5 najboljih suplemenata koji podržavaju zdravo mršavljenje

2
5 najboljih suplemenata koji podržavaju zdravo mršavljenje

Neki od najboljih dodataka za mršavljenje, zajedno s dobro izbalansiranim obrocima i pravilnom tjelovježbom, pomoći će vam da brzo postignete željenu težinu.

Gubitak težine može biti iznimno jednostavan ako poznajete sve trikove u knjizi. Zato se uvijek trebate konzultirati sa svojim nutricionistom, liječnikom i uvijek pokušati saznati više iz knjiga, časopisa i nekih provjerenih internetskih stranica.

Bit će tone informacija i vrijednih svjedočanstava klijenata koji će vam samo pomoći u tom procesu.

U sljedećem članku ćemo spomenuti neke od najboljih dodataka prehrani koji će podržati zdravo mršavljenje i koji će vas u kratkom roku dovesti do željene težine.

Kombinirajte ih s nekim dobro izbalansiranim obrocima i pravilnom tjelovježbom i vrlo brzo ćete vidjeti neke rezultate.

Najbolji suplementi za mršavljenje

Evo 5 najboljih dodataka prehrani za vitkost i zdravlje:

1. Zeleni čaj

Sveti gral koji je popularan već godinama je zeleni čaj. Promiče zdravo mršavljenje, pomaže vam detoksikaciju, a također je puna antioksidansi, poznati po svojim zdravstvenim prednostima.

U njemu možete uživati ​​tijekom dana, ali ga izbjegavajte noću jer može poremetiti vaš obrazac spavanja. A san je važan i za mršavljenje.

Zeleni čaj pomaže na način da ubrzava metabolizam. To dovodi do trošenja kalorija, povećanja vaše energije, a izvrsna je zamjena za kavu.

Iako obična kava bez dodataka gotovo ne sadrži kalorije, može biti štetna u većim količinama, prvenstveno zbog kofeina.

Iako zeleni čaj također sadrži kofein, njegove su razine puno niže.

2. L-karnitin

Izvrstan je dodatak, hvale ga i fitness ovisnici i borci za mršavljenje. L-karnitin može doći u različitim oblicima, ali se uglavnom koristi u tekućem obliku.

Postoji također l-karnitin kava dostupna, savršena kombinacija koja će vam dati svu energiju koja vam je potrebna da dobijete tijekom dana, a također će potaknuti vaš metabolizam.

Ubrzavanje metabolizma ključno je kada je u pitanju mršavljenje jer će sagorjeti sve dodatne kalorije koje ste uzeli tijekom redovnog dana.

Samo imajte na umu da sam l-karnitin ne može učiniti mnogo, ako ga ne kombinirate s vježbanjem i zdravom prehranom.

3. Konjugirana linolna kiselina

to je također poznat kao CLA, a u posljednje je vrijeme bio prilično popularan na društvenim mrežama, pa ste možda i čuli za njega.

Utišava glad i topi masnoću. Naravno, to ne djeluje samo po sebi i morat ćete napraviti neke velike promjene u prehrani i životu, ali uskoro ćete vidjeti rezultate.

Morate imati na umu da težina i zdravlje nisu uvijek povezani jedno s drugim. Također, vaš fizički izgled može biti prilično različit ovisno o vašoj težini.

Samo zato što vaga pokazuje vašu idealnu težinu, to ne jamči da će vam se svidjeti ono što vidite. Ponekad će vam nedostajati ti višak kilograma.

Ali, to je zato što mišići teže puno više od masti. Mršave osobe lako mogu biti na ljestvici, ali izgledaju u formi, snažno i uopće nisu pretile.

Važno vam je da ste zdravi i da vam se sviđa ono što vidite u ogledalu, bez obzira na to što vaga pokazuje.

4. Resveratrol

Obično se nalazi u grožđu, pistacijama, kikirikijem, crvenom i bijelom vinu, kakau i tamnoj čokoladi. Mnoge studije povezuju resveratrol sa zdravim gubitkom težine.

Nećemo vas gnjaviti brojkama i znanstvenim činjenicama iza ovoga, ali ukratko rečeno, resveratrol je napravljen od komponenti koje su stvarno jaki antioksidansi i promiču zdravlje općenito.

Resveratrol sprječava stvaranje triglicerida, čime se sprječava nastanak masnoće. Također potiče stvaranje mršavih mišića, dajući vam prikladan izgled kojem težite.

Možda neće izravno utjecati na ljestvicu, ali će svakako donijeti neke promjene koje možete fizički vidjeti.

5. Vitamini

Dnevni unos određenih vitamina održat će vaše tijelo zdravim, imunološki sustav uspješan, a može također potaknuti zdravo mršavljenje.

Dva su zaista važna vitamina za posljednji dio ovoga: vitamin D, koji pomaže apsorbirati kalcij, i vitamin B12.

Vitamini se u posljednje vrijeme nalaze u mnogim oblicima, tako da ne morate brinuti o gutanju tvrdih tableta. Možete ih nabaviti u tekućim oblicima, gumenim gumama, gel kapsulama ili flasterima koji će se zalijepiti za vašu kožu, tako da ih nećete zaboraviti uzimati svakodnevno.

Vitamin D dobivate besplatno, sve što trebate učiniti je prošetati po sunčanom danu i pustiti svoje tijelo da obavi sav posao. Vježbat ćete i dobiti dovoljno vitamina odjednom.

S druge strane, vitamin B12 nalazi se u mnogim proizvodima, kao što su mliječni proizvodi, meso i hrana biljnog porijekla. Djeluje kao hrana za naš mozak, a također potiče zdravo mršavljenje.

Zaključak

Zapamtite, samo uzimanjem ovih dodataka samo za mršavljenje nećete vidjeti nikakvu promjenu na vagi.

Morate kombinirati najbolje suplemente s redovitim vježbama i dobro izbalansiranim obrocima kako biste postigli ciljnu težinu.

Zato počnite danas da biste se sutra osjećali bolje, sretnije i zdravije!

Ähnliche Beiträge

Schreibe einen Kommentar