Kako prevladati ovisnost o slatkišima da biste smršavili

1
Kako prevladati ovisnost o slatkišima da biste smršavili

Rezanje šećera ima mnoge prednosti kao što su gubitak težine i osjećaj energije tijekom cijelog dana. Evo kako prevladati ovisnost o slatkišima.

Ako ste dulje vrijeme robovali silnoj ovisnosti o šećeru, onda će vam ovi savjeti pomoći da prevladate ovisnost o šećeru.

Vrijeme je da prevladate ovisnost o šećeru

Iako je većina pojedinaca informirana da jedenje puno šećera nije dobro za vas, mnogi korisnici ne znaju koliko smrtonosna može biti ovisnost o šećeru.

Šećer je povezan s pretilošću, srčanim bolestima i nizom drugih zdravstvenih stanja s kojima se nitko ne bi želio boriti.

Već biste trebali shvatiti da je šećer nezdrav za vas ako ste došli ovamo tražeći strategiju za prevladavanje ovisnosti o slatkišima.

Većina ljudi je svjesna da šećer može biti fatalan, ali nešto im stoji na putu prevladavanja njihove osobne ovisnosti kao što su:

  • Ne misle da je njihov unos šećera povezan s ovisnošću.
  • Nesvjesni koliko šećera unose.
  • Pokušali su se odreći šećera, ali su shvatili da je to preteško.

Pomaže li vam rezanje šećera stvarno izgubiti težinu?

Što se događa ako izbacite šećer iz svoje prehrane? Šećer je najveća komponenta praznih kalorija u nekoliko naših svakodnevnih dijeta. Stoga je razumno pretpostaviti da će eliminiranje iz prehrane pomoći u gubitku težine.

Prije nego što jednostavno odustanete od uobičajene Cole ili Mountain Dew, zavjetujete se da više nikada nećete jesti čokoladu ili kolač ili čak odustati od svog omiljenog sendviča, evo činjenica o tome hoće li vam smanjenje šećera zapravo pomoći da smršate.

Iako to možda nije odgovor koji tražite, istina je jer će vam smanjenje šećera pomoći da smršate.

Kada konzumirate šećer, vaš metabolizam se ubrzava, stvarajući inzulin i uvlačeći glukozu u vaše stanice, uzrokujući da vaše tijelo skladišti masnoće za kasniju upotrebu. Naravno, to dovodi do debljanja.

Prevladavanje ovisnosti o šećeru provjerenim koracima

U životu smo barem jednom susreli vitku osobu koja je poznata po tome što najviše jede, a pritom se ne udeblja. Dogovoren?

A s druge strane razmišljanja, također smo vidjeli ljude koji se debljaju bez obzira na količinu koju jedu. Čak i običan sendvič može ih udebljati.

Pa, obje su ekstremne situacije i još uvijek one najstvarnije. Koji je pravi razlog iza ovoga?

Odgovor za ovo je genetika; Vaše tijelo može reagirati na određenu hranu na drugačiji način.

Trebali biste isprobati DNK testove kod kuće. Prije pokušaja bilo kakvog testa ovdje svakako pogledajte pregled svih opcija. Ovi DNK testovi mogu otkriti mnogo o vašoj genetskoj predispoziciji, kao što je vaše tijelo “ožičen” za zadržavanje masti, metabolizam ugljikohidrata, reagiranje na različite dijete i vraćanje težine nakon dijete.

Sada kada znate kako vaše tijelo reagira na različite dijete, evo nekoliko dokazanih načina za prevladavanje ovisnosti o šećeru:

1. Izbacite svu prerađenu hranu i slatkiše iz svog doma

Možete jamčiti da ćete biti u iskušenju jesti šećer dok nastojite prevladati svoju naviku. Održat će se.

Uklonite SVE proizvode koji sadrže šećer i prerađene proizvode iz svog kućanstva kako biste uvelike poboljšali svoju sposobnost oduprijeti se iskušenjima.

Zapamtite, visoko obrađena hrana se brzo pretvara u šećer kada je pojedete!

Bacite sve i obećajte sebi da nećete vraćati te stvari u svoju kuću dok ne postanete sigurni da je vaša ovisnost potpuno prekinuta.​

2. Konzumirajte doručak uravnotežen s makronutrijentima

Mnoge žudnje za šećerom izaziva nesposobnost vašeg tijela da dobije potrebnu prehranu. Jedenje dobro izbalansiranog obroka najjednostavniji je način za izbjegavanje ili barem smanjenje ovih nedostataka.

Doručak bi trebao sadržavati zdrave izvore sva tri glavna makronutrijenta: ugljikohidrata, proteina i masti.

3. Pijte puno vode (puno više vode)

Kronično iscrpljivanje vode povećava želju za šećerom. Istodobno, usporava vaše slabe metaboličke aktivnosti i uzrokuje nakupljanje masti u tijelu.

Jednostavno pravilo za unos vode je da svaki dan trebamo popiti osam čaša, ali to bi trebao biti apsolutni minimum.

Ako vježbate, popijte čašu za svakih 20 minuta dok ste na nogama.​

4. Kuhajte grickalice na veliko

Napravite veliku količinu hranjivih zalogaja i neka vam uvijek budu pri ruci.

Velika većina naših alternativa grickalica „u pokretu“ puna je šećera i rafiniranih ugljikohidrata, zbog čega je teško prevladati ovisnost o šećeru.

Kolačići, grickalice, krekeri, jogurt, proteinske pločice i niz drugih uobičajenih grickalica učinit će vas ovisnima o šećeru.

Trebalo bi pronaći najmanje jednu slatku poslasticu bez šećera i drugih jako obrađenih proizvoda (npr ove krumpiriće od mrkve).

Svakih nekoliko dana napravite veliku količinu i pohranite je u posude za male frakcije koje možete nositi sa sobom gdje god idete.

Zapamtite da će se, ako dopustite da postanete previše gladni, vaša želja za šećerom manifestirati punom snagom. To se može izbjeći grickanjem po potrebi tijekom dana.

5. Svaki dan se trudite pomicati svoje tijelo

Sposobnost da razbijete svoju želju za šećerom uvelike ovisi o održavanju zdrave razine šećera u krvi.

Kada konzumirate slatku hranu ili obroke koji se brzo pretvaraju u šećer u krvi, vaš sustav ima dvije mogućnosti:

  1. Koristite šećer kao gorivo;
  2. Višak pohranite kao mast.

Redovito vježbanje omogućuje vašem tijelu da izbaciti višak šećera u krvi.

To ne znači da se morate pridružiti teretani i vježbati dok ne odustanete. Šetnja, opuštanje za stolom i interakcija vani sa svojom djecom mogu vam pomoći da se osjećate bolje.

Zaključak

Ukratko, gubitak težine na nedosljedan način mogao bi biti težak zadatak.

Ako ste svjesni ovih karakteristika, možda ćete moći prilagoditi svoje strategije mršavljenja tako da rade sa svojim tijelom, a ne protiv njega, što će rezultirati zadovoljavajućim rezultatima.

Stoga svakako slijedite gore navedene savjete kako biste prevladali ovisnost o slatkišima i dosegli željenu težinu.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar