At First Light – Gardendaze

1
At First Light – Gardendaze

20200708_072220

Μου αρέσει να βγαίνω έξω με τον σκύλο το πρώτο πράγμα το πρωί. Όλα είναι ήσυχα και ήσυχα, αν είμαστε τυχεροί, δεν βλέπουμε κανέναν άλλον ούτε άλλα αυτοκίνητα.

Το συγκεκριμένο πρωί, είχε πέσει μια ελαφριά βροχή το προηγούμενο βράδυ και είχε πιάσει όλους τους ιστούς της αράχνης στο γρασίδι. Αυτό δεν είναι κάτι που συνήθως βλέπω στο γρασίδι των γειτόνων μου καθώς περπατάμε, επειδή οι περισσότεροι από αυτούς χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα, όπως έχω παρατηρήσει στο παρελθόν.

Η φύση θα κάνει πολλή δουλειά για σένα αν το αφήσεις. Υπάρχει ένας ωραίος συνδυασμός πλέξης με χωνί και αράχνες ύφανσης φύλλων που έχουν φτιάξει ιστούς εδώ στο γκαζόν μου, απλώς περιμένοντας ό,τι μπορεί να συμβεί.

Όταν σκεφτόμαστε τους ιστούς αράχνης, τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε –και παρατηρούμε– τις μεγάλες σφαίρες που μοιάζουν με τις διακοσμήσεις του Halloween. Αλλά οι αράχνες κατασκευάζουν κάθε είδους ιστούς.

20200708_072156

Αυτό είναι ένα φύλλο φύλλου μεταξύ αυτών των δύο φυτών. Μοιάζει με ένα ακατάστατο μάτσο μετάξι, αλλά είναι αρκετά αποτελεσματικό στο να πιάνει –και να κρατά– έντομα.

20200708_072232

Και αυτός είναι ένας ιστός που χτίστηκε από μια αράχνη χόρτου, η οποία είναι υφαντής ιστού χοάνης. Πήρε το όνομά του από τη „χοάνη“ που βλέπετε στην κορυφή του ιστού. Η αράχνη κρύβει στο κάτω μέρος της χοάνης και όταν κάτι πιαστεί στον ιστό, βγαίνει έξω και σκάει.

Οι αράχνες γρασιδιού στην περιοχή μου της χώρας μπορούν πραγματικά να γίνουν αρκετά μεγάλες. Από όλες τις αράχνες στην αυλή μου, αυτές –και οι αράχνες σταυρού που υφαίνουν σφαίρες– είναι περίπου οι μεγαλύτερες. Μέχρι το τέλος της σεζόν, το σώμα τους μπορεί να είναι μεγαλύτερο από ένα τέταρτο – ή έτσι μου φαίνεται λίγο αραχνοφοβικό!

Έτσι, είμαι πραγματικά πολύ γενναίος για να φωτογραφίζω όλους αυτούς τους ιστούς. Ανατριχιάζω στη σκέψη ότι οι αράχνες είναι οπουδήποτε κοντά – αν και μου αρέσει που είναι τα «καλά παιδιά» στον κήπο και την αυλή μου! Τους εκτιμώ γι‘ αυτό!

Schreibe einen Kommentar