Kako ispuniti FAFSA i zašto je to važno

2
Kako ispuniti FAFSA i zašto je to važno

Studenti trebaju svu financijsku pomoć koju mogu dobiti – zato svaki student i budući student treba ispuniti FAFSA!

Čak i ako mislite da imate dovoljno novca da platite fakultet, trebali biste ispuniti a Besplatna aplikacija za Savezna studentska pomoć (FAFSA) kako bi izbjegli propuštanje bespovratnih sredstava, stipendija i jeftine financijske pomoći.

Važno je znati da je, osim stipendija i stipendija, ispunjavanje FAFSA ono što je potrebno za dobivanje federalnih studentskih zajmova. Zato biste također trebali biti sigurni da ispunjavate FAFSA svake godine kada pohađate školu.

Zašto moram ispuniti FAFSA?

Mnogi studenti i roditelji ne ispunjavaju FAFSA jer misle da su federalne potpore dostupne samo obiteljima koje zarađuju manje od 50.000 dolara. Istina? Mogli biste se kvalificirati za druge financijske usluge unatoč svojim prihodima ili prihodima vaše obitelji. Zašto biste trebali ispuniti FAFSA? Kako biste povećali svoje šanse za primanje potpora, stipendija i izbjegavanje dugova za studentski zajam i još mnogo toga!

Da biste se kvalificirali za bespovratna sredstva, financijsku pomoć i stipendije, morate ispuniti FAFSA obrazac. Ako ne ispunjavate uvjete za stipendije temeljene na potrebama, koledž bi umjesto toga mogao dodijeliti stipendiju temeljenu na zaslugama.

Kada neke škole imaju školarinu preko 65 000 USD, financijska pomoć na temelju potreba dostupna je čak i studentima iz srednje i više srednje klase prihoda.

Nakon što ispunite FAFSA obrazac, automatski se kvalificirate za niske kamate i oprostivo savezni studentski zajmovi, koji su najbolja vrsta studentskih zajmova. FAFSA obrazac također je potreban da bi se roditelj kvalificirao za federalni roditelj PLUS zajam.

Kako ispunjavanje FAFSA obrasca može poboljšati vaše šanse za upis u određenu školu? Ako student ne preda FAFSA obrazac instituciji, manja je vjerojatnost da će se upisati. Osim što ispunjavate uvjete za dodjelu bespovratnih sredstava, stipendija i drugih oblika financijske pomoći, ispunjavanje FAFSA obrasca ukazuje na to da ste zainteresirani za tu instituciju, što čini vjerojatnijim da će vas institucija pokušati privući da pohađate nuđenjem financijske pomoći.

Kako ispuniti FAFSA

Bilo da ste student koji ispunjava FAFSA ili roditelj učenika, koraci u nastavku pomoći će vam da ispunite FAFSA na pravi način i kvalificirate se za maksimalne pogodnosti. Zapamtite, morate ispuniti FAFSA obrazac za svaku školsku godinu.

Sada kada razumijete kako vaš FAFSA obrazac može utjecati na vašu budućnost, provest ćemo vas kroz proces korak po korak.

Je li vam ova infografika korisna? Ovdje možete preuzeti verziju visoke rezolucije za ispis ili korištenje u svom uredu: [Download]

Prikupite svoje osnovne osobne podatke

Očekujte da ćete dati osobne podatke kao što su vaše ime, datum rođenja, adresa i broj socijalnog osiguranja. Ovisno o tome jeste li državljanin SAD-a ili niste podnijeli porezne prijave, možda ćete morati navesti dodatne informacije. U svakom slučaju, imajte sljedeće informacije spreman kada počnete ispunjavati svoju prijavu:

  • Vaš broj socijalnog osiguranja i broj socijalnog osiguranja vaših roditelja ako ste uzdržavani student.
  • Broj vaše vozačke dozvole ili državna iskaznica ako je imate.
  • Vaš registracijski broj za stranca ako niste američki državljanin.
  • Federalni porezni podaci ili porezne prijave za vas i za vaše roditelje ako ste uzdržavani student.
  • Neoporezivi dohodak za vas i vaše roditelje ako ste uzdržavani student.
  • Provjera stanja i stanja na štednim računima; ulaganja, uključujući dionice i obveznice te nekretnine (osim vašeg primarnog prebivališta).

Korak 1: Napravite svoj FSA ID

Izradite FSA ID, kombinaciju korisničkog imena i lozinke koja vam omogućuje da elektronski potpišete svoj FAFSA obrazac. Vaš FSA ID također se može koristiti za potpisivanje ugovora o zajmu i za pristup određenim informacijama online.

  • Student: Dobijte svoj FSA ID je korisničko ime i lozinka za potpisivanje FAFSA obrasca online. Ako nemate FSA ID, ovdje nabavite FSA ID Što prije. Ako prvi put ispunjavate FAFSA obrazac, možete upotrijebiti svoj FSA ID i početi ispunjavati svoj FAFSA obrazac. Ako obnavljate svoj FAFSA, možda ćete morati pričekati nekoliko dana da potvrdite svoj račun prije nego upotrijebite svoj FSA ID za obnovu FAFSA obrasca.
  • Roditelj: Ako je vaše dijete potrebno je prijaviti roditeljske podatke na obrascu FAFSA, morate izraditi vlastiti FSA ID kako biste potpisali djetetov FAFSA obrazac online.

Važno: Pazite da ne pomiješate roditeljske i učeničke FSA ID-ove, inače može odgoditi proces!

Ako se prijavite sa svojim FSA ID-om, vaši će osobni podaci biti automatski popunjeni u vašoj prijavi, što sprječava pogreške ako slučajno unesete roditeljski FSA ID umjesto svog vlastitog ili kada FSA ID ne odgovara podacima na vašem FAFSA obrascu .

Korak 2: Ispunite svoju FAFSA prijavu

Budući da neke države i škole imaju ograničena sredstva za financijsku pomoć, trebali biste dobiti prednost i ispuniti svoj FAFSA obrazac što je prije moguće i ostati ažuriranje promjena zahtjeva FAFSA-e.

Učenici trebaju unijeti svoje korisničko ime i lozinku za FSA ID i kliknuti “Dalje” za nastavak obrasca. Roditelji trebaju odabrati “Unesite podatke o učeniku”, zatim unijeti ime učenika, broj socijalnog osiguranja i datum rođenja, a zatim kliknuti “Dalje” za nastavak ispunjavanja obrasca.

Zatim odaberite obrazac FAFSA koji ćete ispuniti na temelju vremenskog razdoblja u kojem ćete pohađati fakultet. Ovdje pogledajte FAFSA rokove.

Ako pohađate fakultet tijekom oba razdoblja, ispunite FAFSA obrazac za prvo razdoblje, pričekajte da se obradi, a zatim ispunite drugi obrazac.

Ako obnavljate svoj FAFSA obrazac, vaši podaci iz prošle godine prenijet će se na tekuću godinu, stoga provjerite jesu li vaši podaci točni.

Ako aplikacija zahtijeva Informacije o roditeljima, možete stvoriti “ključ za spremanje” ili privremenu lozinku koja omogućuje roditelju i djetetu da “proslije” FAFSA obrazac naprijed-natrag.

Ova je značajka osobito korisna ako se roditelj i dijete nalaze na različitim geografskim lokacijama.

Korak 3: Ispunite odjeljak za demografiju učenika

Ovo je vaše puno ime, datum rođenja, broj socijalnog osiguranja i drugi osobni podaci. Ako obnavljate svoj FAFSA, vaši će se podaci prenijeti od posljednje prijave, čime se štedi vaše vrijeme. Unesite svoje ime točno onako kako je prikazano na vašoj kartici socijalnog osiguranja.

Ako ste roditelj koji upisuje podatke u učenikov FAFSA obrazac, zapamtite da su pitanja za učenika. Ako niste sigurni, provjerite banner s lijeve strane da vidite jeste li na stranici učenika ili roditelja.

FAFSA obrazac postavlja vam niz pitanja koja će odrediti jeste li uzdržavani student ili samostalni student za potrebe savezne pomoći studentima.

Ako se kvalificirate kao uzdržavani student, dužni ste prijaviti podatke o roditeljima uz svoje vlastite podatke u svojoj prijavi.

Saznajte ovdje da vidite ispunjavate li uvjete kao uzdržavani student.

Korak 4: Odaberite škole za primanje vaših FAFSA informacija

Dodajte svaku školu koju razmatrate u odjeljku „Odabir škole“. Možete dodati do 10 škola odjednom. Također možete ukloniti škole u bilo kojem trenutku kako biste napravili mjesta za nove škole.

Ako se ne prijavite ili ne budete primljeni u instituciju, oni mogu zanemariti vaš FAFSA. Imajte na umu da će škole koje navedete koristiti vaše podatke FAFSA kako bi odredile vrstu i iznose pomoći koja vam je dostupna.

Neke škole predlažu da učenici navode škole određenim redoslijedom, gdje prvo navedete državne škole. Provjerite ima li vaša država zahtjev za naredbom da se škole navedu na vašem FAFSA obrascu.

Korak 5: Odgovorite na pitanje statusa ovisnosti

Sada ćete odgovoriti na pitanja kako biste utvrdili trebate li dati roditeljske podatke u svom FAFSA obrascu.

Ova pitanja će odrediti smatrate li vas uzdržavanim studentom kako biste odredili stupanj podobnosti za saveznu studentsku pomoć. Ako se kvalificirate kao uzdržavani učenik, morat ćete prijaviti podatke o roditeljima. Inače ćete preskočiti na 7. korak.

Korak 6: Ispunite odjeljak roditeljske demografije

Ako se kvalificirate kao uzdržavani student, morat ćete ispuniti demografske podatke roditelja.

Korak 7: Navedite potrebne financijske informacije

Obrazac FAFSA traži financijske podatke, uključujući podatke iz poreznih obrazaca i stanja štednih i tekućih računa.

Uvoz poreznih prijava može biti zamoran, ali Alat za dohvaćanje podataka porezne uprave (DRT) omogućit će vam da brzo uvezete porezne podatke porezne uprave u vaš obrazac FAFSA.

Ako ste uzdržavana osoba, vaši roditelji će dati svoje financijske podatke u vaš obrazac FAFSA.

Korak 8: Potpišite i pošaljite svoj FAFSA

Nakon što popunite FAFSA obrazac, možete potpisati svoj FAFSA obrazac online sa svojim FSA ID-om. Ako ste uzdržavani, vaš roditelj također mora potpisati obrazac.

Završne misli

Nemojte propustiti priliku da platite školarinu za fakultet ili da dobijete konkurentne oprostive studentske zajmove. Iako se možda nećete kvalificirati za financijsku pomoć godinu dana, nemojte se obeshrabriti jer bi se vaša situacija mogla promijeniti u sljedećoj akademskoj godini.

Za početak ispunjavanja FAFSA obrasca idite na fafsa.gov.

Sad je tvoj red:

Jeste li se kvalificirali za grantove i stipendije na svoje iznenađenje jer ste ispunili FAFSA? Jeste li propustili financijsku pomoć jer ste zaboravili ispuniti FAFSA ili ste mislili da nije važno?

Recite nam u komentarima ispod.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar