Growing Peace Lilies Indoors: Οδηγός βήμα προς βήμα

0
Growing Peace Lilies Indoors: Οδηγός βήμα προς βήμα

Καλλιέργεια Κρίνων Ειρήνης

Η καλλιέργεια κρίνων ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους είναι μια καλή ιδέα. Στην πραγματικότητα, τα κρίνα της ειρήνης είναι μια δημοφιλής επιλογή φυτά εσωτερικού χώρου για σπίτια και γραφεία. Τα κρίνα φαίνονται υπέροχα και μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής εμφάνισης των εσωτερικών χώρων. Πάνω απ ‚όλα, αυτά τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι εύκολο να τα φροντίσετε. Εφόσον του παρέχετε τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης, θα πρέπει να είστε σε θέση να καλλιεργήσετε με επιτυχία τα κρίνα της ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους.

Βήματα για την καλλιέργεια κρίνων ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους

Πώς λοιπόν μπορείτε να καλλιεργήσετε κρίνα ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους; Θα πρέπει να είναι εύκολο. Τα βήματα που περιλαμβάνονται είναι αρκετά βασικά. Έτσι, ακόμα κι αν είστε νέοι στην κηπουρική σε εσωτερικούς χώρους, δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα στην καλλιέργεια αυτού του φυτού. Εδώ είναι τα βήματα:

1. Προετοιμάστε τη γλάστρα με χώμα

Grow Peace Lilies

Πίστωση εικόνας: HGTV

Πρώτα, πάρτε μια γλάστρα για να φιλοξενήσετε το φυτό κρίνος ειρήνης. Αποφύγετε τη χρήση πολύ μεγάλης κατσαρόλας. Αυτό μπορεί να διατηρήσει την υγρασία στο έδαφος και θα προκαλέσει τη σήψη των ριζών. Χρησιμοποιήστε ένα χώμα γλάστρας που στραγγίζει καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε αρκετό χώμα στη γλάστρα.

2. Φυτέψτε τους σπόρους ή χρησιμοποιήστε ένα κόψιμο

Καλλιέργεια Κρίνων Ειρήνης

Πίστωση εικόνας: Εμπειρογνώμονας για τα φυτά του σπιτιού

Μπορείτε να επιλέξετε να καλλιεργήστε τα κρίνα της ειρήνης από σπόρους. Ωστόσο, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βλαστήσουν οι σπόροι. Μερικές φορές, θα χρειαστούν χρόνια μέχρι να αρχίσει να αναπτύσσεται το φυτό. Έτσι, όταν πρόκειται για την καλλιέργεια κρίνων ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με ένα κόψιμο φυτού κρίνος ειρήνης που έχει μεγαλώσει μια ρίζα.

Σκάψτε μια μικρή τρύπα στο χώμα αρκετή για να χωρέσει η ρίζα του φυτού. Τοποθετήστε το φυτό στην τρύπα φύτευσης και στη συνέχεια καλύψτε με χώμα. Γεμίστε αρκετό χώμα γύρω από τη ρίζα. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να σφίξετε απαλά το χώμα της γλάστρας.

3. Ποτίστε ελαφρά το νέο φυτό

Ποτίστε ελαφρά το φυτό για να κατακαθίσει το έδαφος. Προσθέστε περισσότερο χώμα για γλάστρες εάν χρειάζεται. Αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα του νέου φυτού. Τα κρίνα της ειρήνης είναι το είδος του φυτού που δεν μπορεί να ανεχθεί πολύ νερό. Στην πραγματικότητα, μπορεί ευδοκιμούν ακόμα και με λιγότερο νερό αλλά θα πεθάνει όταν υπερποτιστεί.

4. Τοποθετήστε το φυτό σε γλάστρα σε σκιερό μέρος

Growing Peace Lilies Indoor

Πίστωση εικόνας: κουλούρια

Τοποθετήστε το νέο σας φυτό κρίνος ειρήνης σε μια σκιερή περιοχή. Η ιδανική περιοχή είναι περίπου 6-8 πόδια μακριά από το παράθυρο. Αφήστε το εκεί για μερικές μέρες. Φροντίστε να το ελέγχετε από καιρό σε καιρό. Μην ανησυχείτε αν θα σας φανεί λίγο μπερδεμένο τις πρώτες μέρες. Είναι φυσιολογικό τα φύλλα να μαραίνονται ελαφρώς. Θα φαίνονται καλύτερα μετά από λίγες μέρες ακόμα.

Πώς να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης;

Τα κρίνα της ειρήνης είναι μεταξύ των Τα πιο εύκολα φυτά εσωτερικού χώρου στην καλλιέργεια αφού απαιτούν λιγότερη φροντίδα. Ωστόσο, πρέπει να ελέγχετε συνεχώς το φυτό σας και να του παρέχετε την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται ειδικά τις πρώτες μέρες της φύτευσης. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να φροντίζετε τα κρίνα της ειρήνης:

1. Αποφύγετε την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως

Φροντίδα φυτών Peace Lily

Πίστωση εικόνας: Μεσαίο

Λάβετε υπόψη ότι τα κρίνα της ειρήνης θα προτιμούσαν να αναπτύσσονται σε περιοχές με ελαφριά μερική σκιά. Στην πραγματικότητα, είναι γνωστό ότι ευδοκιμούν σε δωμάτια που δεν έχουν παράθυρα. Αυτά τα φυτά δεν τους αρέσει να εκτίθενται σε πολύ φως. Διαφορετικά, τα φύλλα του θα αρχίσουν να κιτρινίζουν και τελικά θα πεθάνουν.

2. Μην υπερποτίζετε

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι όταν καλλιεργούν κρίνα ειρήνης είναι υπερβολικό πότισμα. Τα κρίνα της ειρήνης δεν μπορούν να επιβιώσουν από την υπερβολική υγρασία, επομένως πρέπει να αποφύγετε να τους δίνετε πολύ νερό.

Πόσο συχνά λοιπόν πρέπει να ποτίζετε το κρίνο της ειρήνης; Μια σημαντική συμβουλή για τη φροντίδα του φυτού κρίνος που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να περιμένετε να πέσει ελαφρά το φυτό πριν το ποτίσετε. Συνήθως, το φυτό θα κρεμάσει λίγο αν χρειάζεται νερό. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το φυτό διψάει, οπότε ήρθε η ώρα να το ποτίσετε.

Γενικά, το φυτό κρίνος της ειρήνης πρέπει να ποτίζεται μία φορά την εβδομάδα. Αυτό γίνεται για να διατηρείται το έδαφος υγρό, ειδικά το καλοκαίρι. Για να ποτίσετε, ψεκάστε απαλά τα φύλλα με μαλακό ή απεσταγμένο νερό. Το χειμώνα, ποτίζετε το φυτό λιγότερο συχνά.

3. Αναπτύξτε σε μια ιδανική ρύθμιση θερμοκρασίας

Εσωτερική φροντίδα Peace Lily

Πίστωση εικόνας: Βρείτε το Thingy

Τα φυτά κρίνος ειρήνης είναι μια δημοφιλής επιλογή για φυτά εσωτερικού χώρου, καθώς μπορούν να ευδοκιμήσουν καλά σε εσωτερικές θερμοκρασίες. Η ιδανική θερμοκρασία είναι μεταξύ 65 και 85°F και το κλίμα πρέπει να είναι υγρό. Τα κρίνα της ειρήνης δεν θα μπορούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασία που είναι μικρότερη από 45°F. Φροντίστε λοιπόν να το τοποθετήσετε σε χώρο που είναι μακριά από το σύστημα κλιματισμού του σπιτιού σας.

4. Λιπαίνετε περιστασιακά

Σε αντίθεση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, τα κρινάκια της ειρήνης γενικά δεν είναι βαριές τροφοδότες. Επομένως, θα πρέπει να το γονιμοποιείτε μόνο περιστασιακά. Λιπαίνετε μετά από κάθε έξι εβδομάδες περίπου για να ενθαρρύνετε την ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε ένα καλά ισορροπημένο λίπασμα για φυτά εσωτερικού χώρου.

5. Ψεκάστε εντομοκτόνα όταν είναι απαραίτητο

Σε αντίθεση με άλλα φυτά εσωτερικού χώρου, ο κρίνος της ειρήνης είναι γενικά ανοσία σε ασθένειες, παράσιτα και έντομα. Αν και περιστασιακά θα μπορούσε να πάρει αφίδες, ακάρεα αράχνης και αλευρώδεις, θα πρέπει να μπορείτε εύκολα να κρατήσετε αυτά τα παράσιτα υπό έλεγχο. Απλώς σκουπίστε τα φύλλα όταν παρατηρήσετε ότι αυτά τα παράσιτα αρχίζουν να εισβάλλουν. Εάν το σκούπισμα των φύλλων δεν θα διώξει αυτά τα παράσιτα, τότε σκεφτείτε να ψεκάσετε με εντομοκτόνο σαπούνι.

6. Μεταφέρετε ξανά το φυτό όταν χρειάζεται

Πώς να φροντίσετε τα κρίνα της ειρήνης

Πίστωση εικόνας: Διαχείριση Κήπου

Τα κρίνα της ειρήνης έχουν την τάση να αναπτύσσουν πολλές ρίζες και τελικά θα συνωστίσουν τη γλάστρα τους. Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να επανατοποθετήσετε τη γλάστρα είναι μια σημαντική πτυχή της φροντίδας του φυτού σας κρίνος. Λοιπόν, πότε είναι η καλύτερη στιγμή για να επανατοποθετήσετε το κρίνο της ειρήνης σας; Αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες αρχίζουν να μεγαλώνουν στην τρύπα αποστράγγισης της γλάστρας, τότε αυτό είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να ξαναγλάψετε.

Συχνές ερωτήσεις για το φυτό κρίνος της Ειρήνης

Ε1: Μπορείτε να καλλιεργήσετε ένα κρίνο της ειρήνης από σπόρους;

Α’1: Ναι, είναι δυνατό να αναπτυχθεί κρίνο ειρήνης από σπόρους. Αλλά όπως αναφέρθηκε παραπάνω, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να βλαστήσουν οι σπόροι και απαιτεί περισσότερη προσπάθεια από την ανάπτυξη του φυτού από κοπή. Όταν μεγαλώνετε από σπόρους, απλώς τοποθετήστε τους σπόρους στο χώμα και πασπαλίστε λίγο βερμικουλίτη. Αυτό θα βοηθήσει τον σπόρο να αναπτυχθεί.

Ε2: Πόσο χρόνο χρειάζονται για να αναπτυχθούν τα Peace Lilies;

Α2: Όταν αναπτυχθούν από σπόρους, τα σπορόφυτα κρίνων σας θα αρχίσουν να βλασταίνουν μετά από περίπου 10 ημέρες. Μερικές φορές, μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν συνιστάται εντελώς η καλλιέργεια του κρίνου της ειρήνης από σπόρους. Όταν μεγαλώσει από μοσχεύματα, το φυτό θα μπορούσε να αρχίσει να αναπτύσσει μερικές ρίζες μετά από λίγες μόνο ημέρες, για όσο διάστημα το μεγαλώσετε σε ένα ιδανικό περιβάλλον.

Ε3: Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζετε ένα κρίνο της Ειρήνης;

Φροντίδα φυτών Peace Lily

Πίστωση εικόνας: Η Ερυθρελάτη

A3: Τα κρίνα της ειρήνης δεν θα ευδοκιμήσουν αν τα ποτίσετε υπερβολικά. Το φυτό πρέπει να ποτίζεται μόνο μία φορά την εβδομάδα. Η υπερβολική υγρασία στο έδαφος μπορεί να σαπίσει τις ρίζες του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπτυχθεί. Όταν ποτίζετε, απλώς ρίξτε λίγο νερό στο φυτό. Χρησιμοποιήστε μαλακό ή απεσταγμένο νερό. Αποφύγετε τη χρήση νερού που είναι πολύ χλωριωμένο γιατί αυτό το φυτό είναι ευαίσθητο στο χλώριο.

Ε4: Ανθίζουν τα κρίνα της Ειρήνης όλο το χρόνο;

A4: Ένα από τα οφέλη των κρίνων ειρήνης για εσωτερικούς χώρους είναι ότι έχουν υπέροχα υπόλευκα λουλούδια. Αυτά τα λουλούδια θα ταιριάζουν πολύ με την εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας και μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της αισθητικής αξίας του χώρου σας. Αν όλα πάνε καλά, το κρίνο της ειρήνης σας θα αρχίσει να ανθίζει στις αρχές του καλοκαιριού. Στη συνέχεια θα συνεχίσει να ανθίζει καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους.

Ε5: Πότε πρέπει να επανατοποθετήσω το Peace Lily μου;

A5: Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να επανατοποθετήσετε το κρίνος της γαλήνης σας είναι ένα σημαντικό βήμα της φροντίδας εσωτερικού χώρου του κρίνος της ειρήνης. Αυτά τα φυτά τείνουν να αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και τελικά θα γεμίσουν τη γλάστρα τους. Ο ευκολότερος τρόπος για να μάθετε εάν το φυτό χρειάζεται μεταφύτευση είναι να το σύρετε προσεκτικά από τη γλάστρα και να ελέγξετε τις ρίζες. Αν έχει αρχίσει να βγάζει πολλές ρίζες, τότε ήρθε η ώρα μεταφύτευση.

Επίσης, αν παρατηρήσετε ότι οι ρίζες μεγαλώνουν μέσα από την αποστράγγιση της γλάστρας, τότε αυτό είναι σημάδι ότι ήρθε η ώρα να επαναφυτεύσετε. Θυμηθείτε ότι εάν οι ρίζες έχουν συσσωρευτεί σφιχτά, το φυτό θα μπορούσε να σταματήσει να αναπτύσσεται καθώς οι ρίζες του δεν μπορούν πλέον να απορροφήσουν αρκετό νερό.

Ε6: Ποιος είναι ο συμβολισμός του Peace Lily’s;

Οφέλη Peace Lily

Πίστωση εικόνας: Πύλη SF

A6: Οι άνθρωποι καλλιεργούν κρίνο της ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους για διάφορους λόγους. Άλλοι αγαπούν το φυτό για τις υπέροχες ανθοφορίες του, ενώ κάποιοι επέλεξαν να το καλλιεργήσουν λόγω του συμβολισμού του. Παραδοσιακά, τα λευκά άνθη του κρίνου της ειρήνης υποδηλώνουν αγνότητα και αθωότητα. Συμβολίζει επίσης την αναγέννηση της ψυχής. Έτσι, σε ορισμένους πολιτισμούς, οι άνθρωποι έδιναν το φυτό κρίνος ειρήνης στην οικογένεια ενός αποθανόντος. Το φυτό αντιπροσωπεύει επίσης τη συμπάθεια ή τη συμπόνια.

Τελικές σκέψεις

Πράγματι, η καλλιέργεια κρίνων ειρήνης σε εσωτερικούς χώρους είναι τόσο εύκολη. Οποιοσδήποτε θα πρέπει να μπορεί να καλλιεργήσει αυτό το φυτό με επιτυχία. Σε αντίθεση με άλλα φυτά, το κρίνο της ειρήνης δεν χρειάζεται να ποτίζεται τακτικά. Επιπλέον, μπορεί να ευδοκιμήσει καλά σε σκιερές συνθήκες, επομένως είναι ιδανικό για εσωτερικούς χώρους. Το φυτό είναι πολύ ανθεκτικό και έχει σχετικά ανοσία στα παράσιτα. Αν λοιπόν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε ένα φυτό σε εσωτερικούς χώρους, το κρίνος της ειρήνης είναι σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή.

Schreibe einen Kommentar