Fractal Water – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Φράκταλ Νερό

Δοκιμή Vortex Imploder Greenhouse Hydro Garden

Το φράκταλ νερό λέγεται ότι παρέχει υψηλότερο επίπεδο ενυδάτωσης και συνολικής υγείας σε καλλιέργειες, ζώα και ανθρώπους. Συμφωνήσαμε να δοκιμάσουμε το concept με ένα Vortex Water Implopder, που μας προμηθεύτηκε από FractalWater.com. Μέσω των δοκιμών μας στον κήπο υδροπονίας θερμοκηπίου, έχουμε παρατηρήσει και τεκμηριώσει τις βαθιές διαφορές που μπορεί να έχει η ποιότητα του νερού στην απόδοση των φυτών μας. Για παράδειγμα, πρόσφατα κάναμε μια δοκιμή Grow δίπλα σε ένα θερμοκήπιο ελεγχόμενο από το κλίμα με συμπληρωματικό φωτισμό και διοξείδιο του άνθρακα χρησιμοποιώντας μία μόνο πηγή νερού με δύο διαφορετικά επίπεδα φιλτραρίσματος νερού (Hydrologic Stealth Filter και GroGreen Filter) για να γεμίσουμε δύο πανομοιότυπα δίδυμα Συστήματα υδροπονίας RDWC (Under Current Pro). Διαβάστε τα παρακάτω | ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ | για να δείτε τη διαφορά στην υγεία και την ανάπτυξη των καλλιεργειών που διεγείρει το νερό υψηλότερης ποιότητας υπό πραγματικές συνθήκες καλλιέργειας.

υδροπονία θερμοκηπίου φράκταλ νερού

Τα κανάλια NFT με τα ΜΠΛΕ αυτοκόλλητα είναι ΔΟΚΙΜΕΣ για φράκταλ νερό, τα SILVER αυτοκόλλητα είναι τα CONTROL.

φράκταλ νερό δίνη imploder γεμάτος


Ποια είναι η θεωρία πίσω από το φράκταλ νερό;

φράκταλ νερό imploder έννοια


Δοκιμή φράκταλ νερού

Όλοι οι άλλοι παράγοντες στην ελεγχόμενη δοκιμή μας παραμένουν ίσοι. Η ΜΟΝΗ διαφορά στις δύο ανεξάρτητες δεξαμενές NFT, τις επιστροφές και τις πολλαπλές δίπλα δίπλα στο κλιματιζόμενο θερμοκήπιό μας με συμπληρωματικό φωτισμό είναι το γεγονός ότι τα κανάλια NFT με τα ΜΠΛΕ αυτοκόλλητα στις επιστροφές λαμβάνουν το επανακυκλοφορημένο θρεπτικό διάλυμα αφού περάσει μέσω του Vortex και του Imploder στη διάταξη φράκταλ νερού που μας παρέχεται. Το κανάλι που επιστρέφει με τα αυτοκόλλητα SILVER λαμβάνει την ίδια επεξεργασία, με την εξαίρεση ότι το ανακυκλοφορούμενο θρεπτικό διάλυμα δεν διέρχεται από συσκευή φράκταλ νερού καθώς τροφοδοτείται στις καλλιέργειες.

Ρύθμιση δοκιμής θερμοκηπίου φράκταλ νερού:

 • Ανεξάρτητες δεξαμενές 100L
 • 264 αντλίες κίνησης GPH Eco Sub mag
 • Κανάλια 12′ AmHydro NFT
 • Κύριος σωλήνας κεφαλής διαμέτρου 3/4″.
 • Γραμμές τροφοδοσίας 1/4″ από ανεξάρτητες πολλαπλές σε κανάλια NFT
 • αερόπετρες, παροχή αέρα (αερισμός στη δεξαμενή)
 • ανεξάρτητες λεκάνες απορροής με γραμμές επιστροφής διαμέτρου 1″
 • ποικιλία σπανακιού κειμήλιο, «Matador», μια ποικιλία ανθεκτική στα μπουλόνια που έχουμε εμπειρία στην καλλιέργεια. Φυτέψαμε επίσης λίγο βασιλικό Genovese, ως ριζωμένα μοσχεύματα από το σύστημα Aquaponics μας
 • Χειροκίνητη ρύθμιση pH καθημερινά, περίπου 5,8, EC 1,0 για έναρξη, αύξηση σε 1,2 EC. Cultured Solutions Veg A&B with Sensi Cal (συμπλήρωμα cal-mag)
 • Το ακατέργαστο νερό φιλτράρεται μέσω του ιζήματος Tall Boy, στο μοντέλο Stealth RO 200 GPD. Μεμβράνη κρύου νερού που χρησιμοποιείται για την εξοικονόμηση λυμάτων. Περίπου 0,1 EC σε νερό προϊόντος, pH 7,0

Η ΜΟΝΗ διαφορά μεταξύ των δύο συστημάτων είναι το γεγονός ότι δύο από τα κανάλια στην κλιμακωτή διάταξη τεσσάρων καναλιών σε μια περιοχή περίπου τρία πόδια επί δώδεκα πόδια είναι ότι το νερό διέρχεται μέσω του Vortex Imploder καθώς το νερό αντλείται από τη δεξαμενή επανακυκλοφορίας στους σωλήνες τροφοδοσίας για τα κανάλια TEST. Κάθε εγκατάσταση CONTROL και TEST λειτουργεί με ανεξάρτητες αλλά πανομοιότυπες δεξαμενές και συνθήκες.

φράκταλ νερό δίνη imploder υδροπονική κήπο

Το Vortex Imploder είναι εγκατεστημένο στην κύρια γραμμή που αντλεί από τη δεξαμενή ανακυκλοφορίας TEST

σύστημα άρδευσης φράκταλ νερού

Αλληλεξαρτώμενο σύστημα τροφοδοσίας, ο BLUE σωλήνας είναι TEST (fractal water).

Το περιβάλλον του θερμοκηπίου

 • Άνοιξη στο Mid Vancouver Island (επιμήκυνση ημερών, θέρμανση)
 • Η μέση θερμοκρασία ημέρας είναι 22 βαθμοί C (71,6 βαθμοί F), η μέση σκοτεινή θερμοκρασία είναι 18 βαθμοί C (65 βαθμοί F)
 • Περίοδος φωτογραφίας κατά μέσο όρο 14 ώρες φως, 10 ώρες σκοτάδι με κύκλο σκοταδισμού που μειώνεται σε μεγάλες ημέρες*
 • Μέσος όρος 1200 PPM εμπλουτισμός διοξειδίου του άνθρακα
 • Το εύρος υγρασίας είναι 20% έως μέγιστο 70%
 • Ο αερισμός παρέχεται από ανεμιστήρες κυκλοφορίας, ηλιακό κλείστρο εξαερισμού και πλευρικά τοιχώματα
 • θερμοκήπιο είναι γοτθικό τόξο, μονής στρώσης 6 χιλιοστά, πολυετής 4 ετών με IR και Anti Condensate, 12′ X 20′ X 9′ (ύψος κορυφογραμμής)
 • Συμπληρωματικός Φωτισμός είναι μέσω PL Lights

Grow Journal for Fractal Water Grow Trial

8 Μαΐου 2015: εγκατέστησε ανεξάρτητα συστήματα λεκάνης απορροής και τροφοδοσίας σε δεξαμενές 100 λίτρων, εγκατεστημένο vortex imploder σε γούρνες TEST. Δώδεκα βύσματα σπανακιού Matador και έξι βύσματα κοπής με ρίζα Genoves Basil ανά κανάλι, δύο κανάλια ανά επεξεργασία, 72 φυτά συνολικά σε δοκιμή.

11 Μαΐου 2015: πρόσθεσε περίπου 10 λίτρα νερού σε κάθε δεξαμενή (πανομοιότυπη χρήση νερού). Όλα τα φυτά φαίνονται υγιή και αντιμετωπίζουν καλά το σύστημα NFT και τις συνθήκες καλλιέργειας θερμοκηπίου

*συνεχίζεται*

καλλιέργεια σπανακιού θερμοκηπίου nft hydroponics

Λήψη φωτογραφίας: 05-11-15


ΠΑΝΩ: Επισκόπηση βίντεο της δοκιμής ανάπτυξης δίπλα-δίπλα, 05-12-15

ΠΑΝΩ: Σύγκριση ριζών στο σπανάκι, 6 ημέρες, 14-05-15

18 Μαΐου 2015: Συνεχείς συνθήκες, όπως προηγουμένως. Έχετε σημειώσει αυτό που φαίνεται να είναι «ασθένεια μαρασμού», π.χ Φουζάριο σε σημαντικά επίπεδα σε ΤΕΣΣΕΡΑ μεμονωμένα φυτά ΣΠΑΝΑΚΙ (Ταυρομάχος). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: τα τέσσερα φυτά που φαίνεται να παρουσιάζουν συμπτώματα ασθένειας των καλλιεργειών ανήκουν στην ομάδα ΕΛΕΓΧΟΥ (Ασημένια αυτοκόλλητα στις λεκάνες απορροής). Καμία ασθένεια δεν είναι ορατή μέχρι σήμερα στα κανάλια NFT TEST (Fractal Water), δείτε ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ. UC Roots έχει προστεθεί και στις δύο δεξαμενές, σύμφωνα με την ετικέτα (Chloride)

υδροπονική ασθένεια των καλλιεργειών σπανακιού υδροπονική ασθένεια μαρασμού των καλλιεργειών


Συμπέρασμα δοκιμής Fractal Water Grow #1:


12 Ιουνίουου2015: Συγκομιδή.

Κατά τη συγκομιδή, έντεκα από κάθε επεξεργασία του βασιλικού Genovese που καλλιεργήθηκε σε ανακυκλοφορία υδροπονίας NFT αφαιρέθηκαν από το σύστημα ως ολόκληρα, πλήρως ώριμα φυτά για να ζυγιστούν ως εμπορεύσιμος φρέσκος βασιλικός, δηλαδή αφαιρέθηκαν από τους κύριους μίσχους και τους μίσχους.

Ένα πολύ υψηλό ποσοστό του υλικού ήταν εμπορεύσιμο, δεν υπήρχαν κίτρινα φύλλα για απόρριψη, τα φυτά ήταν ζωντανά και σμαραγδένια από πάνω προς τα κάτω (όπως φαίνεται στις φωτογραφίες).

ώριμος υδροπονικός βασιλικόςσυγκομιδή υδροπονικού βασιλικού

Η ποιότητα του βασιλικού και στις δύο θεραπείες καλλιέργειας NFT ήταν πολύ υψηλή, πικάντικα, σχεδόν λιπαρά φύλλα με βαθύ πικάντικο γλυκό μόσχο Genovese. ιδανικό για εκλεκτό μαγείρεμα και κουζίνα.

AAA_3201 συγκομιδή υδροπονικού βασιλικού συσκευασμένος υδροπονικός βασιλικός

Σημειώστε ότι στην αρχή της μελέτης αναφέραμε ότι ήταν αυτό που φαινόταν να είναι ένα ξέσπασμα Φουζάριο στο σπανάκι της σοδειάς μας (κειμήλιο, «Matador») που παρακολουθήσαμε στη φάση πολλαπλασιασμού μας. Δεν μετρήσαμε ούτε ζυγίσαμε το σπανάκι καθώς δεν ήταν εμπορεύσιμο μέχρι την ημερομηνία συγκομιδής, σημειώνοντας ότι πιθανότατα θα μπορούσαμε να είχαμε ξεπεράσει το ξέσπασμα και στις δύο θεραπείες, αλλά του επέτρεψε να διεξάγει το μάθημα για σκοπούς σπουδών και εκπαίδευσης, σε σχέση με την υδροπονική καλλιέργεια.

Μερικά από τα ενδιαφέροντα πράγματα που σημειώσαμε ρε Φουζάριο:

 • Δεν επηρέασε το Genovese Basil που μοιράζεται το ίδιο κανάλια και ίδιο δεξαμενές με το σπανάκι
 • Το πιο αξιοσημείωτο για τις παρατηρήσεις μας για τους σκοπούς αυτής της μελέτης ήταν το γεγονός ότι οι μονάδες επεξεργασίας νερού Fractal αντιστάθηκαν στην ασθένεια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, και ακόμη και αφού τελικά υπέκυψαν στο παθογόνο, παρήγαγαν πολύ περισσότερο πράσινο υλικό από τα φυτά σπανακιού ελέγχου που δεν χρησιμοποιούσαν το Vortex Water Imploder. Αν αναπτυσσόμασταν εμπορικά, αυτό θα μπορούσαμε να είχαμε αγοράσει τον χρόνο που χρειαζόμασταν για να παρέχουμε θεραπείες για να σώσουμε την καλλιέργεια του σπανακιούδηλαδή Όζον ή Μικροβιακό.
Νερό Fusarium-Fractal

Νερό Fusarium-Fractal

Fusarium-Control

Fusarium-Control

Τελικά Αποτελέσματα Συγκομιδής Βασιλικού

Νωπά Βάρη Συγκομιδής

11 φυτά, εμπορεύσιμο υλικό, ΕΛΕΓΧΟΣ: 673 γραμμάρια, φρέσκο

11 φυτά, εμπορεύσιμο υλικό ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛ ΝΕΡΟΥ: 777 γραμμάρια, φρέσκο

υδροπονικός βασιλικός φρέσκιας σοδειάς

BRIX* Levels, φρέσκος βασιλικός

ΕΛΕΓΧΟΣ: 4,5-5

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΦΡΑΚΤΑΛ ΝΕΡΟΥ: 5,5-6,0

Τι είναι το BRIX; | Κάντε κλικ ΕΔΩ |

επίπεδα βασιλικού brix

Ετικέτες: φράκταλ νερό, μαγνητικό νερό, νερό στροβιλισμού, υδραυλικό σύστημα

Leave a Reply

Your email address will not be published.