, možete isprobati hidrostatsko vaganje.

Prvi korak je prilično jednostavan. Vi samo trebate izmjeriti svoju ukupnu težinu pomoću vage za vaganje.

Sljedeći dio je gdje postaje teže. Morat ćete postaviti vagu i stolicu pod vodu.

Nakon što se skinete, sjednite na stolicu i pazite da pola tijela uronite u vodu. Nakon što vam vaga pruži mjerenje, oduzmite težinu stolice od nje.

To bi vam trebalo pružiti točno mjerenje tjelesne masti.

3. BOD POD

Ovaj sljedeći test je prilično kompliciran jer zahtijeva bitan dio opreme koji možda nećete moći pronaći drugdje. BOD POD je zatvorena komora u kojoj ćete sjediti nakon mjerenja tjelesne težine.

Ova oprema će zatim izmjeriti količinu zraka koju vaše tijelo ispušta kada se nađete u posudi u obliku jajeta. Cijeli ovaj proces koristi princip poznat kao pletizmografija pomaka zraka.

Iako je ovo možda jedan od najtočnijih testova koje možete poduzeti, ujedno je i jedan od najskupljih. Da ne spominjemo tehničku stručnost koja je potrebna za završetak ovog procesa.

4. Napredna ljestvica tjelesne masti

Ako nemate sredstava ili resursa za poduzimanje BOD POD ili hidrostatskih testova vaganja, ali također želite nešto preciznije od testa nabora kože, još uvijek imate druge mogućnosti.

Jedna od njih je korištenje napredne ljestvice tjelesne masti. Zahvaljujući tehnološkom razvoju koji smo napravili posljednjih godina, vage za vaganje koje mjere tjelesnu masnoću sada su komercijalno dostupne.

Ovi uređaji izgledaju baš kao vaše obične vage za vaganje, ali nude više vrhunskih značajki.

Na primjer, u ovom dubinski pregled Renpho skale, otkrit ćete da ovi uređaji sada mogu koristiti senzore za praćenje svakog dijela vašeg tijela.

Napredne vage za vaganje tjelesne masnoće također se mogu povezati s Bluetoothom ili WiFi-om za slanje informacija o vašoj težini na vaš pametni telefon. Ova značajka posebno olakšava promatranje vašeg napretka jer će vaš ručni uređaj pohraniti sve vaše podatke.

5. DEXA skeniranje

DEXA test skeniranja, također poznat kao test apsorpciometrije rendgenskih zraka s dvije energije, koristi istu tehnologiju koja se koristi u rendgenskim zrakama.

Iako se obično koristi za mjerenje gustoće kostiju, također vam može pružiti detaljna mjerenja sastava vašeg tijela.

DEXA skeniranje može pokazati sadržaj masti u vašem tijelu u zdjelici, trbuhu, nogama ili rukama. Budući da je gotovo sličan rendgenskom testu, rezultati su prilično brzi i točni.

Međutim, DEXA strojevi za skeniranje nisu uvijek dostupni za javnu upotrebu. Dostupni su samo u odabranim bolnicama ili ustanovama u svrhu istraživanja.

Zaključak

Održavanje idealne tjelesne težine jedna je od najvažnijih stvari na koje se trenutno moramo usredotočiti. To će nam dati opću predodžbu o tome koliko smo zdravi.

Međutim, samo poznavanje svoje tjelesne težine ponekad je nedovoljno. Također morate odrediti sadržaj masti u tijelu kako biste bili sigurni da ste na pravom putu.

Ako ne znate koje je najtočnije mjerenje tjelesne masti koje vam je dostupno, nažalost, većina testova je skupa ili nije lako dostupna.

Ipak, još uvijek možete ulagati u napredne vage za vaganje tjelesne masti kako biste pratili svoj napredak.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar