Kako dobiti veličinu i izgraditi mišiće pravilnom prehranom

1
Kako dobiti veličinu i izgraditi mišiće pravilnom prehranom

Ako želite dobiti veličinu i izgraditi mišiće, morate unijeti više kalorija nego što ih sagorite. Za svaki kilogram mišića potrebno vam je oko 2800 kalorija.

Međutim, nije sve u broju kalorija koje probavljate. Također vam je potrebna ispravna prehrana. To znači znati što jesti, kada jesti i još mnogo toga.

3 savjeta koji će vam pomoći da dobijete veličinu i izgradite mišićnu masu

Evo kako se možete usredotočiti na ispravnu prehranu kako biste dobili veličinu i izgradili mišićnu masu:

1. Uzmite dodatak

Prije nego što pogledate hranu koju biste trebali jesti i koliko često biste trebali jesti, vrijedi razmisliti o uzimanju dodataka uz održavanje ispravne prehrane.

Jedan od najboljih dodataka za povećanje veličine i izgradnju mišića je PreSeries BULK dodatak. Posebno je dizajniran da bude najbolji bulk prije treninga dodatak na tržištu.

Svi ključni sastojci, kao što su bor, cink i vitamin D3, potkrijepljeni su znanstvenim istraživanjima i uključeni su u klinički učinkovite doze.

Ne samo da vam BULK dodatak pomaže da dobijete veličinu i povećate mišićnu masu, već vam pomaže i da se usredotočite tijekom vježbanja i smanjuje bol u mišićima i umor, uz općenito poboljšanje performansi.

2. Jedite u pravo vrijeme

Iako suplement svakako može biti koristan, morate ga uključiti kao dio zdrave prehrane koja je posebno osmišljena da vam pomogne da dobijete veličinu i izgradite mišiće.

Jedenje u pravo vrijeme također je ključno za postizanje vaših ciljeva.

Uvijek biste trebali doručkovati jer vam to daje trenutni nalet energije za cijeli dan, nakon što opustite mišiće i tijelo cijelu noć. Dobra hrana za doručak za izgradnju mišića uključuje svježi sir, omlet i smoothie.

Također morate jesti ručak i večeru u uobičajeno vrijeme. Ali vrijeme obroka trebate zamijeniti zdravim zalogajima.

Trebali biste jesti nakon vježbanja i prije spavanja, a grickati između doručka i ručka te ručka i večere.

Nastojte pojesti obrok ili međuobrok svaka tri sata. Ako predugo budete bez hrane dok ste fizički aktivni i aktivno pokušavate izgraditi mišiće, to vas može dovesti do prekomjernog jedenja u vrijeme obroka i nakupljanja više masti nego mišića.

3. Jedite pravu hranu

Za izgradnju i održavanje mišića potrebni su vam proteini. Nastojte pojesti najmanje 1 gram proteina na 454 grama tjelesne težine. Dakle, ako imate 90 kilograma, trebali biste težiti oko 200 grama proteina dnevno.

Također je najbolje jesti proteine ​​uz svaki obrok, a ne uz samo jedan. Veliki izvori proteina su crveno meso, perad, riba, jaja, sir i drugi mliječni proizvodi.

Ne brinite ako ste vegan. Također možete dobiti proteine ​​koji su vašem tijelu potrebni za izgradnju mišića iz tofua, leće, orašastih plodova i sjemenki.

Također biste trebali jesti puno voća i povrća jer sadrže vlakna, vitamine, minerale i antioksidante koji su potrebni vašem tijelu da ostane zdravo. Vlakna mogu pomoći i kod probave.

Također, uključite zdrave masti u svakom vašem dnevnom obroku. Izbjegavajte umjetne trans-masti i držite se zdravih masti poput masne ribe, orašastih plodova i avokada.

Vašem tijelu su također potrebni ugljikohidrati. Međutim, ugljikohidrate biste trebali jesti tek nakon što ste vježbali. Izbjegavajte bijele ugljikohidrate i umjesto toga jedite stvari poput kvinoje, smeđe riže i zobi.

Pijenje dovoljno vode također je ključno za izgradnju mišićne mase. Kada trenirate snagu, gubite vodu znojenjem, a to može ugroziti oporavak mišića. Stoga, pazite da ostanete hidrirani.

Ako se držite gore navedenih savjeta, u trenu ćete dobiti veličinu i izgraditi mišiće.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar