Grow Trials NFT Martuce Week One

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Grow Trials NFT Martuce Week One

…εδώ μεγαλώνουμε ξανά

Καλώς ήρθατε σε έναν άλλο γύρο Grow Trials από τους πιστούς διαχειριστές σας για όλα τα φυλλώδη και πράσινα πράγματα εδώ στο Grozine. Ας ρίξουμε μια ματιά στις δοκιμές καλλιέργειας μαρουλιού NFT την πρώτη εβδομάδα, σωστά;

Σε περίπτωση που αποχωρήσατε, μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των γεγονότων που οδήγησαν στην πρώτη εβδομάδα είναι ακριβώς εδώ, με φωτογραφίες:

-Κάντε κλικ ΕΔΩ-


nft μεταμοσχεύσεις μαρουλιού ΠΛΗΡΕΣ

Με λίγα λόγια, θα επιχειρήσουμε μια καλλιέργεια υδροπονικής αυλής με δροσερό καιρό στα μέσα του καλοκαιριού εδώ στον Ειρηνικό Βορειοδυτικό Καναδά. Γιατί; Επειδή υπάρχει άφθονο ελεύθερο φως και το σημείο μας μέχρι στιγμής έχει διατηρήσει τις μέσες θερμοκρασίες της δεξαμενής περίπου 72 βαθμούς F.

Ακολουθούμε την κόκκινη γραμμή όταν πρόκειται Το μαρούλι NFT αυξάνεται από άποψη θερμοκρασίας. Αν και έχουμε διαθέσιμο ένα ψυκτικό συγκρότημα για να διατηρήσουμε την τέλεια θερμοκρασία, θα προτιμούσαμε να διατηρήσουμε την ηλεκτρική χρήση στο ελάχιστο για αυτήν την καλλιέργεια ΚΑΙ να το διατηρήσουμε όσο το δυνατόν πιο απλό. Το σύστημα λειτουργεί σε εξωτερικούς χώρους, για να πάρετε μια ιδέα των συνθηκών και να εξαλείψετε τυχόν τσακίσματα για μια ολόκληρη εβδομάδα – άδεια φυτών. Εν τω μεταξύ ξεκινήσαμε τρία είδη μαρουλιού και μια ποικιλία kale σε εσωτερικούς χώρους στον κλιματισμό με φωτισμό φθορισμού T5.

Τι, νόμιζα ότι ήθελες να εξοικονομήσεις ενέργεια;

Σίγουρα το κάνουμε! Ένα πλήρες διαμέρισμα με μεταμοσχεύσεις μαρουλιού δεν καταλαμβάνει σχεδόν καθόλου χώρο και η ισχύς για τον φωτισμό που χρησιμοποιείται είναι ελάχιστη. Κλιματίζουμε όπως είναι απαραίτητο σε εσωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε θα μπορούσαμε να πούμε ότι ζήσαμε συμβιωτικά με τις ανάγκες των μεταμοσχεύσεων για το έργο καλλιέργειας NFT στην πίσω αυλή μας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ένα από τα μειονεκτήματα των T5 για την καλλιέργεια είναι ότι οι λαμπτήρες πρέπει να αντικαθίστανται συχνά-Επαγωγικός φωτισμός ανάπτυξης μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη μακροπρόθεσμη λύση. Για τον επόμενο κύκλο δενδρυλλίων μας, θα δώσουμε ένα παλαιότερο μοντέλο Plasma Grow Light ότι έχουμε βολική μια προσπάθεια σύγκρισης των αποτελεσμάτων, με προσοχή στα εξής:

  • ποιότητα δενδρυλλίων
  • ρυθμό ανάπτυξης
  • Θερμοκρασία λειτουργίας
  • ισχύς που χρησιμοποιείται
t5 floros hydroponics

Ο φωτισμός ανάπτυξης T5 που λειτουργεί με μισό ατμό είναι αποτελεσματικός για νεανικές εκκινήσεις μαρουλιού

Ποια είναι η διαφορά – Σε εσωτερικούς χώρους και έξω;

Πρώτον, δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το σύστημα ή τι είδους συνθήκες δεξαμενής και συστήματος θα συναντήσουμε στη θέση μας μέχρι να προσπαθήσουμε – σε εσωτερικούς χώρους έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των νεαρών φυτών όταν είναι πιο ευαίσθητα. Έτσι, μια εβδομάδα «υγρό τρέξιμο» έχει νόημα… και τυχαίνει να είναι περίπου ο τέλειος χρόνος για να μεγαλώσουμε τα σπορόφυτά μας μέχρι να είναι έτοιμα για το επόμενο βήμα: μεταμόσχευση στο Nursery NFT Gully.


Ενδιαφέρουσα παρατήρηση: Στην παρακάτω φωτογραφία, μπορείτε να δείτε ελαφρώς μεγαλύτερη ανάπτυξη στο δενδρύλλιο που πήρε μερικές επιπλέον ημέρες σε εσωτερικούς χώρους, με έλεγχο κλιματισμού και φωτισμό σε σύγκριση με αυτό που μπήκε στο σύστημα περίπου 5 ημέρες μετά τη σπορά. Αυτό που δεν μπορείς να δεις τόσο εύκολα από τη φωτογραφία όμως, είναι ότι η ανάπτυξη των μεταμοσχεύσεων που βγήκαν σε εξωτερικούς χώρους στον κήπο NFT νωρίτερα είναι λίγο πιο χοντρά φύλλα και συνολικά πιο «σκληρά» ενώ είναι υγιή.

σύγκριση μεταμοσχεύσεων υδροπονίας

Μερικές από τις διαφορές δεν φαίνονται σε μια φωτογραφία: Harder Growth


Ώρα μεταμόσχευσης!

nft μαρούλι μια εβδομάδα από τη σπορά

Συνήθως, ένα οικιακό περιβάλλον είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη ενός δίσκου 1020 μεταμοσχεύσεων νεαρών μαρουλιών.

μεταμοσχεύσεις υδροπονίας

Woot, εδώ μεγαλώνουμε – κοντά στην κόκκινη γραμμή με τις θερμοκρασίες res, αλλά ο ήλιος είναι ελεύθερος και έχουμε άφθονο O2 στο Res μας.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Chilling Hydro Reservoirs

μέση θερμοκρασία δεξαμενής υδροπονίας

Τι κερδίσαμε μέχρι τώρα…

Όσο για τις ποικιλίες στις ελαφρώς θερμότερες συνθήκες καλλιέργειας μας – περίπου 75 βαθμοί F κατά μέσο όρο. θερμοκρασία αέρα και ξηρότερα επίπεδα RH από τον κλιματισμό – η βιολογική ποικιλία σπόρων μαρουλιού “TT” μας αποδίδει καλύτερα. Είναι ενδιαφέρον ότι ξεκινήσαμε και λίγο κατσαρό λάχανο και φυτέψαμε μερικές νωρίτερα στο σύστημα μαζί με τις άλλες δοκιμαστικές μεταμοσχεύσεις πιλότων λίγες μέρες πριν από το πακέτο. Κάτι αρέσει να τρώει τα τρυφερά λάχανα λάχανου… και αφήνει τις τρεις ποικιλίες μαρουλιού ήσυχες! Οι κύριοι ύποπτοι αυτή τη στιγμή είναι τα μικρά μαύρα μυρμήγκια – μην διστάσετε να σχολιάσετε αν ξέρετε ποιος δεν ξέρει σε ένα καλοκαιρινό περιβάλλον στην αυλή… ο μπάτλερ;

nft μαρούλι σειρές οικιακή καλλιέργεια

Ας δούμε αν θα κάνουν την εβδομάδα στην υπέροχη ύπαιθρο…

Ετικέτες: δοκιμές ανάπτυξης, Υδροπονία, συστήματα ανάπτυξης nft

Leave a Reply

Your email address will not be published.