Hydroponics Farming in India – Rise Hydroponics

Hydroponics Farming in India

Αν παρακολουθείτε τις ειδήσεις αυτές τις μέρες, θα παρατηρήσετε πώς κάθε κανάλι υπογραμμίζει τον επικείμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής. Και, όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η καταστροφή ήταν πάντα επιφυλακτική, δεδομένης της διαρκώς επιδεινούμενης κατάστασης των ορυκτών καυσίμων, του καθαρού αέρα, του νερού και άλλων πόρων. Όμως, η υδροπονία είναι ένας από τους τρόπους μεγιστοποίησης της χρηστικότητας των διαθέσιμων πόρων. Αυτή η σύγχρονη μέθοδος κηπουρικής για την καλλιέργεια φυτών χωρίς χώμα εξοικονομεί πόρους και στην Ινδία είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ινδική γεωργία καθοδηγούνταν πάντα από μεταβλητές δεξιότητες εργασίας, διαθεσιμότητα νερού, σπόρους, ποιότητα εδάφους και καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, η αύξηση του ρυθμού παραγωγής τροφίμων ήταν πάντα σε βάρος της ύδρευσης. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, πάνω από το 70 τοις εκατό των πηγών γλυκού νερού χρησιμοποιείται στη γεωργία. Και, όχι μόνο αυτό, θα πιστεύατε ότι το 70 τοις εκατό της μόλυνσης του νερού είναι επίσης αποτέλεσμα της γεωργίας; Με την ενσωμάτωση τεχνολογίας στη γεωργία, μπορείτε να καλλιεργήσετε τρόφιμα στις αστικές πόλεις μέσω υδροπονικών αγροκτημάτων υψηλής τεχνολογίας και αστικής γεωργίας. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά, η υδροπονική γεωργία γίνεται σιγά σιγά η ισχυρή λύση για τη βελτίωση της διατροφής εκτός από την αντιμετώπιση των διαταραχών της τροφικής αλυσίδας.

Γιατί η υδροπονική γεωργία είναι καλύτερο μοντέλο επιχείρησης στην Ινδία;

Leuttce στα κανάλια NFT

Οι λόγοι πίσω από την παγκόσμια και ευρέως διαδεδομένη προσαρμοστικότητα της Υδροπονίας στην Ινδία βρίσκονται στο πλήθος των πλεονεκτημάτων της. Για παράδειγμα, αυτή η μέθοδος καλλιέργειας απαιτεί πολύ λίγη εργασία, αλλά προσφέρει υψηλότερες αποδόσεις. Τα φυτά αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με τα κανονικά αγροκτήματα.

Ένα άλλο δυναμικό αυτής της γεωργίας έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλαπλοί κύκλοι καλλιεργειών σε μία μόνο εποχή. Η υδροπονία χρησιμοποιεί λιγότερο νερό, που είναι περίπου το 20% της ποσότητας που χρησιμοποιείτε στις συμβατικές μεθόδους καλλιέργειας.

Ένα άλλο κρίσιμο θετικό αυτής της μεθόδου καλλιέργειας χωρίς έδαφος είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε περιορισμένο χώρο. Επιπλέον, τα φυτά που καλλιεργείτε δεν εξαρτώνται από τον εξωτερικό καιρό καθώς ελέγχετε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος χειροκίνητα.

Σε μια χώρα όπως η Ινδία, η υδροπονία δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια συγκαλυμμένη ευλογία, επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι η γεωργία εδώ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους μουσώνες. Οι αγρότες υδροπονίας μπορούν να καλλιεργήσουν καλλιέργειες εκτός εποχής, να παρέχουν τεράστια ποσότητα τροφής και να χαλάσουν τις διατροφικές επιλογές των καταναλωτών.

Πρέπει να στοιβάζετε τα φυτά κάθετα γιατί η επιφάνεια δεν περιορίζει αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας. Αν θέλετε να καλλιεργήσετε καρυκεύματα και βότανα, δεν υπάρχει τίποτα τόσο κερδοφόρο και πρακτικό όσο η υδροπονική γεωργία. Καθώς μπορείτε να παράγετε τις καλλιέργειές σας σε εσωτερικούς χώρους και υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες επίθεσης παρασίτων.

Όλοι γνωρίζουμε πώς η ινδική δυτική ακτή έχει πληγεί περισσότερο από τις επιθέσεις ακρίδων. Τέλος, οι σπόροι δεν χρειάζεται να περάσουν μηχανικά μέσα από το έδαφος. Έτσι, η υδροπονία διευκολύνει λιγότερο χρόνο ανάπτυξης της καλλιέργειας και λιγότερη ωρίμανση.

Αυτή η τεχνολογία είναι πολλά υποσχόμενη και κερδίζει έλξη, αλλά το αρχικό κόστος εγκατάστασης μπορεί να είναι ελαφρώς υψηλότερο. Ωστόσο, όλα αυτά τα έξοδα υποδομής, όπως αυτό της δομής, των αισθητήρων, των αντλιών νερού, των φώτων ανάπτυξης και του συστήματος υδραυλικών εγκαταστάσεων, είναι εφάπαξ.

ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ? Η κεντρική κυβέρνηση στην Ινδία προωθεί επιδοτήσεις σε υδροπονικές εκμεταλλεύσεις. Και, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι έχουμε κάνει πράγματι πολύ δρόμο. Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα αποκτήσει ευρεία αποδοχή.

Τι κρύβεται πίσω από τη ρύθμιση;

Βλάστηση σπόρων στο δίσκο

Μια υδροπονική εγκατάσταση περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Δίσκος βλάστησης
  • Πήλινη μπάλα
  • Σπόροι
  • Δεξαμενή
  • Μέσο ανάπτυξης
  • Σύστημα παράδοσης
  • Θρεπτικό διάλυμα
  • Αντλία αέρα
  • Ελεγχος του κλίματος

Οι εγκαταστάσεις υδροπονικής γεωργίας μπορεί να είναι τόσο παθητικές όσο και ενεργητικές. Ενεργό σημαίνει ότι μια αντλία θα μετακινήσει τα θρεπτικά διαλύματα. Το παθητικό είναι η άγκυρα των μέσων που βασίζεται σε φυτίλι ή αυξάνεται. Τα υδροπονικά συστήματα μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως μη ανάκτησης και ανάκτησης. Ανάκτηση σημαίνει ότι θα μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε το θρεπτικό διάλυμα πίσω στο σύστημα, ενώ η μη ανάκτηση σημαίνει εφαρμογή του διαλύματος στα μέσα ανάπτυξης. Η διαχείριση του θρεπτικού διαλύματος και η εφαρμογή του σε υδροπονικά φυτά εμπίπτουν σε δύο βασικές κατηγορίες.

Τα κλειστά συστήματα θα επανακυκλοφορούν το μείγμα θρεπτικών συστατικών από στιγμή σε στιγμή, ενώ τα ανοιχτά συστήματα δεν θα επανακυκλοφορούν το μείγμα. Τα κλειστά συστήματα περιλαμβάνουν τόσο εξελιγμένες όσο και απλές ρυθμίσεις υδροπονίας και εδώ είναι:

Τεχνική θρεπτικών φιλμ (NFT)

Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ένα συνεχές φιλμ διαλύματος των θρεπτικών ουσιών που ρέουν πάνω από τις ακμάζουσες ρίζες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σχηματισμό μιας λεπτής μεμβράνης θρεπτικού διαλύματος γύρω από τις ρίζες των φυτών, παρέχοντας τόσο πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά όσο και αερισμό.

Άμπωτη και Ροή

Τα συστήματα Ebb and Flow είναι τα πιο δημοφιλή υδροπονικά συστήματα, καθώς είναι χαμηλού κόστους και χαμηλής συντήρησης. Οι αγρότες χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα για φυτά σε γλάστρες και παραγωγή βυσμάτων. Σε αυτό το σύστημα υδροπονίας, πλημμυρίζετε το αναπτυσσόμενο κρεβάτι με μείγμα θρεπτικών ουσιών και στη συνέχεια το αφήνετε να στραγγίσει. Η συχνότητα και η διάρκεια της πλημμύρας των θρεπτικών ουσιών εξαρτώνται από παράγοντες όπως οι απαιτήσεις των φυτών, το νερό, το μέγεθος του δοχείου και το μέσο ανάπτυξης που χρησιμοποιείται.

Υλικό για θρυαλλίδες

Αυτή η εγκατάσταση υδροπονίας είναι α παθητικός. Εδώ ένα φυτίλι τρέχει από τη βάση του δοχείου φυτού ακριβώς κάτω σε μια δεξαμενή. Αργότερα, φέρνει το διάλυμα προς τα πάνω μέχρι τις αναπτυσσόμενες καλλιέργειες.

Καλλιέργεια βαθέων υδάτων (DWC)

Μία από τις πιο εύκολες ρυθμίσεις συστήματος υδροπονίας πρέπει να είναι το DWC. Σε αυτή τη διάταξη, τα φυτά υδροπονίας αιωρούνται απευθείας σε ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών εμπλουτισμένο με οξυγόνο.

συμπέρασμα

Η υδροπονική γεωργία έχει πράγματι κερδίσει δημοτικότητα στην Ινδία κυρίως επειδή οι παραδοσιακές μέθοδοι καλλιέργειας έχουν γίνει μη ανταποδοτικές. Το έδαφος είναι λιγότερο γόνιμο και το νερό είναι σπάνιο, επομένως πολλές νεοσύστατες επιχειρήσεις έχουν εισέλθει στον χώρο της υδροπονικής γεωργίας και στοχεύουν να διατηρήσουν την παραγωγή τροφίμων παρά την κρίση του νερού. Με ιδιόκτητη τεχνολογία σε ισχύ και ελέγχοντας τις σημαντικές παραμέτρους που σχετίζονται με αυτή τη μέθοδο καλλιέργειας χωρίς έδαφος, οι Ινδοί καλλιεργούν αβίαστα καλλιέργειες όπως καρότα, κολοκύθες και μπριντζάλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.