7 najboljih računa za skrbnička ulaganja za 2021

2
7 najboljih računa za skrbnička ulaganja za 2021
najbolji skrbnički računi

Računi skrbničkog ulaganja (često se nazivaju UTMA ili UGMA) računi su kojima upravlja odrasla osoba u ime maloljetnika.

Kada dijete napuni 18 ili 21 godinu, brokerska kuća će djetetu predati račun. U tom trenutku novac je njihov i mogu ga koristiti kako žele.

UGMA i UTMA računi nemaju sve porezne i pomoćne prednosti tradicionalnih obrazovnih štednih računa, ali nude veću fleksibilnost za primatelje. Sredstva unutar UGMA ili UTMA mogu se upotrijebiti za bilo što, od školarine na fakultetu preko poslovanja do novog automobila.

Ako ste roditelj ili baka i djed koji želi prenijeti bogatstvo na svoje dijete, skrbnički račun bi mogao imati puno smisla. Ovaj vodič pomaže objasniti što tražiti na računu za skrbničko ulaganje navodi neke od naših favorita.

Prije nego što otvorite račun skrbničkog ulaganja

Skrbnički računi mogu biti koristan način prijenosa novca na sljedeću generaciju. Ali ovi računi imaju neke nedostatke. Ovo je nekoliko stvari koje treba uzeti u obzir prije otvaranja UGMA ili UTMA računa za svoje dijete.

 • Ne mogu to vratiti – Za razliku od obrazovnih štednih računa, UTMA je neopoziv dar. Bit će predana vlasniku računa kad postane punoljetna u vašoj državi. Ne postoji klauzula o „out“ ako je vaše dijete neodgovorno.
 • Može biti podložan porezima na darove – Maloljetnici neće biti oporezovani ako previše pridonosite na njihov račun. Ali darovi iznad 15.000 dolara godišnje mogli bi se oporezovati. Saznajte više o porezu na darove.
 • Djeca mogu iskoristiti novac za bilo što – Nakon što se račun preda djetetu, ono može koristiti sredstva za što god želi. Oni mogu biti razboriti, ali također mogu upućivati ​​novac na nešto neozbiljno.
 • Može utjecati na financijsku pomoć – Skrbnički računi obično imaju ogroman učinak na djetetovu sposobnost da prima pomoć na fakultetu temeljenu na potrebama. Ako je cilj obrazovna ušteda, drugi računi bi mogli biti bolji.

Najvažnije značajke u skrbničkim računima

Iako svaka osoba želi nešto drugačije na računu, ovo su neke značajke koje ima smisla razmotriti.

 • Jednostavan za korištenje – Upotrebljivost bi ovih dana trebala biti gotova stvar. Nažalost, mnoge brokerske kuće skrivaju informacije na mjestima koja je teško pronaći. Brokerske kuće koje preporučujemo olakšavaju praćenje izvedbe, sklapanje trgovanja, pa čak i automatsko ulaganje.
 • Niske naknade – Nemojte se truditi plaćati visoke naknade za svoje skrbničke račune. Računi koji nemaju trgovinske naknade i niske naknade za fondove (uzajamni fondovi ili ETF-ovi) su lako dostupni.
 • Lako poštivanje zakona – Skrbnički računi su računi u vlasništvu maloljetnika. Dobre posredničke usluge će roditeljima olakšati točnu prijavu poreza na temelju imovine njihovog djeteta.
 • Dostupna imovina – Neki ulagači preferiraju široke indeksne fondove. Drugi preferiraju pojedinačne dionice ili obveznice. Nismo pregledali nijedan račun koji sadrži „pravu imovinu“ ili alternative (poput hipotekarnih zapisa ili nekretnina). Međutim, većina naših preporuka nudi razne mogućnosti ulaganja.

Najbolje brokerske kuće za račune skrbničkih ulaganja

Naši najbolji izbori za skrbnička posredništva vrlo su slični našem popisu najboljih brokerskih kuća u cjelini.

Ove brokerske kuće sadrže račune koji se lako postavljaju, korisno izvješćivanje o računu i besplatnu trgovinu dionicama, ETF-ovima i investicijskim fondovima. Oni također automatski upisuju korisnike u programe reinvestiranja dividendi, tako da sav vaš novac ostaje uložen.

Vjernost

Fidelity je dom trgovanja bez naknade i nekoliko ETF-ova bez naknade za upravljanje. Proces postavljanja računa je jednostavan, a sučelje je jednostavno za razumijevanje. Vlasnici računa mogu čak postaviti automatska ulaganja.

Fidelity Go® portfelji robo-savjetnika nemaju minimalne iznose i njihove savjetodavne naknade su konkurentne cijene:

 • Stanje ispod 10.000 USD: 0 USD
 • 10.000 do 49.999 dolara: 3 USD mjesečno
 • 50.000 dolara i više: 0,35% godišnje

Fidelity je također nedavno dodao podršku za ulaganje u dionice. Sada možete uložiti samo 1 USD u više od 7000 dionica i ETF-ova.

Logotip vjernosti

Charles Schwab

Ovaj skrbnički račun iz Charles Schwab nudi minimalne iznose od 0 USD i trgovine od 0 USD. A ako već imate svoje Schwab račune, možete upravljati skrbničkim računom s iste nadzorne ploče.

Ali ono što se Schwab možda najbolje ističe je to što nudi „Inteligentne portfelje“ (robo-advisor portfelje) koji dolaze bez naknade za savjetovanje. Ti se portfelji svakodnevno prate i automatski rebalansiraju prema potrebi.

