DE HPS Grow Lights – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

DE HPS Grow Lights

Ποια είναι η συμφωνία με το Double Ended HPS;

DE HPS Grow Lights Grozine Vol. 2 Τεύχος 13.

DE μεγαλώνουν φώτα

Ποια είναι η συμφωνία με τις λάμπες ανάπτυξης διπλού άκρου HPS;

Ακολουθεί μια γρήγορη ματιά στην τεχνολογία και τι σημαίνει για τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου

Είναι High End

Αληθής. Τα DE HPS Grow Lights είναι ένα πιο εξελιγμένο σχέδιο λαμπτήρων και στην πορεία ορισμένα από τα χαρακτηριστικά λειτουργίας έχουν ενισχυθεί, ας πούμε έτσι, αφού το καλούπι είχε σπάσει και κάτι νέο γινόταν. Λοιπόν, νέο για το HPS πάντως….
>>>

Αυτό που συμβαίνει εδώ μοιάζει σχεδόν με το φαρμακευτικό παιχνίδι. Μια μεγάλη εταιρεία ξοδεύει πολλούς πόρους για το τέλος της Ε&Α και μπορεί να βγει πρώτη στην αγορά και να φέρει εις πέρας τη σκληρή δουλειά της, υπό την προϋπόθεση ότι ήταν εξαρχής καλή.

Έτσι, ακολουθώντας τους πρώτους υιοθέτες (και πωλητές) της τεχνολογίας, μπαίνουν όλοι οι άλλοι – επειδή γίνεται εφικτό για άλλους να μιμηθούν, π.χ. προσφορά και ζήτηση για παραγωγή ανταγωνιστικά.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν λιγότερες γνώσεις σχετικά με το ΓΙΑΤΙ και το ΑΝ να υιοθετήσει την τεχνολογία, εκτός από το ότι φαίνεται απλά το πράγμα που πρέπει να κάνουμε.
Βασικά:

Αντί το DE HPS να βιδώνει το φως σε μια πρίζα, όπως ένας λαμπτήρας πυρακτώσεως από ένα μόνο άκρο, συνδεδεμένος με το εξάρτημα και το ballast, οι λαμπτήρες ανάπτυξης διπλού άκρου κουμπώνουν και στα δύο άκρα ενός ειδικού φωτιστικού, όπως αυτά του παλιού στυλ αλογόνου τύποι λαμπτήρων δαπέδου.

Μεταξύ των προφανών βελτιώσεων εδώ είναι η ευθύγραμμη τοποθέτηση του σωλήνα τόξου. Μην υποτιμάτε τα πλεονεκτήματα των καλών μετρήσεων φωτισμού και τον τρόπο λειτουργίας τους με τους ειδικούς κατασκευασμένους ανακλαστήρες με τους οποίους συνήθως παρέχονται.

Επίσης, δεν υπάρχει πίεση στη λάμπα όπου η υποδοχή πρέπει να υποστηρίξει ολόκληρο το βάρος ενός μακριού λαμπτήρα – το οποίο κρεμάει άνισα στα παραδοσιακά φωτιστικά και δημιουργεί πιέσεις στον λαμπτήρα.

Μερικοί από τους ισχυρισμούς είναι μεγαλύτερη ένταση φωτός ΚΑΙ καλύτερο φάσμα για την ανάπτυξη των φυτών.

Είναι αλήθεια?

Μόνο εάν οι λάμπες οδηγούνται στα σωστά χαρακτηριστικά λειτουργίας, τα οποία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε ελαφρώς «εξωτικά» σε σύγκριση με τα τυπικά σχέδια λαμπτήρων HPS. Ακριβώς επειδή ένα στραγγαλιστικό πηνίο μπορεί να κλωτσήσει πάνω από έναν λαμπτήρα ανάπτυξης DE δεν σημαίνει ότι είναι μια καλή επιλογή ή ότι υπάρχει κάποιο όφελος από τον τρόπο του περισσότερου φωτός. Ορισμένες αναφορές υποδεικνύουν ότι μπορεί να επιτευχθεί έως και 8% περισσότερο φως για καλλιέργεια ανά watt – αυτό είναι πραγματικά σημαντικό!

Εκτός από το να μπορείς να οδηγείς σε υψηλότερη ισχύ (ελαφρώς), το Hz (Συχνότητα) της ηλεκτρικής εισόδου είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Φώτα ανάπτυξης Philips SONTD Greenpower 1000 hps

Μια λάμπα ανάπτυξης Philips SONTD Greenpower DE 1000 hps


Τι δεν είναι δροσερό

Δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα ότι τα φώτα ανάπτυξης DE HPS μπορούν να καούν BRIGHT όταν λειτουργούν στο σωστό εξάρτημα και έρμα. Όμως, τρέχουν ΚΑΥΤΑ. Όπως ο Άδης? ειδικά όταν το έρμα DE και ο λαμπτήρας είναι ομαδοποιημένοι σε ένα εξάρτημα – χωρίς απομακρυσμένη τοποθέτηση στραγγαλιστικών πηνίων με τα περισσότερα κιτ λαμπτήρων DE εκτός της περιοχής καλλιέργειας.

Γιατί να μην ψύχονται οι λαμπτήρες με αέρα; Η ημι-επίσημη απάντηση είναι ότι πρέπει να λειτουργούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες για να αξιοποιήσουν το πλήρες δυναμικό της αύξησης του φωτός και την ποιότητα του φάσματος για ανάπτυξη.

>>>Αυτοί οι λαμπτήρες σχεδιάστηκαν για καλλιέργεια θερμοκηπίου, αυτός ήταν ο στόχος #1. Οι ψηλοί κόλποι θερμοκηπίου καλωσορίζουν την πρόσθετη ζέστη τους δροσερούς μήνες όταν συνήθως απαιτείται συμπληρωματικός φωτισμός.<<<

Θέλετε λοιπόν να βάλουμε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ στα δωμάτιά μας ανάπτυξης;

Εκεί η γνώση είναι δύναμη. Εκτελέστε το set-up σας όπως πάντα και θα είναι πιο ζεστό και φωτεινό – αλλά όχι απαραίτητα πιο παραγωγικό για την τεράστια επένδυση των περίπου 450-550 $ USD ανά εξάρτημα επαγγελματικής ποιότητας 1KW (πλήρη).


Τι ξέρουν οι PRO, θα σας πούμε:

  • Ρύθμιση σε πλέγμα λαμπτήρων/κιτ HPS DE 1000W σε μοτίβα πλέγματος 5′ X 6′
  • Αναπτύσσεται σε 5′ φαρδιά υπερυψωμένα κρεβάτια, αυτό δίνει ένα κρεβάτι ανάπτυξης πλάτους 5′ X 5′ ανά λάμπα με διάδρομο 1′ προς τα κάτω
  • ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΕ στα φυτά-όσο υψηλότερος αριθμός φυτών μπορείτε. Επιλέξτε κοντές, σφιχτές ποικιλίες που τελειώνουν πυκνά και βαριά. Τοποθετήστε τα γρήγορα στη φάση της ανθοφορίας/εκβλάστησης/καρποφορίας, αφού τα τοποθετήσετε για λίγες μέρες στα κρεβάτια.
  • Κρατήστε τα φωτιστικά μακρύτερα από ό,τι κανονικά θα κάνατε από τις κορυφές των φυτών και χρησιμοποιήστε μια ρύθμιση 1150 watt – ας πούμε σχεδόν 36” (τριάντα έξι ίντσες) μακριά από τις κορυφές.
  • Ειδική σημείωση: Μην το σκέφτεστε καν σε εσωτερικούς χώρους, εκτός εάν έχετε κλιματιστικό (AC) ή έχετε κάποια σοβαρή ισχύ ψύξης μέσω ανεμιστήρων. Το δωμάτιό σας θα ζεσταθεί διαφορετικά και θα μπορούσε να υπάρξει μικρό κέρδος ή ακόμα και βλάβη. Μην αγχώνετε ή αφυδατώνετε τα φυτά σας για να ανεβείτε στην τελευταία λέξη – κάντε το σωστά ή μείνετε με αυτό που έχετε.
  • Εάν προσθέσετε CO2, τα φυτά σας θα ανταποκριθούν καλύτερα σε μια ελαφρά αύξηση της θερμοκρασίας και θα κάνουν καλύτερη χρήση του επιπλέον φωτός που προσθέτει CO2 μπορεί να έχει συνεργική επίδραση σε αυτήν την εξίσωση, όταν εφαρμόζεται σωστά.
υδροπονία διπλού άκρου hps

Το στυλ SOG είναι μια επιλογή σε εσωτερικούς χώρους για να αυξήσετε την κάλυψη με μοντέρνα σχέδια εξαρτημάτων DE


Μας αρέσει:

-όλα σε ένα εξάρτημα-συνδέστε και αναπτύξτε έξω από το κουτί. εύκολο και οικονομικό στην εγκατάσταση
-έντονο φως, καλύτερη ποιότητα για ανάπτυξη
-Δεν υπάρχει μεταλλική ράβδος στη διάταξη λαμπτήρων
-λιγότερη πίεση στη λάμπα έναντι του τύπου πρίζας
-Τοποθέτηση λαμπτήρα νεκρού κέντρου σε μηχανικούς ανακλαστήρες

Οχι τόσο πολύ:

-τρέχει HOT? και φέρεται να πρέπει να συνειδητοποιήσει τα οφέλη (προφανώς δεν σκέφτομαι τους καλλιεργητές εσωτερικού χώρου εδώ)
-τιμή; Ωχ!
-Μόνο 240V–ειδικά βύσματαΕτικέτες: DE grow lamps, DE grow lighting, Double Ended HPS Grow Lights

Leave a Reply

Your email address will not be published.