HydroBucket DWC Review – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Ανασκόπηση HydroBucket DWC

Καλλιέργεια HydoBuckets DWC

Δοκιμάζουμε το HydroBucket. Η υδροπονική καλλιέργεια του θερμοκηπίου σε ελεγχόμενο περιβάλλον είναι εντατική. Ενώ είναι ικανό να παράγει εκπληκτική ανάπτυξη και αποδόσεις, μπορεί να είναι ένα σκληρό περιβάλλον σε εξοπλισμό ανάπτυξης. Η υπεριώδης ακτινοβολία και η ένταση του ηλιακού φωτός, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, θα μας δείξουν γρήγορα τι αντέχει στη δοκιμασία του χρόνου – είτε για χρήση σε εσωτερικούς χώρους κηπουρικής, σε εξωτερικούς χώρους ή σε προστατευμένο περιβάλλον θερμοκηπίου. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί κύκλοι θέρμανσης και ψύξης – τα πράγματα μπορούν να πάνε από πολύ ζεστά σε σχετικά δροσερά.

η θύρα πρόσβασης εξοικονομεί πολύ χρόνο και φρόντισε τα φυτά μας να παραμένουν χαρούμενα, χωρίς διακοπή. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν για το ότι δεν χρειάζεται να ταχυδακτυλουργείτε τα καπάκια των φυτών με ευαίσθητα ριζικά συστήματα για να κάνετε αυτούς τους καθημερινούς ελέγχους!

Πρώτον, τι είναι ένα HydroBucket;

ο HydroBucket Η Visionary Hydroponics είναι ένα σχέδιο που βασίζεται σε DWC (καλλιέργεια βαθέων υδάτων) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη ενός μόνο φυτού, πολλών μικρότερων φυτών και μπορεί να συνδεθεί μεταξύ τους για ένα σύστημα υδροπονίας πολλαπλών μονάδων. Η ιδέα είναι πολύ κατάλληλη για τον καλλιεργητή DIY που θέλει να αναπτυχθεί με έναν προϋπολογισμό και θα ήθελε να ακολουθήσει μια πρακτική προσέγγιση για την κατασκευή του δικού του υδροπονικού συστήματος που λειτουργεί καλά.

Το Deep Water Culture υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, δεν είναι καινούργιο και είναι καλά αποδεδειγμένο ότι μπορεί να καλλιεργήσει μια μεγάλη ποικιλία τύπων καλλιεργειών σε εξίσου μεγάλη ποικιλία καταστάσεων. Η μακροζωία της δημοτικότητας του συστήματος πιθανότατα οφείλεται στην αποτελεσματικότητα, την ευκολία χρήσης και την προσιτή τιμή του. Δεν υπάρχουν πολλά (ή κανένα) «κινητά μέρη» στο σύστημα – καθιστώντας το προσιτό, εύκολο στην προμήθεια, ενώ παραμένει πολύ φιλικό όσον αφορά την ευκολία χρήσης και την κατασκευή. Σε μικρότερες κλίμακες, μπορείτε να σηκωθείτε και να αναπτυχθείτε στην υδροπονία σε λιγότερο από μία ώρα για λιγότερο από εκατό δολάρια.

Επιπρόσθετα, απαιτείται πολύ λίγος χρόνος με το σύστημα DWC – αυτοματοποιείται ως ένα βαθμό και εξοικονομεί πολύ χρόνο για έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής. Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι εξοικονομεί πολύ νερό και θρεπτικά συστατικά, δηλαδή ένα σφραγισμένο σύστημα καλλιέργειας. λίγη υγρασία χάνεται στον αέρα.

Στοιχεία συστήματος DWC:

Αδιαφανές, χημικά ανθεκτικό και στιβαρό δοχείο για τη συγκράτηση του θρεπτικού διαλύματος (πλαστικοί κάδοι 5 γαλονιών, τσάντες κ.λπ.)

Ένα στιβαρό καπάκι για να εφαρμόζει άνετα πάνω από το δοχείο για να υποστηρίζει το κύπελλο ή τη γλάστρα του φυτού

Διχτυωτή γλάστρα ή κύπελλο (κρατάει φυτά και στηρίζεται με καπάκι· οι ρίζες αναπτύσσονται ελεύθερα προς τα κάτω μέσα στο καλυμμένο δοχείο γεμάτο με θρεπτικό διάλυμα

Αερόπετρα ενυδρείου, αεροπορική εταιρεία και κατάλληλη αντλία αέρα (για αερισμό, για παροχή οξυγόνου στις ρίζες)

Μια χούφτα από βράχους ή πέτρες ενυδρείου

(για να βοηθήσετε να αγκυρώσετε τα φυτά σε δίχτυα καλάθια)

– Αυτό είναι, με λίγα λόγια!

Τι το ιδιαίτερο έχει ένας HydroBucket;

Οι άνθρωποι της Visionary Hydroponics ξεκίνησαν να κάνουν ένα καλό πράγμα όπως το DWC να μεγαλώνει ακόμα καλύτερα με το HydroBucket. Με βάση τα αποτελέσματά μας κατά την περικοπή μέσω ελεγχόμενων συνθηκών θερμοκηπίου περιβάλλοντος, θα λέγαμε ότι έφτασαν στο τετράγωνο.

Το πρόβλημα με το DWC:

Εάν έχετε καλλιεργήσει ποτέ σε κάδους DWC πριν ξέρετε τι ταλαιπωρία μπορεί να είναι να κάνετε αλλαγή θρεπτικών διαλυμάτων εβδομαδιαίως ή ακόμα και καθημερινούς ελέγχους του pH (μέτρηση οξύτητας προς αλκαλικότητα) και TDS (συνολικά διαλυμένα στερεά, συγκέντρωση λιπάσματος σε θρεπτικό διάλυμα). Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να σηκώσετε το καπάκι από τον κουβά ή το δοχείο που στηρίζει ένα πολύ μεγάλο, βαρύ φυτό με μεγάλο ριζικό σύστημα όπως το Santa Beard για να φτάσετε στο θρεπτικό διάλυμα. Εάν έχετε αναπτύξει DWC πριν ξέρετε ακριβώς τι εννοούμε. Εάν δεν έχετε, θα το κάνετε. Αν και δεν υπάρχει αρκετό πρόβλημα για να απενεργοποιήσετε τους χρήστες DWC, στην καλύτερη περίπτωση είναι μια ταλαιπωρία και μπορεί να δημιουργήσει χάος. Εάν ασχολείστε με πραγματικά μεγάλα φυτά, μπορεί να βλάψετε τη δυνατότητα καλλιέργειας, καθώς τα μεγάλα υγιή ριζικά συστήματα μπορεί να καταστραφούν από τον συνεχή χειρισμό και την έκθεση σε φωτεινά και ξηρά περιβάλλοντα ανάπτυξης.

Η λύση HydroBucket:

Πραγματικά μία από αυτές τις ιδέες «γιατί δεν το σκέφτηκα», και μάλιστα εξαιρετική. Όλα για την απλότητα. Δώστε στους καλλιεργητές εύκολη πρόσβαση στο θρεπτικό διάλυμα ή στη ριζόσφαιρα (ζώνη ρίζας) στα δοχεία DWC και εξαλείψτε την ανάγκη να ενοχλήσετε το φυτό. Και ναι, το έκαναν. Μια θύρα πρόσβασης με αφαιρούμενο κάλυμμα είναι ενσωματωμένη ακριβώς σε κάθε κάδο. Διατηρούν ακόμη όλα τα καλά ενός συστήματος κάδου, π.χ. στοιβαζόμενα, στιβαρά, αδιαφανή, οικονομικά προσιτά και εύκολα προσαρμόσιμα σε υδραυλικά εξαρτήματα. Το καλύτερο από όλα, η διάμετρος της κορυφής του κάδου εξακολουθεί να έχει το ίδιο μέγεθος με τους τυπικούς πολυκουβάδες πέντε γαλονιών – έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα υπάρχοντα καπάκια σας ή από τα καπάκια των ραφιών, είτε από το κατάστημα υδροπονίας είτε από το κατάστημα υλικού. Επιπλέον, υπάρχουν διαβαθμισμένες γραμμές μέσα στο κοντέινερ που είναι εύκολα ορατές αφαιρώντας το καπάκι της θύρας πρόσβασης. Δεν χρειάζεται πλέον να μαντεύετε πόσο θρεπτικό διάλυμα να προσθέσετε ή να προσθέσετε. Η θύρα πρόσβασης είναι ακόμη αρκετά μεγάλη ώστε να ρίχνει μια μικρή υποβρύχια αντλία με σωλήνωση στο κάτω μέρος του κάδου για να κάνει το άδειασμα του κάδου κατά τη διάρκεια της αλλαγής θρεπτικών συστατικών τακτοποιημένο και χωρίς ταλαιπωρία.

HydroBucket Review

Τοποθετήσαμε τέσσερις HydroBuckets πάνω από τον κυλιόμενο πάγκο του θερμοκηπίου μας στις αρχές της Άνοιξης στον Καναδικό Βορειοδυτικό Ειρηνικό. Ο πάγκος του θερμοκηπίου έχει θερμότητα από το κάτω μέρος και λαμβάνει συμπληρωματικό φωτισμό όπως απαιτείται, ή για να παρέχει μεγαλύτερες ημέρες ή να αυξάνει την ένταση τις συννεφιασμένες μέρες.

Λειτουργούμε έναν αναγεννητικό φυσητήρα για αερισμό υδροπονικού συστήματος στο θερμοκήπιο, έτσι προσθέσαμε μια επιπλέον πολλαπλή με τέσσερις αεροπορικές εταιρείες 1/4″ που πηγαίνουν σε κάθε έναν από τους κάδους. Σε κάθε άκρο της αεροπορικής εταιρείας μέσα στους κάδους χρησιμοποιήσαμε μια στρογγυλή αερόπετρα ενυδρείου με θαλασσινό νερό δύο ιντσών (πιο ανθεκτική από τους τύπους γλυκού νερού για υδροπονία). Το τοπικό μας κατάστημα υδροπονίας διέθετε καπάκια με διχτυωτή γλάστρα για φυτά, ενσωματωμένα σε κανονικά μεγέθη κάδου. Ωστόσο, θα έχουμε τα μάτια μας μακριά για κάτι λίγο πιο καινοτόμο (υπαινιγμός, υπόδειξη). Πιθανώς το πιο εύκολο και χαμηλότερο κόστος ανάπτυξης που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Καλλιεργούσαμε μια ποικιλία από τσίλι (κοκκινοπίπερο, καυτερές πιπεριές) αυτή την εποχή και είχα μερικά υγιή σπορόφυτα ψηλά μιας ή δύο ιντσών διαθέσιμα για φύτευση. Τοποθετήσαμε τους μικρότερους κύβους εκκίνησης στο καθαρό τμήμα του καλαθιού του καπακιού και γεμίσαμε με μερικές χούφτες πέτρες.

Στη συνέχεια γεμίσαμε τους HydroBuckets με ένα θρεπτικό διάλυμα που προορίζεται για υδροπονία (Cultured Solutions) σε ήπια συγκέντρωση μέχρι να ισοπεδωθεί και μόλις να αγγίξει το κάτω μέρος του διχτυού καλαθιού που υποστηρίζει τα μικροσκοπικά μικρά φυτά πιπεριάς. Κάθε ένα από τα HydroBuckets έλαβε άφθονο αερισμό. παρόμοιο με τζακούζι για ρίζες.

