InfraShares Review 2021 | Investirajte u infrastrukturu

3
InfraShares Review 2021 | Investirajte u infrastrukturu
Infrashares pregled

Ideja o ulaganju u veliki infrastrukturni projekt može se činiti izvan okvira mogućnosti za prosječnog investitora. Ali to više nije slučaj, zahvaljujući InfraSharesu — platformi za masovno financiranje infrastrukturnih projekata.

S ovim novootkrivenim pristupom imate priliku ulagati u infrastrukturne projekte u koje vjerujete. Ako budete uspješni, mogli biste uživati ​​u prednostima stvaranja društvenih i ekoloških utjecaja, a istovremeno ubirati vrijednu financijsku nagradu. Pobliže ćemo pogledati kako platforma radi u našem pregledu InfraShares u nastavku.

infrashares logo
 • Pruža priliku za ulaganje u infrastrukturne projekte
 • Odaberite ulaganja koja su u skladu s vašim vrijednostima
 • Otvoreno za svakoga, bez obzira na status akreditacije

Otvoreno za neakreditirane ulagače

Što je InfraShares?

Još 2016. godine Komisija za vrijednosne papire i burzu SAD-a (SEC) otvorila je vrata kako bi omogućila većini stanovnika SAD-a da ulažu u projekte crowdfundinga. Potez je donesen kroz Glava III Zakon o POSLOVIMA. I otvorio je vrata velikim prilikama za investitore.

Taj je potez potaknuo Briana Rossa i njegove suosnivače da 2017. stvore InfraShares. Cilj InfraSharesa je pružiti svima priliku da pristupe prilikama za izravna ulaganja u infrastrukturu udruživanjem sredstava više ulagača.

Što nudi?

InfraShares nudi relativno jedinstvenu priliku za ulaganje. Evo što se ističe.

Ulaganja u infrastrukturu s društvenim pogodnostima

Sve mogućnosti ulaganja u infrastrukturu navedene na InfraSharesu temelje se na sposobnosti pružanja ‚društvenog povrata‘. Prema Infrashraresu, svaki projekt naveden na platformi mora biti u mogućnosti “opće trajne ekonomske, društvene i ekološke koristi.”

Kao investitor, lako možete odrediti u koje područje spada određeni projekt. Neki od mogućih utjecaja uključuju obnovljivu energiju, smještaj radne snage, umjetnu inteligenciju i čistu energiju.

Provjera projekta

Sva ulaganja dolaze s određenim rizikom. Ali važno je izbaciti potencijalno unosne prilike iz potpuno sumnjivih poslova. Zato InfraShares provodi svaku potencijalnu ponudu za svoju platformu kroz procjenu rizika u 14 točaka.

Predloženi projekt mora proći test u tri različita područja. Evo detaljnijeg pogleda na proces procjene rizika.

Rizici usklađenosti

U smislu usklađenosti, projekt mora:

 • Ispunite zakonske kriterije za reguliranu priliku crowdfundinga
 • Ne pokazuju znakove prijevare
 • Upravljački tim mora proći pozadinski test
 • Činjenice koje prezentira tvrtka moraju biti provjerene
 • Sva potrebna otkrića moraju biti na mjestu

Financijski rizici

Također se razmatraju i financijski rizici. Poduzeće mora imati:

 • Dovoljna likvidnost za održavanje poslovanja
 • Pristup financiranju, čak i na nestabilnim tržištima
 • Prikladna upotreba poluge
 • Razumna procjena

Rizici izvršenja

Konačno, razmatraju se rizici izvršenja povezani s projektom. To uključuje:

 • Pregled poslovnog modela
 • Provjera ključnih igrača
 • Dokaz vuče kroz mjerljiv napredak
 • Temelj u provjerenoj tehnologiji
 • Sposobnost da potražnja tržišta podrži projekt

Ako projekt zadovolji ove provjere, InfraShares će ih pozvati na platformu. Ovo rigorozno testiranje povećava vaše šanse da dobijete vrijedne prilike za ulaganje.

Otvoreno za sve investitore

Ne morate biti akreditirani investitor da biste radili s InfraSharesom. To znači da imate pristup prilikama koje vas zanimaju bez nepotrebnih prepreka za skok.

Imajte na umu da će neakreditirani ulagači biti podložni ograničenjima koliko mogu uložiti na temelju svoje neto vrijednosti ili prihoda. Minimum ulaganja ovisi o projektu.

Nelikvidna ulaganja

Tvrtke na InfraSharesu su u privatnom vlasništvu. U suštini, to znači da ne možete samo tako prodati svoje dionice. Ne postoji sekundarno tržište za ulaganja InfraSharesa niti definirani program otkupa dionica.

U većini slučajeva dobit ćete povrat na svoje ulaganje kroz udjele u prihodu, izlazak tvrtke na berzu ili će je steći druga tvrtka. Prema InfraSharesu, za to je često potrebno 5 do 7 godina ili više. Uz to, trebali biste ovo razmotriti kao opciju dugoročnog ulaganja s minimalnim mogućnostima odlaska prema vlastitom rasporedu.

Također treba napomenuti da su mogućnosti ulaganja dostupne na InfraShares-u visokorizične. Pružanje privatnog početnog financiranja za nove tvrtke ili tvrtke u razvoju daleko je rizičnije od ulaganja u dionice kojima se javno trguje dobro uspostavljenog konglomerata poput Pepsija ili Procter & Gamblea.

Postoje li naknade?

Oni koji traže ulaganje u InfraShares morat će platiti naknadu za plaćanje od 6% i naknadu za dionički kapital od 2% na sredstva prikupljena putem platforme.

Nažalost, tvrtka je manje jasna u pogledu naknada za ulagače. Moguće je da se investitori ne susreću s naknadama jer to nije previše neuobičajeno na platformama koje pomažu tvrtkama u prikupljanju novca. Ali to nigdje nije potvrđeno na stranicama tvrtke.

Kako se InfraShares uspoređuje?

InfraShares pruža jedinstvenu priliku za ulaganje u infrastrukturne projekte putem crowdsourcinga. U Sjedinjenim Državama postoji nekoliko alternativa; međutim postoje neke slične tvrtke u Europi, uključujući Citizenergy i One Planet Crowd.

Ako živite u SAD-u, možete pristupiti drugim web stranicama za grupno financiranje kapitala kao što su Republic i SeedInvest. Iako te tvrtke nisu fokusirane samo na infrastrukturne projekte, one pružaju sličnu mehaniku likvidnosti i ulaganja. Evo kratkog pogleda na usporedbu InfraSharesa:

Zaglavlje

infrashares logo
republički logo
Logotip SeedInvesta

6% naknada za plasman + 2% naknada za dionički kapital

6% ukupno prikupljenog novca + 2% kao Crowd Safe

Otvoreno za neakreditirane ulagače?

stanica

stanica

Kako mogu otvoriti račun?

Da biste započeli s InfraSharesom, posjetite njegovu web stranicu i kliknite karticu ‚Investiraj‘. Ovdje ćete pronaći mogućnosti ulaganja u infrastrukturu. Ako pronađete nešto što vam se sviđa, onda je vrijeme da krenete naprijed s otvaranjem računa.

Započet ćete navođenjem svog imena, e-pošte i lozinke. U tom trenutku moći ćete se povezati sa svojim projektom i izvorom financiranja.

Je li sigurno i sigurno?

InfraShares koristi šifriranje preglednika i sigurne postupke za pohranu podataka. Samo zaposlenici s odgovarajućim vjerodajnicama mogu vidjeti osobne ili financijske podatke. Osim toga, za sve osjetljive podatke osigurana je enkripcija na razini banke.

Kako mogu kontaktirati InfraShares?

Možete se obratiti InfraSharesu putem e-pošte na [email protected] Ili ih nazovite na 1-415-312-2224. Osim toga, na njihovoj web stranici postoji okvir za razgovor, ali može potrajati nekoliko sati da primi odgovor.

Ako više volite kontaktirati putem društvenih mreža, možete uspostaviti kontakt na Facebooku, Twitteru ili Instagramu @infrashares.

Da li je vrijedno toga?

Ako želite ulagati u provjerene infrastrukturne projekte, InfraShares nudi jedinstvenu priliku. Nećete morati sami pratiti projekte. Umjesto toga, InfraShares će umjesto vas obaviti dio teškog posla.

Često kada pregledavamo slične platforme za grupno financiranje kapitala, možemo pronaći samo jednu ili dvije otvorene ponude (a ponekad niti jednu). Ali InfraShares trenutno ima 6 otvorenih ponuda (uz 7 koje su već zatvorene). To je dobar znak jer znači da je platforma aktivna i da bi investitori trebali moći usporediti više projekata prije nego što odluče uložiti u jedan.

Međutim, ulaganje u infrastrukturu je rizično. Osim toga, nedostatak likvidnosti razlog je za zabrinutost budućih ulagača. Odvojite malo vremena da pregledate svoju financijsku situaciju i razmislite je li sada dobro vrijeme za ulaganje u infrastrukturna pokretanja ili druga alternativna ulaganja.

InfraShares značajke

6% naknada za plasman + 2% naknada za dionički kapital

Otvoreno za neakreditirane ulagače

Visoka — financijska financijska izvješća javno se podnose SEC-u

Telefonski broj korisničke službe

Adresa e-pošte korisničke službe

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar