Grow Lighting FAQ – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Συχνές ερωτήσεις για το Grow Lighting

Επεξήγηση των βασικών αρχών φωτισμού ανάπτυξης καλλιεργειών

Ο φωτισμός καλλιέργειας μπορεί να είναι μία από τις πιο συγκλονιστικές πτυχές της εκκίνησης και λειτουργίας ενός εσωτερικού κήπου, αστικού αγροκτήματος ή θερμοκηπίου με συμπληρωματικό φωτισμό καλλιεργειών, γι’ αυτό σας παρουσιάζουμε τις Συχνές Ερωτήσεις για την ανάπτυξη φωτισμού για να σας βοηθήσουμε.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για φώτα ανάπτυξης που διατίθενται στους καλλιεργητές—καθώς και διαφημιστική εκστρατεία, είτε από το τοπικό τους κατάστημα υδροπονίας είτε από τον προτιμώμενο διαδικτυακό πωλητή. Τα παρακάτω προορίζονται να βοηθήσουν στην ταξινόμηση των γεγονότων από τη φαντασία, από τον νέο καλλιεργητή στον κύριο καλλιεργητή, να κατανοήσουν καλύτερα τις αρχές και τις αλήθειες πίσω από τον τύπο του φωτισμού των καλλιεργειών από τον οποίο επιλέγουν ή καλλιεργούν ήδη, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την απόδοση της επένδυσής τους στην κηπουρική.

Αυτό που μπορεί να μπερδέψει περαιτέρω τα πράγματα είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολύ διαφορετικές τεχνολογίες που μπορούν να προσφέρουν καλό φωτισμό για την ανάπτυξη, τα φρούτα και τα λουλούδια — ένα ολόκληρο καρότσι διαφορετικών φρούτων, αν θέλετε, π.χ. Μήλα εναντίον Πορτοκαλιών.

Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε με τις Συχνές Ερωτήσεις σχετικά με τον φωτισμό ανάπτυξης, σωστά;

Grow Lighting FAQ #1 Διαφορετικοί τύποι Grow Lights

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ HPS (νάτριο υψηλής πίεσης), MH (αλογονίδιο μετάλλου), CMH/LEC (κεραμικό αλογονίδιο μετάλλου)/(κεραμικό που εκπέμπει φως), φθορισμού και LED (δίοδος εκπομπής φωτός);

HPS

Δοκιμασμένο, δοκιμασμένο και αληθινό. Τα συστήματα αυξανόμενου φωτός HPS είναι φθηνά στην αγορά σε σχέση με τον όγκο της φωτεινής ενέργειας που παράγουν, ωστόσο, δεν είναι τα πιο ενεργειακά αποδοτικά, δηλαδή η ποιότητα του φωτός δεν είναι η υψηλότερη—η καθαρή απόδοση συμβάλλει στην κάλυψη τυχόν ελλείψεων ποιότητας φωτός. αν και η αποζημίωση είναι σε βάρος του καλλιεργητή με λογαριασμούς ρεύματος. Τις περισσότερες φορές διατίθενται ως τύποι λαμπτήρων DE (διπλής απόληξης) (αυξημένη απόδοση και μακροζωία) σε υψηλότερη ισχύ, ενώ οι χαμηλότερες ισχύς παρέχονται συνήθως ως λαμπτήρες με ένα άκρο (παραδοσιακοί).

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: το υψηλότερο ποσοστό κόκκινου και πορτοκαλί στο φάσμα φωτισμού HPS προορίζεται καλύτερα για ανθοφόρα και καρποφόρα φυτά.

Πάνω από: Εγκατάσταση Revolution Micro Συστήματα φωτισμού Aerospace Grade DE HPS σε μια εμπορική εγκατάσταση ανάπτυξης

MH

Μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του φωτισμού HPS, αν και οι τύποι λαμπτήρων MH τείνουν να παράγουν υψηλότερη ποιότητα φωτός, ενώ δεν έχουν τόσο υψηλή απόδοση όσον αφορά την απόλυτη ένταση ανά watt κατανάλωσης ισχύος. Οι περισσότεροι καλλιεργητές που παράγουν φυλλώδη χόρτα, βότανα κ.λπ. θα προτιμήσουν τον φωτισμό MH από τον φωτισμό καλλιέργειας HPS επειδή το υψηλότερο ποσοστό μπλε στο φάσμα φωτός MH παράγει πιο ωραία φυλλώδη ή βλαστική ανάπτυξη έναντι HPS.

Πάνω από: MH 10K “Finisher Lamp” για συστήματα φωτισμού DE

CMH/LEC

Αν και εξακολουθούν να θεωρούνται ως πηγή HID (υψηλής έντασης εκφόρτιση) φωτισμού των καλλιεργειών όπως HPS ή MH, τα φώτα ανάπτυξης CMH καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την ποσότητα της απόδοσης της καλλιέργειας που μπορούν να παράγουν και προσφέρουν επίσης άλλα πλεονεκτήματα μέσω της δυνητικής αύξησης της ποιότητας των καλλιεργειών λόγω η εξαιρετικά υψηλή ποιότητα απόδοσης φωτός για την ανάπτυξη των καλλιεργειών που παράγουν. Ένα 315 watt CMH αυξανόμενο φως λέγεται συχνά ότι παράγει ισοδύναμη απόδοση με ένα σύστημα αυξανόμενου φωτός HPS 600 watt ή 750 watt, ωστόσο το αντίτιμο είναι ότι η αρχική τιμή αγοράς ανά φως μπορεί να είναι υψηλότερη—και θα χρειαστείτε περισσότερα φωτιστικά για να καλύψετε το ίδιο μέγεθος δωματίου έναντι ενός συστήματος φωτισμού 1000 watt DE HPS.

Μάθετε περισσότερα για το CMH Grow Lighting | ΕΔΩ |

Πάνω από: (αριστερά) Κορυφής-Φωτισμός 315 watt CMH, (δεξιά) Σύστημα φωτισμού CMH διπλού στοιχείου 320 watt

Φθορίζων

Οι σωλήνες και τα φωτιστικά για την ανάπτυξη φυτών τύπου T8 ή T12 υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό και εξακολουθούν να διατηρούν τη θέση τους για τους κηπουρούς εσωτερικού χώρου. Τα φωτιστικά φθορισμού και οι λαμπτήρες ποιότητας μπορούν να παράγουν εξαιρετική ποιότητα φωτός για μια μεγάλη ποικιλία τύπων φυτών και φάσεων ανάπτυξης, επειδή μπορείτε να αναμίξετε και να ταιριάξετε διαφορετικούς σωλήνες φθορισμού χρώματος απόδοσης φωτός, για παράδειγμα μια βαθμολογία 6K είναι πολύ «μπλε» (για ανάπτυξη) ενώ μια 3K Η βαθμολογία έχει πολύ περισσότερο «κόκκινο» (για λουλούδια και φρούτα). Ενώ ακούγονται ιδανικά, οι περιορισμοί είναι ότι δεν ρίχνουν φως με ισχυρή ένταση για κανένα είδος απόστασης. Μια εξαιρετική επιλογή για τον πολλαπλασιασμό ή την καλλιέργεια φυτών που δεν θα είναι ψηλότερα από ένα πόδι.

Πάνω από: Τα φώτα φθορισμού είναι ιδανικά για πολλαπλασιασμό φυτών ή μικρότερα φωτόφιλα φυτά

LED

Ο φωτισμός ανάπτυξης LED μπορεί να είναι εκπληκτικά αποδοτικός και μπορεί επίσης να είναι σπατάλη χρημάτων, ανάλογα με το συγκεκριμένο σύστημα φωτισμού LED που θα επιλέξετε. Ο λόγος για τις τεράστιες διαφορές στα αποτελέσματα των φώτων ανάπτυξης LED είναι το γεγονός ότι δεν είναι τόσο τυποποιημένα όσο οι τεχνολογίες HPS, MH, CMH/LEC ή Fluorescent. Οι διαφορές ποικίλλουν ευρέως από κατασκευαστή σε κατασκευαστή—ανάλογα με τους οδηγούς, τις διόδους, τον ανακλαστήρα και το μείγμα τσιπ LED διαφορετικού φάσματος στο εξάρτημα. Εάν ερευνηθούν καλά, η ποιότητα της καλλιέργειας και η απόδοση σε σχέση με την ηλεκτρική κατανάλωση του φωτιστικού τα καθιστά μια αξιόλογη επιλογή για τους καλλιεργητές. Ξοδέψτε επιπλέον χρόνο και επιμέλεια πριν κάνετε μια αγορά LED αυξανόμενου φωτός—δεν είναι φθηνά!

AVici LED αυξανόμενο φως

Μάθετε περισσότερα για το LED Grow Lighting | ΕΔΩ |

Grow Lighting FAQ #2 Ισχυρισμοί υψηλότερων αποδόσεων ή φωτεινότερου φωτός έναντι άλλων

Μια εταιρεία HPS grow light λέει ότι το μοντέλο HPS DE των 1000 watt θα έχει καλύτερη απόδοση όλων των άλλων έως και 10%—είναι πιθανό αυτό να ισχύει;

Ενώ φυσικά, εξαρτάται από το ποιος το λέει, τελικά δεν είναι πιθανό να είναι αλήθεια. Αυτό συμβαίνει επειδή ακόμη και στην κορυφαία παραγωγή υψηλής ποιότητας HID grow light μπορεί να υπάρχει διαφορά 5 έως 10% από λάμπα σε λάμπα, ακόμη και μέσα στην ίδια παρτίδα με την ένδειξη gog grow lamps. Στην περίπτωση αυτή, και χωρίς καν να λαμβάνεται υπόψη ο ανακλαστήρας, το έρμα και η προτεινόμενη περιοχή κάλυψης αυτού του είδους οι αξιώσεις θα πρέπει να θεωρούνται αόριστα δυνατές.

Ωστόσο, υπάρχουν διαφορές στη ΜΕΣΗ απόδοση φωτός που μπορεί να παράγει μια μάρκα έναντι μιας άλλης, καθώς και στο πόσο αξιόπιστη και ασφαλής είναι η λειτουργία τους—άρα μπορεί να είναι αλήθεια ότι ένας κατασκευαστής παράγει καλύτερο σύστημα φωτός ανάπτυξης από έναν άλλο.

Κάντε κλικ ΕΔΩ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις παραπλανητικές πρακτικές αξιολόγησης φωτός

Συνήθεις ερωτήσεις για το Grow Lighting #3 Χρειάζομαι πραγματικά περισσότερους από έναν τύπο φωτός

Υπάρχουν συστάσεις για τη χρήση διαφορετικών τύπων λαμπτήρων ή πηγών φωτός για διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης. Υπάρχει κάποια εγκυρότητα σε αυτό ή οι άνθρωποι θέλουν απλώς να αγοράσω περισσότερο εξοπλισμό ή υπάρχει ένας τύπος φωτισμού που μπορεί να τα κάνει όλα;

Τα περισσότερα φώτα ανάπτυξης θα σας επιτρέψουν να καλλιεργήσετε μια καλλιέργεια από την αρχή μέχρι το τέλος με ένα μόνο φωτιστικό και τύπο φωτός. Ωστόσο, εάν θέλετε να λάβετε υπόψη πράγματα όπως η υγεία των φυτών (που επηρεάζει πιθανά έντομα ή άλλα προβλήματα), το βάρος της συγκομιδής, την ποιότητα της καλλιέργειας, την πυκνότητα των καρπών ή των λουλουδιών, την περιεκτικότητα σε αιθέριο έλαιο, τον χρόνο που απαιτείται για τους κύκλους καλλιέργειας κ.λπ. Αυτό δημιουργεί φωτιστικά που μπορούν να σας επιτρέψουν να αλλάξετε το ανοιχτό χρώμα (Kelvin ονομασίες) με την εναλλαγή διαφόρων λαμπτήρων για διαφορετικές φάσεις μια καλή επιλογή. Για ακόμη υψηλότερο επίπεδο ευελιξίας, ορισμένοι λαμπτήρες μπορούν να έχουν δύο διαφορετικά στοιχεία φωτισμού στο ίδιο κλικ στο γυάλινο τζάκετ ΕΔΩ.

Γενικοί κανόνες: μπλε για την ανάπτυξη των φύλλων και του στελέχους, περισσότερο κόκκινο για την παραγωγή λουλουδιών και καρπών και αυξημένο φάσμα υπεριώδους ακτινοβολίας για τελικές καλλιέργειες με υψηλότερες αποδόσεις αιθέριων ελαίων.

Grow Lighting FAQ #4 Grow Light Safety

Πόσο ασφαλές είναι να λειτουργούν τα φώτα ανάπτυξης;

Πάντα να βεβαιωθείτε ότι το αναπτυσσόμενο φως που επιλέγετε φέρει την κατάλληλη βαθμολογία για την εφαρμογή, για παράδειγμα η έγκριση CSA ή UL είναι απαραίτητη. Σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα για χρήση σε θερμοκήπιο, θα πρέπει επίσης να είναι κατάλληλο για χρήση σε υγρούς χώρους.

Από εκεί και πέρα, είναι ακριβώς όπως η σόμπα στο σπίτι σας—αν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή και την κατάλληλη πιστοποίηση με προσοχή και κοινή λογική, είναι πολύ χρήσιμο να έχετε στο σπίτι σας. Χρησιμοποιείται χωρίς προσοχή ή φροντίδα, μπορεί να προκληθούν ατυχήματα ή τραυματισμοί.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:

-Ποτέ μην υπερφορτώνετε τα κυκλώματα

-αποφύγετε τυχόν κορδόνια σε δάπεδα όπου μπορεί να εμφανιστεί υγρασία

-κρεμάστε τους λαμπτήρες με ασφάλεια και σε ασφαλείς αποστάσεις από ταβάνια ή τοίχους

-Να φοράτε πάντα προστατευτικά για τα μάτια όταν εργάζεστε γύρω από τα φώτα καλλιέργειας που λειτουργούν

– η εκτέλεση τυχόν πρόσθετης καλωδίωσης που μπορεί να χρειαστεί από εξειδικευμένο άτομο

Grow Lighting FAQ #5 Πόσο φως χρειάζονται τα φυτά

Πόσο φως χρειάζομαι για να δώσω στα φυτά μου, ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους μπορώ να εξοικονομήσω τα έξοδα αγοράς και λειτουργίας μου;

Στα περισσότερα είδη φυτών, υπάρχει μια πολύ άμεση σχέση μεταξύ της ποσότητας της φωτεινής ενέργειας που μπορούν να λάβουν τα φυτά με το τελικό βάρος και την ποιότητα της συγκομιδής που παράγουν. Λάβετε υπόψη ότι ορισμένοι τύποι φυτών προτιμούν ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα, δηλαδή σκιερά φυτά, ενώ τα περισσότερα από τα λαχανικά, τα χόρτα, τα λουλούδια, τα φρούτα και τα βότανα που απολαμβάνουμε στο σκαπανικό προτιμούν υψηλότερα επίπεδα φωτός.

Ένα φθηνό φωτόμετρο μπορεί να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το φως ανάπτυξης σας—χωρίς ένα, μαντεύετε μόνο ποια επίπεδα κάνουν τα φυτά σας πιο χαρούμενα. Ωστόσο, τα φωτόμετρα δεν σας λένε όλη την αλήθεια και πρέπει να τα λάβετε ως σημείο αναφοράς και σίγουρα όχι απόλυτο. Για παράδειγμα, ένας φωτόμετρο μπορεί να σας πει ότι ένας φακός LED από μερικές ίντσες μακριά θα παράγει περισσότερο φως για φωτοσύνθεση από τον πλήρη ήλιο κατά τη διάρκεια του απογεύματος. Έχει να κάνει με το πώς εσύ χρήση το φωτόμετρο.

Για φυτά υψηλού επιπέδου φωτός, τα 800-1000 uMols είναι ένα καλό εύρος για ανθοφορία και καρποφορία ή εάν χρησιμοποιείτε μετρητή lumens/lux θα έδειχνε 5000-7500 από τις περισσότερες πηγές φωτός. Και πάλι, δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά ότι αυτά είναι εργαλεία αναφοράς και όχι απόλυτα – προσέξτε τους ισχυρισμούς.

Όταν σκέφτεστε να εξοικονομήσετε χρήματα στην αγορά σας, σκεφτείτε έναν χρόνο ή περισσότερο—όχι μόνο την ημέρα που θα το αγοράσετε. Για τα 100 δολάρια που εξοικονομείτε εκείνη την ημέρα για την αγορά ενός φωτιστικού, μπορείτε να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα από αυτά στην ηλεκτρική ενέργεια που θα λειτουργήσει για ένα χρόνο, επομένως η αποδοτικότητα μετράει στην πραγματική σας απόδοση. Εξετάστε επίσης τις συστάσεις συχνότητας αντικατάστασης λαμπτήρων—πόσο συχνά θα χρειαστεί να αντικαταστήσετε τη λάμπα για να συνεχίσετε να λαμβάνετε πολύ φως; Πολλοί λαμπτήρες μειώνουν σημαντικά την απόδοση μετά από ένα χρόνο χρήσης ενώ εξακολουθούν να αντλούν το ίδιο επίπεδο ηλεκτρικής ενέργειας.

Πάνω από: Ένας μετρητής φωτός μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε και να αντιγράψετε τα αποτελέσματα από τις πρακτικές φωτισμού των καλλιεργειών σας

Grow Lighting SAQ (ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε ερώτηση)

Τι γίνεται με το Green Light, υπάρχουν πολλές αντικρουόμενες πληροφορίες εκεί έξω;

Είναι αλήθεια ότι το αληθινό πράσινο φως δεν θα διακόψει τον κρίσιμο σκοτεινό κύκλο των φυτών, για παράδειγμα έχοντας καθαρά πράσινα φώτα εργασίας σε ένα δωμάτιο καλλιέργειας ή σκουρόχρωμο θερμοκήπιο που σας επιτρέπουν να εργάζεστε στον κήπο ενώ η καλλιέργεια «κοιμάται». Ωστόσο, ένας επικαλυμμένος λαμπτήρας πυρακτώσεως ή φθορισμού δεν είναι αληθινός πράσινος λαμπτήρας – αυτοί οι τύποι λαμπτήρων εκπέμπουν κόκκινα και πολύ κόκκινα μήκη κύματος που διακόπτουν τον κρίσιμο κύκλο σκοταδισμού και οι πράσινες επικαλύψεις δεν το φιλτράρουν. Τα αληθινά πράσινα LED είναι η καλύτερη επιλογή σας για νυχτερινά φώτα αίθουσας ανάπτυξης.

SUPER PRO ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το πράσινο φως διεγείρει επίσης την αυξημένη δραστηριότητα των εντόμων, δηλ. τρέχουν περισσότερο, οπότε εάν αντιμετωπίζετε την καλλιέργεια σας για παράσιτα, ανάψτε τα πράσινα φώτα σας για αρκετές ώρες πριν από οποιαδήποτε εφαρμογή στα φυτά, επειδή θα χτυπήσετε περισσότερα από τα παράσιτα-στόχους σας, γεγονός που κάνει τις θεραπείες σας πιο αποτελεσματικές ανά αίτηση.

Ετικέτες: grow light faq, grow lighting faq, grow lights faqs

Leave a Reply

Your email address will not be published.