Μία φορά την ημέρα ή κάθε δεύτερη μέρα ελέγχαμε το pH (προσαρμοσμένο όπως απαιτείται) και συμπληρώναμε με φρέσκο ​​θρεπτικό διάλυμα καθώς εξαντλούνταν. Αυτό χρειάστηκε μόνο λίγα λεπτά για να γίνει. η θύρα πρόσβασης εξοικονομεί πολύ χρόνο και φρόντισε τα φυτά μας να παραμένουν χαρούμενα, χωρίς διακοπή. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ειπωθούν για το ότι δεν χρειάζεται να ταχυδακτυλουργείτε τα καπάκια των φυτών με ευαίσθητα ριζικά συστήματα για να κάνετε αυτούς τους καθημερινούς ελέγχους!

Αρχικά, χρειαζόταν μόνο να προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα θρεπτικού διαλύματος εβδομαδιαίως, καθώς τα φύτρα της καυτερής πιπεριάς ξεκίνησαν πολύ μικρά και πολύ λίγη υγρασία χάνεται στην εξάτμιση με ένα άνετο καπάκι του κάδου. Μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες αφήνουμε το επίπεδο του διαλύματος να χαμηλώσει μόνο του για να διατηρήσουμε λίγο χώρο μεταξύ του πυθμένα του καθαρού καλαθιού και του βάθους του αεριούχου θρεπτικού διαλύματος.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν αρχίσαμε να προσθέτουμε περισσότερο θρεπτικό διάλυμα καθημερινά – η συχνότητα συμπλήρωσης είναι ένα καλό διαγνωστικό για την αξιολόγηση της υγείας των φυτών με το σύστημα DWC, επειδή γνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος όσων προσθέτουμε χρησιμοποιείται από το φυτό και δεν χάνεται στο πιο ξηρό περιβάλλον αέρας. Χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά καλλιεργημένων διαλυμάτων σε φιλτραρισμένο νερό με RO, διαπιστώσαμε ότι το pH είναι εξαιρετικά σταθερό. Δεν απαιτείται σχεδόν καμία προσαρμογή.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ DWC Grow: Για ένα σταθερό και υγιεινό θρεπτικό διάλυμα DWC χρησιμοποιήστε φιλτραρισμένο νερό RO. Δεδομένου ότι έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις στο θερμοκήπιό μας τρέχουμε ένα EvolutionRO 1000 GPD ΗΠΑ Σύστημα. Για λίγους κάδους DWC HydroBuckets, οι μεγάλες κανάτες νερού από το μπακάλικο ή το βενζινάδικο είναι υπέροχες και συνήθως δεν κοστίζουν πολύ. Το νερό της βρύσης μπορεί να έχει κάθε είδους προβλήματα, αν και σε ορισμένες γεωγραφικές τοποθεσίες μπορεί να είναι κατάλληλο για υδροπονία (σπάνια, θεωρήστε τον εαυτό σας τυχερό αν το κάνετε!). Για να τεντώσετε το δολάριο σας, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καθαρό νερό που αγοράσατε από το κατάστημα για να «κόψετε» το λιγότερο επιθυμητό νερό της βρύσης σας. όχι ιδανικό, αλλά χρήσιμο.

Fast Forward…Τα αποτελέσματα του DWC HydroBucket

Υγιείς ρίζες που απέδωσαν υγιείς καρπούς. Αυτό ήταν το πιο ζεστό καλοκαίρι που έχουμε καταγράψει σε αυτό το μέρος του κόσμου. Ο ήλιος ήταν ΕΝΤΟΝΟΣ. Τα φυτά άκμασαν (εν μέρει επειδή ο έλεγχος και η προσθήκη θρεπτικών διαλυμάτων ήταν τόσο γρήγορος και εύκολος) και οι HydroBuckets δεν ξεθώριασαν, ράγισαν ή έγιναν εύθραυστοι. Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι μια κοινή πλαστική τσάντα ΔΕΝ θα άντεχε αυτό το συγκεκριμένο καλοκαίρι πριν ραγίσει ή ακόμα χειρότερα λυγίσει και εκτονωθεί στην υπερβολική ζέστη.

Λοιπόν, δεν χρειάζεται καν να δεχτείτε τη λέξη μας για τα αποτελέσματα – απλώς ελέγξτε τις φωτογραφίες που τραβήξαμε κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Μια καθημερινή συγκομιδή. Κόκκινες πιπεριές κειμήλιο Peter

Γεμιστά τσίλι!

Δίνουμε στο HydroBucket σταθερό 5/5 για απόδοση, ευκολία χρήσης και αξία. Ιδανικό για τον εκκολαπτόμενο υδροπονικό καλλιεργητή DIY.

Μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε με τους HydroBuckets μας – και να πιστεύετε ότι δεν είναι μόνο για εφαρμογές DWC. Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ελπίζουμε να μεταφέρουμε τους HydroBuckets μας στο επόμενο επίπεδο με αεροπονικά ακροφύσια ομίχλης στο εσωτερικό για ένα πραγματικό σύστημα αεροπονίας, καθώς η πρόσβαση στα ακροφύσια θα είναι εύκολη για τακτική επιθεώρηση και καθαρισμό με τις θύρες πρόσβασης.

Πρόσθετες συμβουλές για την ανάπτυξη της καλλιέργειας σε βαθιά νερά:

Διατηρήστε το θρεπτικό σας διάλυμα απαλλαγμένο από οργανική ύλη. Πολύ λίγα βιολογικά συστατικά θα παίξουν όμορφα στο DWC με την πάροδο του χρόνου. Χρησιμοποιώντας θρεπτικά συστατικά με βάση το αλάτι, μόνο οι ρίζες σας μπορούν να αντέξουν εύκολα σε θερμότερα περιβάλλοντα και το pH και η EC σας θα παραμείνουν σταθερά με τακτικά συμπληρώματα.

Χρησιμοποιήστε άφθονο αερισμό και αερόπετρες καλής ποιότητας. Υπάρχει μια πολύ άμεση σχέση μεταξύ των επιπέδων αερισμού και των ρυθμών ανάπτυξης – μην αμελείτε την αντλία αέρα ή τον αναγεννητικό φυσητήρα.

Το Hypchlorous Acid (HOCl-) είναι μια ασφαλής μορφή χλωρίου που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία επεξεργασίας και χειρισμού τροφίμων. Είναι πολύ ασφαλές και αποτελεσματικό στο να σκοτώνει μικροοργανισμούς όπως τα φυτικά παθογόνα. Επιπλέον, βοηθά να μην σχηματιστούν υπολείμματα θρεπτικών συστατικών – η προσθήκη του στο θρεπτικό σας διάλυμα, όπως συνιστάται από μια ετικέτα υδροπονικού πρόσθετου, μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τις ρίζες υγιείς και τα παθογόνα μακριά ακόμα και κάτω από πιο δύσκολες συνθήκες ανάπτυξης.

Εάν εκτελείτε πολύ αερισμό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα θρεπτικά λιπάσματα σας σε χαμηλότερες συγκεντρώσεις για εξαιρετικά αποτελέσματα. Αν και μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, τα φυτά με πολύ οξυγόνο στις ρίζες σε υψηλής ποιότητας θρεπτικά σκευάσματα προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά πιο εύκολα και αποτελεσματικά σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας.

Χρησιμοποιήστε την υψηλότερη ποιότητα νερού που έχετε στη διάθεσή σας. Το νερό της βρύσης που έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ολικά διαλυμένα στερεά μπορεί να περάσει μέσα από ένα φίλτρο αποχλωρίωσης και ιζημάτων για καλύτερα αποτελέσματα. Το φιλτραρισμένο νερό με αντίστροφη όσμωση συνιστάται για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα καλλιέργειας.

Ένα Bhut Jolokia (Ghost Pepper) που ωριμάζει στο σύστημα HydroBucket

Ετικέτες: καλλιέργεια βαθέων υδάτων, diy hydroponics dwc, dwc bucket

Leave a Reply

Your email address will not be published.