Morat ćete uložiti najmanje 5.000 USD na skrbnički račun maloljetnika prije nego što on može postati kvalificiran za korištenje usluge Inteligentni portfelji. Ali kada jednom dosegnete tu ocjenu, to je nevjerojatno jeftin način za stvaranje raznolikog i automatski upravljanog portfelja ETF-ova za svoje dijete ili unuke.

Schwab logotip

E*TRGOVINA

E*TRADE nudi minimalne iznose od 0 USD i trgovinu od 0 USD za dionice i ETF-ove. Također ima jedan od najvećeg broja uzajamnih fondova bez naknade za transakcije (NTF) s preko 4.400.

E*TRADE platforma nudi neke od najboljih alata za web trgovanje i mnoštvo nastavnih alata za djecu i tinejdžere koji žele naučiti osnove ulaganja. Robo-savjetodavna usluga nudi se kroz „Core Portfolios“ koji imaju minimalno 500 USD i 0,30% savjetodavnih naknada.

logotip etrade

Avangarda

Bit će vam teško pronaći brokersku kuću koja nudi više jeftinih indeksnih fondova od Vanguarda. Tvrtka također ima jedan od najboljih jelovnika fondova s ​​ciljanim datumom, što bi mogao biti izvrstan način za ulaganje novca na skrbnički investicijski račun za koji se nadate da će koristiti u određeno vrijeme (npr. kada se upišu na fakultet).

Kao i kod svih brokera na ovom popisu, Vanguard ne naplaćuje provizije na dionice ili ETF-ove. Njegovi interni investicijski fondovi također se slobodno trguju. Nema ni upisnine za otvaranje Vanguard UGMA/UTMA računa.

Vanguard ima dvije opcije upravljanja bogatstvom. Prva je robo-savjetnička usluga pod nazivom „Vanguard Digital Advisor“. Ima minimalno 3000 USD i savjetodavnu naknadu od 0,15%. „Vanguard Personal Advisor Services“ dodaje podršku jedan na jedan od financijskog savjetnika. Minimum je puno veći i iznosi 50.000 USD, ali godišnja naknada je sasvim razumna i iznosi 0,30%.

Logo Vanguard

Aplikacije za postavljanje računa skrbničkih ulaganja

Ako nemate veliku svotu za ulaganje, ali želite započeti, aplikacija bi mogla biti dobar izbor za vas. Ove aplikacije pomažu korisnicima da ulažu male svote novca kako bi pomogli da njihov portfelj s vremenom raste. Oni također mogu biti korisni alati za učenje djece o novcu.

UNest

UNest pomaže roditeljima da ulažu male iznose (minimalno 25 USD mjesečno) kako bi pomogli djeci da se pripreme za budućnost. UNest omogućuje odraslima da izaberu jedan od pet portfelja, što može pomoći roditeljima da ulažu u ime svoje djece. Tvrtka naplaćuje 2,99 USD mjesečno za jedan račun ili 5,98 USD mjesečno za obiteljski račun koji može uključivati ​​do petero djece.

UNest logo

Zaliha

Stockpile je aplikacija koja olakšava davanje dionica dionica ili ETF-a kao poklon kartice. Također omogućuje roditeljima (i drugima) kupnju djelomičnih dionica za maloljetnike. Maloljetnicima se čak može dopustiti da sami kupuju i prodaju dionice.

Stockpile je nedavno promijenio svoju strukturu cijena (na bolje). Više ne naplaćuje transakcijske naknade kada kupite darovnu karticu. Ukinute su i trgovačke provizije.

Međutim, treba napomenuti da Stockpile ima nekoliko ograničenja. Prvo, ne podržava uzajamne fondove. Sve trgovine se izvršavaju na kraju tržišta, a ne u stvarnom vremenu. I, konačno, Stockpile ne nudi usluge upravljanja portfeljem.

Žir Rano

Žir Rano otvara skrbnički račun i omogućuje roditeljima da iskoriste prednosti mikro-ulaganja (ulaganja s malim prirastom). Usluga je ugrađena u obiteljski plan Acorns koji košta 5 USD mjesečno za cijelu obitelj.

Plaćanje 5 USD mjesečno (60 USD godišnje) može biti visoka naknada za relativno male salde. Međutim, Acorns može steći korisnike u naviku štednje za svoju djecu. Osim toga, imajte na umu da jedna paušalna naknada pokriva cijelu vašu obitelj. Nema dodatnih troškova za dodavanje više djece.

Ne zaboravite razmotriti alternative

Iako gore navedeni računi skrbničkih ulaganja nude veliku vrijednost, oni nisu vaš jedini izbor računa. Ako posebno želite uštedjeti za dječji koledž, onda bi obrazovni štedni račun poput plana 529 ili Coverdell ESA mogao imati više smisla. Obje pružaju solidne porezne prednosti kada se koriste za kvalificirane troškove obrazovanja.

Čak i ako ne očekujete da će novac koji uštedite za dijete biti primijenjen na troškove obrazovanja, skrbnički račun možda nije uvijek najbolji izbor. Umjesto toga, možda biste radije držali sredstva na vlastitom računu. Na taj način ih možete pokloniti kad god se osjećate sigurni da je dijete spremno odgovorno upotrijebiti novac.

Štednja novca za budućnost vaše djece je odluka vrijedna divljenja. Ali prije nego što zaronite, pažljivo odvažite prednosti i nedostatke svakog od vozila za uštedu koja su vam dostupna kako biste pronašli ono koje pruža najbolju kombinaciju značajki, troškova, poreznih pogodnosti i fleksibilnosti.

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar