Faze mršavljenja uspješne transformacije tijela

0
Faze mršavljenja uspješne transformacije tijela

Ako želite transformirati svoje tijelo i doći u formu, razmislite o učenju osnova sagorijevanja masnoća i fazama mršavljenja koje dolaze s tim.

Kada vam se zadnji put svidjela odjevna kombinacija, ali se niste mogli natjerati da je kupite jer ste se osjećali nesigurno zbog svoje težine?

Bez sumnje ćete iskusiti različite prednosti skidanjem nepotrebnih kilograma.

Dok ste na putu da postanete vitkiji, proći ćete kroz različite faze mršavljenja kako biste postigli svoje krajnje ciljeve. Možda, pitate se koja je vaša faza mršavljenja?

Uskoro ćemo pokriti sve što trebate znati. Bez daljnjeg odgađanja, prepustimo se!

Četiri glavne faze mršavljenja

Ne možete se vratiti u formu bez prolaska kroz sve ove faze mršavljenja:

1. Nedostatak glikogena

Vaše tijelo čuva šećer u obliku glikogena i spremno ga je iskoristiti za sve aktivnosti koje poduzimate, od trčanja, hodanja, pa čak i spavanja.

Prosječna osoba pohranjuje otprilike 300-400 kalorija glikogena u jetri i 2.000-10.000 u mišićima.

Vaša jetra funkcionira slično kao šalica. Sadrži konstantnu veličinu koju možete isprazniti i napuniti.

Vaše mišićne stanice, s druge strane, rade poput balona. Vidljivo rastu i smanjuju se, a to ovisi o tome koliko vježbate.

Kada uđete u razdoblje kalorijskog deficita, tijelo počinje sagorijevanjem svega što je u vašoj jetri i mišićima.

Nakon što vaše tijelo sagorijeva mali broj kalorija vaših mišića, počinje koristiti vašu tjelesnu masnoću da dobije potrebnu dodatnu energiju.

Također, ne smijete brkati mršavljenje zbog nedostatka glikogena i mršavljenje kao rezultat dehidracije.

Postoje aktivnosti kojima se možete baviti kako biste smanjili količinu vode koja je pohranjena u vašem tijelu. Također, pokušaj gubitka puno vode u kratkom vremenu može biti štetan za vaše zdravlje.

Vaše se tijelo svake noći oslobađa određene količine vode. Stoga biste trebali dopuniti tijekom dana.

Voda je neophodna komponenta kada je u pitanju sagorijevanje tjelesne masti. Stoga je najbolje piti puno vode ako se nadate da ćete izgubiti koji kilogram.

2. Sagorijevanje masti

Neki bi ovu fazu mogli smatrati najizazovnijom, ali je upravo suprotno. Pod uvjetom da se tijekom prve faze niste uskratili, ova faza će za vas biti šetnja parkom.

Vaše tijelo prelazi s oslobađanja od viška vode i glikogena na sagorijevanje masti i izgradnju mišića.

Vaši nagoni gladi mogu biti malo jači nego inače. Stoga biste trebali jesti zdrave grickalice poput jabuka ili prosječnog unosa orašastih plodova.

U ovoj fazi također ćete primijetiti da vam odjeća postaje malo opuštenija, a tijelo vam se čini nešto vitkijim. Međutim, to ne znači da ćete vidjeti značajnu promjenu težine.

Možda ćete razviti mišiće što rezultira povećanjem težine, ali vaše tijelo izgleda i osjećate se puno bolje.

3. Zastoj

Faza stabilizacije težine nastupa kada postanete malo previše zaokupljeni svojim programom mršavljenja. Vaše tijelo značajno smanjuje metabolizam kako bi sačuvalo energiju. Kao rezultat toga, primijetit ćete minimalan gubitak masti.

Iako vaša prehrana može izgledati isto kao i faza jedan i dva, vaše tijelo neće reagirati na vaš fitnes režim kao prije. Stadij odugovlačenja je faza u kojoj se vaše tijelo boji da će ostati bez energije i umrijeti.

Uzmimo, na primjer, spremnik za vodu. Kada je puna vode, vaša slavina izbija puno vode. Međutim, kako je razina na bazi, količina pritiska se smanjuje. Tako funkcionira ova faza.

Tijekom stabilizacije težine, vaš gubitak masti je u uncama umjesto u funti. Fokus je više na kondiciji i izgradnji snage, a ne na sagorijevanju masti.

Možda ćete još uvijek primijetiti nekoliko područja u kojima biste željeli biti vitkiji. Ipak, vaše je samopouzdanje visoko, osjećate se energičnije i imate bolju tjelesnu ravnotežu.

Tijekom ove faze platoa, možda ćete se zapitati: “Kako se mogu riješiti tih posljednjih pet funti?“.

4. Oporavak metabolizma

Da biste iz treće faze prešli u završnu fazu, morat ćete pomoći svom tijelu da povrati svoje uobičajeno metabolizam.

Kako svojim prehranom počnete polako opskrbljivati ​​više energije svom tijelu, ono postupno nastavlja svoje normalno funkcioniranje.

Tijekom metaboličkog oporavka, vaše tijelo obnavlja svoje zalihe glikogena i količine vode, a brzina obnavljanja se povećava. Međutim, to ne znači da dodajete masu, ali u nekim slučajevima možete.

3 vrste masti koje sagorijevate kada gubite težinu

Koje vrste masti sagorijevate u ovim fazama?

Postoje 3 vrste masti koje ćete sagorjeti tijekom gore navedenih faza mršavljenja:

1. Lagana masnoća

Prva vrsta masti koju ćete sagorjeti je “lako masnoće“, tipično u prvoj fazi. U vašoj krvi ima previše goriva i tijelo ga se mora riješiti prije nego što ošteti vaše stanice. Dakle, puni te stanice kako bi izbjegao stanični raspad.

Također, vaše tijelo ne želi pretjeranu masnoću tijekom ove faze. Stoga, eliminirati ga neće biti teško.

2. Tvrdoglava masnoća

Drugi je “tvrdoglava mast“, što je teško spaliti. Ako imate posla s ovom vrstom masnoće, vjerojatno ste u drugoj ili trećoj fazi.

3. Taština Fat

Posljednja vrsta je taština masnoća, prisutan u završnoj fazi mršavljenja. U ovom trenutku trebali biste općenito biti u formi. Samo borci, sportaši, bodibilderi i fitness modeli, osim ekstremista, idu naprijed u sagorijevanje masnog tkiva.

Pokušaj skidanja masnog tkiva je nezdrav i ponekad opasan po život za većinu ljudi, posebno za one koji imaju puno gena za masnoću.

Doista, čini se zdravo istaknuti na prednjoj strani časopisa o fitnessu. Međutim, većina tih fitness modela oslanja se na svoju genetiku. I u većini slučajeva potiskuju svoj metabolizam do krajnjih granica.

Zapamtite, u redu je biti malo debeo. Ali ne do mjere nezdravlja ili gubitka samopouzdanja.

Završne misli

Nije iznenađujuće proći kroz sve ove faze i pronaći sebe natrag na početak ako ne naučite kako održavati težinu.

Glavni razlog zašto se većina ljudi vraća na prijašnju težinu ili postaje mnogo teža je taj što održavanje ne shvaćaju ozbiljno.

Svakodnevno gubimo i dobivamo na težini. Ono što čini razliku je način na koji radite dugoročno.

Držanje zdrave prehrane i održavanje rutine vježbanja stvari su na koje biste se trebali pripremiti kako biste zadržali tijelo iz snova.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar