Kako djeci objasniti operaciju mršavljenja

1
Kako djeci objasniti operaciju mršavljenja

Dakle, odlučili ste se podvrgnuti operaciji mršavljenja i morate to objasniti svojoj djeci. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

Razmišljate li o operaciji mršavljenja za sebe ili voljenu osobu u obitelji? Ova odluka može biti izazovna jer postoje zahtjevi za to.

Mnogi liječnici zahtijevaju da ljudi budu unutar raspona tjelesne težine, jer preteška može nametnuti rizike po život.

Neki liječnici traže da je dijete unutar starijeg raspona, na primjer u pubertetu prije izvođenja bilo kakvog barijatrijskog zahvata za mlađe pacijente.

Bilo koje medicinsko stanje ili postupak može se objasniti djeci sve dok mogu razumjeti i ako su spremni za razvoj.

dr. Carlos A. Barba, visoko priznati opći i barijatrijski kirurg iz Brownsvillea, TX, iskusio je da mlađi pacijenti i djeca imaju emocionalne reakcije kada se njihovi njegovatelji podvrgnu zahvatima.

Kako možete najbolje objasniti svom djetetu hoće li se neka voljena osoba podvrgnuti operaciji mršavljenja u ovim trenucima koji mijenjaju život?

Savjeti koji će vam pomoći djeci objasniti operaciju mršavljenja

U ovom članku dr. Carlos A. Barba dijeli uvide u potpuno objašnjenje operacije mršavljenja djeci koja će im pomoći da ostanu mirni, ali i ispravno informirani tijekom cijelog procesa.

1. Koristite jezik primjeren dobi

Jezik primjeren dobi znači objasniti cijeli sadržaj, ali koristiti razinu vokabulara koju vaše dijete može razumjeti.

Pretpostavimo da objašnjavate postupak 4-godišnjaku. U tom slučaju možete koristiti izraze kao što su “treba ići u bolnicu” ili “pomagati trbuhu da se oporavi”.

Ako objasnite starijem djetetu od 12-15 godina, već možete koristiti tehničke riječi, pogotovo ako prolazi kroz proceduru.

Korištenje jezika primjerenog dobi je korisno jer im pomaže da se upoznaju s cijelim procesom, a istovremeno im omogućuje aktivno sudjelovanje tijekom faza oporavka.

Ne morate minimizirati ili skrivati ​​potencijalne stvari koje se mogu dogoditi tijekom operacije. Taktičnim i jasnim objašnjenjem možete umanjiti brige i negativne reakcije dok svaka osoba u obitelji prolazi kroz operaciju.

2. Uključite razloge i prednosti operacije

Druga važna komponenta objašnjavanja operacije mršavljenja su razlozi i prednosti podvrgavanja takvim zahvatima.

Neka djeca mogu biti neodlučna ili uplašena u ime svojih najmilijih, ali dr. Carlos A. Barba uvjerava da će se većina smiriti nakon što se proces objasni u svjetlu prednosti.

Neki razlozi i prednosti koje treba istaknuti su:

Mlađa djeca: Možeš fokus na mobilnost, idite na više mjesta i uživajte u sadržajima s manje izazova i briga. Također možete istaknuti da ste zdraviji, da živite dulje i da provodite više vremena zajedno.

Starija djeca: Možete se usredotočiti na to da je barijatrijska kirurgija prvi korak prema zdravijem načinu života, dopuštajući manji unos hrane. Za neke se postupak može objasniti kao operacija spašavanja života, osobito kod pacijenata koji imaju komplikacije pretilosti.

Djeca će vjerojatnije otvoreno prihvatiti situaciju kada se razlozi i prednosti izvođenja postupka odnose na njih.

3. Postavljanje realnih očekivanja

Također bi trebalo postojati prostor za objašnjenje postupka u realnom svjetlu, kao što su očekivanja tijekom faze oporavka.

Dr. Carlos A. Barba preporuča uključivanje stanja nakon operacije, kao što su igla odmora i oporavka.

Pacijent možda neće moći jesti hranu pripremljenu na uobičajen način tijekom prvih nekoliko tjedana do mjesec dana ili može biti ograničena pokretljivost dok tijelo potpuno ne ozdravi.

Po dijeleći ta očekivanja s djecom će biti manje zabrinuti ili razočarani kada oporavak ne ide tako brzo kako se očekivalo.

Možda će htjeti izaći, provesti vrijeme radeći aktivnosti ili uživati ​​u obrocima s vama. Ali ako im unaprijed date do znanja da se to možda neće dogoditi odmah, stavlja ih u odgovarajuće stanje uma.

4. Objasnite kako mogu sudjelovati u uspjehu operacije mršavljenja

Tko god da je pacijent, svatko može igrati aktivnu ulogu u pomaganju operacije mršavljenja da uspije. Neki načini na koje možete predložiti djeci da mogu pomoći u uspjehu barijatrijske kirurgije uključuju sljedeće:

Pružanje moralne i emocionalne podrške

Ako je pacijent član obitelji, možete objasniti da će možda trebati ohrabrenje u teškim vremenima.

Kada se pojave okidači poput stresa i drugih životnih događaja, djeca su dobrodošla pružiti verbalnu i emocionalnu podršku pacijentu.

Pomoć u upravljanju okidačima

Nezdrave navike također može postojati kada pacijent ne može upravljati unutarnjim i vanjskim okidačima.

Djeca mogu preuzeti aktivnu ulogu u upravljanju okidačem mijenjajući okruženje za pacijenta, podsjećajući ga na zdrave navike, pa čak i služeći kao uzor kada je to potrebno.

Druženje

Pacijenti koji se oporavljaju mogu također imati koristi od vanjske motivacije kroz druženje, kao što je pridruživanje njima u tjelesnim aktivnostima.

Djeca mogu sudjelovati u sportu ili vježbati kako bi uživala u kvalitetnom vremenu s pacijentom.

Uspjeh operacije mršavljenja: uključuje sve članove obitelji, čak i djecu

Svi pacijenti mogu ostati motivirani uz cjelokupnu podršku obitelji, uključujući i djecu. Objašnjavajući mladima cijeli proces operacije mršavljenja, oni mogu ostati mirni i preuzeti aktivnu ulogu u zdravlju svojih voljenih, pa čak i vlastitom.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar