Greenlight recenzija 2021 | Debitna kartica za djecu i obitelji

2
Greenlight recenzija 2021 | Debitna kartica za djecu i obitelji
zeleno svjetlo pregled

Mnogi roditelji žele naučiti djecu o novcu. Ali gotovina brzo ide kao dinosaur.

Većina djece radije troši novac na digitalna preuzimanja, kupnju putem aplikacije i online trgovine. Dakle, kako naš svijet postaje sve više „bez dodira“, roditelji trebaju alat za podučavanje svoje djece o upravljanju novcem u modernoj ekonomiji.

Greenlight, debitna kartica za djecu, obećava da će pomoći roditeljima u ovom pothvatu. Debitnu karticu prati aplikacija i nekoliko značajki za upravljanje novcem koje roditeljima pružaju alate koji su im potrebni da pomognu svojoj djeci. Evo što trebate znati o Greenlightu.

Greenlight logotip
 • Debitne kartice osmišljene su za djecu
 • Roditelji mogu postaviti ograničenja potrošnje za određenu trgovinu
 • Nagrade za štednju plus mogućnost dodavanja kamata koje plaćaju roditelji

Greenlight debitna kartica i aplikacija

Što je Greenlight?

Osnovan 2014., Greenlight je debitna kartica i aplikacija namijenjena djeci, tinejdžerima i njihovim roditeljima. U ovom trenutku, aplikacija je preuzeta više od 4 milijuna puta.

Kartica radi kao obični tekući račun. Roditelji i djeca mogu uplatiti sredstva na račun, a djeca potrošiti pomoću debitne kartice. Međutim, Greenlight kartica i aplikacija nude dodatne značajke koje pomažu roditeljima da pouče svoju djecu o novcu.

Na primjer, račun nudi 1-2% kamate na štednju. A roditelji to mogu povećati kamatama koje plaćaju roditelji. Roditelji mogu nadzirati potrošnju svoje djece, automatizirati isplate naknada, pa čak i postaviti ograničenja potrošnje u pojedinim trgovinama.

Kartica nikada ne naplaćuje naknade za bankomat, prekoračenja ili naknade za prekoračenje limita. Dakle, djeca mogu napraviti financijske pogreške, a da ne dobiju ding.

Što nudi?

Greenlight je konvencionalna prepaid debitna kartica s zaokretom. Aplikacija roditeljima daje više informacija i veću kontrolu nad potrošnjom svoje djece. Roditelji koji su zainteresirani za podučavanje djece o novcu mogu smatrati ove značajke vrijednima.

Trenutni prijenosi na dječje račune

Prijenosi novca s roditeljskog računa na račun djeteta su trenutni i besplatni. A to je nešto što trenutno ne nude mnogi drugi alati za plaćanje.

Na primjer, dok Venmo i Cash App podržavaju trenutne prijenose, oba naplaćuju naknadu za njih. I dok su trenutni prijenosi besplatni uz Zelle, vašem djetetu bi trebao bankovni račun da biste koristili tu uslugu za slanje novca.

Nagrade za štednju i povrat novca

Greenlight svakom djetetu nudi 1% prinosa na uštedu i 2% uz Greenlight Max. Ovo je turbo-punjena stopa štednje u današnjem okruženju s niskim kamatama. Greenlight ovu zaradu naziva „nagradom za štednju“, a ne „kamatom“.

Postoje i drugi načini na koje aplikacija potiče uštedu. Na primjer, djeca mogu zaokružiti kupnje na sljedeći dolar i automatski spremiti promjenu. Aplikacija također olakšava postavljanje ciljeva štednje i praćenje njihovog napretka tijekom vremena.

Uz nagrade za štednju, djeca na Greenlight Max planu zarađuju 1% gotovine natrag na transakcijama debitne kartice. Ne postoje ograničenja kategorije za povrat novca, ali samo Greenlight Max djeca primaju ovu pogodnost.

Nagrade za Greenlight štednju i povrat novca

Roditelji plaćaju kamate

Roditelji koji žele dodatno nagraditi svoje dječje navike štednje mogu im platiti dodatnu kamatu. Greenlight automatski izračunava kamatu i plaća je na dječje račune jednom mjesečno.

Naučite djecu o ulaganju

Greenlight omogućuje djeci kupnju djelomičnih dionica dionica i ETF-ova (samo 1 USD) bez naknade za trgovanje.

Greenlight ulaganja

Roditelji koji nemaju puno iskustva s ulaganjem mogu učiti zajedno sa svojom djecom. No, imajte na umu da kao i svi investicijski računi, računi Greenlight Investa nisu osigurani od strane FDIC-a i mogu izgubiti vrijednost.

Kontrole potrošnje za određene trgovine

Roditelji mogu postaviti ograničenja potrošnje u trgovinama i bankomatima. Ako se vaša djeca bore s besmislenim trošenjem u trgovini aplikacija na svom telefonu ili u određenom restoranu brze hrane, možete postaviti ograničenja koja se odnose samo na te određene trgovce. Da bi podigli granicu, djeca će prvo morati razgovarati s vama.

Obrazovna aplikacija

Greenlightova aplikacija osmišljena je da pomogne djeci da uče o novcu. Djeca mogu postaviti ciljeve za osobnu štednju, a Greenlight će im pomoći u tome.

Aplikacija također pruža uvid u stanje i navike potrošnje. Roditelji također imaju vidljivost aplikacije; tako da mogu voditi rasprave o potrošnji na temelju podataka ako je potrebno.

Ograničenja trgovine Greenlight

Postoje li naknade?

Greenlight možete isprobati besplatno mjesec dana. Nakon jednomjesečne probe korisnicima se naplaćuje mjesečna naknada. Mjesečna naknada je obiteljska i daje pravo obitelji na do pet debitnih kartica.

Mogućnost ulaganja bez naknade

Mogućnost ulaganja bez naknade

Crna karta

Zaštita mobitela i kupovine

Kartica također ima nekoliko raznih naknada kao što je naknada za zamjenu kartice od 3,50 USD (nakon prve zamjene) i prilagođena naknada za karticu od 9,99 USD koja nije obavezna. Ubrzana zamjena iznosi 24,99 USD.

Kartice ograničavaju cijelu obitelj na 5000 USD mjesečno za sva „opterećenja“ uključujući izravni depozit. To ga čini lošim izborom za tinejdžere ili kasnije odrasle koji žele koristiti ovaj račun za financiranje troškova fakulteta ili drugih velikih kupnji.

Kako se Greenlight uspoređuje?

Zeleno svjetlo jedna je od najpopularnijih obiteljskih debitnih kartica danas dostupnih. Za razliku od većine prepaid debitnih kartica, ona se usredotočuje na dodavanje vrijednosti za tinejdžere i roditelje. Roditelji mogu koristiti aplikaciju za podučavanje djece o novcu. A tinejdžeri mogu koristiti debitnu karticu za većinu svojih troškova. Također je sjajno vidjeti da Greenlight omogućuje tinejdžerima da se okušaju u ulaganju.

Još jedan jaki kandidat u ovom prostoru je FamZoo. FamZoo nudi sličnu funkcionalnost, ali je više usmjeren na podučavanje djece kako upravljati novcem. Za razliku od Greenlighta, FamZoo ne podržava ulaganje. Međutim, FamZoo pomaže djeci da svoj novac postave u podračune „štedi“, „troši“ i „daje“ te ima nekoliko nastavnih alata dizajniranih da potaknu razgovore o novcu. Također je jeftinije (ako plaćate na veliko).

Konačno, razmislite o tome ako je vaše dijete tinejdžer Bakar. Copper nudi tinejdžersko bankarstvo koje potiče financijsko obrazovanje i sudjelovanje roditelja. I ne naplaćuje nikakve mjesečne ili godišnje naknade. Evo bližeg pogleda na usporedbu Greenlighta:

Zaglavlje

Greenlight logotip
Copper banking logo

5,99 USD mjesečno

25,99 USD za 6 mjeseci

39,99 USD za 12 mjeseci

59,99 USD za 24 mjeseca

Da, ali samo s Greenlight Maxom

stanica

Kako mogu otvoriti račun?

Za početak s Greenlightom, možete posjetiti njegovu web stranicu i unijeti broj svog mobilnog telefona za preuzimanje aplikacije. Nakon preuzimanja, morat ćete unijeti sljedeće osobne podatke:

 • Vaša email adresa
 • Vaš broj mobilnog telefona
 • Ime(na) vašeg djeteta/djece
 • Vaše službeno ime i prezime
 • Vaša fizička adresa
 • Tvoj datum rođenja
 • Vaš broj socijalnog osiguranja

Roditelji također moraju imati važeći bankovni račun za financiranje računa i plaćanje mjesečne naknade.

Nakon što ste dobili sve ove informacije, Greenlight će vam poštom poslati odgovarajući broj kartica. Nakon što je račun postavljen, vaši tinejdžeri mogu preuzeti aplikaciju kako bi provjerili svoj saldo i počeli učiti.

Je li sigurno i sigurno?

Greenlight je debitna kartica koju izdaje Community Federal Savings Bank. Banka je FDIC osigurana. No, kao što je ranije navedeno, FDIC osiguranje se ne odnosi na ulaganja.

Informacije o aplikaciji Greenlight pohranjuju se pomoću enkripcije na razini banke. Naravno, hakeri još uvijek mogu pronaći način da ukradu osobne podatke iz Greenlighta. Ali vaši su podaci sigurni kao što bi bili u drugoj banci.

Kako mogu kontaktirati Greenlight?

Greenlight korisnicima olakšava da kontaktiraju tvrtku putem telefona, SMS-a ili e-pošte. Broj korisničke podrške je 888-483-2645.

Kupci koji više vole slati poruke mogu poslati pitanja na 404-974-3024. Također možete poslati e-poštu [email protected] za više informacija.

Sjedište Greenlighta je u Atlanti, Georgia, a debitne kartice se izdaju preko Community Federal Savings Bank, virtualne banke sa sjedištem u Queensu, New York.

Da li je vrijedno toga?

Greenlight nudi uvjerljiv proizvod za roditelje koji žele naučiti djecu o novcu. Značajka ulaganja je posebno impresivna, budući da otvaranje brokerske kuće za djecu može biti izazovno.

Obitelji koje neće koristiti funkciju ulaganja, međutim, mogu otkriti da FamZoo nudi bolju cijenu i bolje korisničko iskustvo. Međutim, Greenlight je još uvijek izvrsna opcija općenito.

Pogledajte Greenlight ovdje >>

Značajke zelenog svjetla

 • Račun debitne kartice (potrošnja i štednja).
 • Investicijski račun
 • Greenlight: 4,99 USD
 • Greenlight + Invest: 7,98 USD
 • Greenlight Max: 9,99 USD
 • Standardno: 3,50 USD (nakon prve zamjene)
 • Ubrzano: 24,99 USD

Debitne kartice se mogu koristiti na bankomatima, ali ne postoji mreža bankomata bez naknade

ponedjeljak – petak, 8.00 – 23.00 (EST)

subota – nedjelja 8.00 – 21.00 (EST)

Pristup web/Desktop računu

Schreibe einen Kommentar