21 καλύτερες καλλιέργειες για να αναπτυχθούν σε έναν κήπο επιβίωσης

0
21 καλύτερες καλλιέργειες για να αναπτυχθούν σε έναν κήπο επιβίωσης

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Σκέφτεστε τις καλύτερες καλλιέργειες επιβίωσης για να αναπτυχθούν προετοιμασμένες για ένα πιθανό σενάριο καταστροφής; Σας καλύψαμε. Αυτό το άρθρο θα μιλήσει για τις διαφορετικές καλλιέργειες κήπου επιβίωσης που μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τους αγαπημένους σας να επιβιώσετε σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη τροφίμων στην τοπική αγορά σας. Τα καλά νέα είναι ότι οι περισσότερες από αυτές τις καλλιέργειες είναι εύκολο να αναπτυχθούν.

Τι είναι το Survival Gardening;

Ο κήπος επιβίωσης αναφέρεται στον τύπο κήπου που έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει αρκετή προσφορά καλλιεργειών για να σας βοηθήσει να επιβιώσετε βασιζόμενοι στον κήπο μόνο.

Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί στο μέλλον. Δεν θα μάθουμε ποτέ πότε θα συμβεί μια τραγωδία και η κυβέρνηση θα μας εμποδίσει να βγούμε έξω. Και τι θα συμβεί εάν οι άνθρωποι αρχίσουν να αγοράζουν από πανικό και τα είδη παντοπωλείου εξαντληθούν; Αυτό είναι όταν ένας κήπος επιβίωσης είναι χρήσιμος.

Πώς να ξεκινήσετε έναν κήπο επιβίωσης;

Αρχικά, αναζητήστε μια κατάλληλη τοποθεσία για να καλλιεργήσετε τα φυτά σας. Να θυμάστε ότι λαχανικά θα χρειαζόταν αρκετό ηλιακό φως για να ευδοκιμήσει. Αναζητήστε λοιπόν ένα σημείο όπου τα φυτά σας μπορούν να δέχονται άφθονο φως από τον ήλιο.

Αφού προετοιμάσετε το χώρο για τον κήπο σας, σκεφτείτε τα φυτά που θα αναπτυχθούν. Είναι καλύτερο να ξεκινήσετε από μικρά καλλιεργώντας μερικά λαχανικά που εσείς και η οικογένειά σας θα θέλατε να φάτε. Μπορείτε να προσθέσετε σταδιακά περισσότερα λαχανικά καθώς μεγαλώνει ο κήπος σας.

Προκλήσεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός κήπου επιβίωσης

Ακριβώς όπως με την έναρξη οποιουδήποτε τύπος κήπου, υπάρχουν προκλήσεις που θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε όταν ξεκινάτε έναν κήπο επιβίωσης. Εδώ είναι μερικά από αυτά:

1. Μη αρκετή παροχή νερού

Τα φυτά χρειάζονται νερό για να αναπτυχθούν. Αν λοιπόν ζείτε σε μια περιοχή που δεν έχει αξιόπιστη παροχή νερού, τότε αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Η λύση είναι να επιλέξετε εκείνες τις καλλιέργειες που δεν χρειάζονται άφθονο νερό για να επιβιώσουν.

2. Περιορισμένοι πόροι

Είναι σημαντικό να σχεδιάσετε καλά τον κήπο επιβίωσής σας και να αγοράσετε τις απαραίτητες προμήθειες εκ των προτέρων. Φροντίστε να δημιουργήσετε τον κήπο σας όσο το δυνατόν νωρίτερα. Μην περιμένετε να έρθει η ώρα που δεν μπορείτε πλέον να βγείτε από το σπίτι σας για να αγοράσετε προμήθειες κήπου.

3. Παράσιτα και Ασθένειες

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι τα φυτά επιβίωσής σας προστατεύονται από πιθανές επιθέσεις παρασίτων και ασθενειών. Υπάρχουν φυσικές μέθοδοι για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εντομοκτόνα που δεν είναι επιβλαβή για τα φυτά.

Καλύτερες καλλιέργειες επιβίωσης: 21 καλύτερες τροφές για να αναπτυχθούν για επιβίωση

1. Κριθάρι

Καλλιέργειες Κήπου Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Earth.com

Το κριθάρι έχει πολλές χρήσεις, γι‘ αυτό και είναι μια από τις καλύτερες καλλιέργειες επιβίωσης για καλλιέργεια. Μπορεί να γίνει αλεύρι ή να ταΐσει τα ζώα σας. Και αν λαχταράτε για λίγη μπύρα, μπορείτε να τη φτιάξετε χρησιμοποιώντας κριθάρι. Αυτό το ευέλικτο φυτό είναι επίσης θρεπτικό και έχει υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών.

2. Φασόλια

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Crops.org

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από φασόλια που μπορείτε να καλλιεργήσετε και όλα είναι πολύ χρήσιμα για την επιβίωση. Είναι φορτωμένα με πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και πολλές άλλες σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να καλλιεργήσετε μια επιλογή από φασόλια, φασόλια adzuki και φασόλια, ή οποιαδήποτε ποικιλία της επιλογής σας.

3. Παντζάρια

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Καλή καθαριότητα

Τα παντζάρια είναι μεταξύ εκείνων των καλλιεργειών επιβίωσης στον κήπο που είναι γεμάτα με βιταμίνες. Ανάλογα με την ποικιλία, αυτό το λαχανικό μπορεί να μαγειρευτεί τόσο σε αλμυρά όσο και σε γλυκά πιάτα. Δεδομένου ότι είναι βρώσιμα, δεν χρειάζεται καν να τα μαγειρέψετε. Έτσι, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για σαλάτες.

4. Μούρα

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: my3bees

Αν πιάνεις τον εαυτό σου λαχτάρα για γλυκά, αλλά δεν μπορείς να πας στα παντοπωλεία, απλά πήγαινε στον κήπο σου και μάζεψε μερικά μούρα. Εκτός από φράουλες, μπορείτε επίσης να έχετε μερικά βατόμουρα, κράνμπερι ή σμέουρα στον κήπο σας. Όλα αυτά τα μούρα μπορούν να γίνουν νόστιμα επιδόρπια και smoothies.

5. Μπρόκολο

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Τεχνογνωσία Κηπουρικής

Αν και δεν είναι πολλοί οι μεγάλοι θαυμαστές του μπρόκολου, αυτές οι καλλιέργειες είναι γεμάτες με θρεπτικά συστατικά, γι‘ αυτό και είναι μερικές από τις καλύτερες καλλιέργειες για να αναπτυχθούν σε έναν κήπο επιβίωσης. Αυτά τα λαχανικά είναι γεμάτα με πρωτεΐνες, καθώς και με βιταμίνες Α και Κ. Θα δώσουν σε εσάς και την οικογένειά σας την ενέργεια να επιβιώσετε από κάθε μορφή τραγωδίας.

6. Λάχανο

Καλλιέργειες Κήπου Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Το μονοπάτι του κηπουρού

Λάχανο είναι μια εξαιρετική καλλιέργεια επιβίωσης γιατί μπορείτε να το μαγειρέψετε σε διάφορες συνταγές. Μπορείτε να το κάνετε ακόμη και σε τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως kimchi και ξινολάχανο. Αυτά τα φαγητά θα διαρκέσουν πολύ και μπορείτε να τα προσθέσετε σε σάντουιτς, σούπες, κατσαρόλες κ.λπ.

7. Καρότα

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Σχολική Κηπουρική

Ο καλύτερος κήπος επιβίωσης περιλαμβάνει καρότα. Η γλυκιά και τραγανή γεύση του το κάνει δημοφιλές συστατικό σε διάφορες συνταγές. Επιπλέον, τα καρότα είναι φορτωμένα με αντιοξειδωτικά, καθώς και μια σειρά από μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που θα σας κρατήσουν υγιείς και δυνατούς.

8. Καλαμπόκι

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Υπαίθρια Αναβίωση

Καλαμπόκι είναι υπέροχο να το έχετε στον κήπο επιβίωσής σας, αν και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να μεγαλώσετε σε ένα διαμέρισμα. Αλλά αν έχετε αρκετό χώρο στην αυλή σας για να δημιουργήσετε έναν κήπο, θα πρέπει να συμπεριλάβετε καλαμπόκι σε αυτόν. Εκτός από το μαγείρεμα σε διάφορες συνταγές, το καλαμπόκι μπορεί να γίνει και αλεύρι.

9. Αγγούρια

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: ΑΥΤΟΣ Ο Κήπος

Αν σας αρέσουν οι σαλάτες και τα τουρσιά, τότε μην ξεχάσετε το αγγούρι. Αυτά τα λαχανικά παρέχουν μια καλή ποσότητα θρεπτικών συστατικών και είναι από εκείνες τις καλλιέργειες επιβίωσης που καλλιεργούνται πιο εύκολα.

Εδώ είναι τα καλύτερες ποικιλίες αγγουριού που μπορείτε να μεγαλώσετε στον κήπο επιβίωσής σας.

10. Σκόρδο

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Thompson Morgan

Το σκόρδο δίνει γεύση στα γεύματά σας. Επομένως, θα πρέπει να φροντίσετε να το συμπεριλάβετε στον κήπο επιβίωσής σας. Μετά τη συγκομιδή, μπορείτε να τα στεγνώσετε και να τα διατηρήσετε στην αποθήκευση ως μέρος των προμηθειών επιβίωσής σας.

11. Καλέ

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Συγκομιδή στο τραπέζι

Το λάχανο είναι από εκείνες τις καλλιέργειες που είναι πολύ ανθεκτικές στο κρύο, επομένως είναι τέλειο για όσους ζουν σε μέρη με ψυχρό κλίμα. Αυτό το λαχανικό είναι πολύ ευπροσάρμοστο και μπορείτε να το μαγειρέψετε σε διάφορα γεύματα. Είναι επίσης ένα υπέροχο συνοδευτικό για να συνοδεύσετε τα γεύματά σας.

12. Φακές

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Δικαιώματα

Κάθε μερίδα φακές περιέχει 18 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυτό για επιβίωση. Αυτό το όσπριο είναι από τις πιο υγιεινές πηγές τροφίμων στον κόσμο και μπορεί εύκολα να μαγειρευτεί σε νόστιμα γεύματα. Μπορείτε να προσθέσετε μαγειρεμένες φακές σε σαλάτες ή να τις συνδυάσετε με κάρυ. Μπορούν να απορροφήσουν καλά τις γεύσεις, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα το λατρέψουν όλοι στην οικογένεια.

13. Πεπόνια

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: Ειδήσεις Λαχανοκαλλιεργητών

Ενώ οι περισσότερες από τις καλλιέργειες στον κήπο επιβίωσης συνήθως αποτελούνται από λαχανικά, μπορείτε να καλλιεργήσετε και μερικά φρούτα. Τα πεπόνια είναι το τέλειο φρούτο για να καλλιεργήσετε στον κήπο σας για επιβίωση. Ευδοκιμούν καλά στα τέλη της άνοιξης μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου. Εκτός από τα καρπούζια, μπορείτε επίσης να καλλιεργήσετε πεπόνια και μελιτώματα.

14. Κρεμμύδια

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: Oxfarm

Όπως το σκόρδο, κρεμμύδια προσθέστε γεύση σε σχεδόν κάθε γεύμα. Έτσι, αν θέλετε να μπορείτε να μαγειρεύετε νόστιμα γεύματα ενώ προσπαθείτε να επιβιώσετε, θα πρέπει να καλλιεργήσετε μερικά κρεμμύδια στον κήπο σας. Επιπλέον, τα κρεμμύδια καλλιεργούνται εύκολα. Διαρκούν επίσης περισσότερο χωρίς να χάνονται, ώστε να μπορείτε να αποθηκεύσετε πολλά από αυτά και να φάτε αργότερα.

15. Μπιζέλια

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: isaaa.org

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες μπιζελιών και όλες είναι ιδανικές για κηπουρική επιβίωσης. Όταν αποξηρανθούν, τα μπιζέλια μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική κατανάλωση. Εάν καλλιεργείτε μπιζέλια με ζάχαρη ή αρακά χιονιού, μπορείτε να τα βάλετε στην κατάψυξη και να τα προσθέσετε αργότερα σε σαλάτες. Ακριβώς όπως με τις φακές και τα φασόλια, ο αρακάς είναι επίσης γεμάτος πρωτεΐνες.

16. Πιπεριές

Καλύτερες Καλλιέργειες Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Παγκόσμια Καλλιέργειες

Οι πιπεριές είναι επίσης από εκείνες τις καλλιέργειες που δίνουν γεύση στα γεύματά σας. Μπορείτε να τα καρυκεύσετε σε μαγειρευτά και άλλες συνταγές. Αν είστε κάποιος που αγαπά τα πικάντικα ζεστά γεύματα, τότε οι πιπεριές πρέπει οπωσδήποτε να συμπεριληφθούν στον κήπο επιβίωσής σας. Μπορείτε να τα στεγνώσετε και να τα κάνετε σκόνη ή να τα κόψετε σε φέτες πιπεριές και τα προσθέτουμε σε σαλάτες!

17. Πατάτες

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: syngenta

Οι πατάτες είναι νόστιμες και χορταστικές. Είναι εγγυημένο ότι θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε σε περιόδους λιμού. Η αμυλούχα ρίζα μπορεί να γίνει σε πολλές νόστιμες συνταγές. Εκτός από την υπέροχη γεύση του, είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνη Β6 και κάλιο.

18. Σπανάκι

Καλλιέργειες Κήπου Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Ημερολόγιο

Όταν πρόκειται για λαχανικά που είναι φορτωμένα με θρεπτικά συστατικά, το σπανάκι σίγουρα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Ακριβώς όπως το λάχανο και άλλα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι είναι γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα, τα οποία είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε για να επιβιώσετε από κάθε είδους τραγωδία.

19. Γλυκοπατάτες

Καλλιέργειες Κήπου Επιβίωσης

Πίστωση εικόνας: Αυτός είναι ο κήπος μου

Εκτός από την καλλιέργεια κανονικών πατατών, θα πρέπει επίσης να σκεφτείτε την καλλιέργεια γλυκοπατάτας. Μάλιστα, οι γλυκοπατάτες λέγεται ότι είναι πιο νόστιμες από τις μέσες πατάτες. Έχουν πραγματικά υπέροχη γεύση και μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε αλμυρά γεύματα και επιδόρπια.

20. Ντομάτες

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: Φυτά Bonnie

Ντομάτες μπορεί να γίνει μαγειρευτά, σούπες, σαλάτες και σάλτσες ζυμαρικών. Έτσι, το να τα έχετε στον κήπο σας σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε πολλά νόστιμα γεύματα. Αυτές οι καλλιέργειες είναι βαρείς παραγωγοί και είναι επίσης εύκολο να αναπτυχθούν. Έχουν υπέροχη γεύση και μπορείτε να επιλέξετε να τα διατηρήσετε για μελλοντική κατανάλωση.

21. Κολοκυθάκια

Καλλιέργειες Κήπου Survival

Πίστωση εικόνας: Το μονοπάτι του κηπουρού

Όταν πρόκειται για τις καλύτερες τροφές για επιβίωση, τα κολοκυθάκια είναι πραγματικά τα καλύτερα. Αυτό το λαχανικό είναι πλούσιο σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και μπορεί εύκολα να προστεθεί σε νόστιμα γεύματα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να αναπτυχθεί γιατί δεν απαιτεί πολλή συντήρηση.

Τελικές σκέψεις

Εάν σκέφτεστε να φτιάξετε έναν κήπο επιβίωσης στο σπίτι, αλλά δεν είστε σίγουροι ποια φυτά να καλλιεργήσετε, αυτή η λίστα με τις καλύτερες καλλιέργειες επιβίωσης θα σας καλύψει. Σίγουρα, απαιτεί πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας από την αρχή. Αλλά με υπομονή και επιμονή, θα πρέπει να είστε σε θέση να επιτύχετε τους στόχους σας για την οικοδόμηση ενός κήπου επιβίωσης που θα βοηθήσει εσάς και τους αγαπημένους σας να επιβιώσετε όταν χτυπήσει η επισιτιστική κρίση.

Schreibe einen Kommentar