Humans of Hydroponics – Q&A με τον Jason Balius του Resurrection Ranch

Humans of Hydroponics - Q&A με τον Jason Balius του Resurrection Ranch

Ποια είναι η μεγαλύτερη συμβουλή που θα μπορούσατε να μοιραστείτε με κάποιον που μόλις ξεκινάει;

Αν πρόκειται να τα καταφέρεις, θα γίνει μέσω δοκιμής και λάθους, όχι μόνο με αυτά που διαβάζεις στα βιβλία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πρόσβαση σε έναν εκπρόσωπο πωλήσεων και την υποστήριξη των καλλιεργητών, όπως παρέχει η AmHydro, είναι το κλειδί για την έγκαιρη επιτυχία. Θα κάνεις λάθος μετά από λάθος. Το να μπορώ να καλέσω τον εκπρόσωπο μου, τον Ρούντι, ήταν το κλειδί.

Κατά τον πρώτο μου μήνα, μερικές φορές του τηλεφωνούσα πολλές φορές την ημέρα… σιεδώ είναι το θέμα. Μετά τον πρώτο μήνα γίνεται πολύ, πολύ εύκολο. Μόλις έχετε ένα πρόγραμμα, μπορείτε πραγματικά να κάνετε κρουαζιέρα, αρκεί να ελέγχετε κάθε πτυχή προληπτικά. Η υγιεινή, η διατροφή, ο φωτισμός είναι πολλά που πρέπει να διαχειριστούμε, και θα έλεγα ότι υπάρχει περισσότερη επιστήμη στην υδροπονία παρά στην γεωργία με βάση το έδαφος, αλλά δεν χρειάζεται να είναι συντριπτική. Φυσικά, αν είστε τελειομανής όπως εγώ, πρέπει επίσης να θυμάστε να επιτρέπετε στον εαυτό σας λίγη χάρη.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κομμάτι στη λειτουργία μιας υδροπονικής φάρμας;

Λοιπόν, αν μπορείτε να το πιστέψετε, είμαι κι εγώ ένα τακτοποιημένο φρικιό. Μου αρέσει πόσο καθαρό είναι. Κάθε χώρος είναι πλήρως απολυμανμένος και αυτοματοποιημένος. Είναι επίσης δύσκολο να διαφωνήσεις με την έξοδο. Τα ποσοστά συγκομιδής μου είναι σχεδόν στο 100% ανά πάσα στιγμή. Είναι συγκλονιστικό σε σύγκριση με το πώς μεγάλωνα. Νομίζω ότι έκανα περισσότερες πωλήσεις Mountain Mix τους 4 μήνες μετά τη μετάβαση στην υδροπονία από ό,τι είχα κάνει τα προηγούμενα 2 χρόνια καλλιέργειας εδάφους μαζί.

Πώς ήταν η συνεργασία με την AmHydro;

Πρώτα απ ‘όλα, επιτρέψτε μου απλώς να πω ότι ο εκπρόσωπος μας, ο Rudy, ήταν εκπληκτικός. Ήταν πάντα διαθέσιμος, ειδικά σε εκείνα τα πρώτα στάδια που δεν ξέραμε τι κάναμε.

Όσο για τα ίδια τα συστήματα, δεν μπορώ να πω αρκετά για τη λειτουργικότητα. Απλώς αισθάνεται σαν ένα ανώτερο προϊόν – απολύτως αστρικό. Χρησιμοποιούμε αυτά τα κανάλια εκτενώς, αλλά έχουν απίστευτη απόδοση. Φυσικά δεν χρειάζεται να σας πω, χρησιμοποιούμε 90% λιγότερο νερό, όπως διαφημίζεται. Είμαστε απαλλαγμένοι από φυτοφάρμακα, μη ΓΤΟ και, ειλικρινά, αντιμετωπίζουμε λιγότερα προβλήματα παρασίτων από ό,τι είχαμε στο παρελθόν με το έδαφος.

Τι είναι επόμενο για εσάς στο ταξίδι σας ως αγρότης και σεφ;

Πάντα μου άρεσε η ιδέα «από αγρόκτημα σε τραπέζι». Έχουν περάσει χρόνια από τότε που άφησα το «τραπέζι» για να φτιάξω ένα αγρόκτημα, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα κλείσω τα πράγματα και θα ανοίξω ένα εστιατόριο σύντομα. Αγόρασα ένα εμπορικό κτίριο στο Γκρέιτ Φολς της Μοντάνα. Είναι μια καταπληκτική κατασκευή που είναι περίπου εκατό ετών και έχει 16.000 τετραγωνικά πόδια σε δύο επίπεδα. Σκοπεύω να φτιάξω ένα εστιατόριο τον επόμενο χρόνο στον κεντρικό όροφο και να αρχίσω να καλλιεργώ υδροπονικές καλλιέργειες αμπέλου στον κάτω όροφο. Τα καλά πράγματα είναι στον ορίζοντα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.