Kako se pridržavati plana prehrane da biste brzo smršavili

0
Kako se pridržavati plana prehrane da biste brzo smršavili

Kada započnete program mršavljenja, jedna od prvih stvari koje trebate znati je da ćete se morati potruditi da se držite svog plana prehrane.

Držati se svog plana znači jesti samo onoliko kalorija koliko je potrebno vašem tijelu i izbjegavati sve dodatne. Ako niste predani tome, gotovo je nemoguće natjerati ga da ostane.

Srećom, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste osigurali da se držite svog plana prehrane. Provjerite ih u nastavku.

6 savjeta koji će vam pomoći da se pridržavate svog plana prehrane

Evo što trebate učiniti kako biste se držali svog programa mršavljenja i uspješno izgubili neželjenu težinu:

1. Razvijte plan prehrane

Ne možete se držati plana prehrane ako ga uopće nemate.

Kada kreirate svoju prehranu, trebali biste uzeti u obzir koliko kalorija unosite na dnevnoj bazi, kao i što unosite. Jedite i pijte samo dovoljno da ih kasnije izgorite vježbanjem.

Ako smanjenje unosa nije moguće, razmislite o izbacivanju određene hrane i pića iz svoje prehrane ili da ih zamijenite niskokaloričnim varijantama.

Ako još ne znate kako napraviti plan prehrane, možete idite na ovu stranicu započeti.

2. Prepustite se odgovorno

Iako želite striktno slijediti svoj plan prehrane, suzdržavanje od uživanja u omiljenom obroku ili međuobroku teško da završava dobro.

Zamislite da večerate vani s prijateljima ili rodbinom, samo da biste shvatili da ne možete pojesti većinu namirnica s jelovnika. To će vas izluditi.

Vjerovali ili ne, vaše tijelo dobro podnosi prejedanje. Istraživači sa Sveučilišta u Bathu dvije grupe zdravih muškaraca jele pizzu dok nisu “udobno puna“ ili „ne mogu pojesti još jedan zalogaj“.

Oni u potonjoj skupini uspjeli su pojesti količinu od jedne i pol pizze, unoseći dvostruko više kalorija, ali i dalje pokazujući normalnu razinu šećera u krvi.

Istraživači zaključuju da je u redu s vremena na vrijeme priuštiti se gozbi. To je prepuštanje iz dana u dan zbog čega se planovi prehrane pokvare.

Unosite prave hranjive tvari tijekom dijete

3. Pazite na hranjive tvari

Ako osjećate da vam dijeta ne uspijeva, to je vjerojatno zato što ne unosite prave hranjive tvari.

Željeli biste više proteina, vlakana i željeza u svom planu prehrane. Evo zašto:

  • Proteini pomažu kod mišićne mase i daju vam oblik tijela kakav želite.
  • Vlakna vam pomažu da se osjećate sito jedući manje, a da ne spominjemo reguliranje pražnjenja crijeva.
  • Željezo je ključno za prijenos hranjivih tvari kroz tijelo.

Postoje i drugi nutrijenti koje biste mogli uključiti u svoju prehranu. Ali ako se držite potpunog obroka s pravim porcijama voća, povrća i mesa, obično se nećete morati brinuti da ih nećete dobiti. Imat će sve što vam treba, a onda i nešto.

4. Pronađite prijatelja za dijetu

Pomaže i ako nađete prijatelja za dijetu ili partnera. Na taj način možete dijeliti savjete, vježbati zajedno i motivirati jedni druge kako biste oboje mogli ostati na pravom putu prema svojim fitnes ciljevima.

Ako imate prijatelja za dijetu, također ćete biti motiviraniji. S tom osobom također možete podijeliti svoje probleme s dijetom i ona vas može motivirati da nastavite.

5. Usredotočite se na dosljednost

Ostati na pravom putu i pridržavati se plana prehrane ključno je za postizanje vaših fitnes ciljeva. Ipak, morate shvatiti da ne morate biti savršeni. Ono što je još važnije je da morate biti dosljedni onome što radite.

Ciljati na nulte greške u prehrani je nemoguće. Što se više kontrolirate, to ste više potaknuti ili u iskušenju da jedete.

Imajte na umu da i dalje možete živjeti svoj život kao i uvijek, čak i ako slijedite strogi plan prehrane.

Pratite svoj napredak tijekom dijete

6. Pratite svoj napredak

Praćenje vašeg napretka jedan je od najvažnijih načina da se pridržavate plana prehrane.

Napravite grafikon ili zabilježite svoj napredak kako biste na prvi pogled mogli vidjeti funkcionira li vaša dijeta.

Zabilježite koju hranu jedete, koliko kalorija unosite i sve promjene u vašem tijelu.

Također, zapišite vrijeme koje ste proveli u teretani i gdje ste hodali ili trčali. Koristite ove informacije kako biste saznali koje vježbe trebate odabrati kako biste postigli najbolje rezultate.

Završne misli

Nadamo se da ste do sada shvatili da su ovi savjeti jednostavni i laki za napraviti. Ne morate jesti dosadnu hranu ili patiti od gladi.

Kada ste na planu prehrane, važno je zapamtiti da morate biti dosljedni. Ne gubite motivaciju na pola puta. Držite se toga, čak i u najtežim vremenima.

Kad naiđete na tu prepreku, samo pročitajte načine da se motivirate.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar