18 Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας που κάθε αρχάριος πρέπει να γνωρίζει

0
18 Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας που κάθε αρχάριος πρέπει να γνωρίζει

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Ο κήπος της κουζίνας είναι η τελευταία τάση στην οικιακή κηπουρική αυτές τις μέρες και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Πρώτον, το να έχετε το δικό σας λαχανόκηπο στο σπίτι σημαίνει μειωμένους λογαριασμούς παντοπωλείου, καθώς δεν υπάρχει πλέον ανάγκη να ψωνίζετε λαχανικά και άλλα προϊόντα. Επιπλέον, η καλλιέργεια των δικών σας λαχανικών σημαίνει ότι είστε σίγουροι ότι το φαγητό που τρώτε και ταΐζετε τα αγαπημένα σας πρόσωπα είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινά και βιολογικά. Εάν είστε νέος στην κηπουρική, αλλά θέλετε να δοκιμάσετε την κηπουρική κουζίνας, εδώ είναι οι συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας που κάθε αρχάριος πρέπει να γνωρίζει για να ξεκινήσει έναν τέλειο κήπο κουζίνας.

1. Επιλέξτε τη σωστή τοποθεσία

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Pinterest

Η επιλογή της σωστής τοποθεσίας για τον λαχανόκηπό σας είναι πολύ σημαντική, καθώς δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά λαχανικών γεμάτος ήλιος. Αν είναι δυνατόν, αναζητήστε μια τοποθεσία που δέχεται τουλάχιστον 6 ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα. Για να παρέχετε τη μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο στα φυτά σας, μία από τις πιο αποτελεσματικές συμβουλές για λαχανόκηπους που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να φυτέψετε τις ψηλές ποικιλίες στη βόρεια πλευρά ή στη δυτική πλευρά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορούσαν να προσφέρουν σκιά στα μικρότερα φυτά.

2. Φυτέψτε κοντά στην κουζίνα

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Κήπος Kellog

Η σημασία του κήπου της κουζίνας είναι τα φρέσκα λαχανικά να είναι άμεσα διαθέσιμα για μαγείρεμα στην κουζίνα σας. Επομένως, σκεφτείτε να φυτέψετε τα λαχανικά σας κοντά στην κουζίνα σας ή ακριβώς έξω από την πόρτα της κουζίνας σας. Με αυτόν τον τρόπο, η γενική φροντίδα, το ξεβοτάνισμα και η συγκομιδή θα είναι εύκολη.

3. Καλλιεργήστε λαχανικά σε υπερυψωμένα κρεβάτια

Συμβουλές για τον κήπο λαχανικών

Πίστωση εικόνας: Youtube

Ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους κήπου κουζίνας είναι τα υπερυψωμένα κρεβάτια. Αυτός ο τύπος κήπου έχει πλεονεκτήματα. Πρώτα απ ‚όλα, βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας του κήπου σας και διευκολύνει τον προγραμματισμό και τη σπορά των φυτών σας. Επιπλέον, εάν έχετε πρόβλημα με το φτωχό χώμα στην αυλή σας, μπορείτε απλά να δημιουργήσετε κρεβάτια και να τα γεμίσετε με ποιοτικό χώμα. Τότε μπορείτε να αρχίσετε να καλλιεργείτε τα λαχανικά σας!

4. Σκεφτείτε έναν Κάθετο Κήπο

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Hearstapps

Μία από τις πιο αποτελεσματικές ιδέες κήπου κουζίνας για όσους έχουν περιορισμένο χώρο στον κήπο της αυλής τους είναι ο κάθετος κήπος. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι κάθετου κήπου κουζίνας. Μπορείτε ίσως να εγκαταστήσετε ζαρντινιέρες τοίχου, κρεμαστά καλάθια και ζαρντινιέρες με κάγκελα για εκείνα τα φυτά που αναπτύσσονται κατακόρυφα. Τα αμπελουργικά φυτά όπως οι ντομάτες και τα φασόλια μπορούν να καλλιεργηθούν κάθετα σε φράχτη ή καφασωτό.

5. Εγκαταστήστε ένα περίβλημα κήπου

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Garden Pleasures

Το να έχετε ένα περίβλημα κήπου δεν θα προστατεύει μόνο τις καλλιέργειές σας από τους γούνινους φίλους σας και ζώα της γειτονιάς, αλλά βοηθά και στη βελτίωση της αισθητικής του κήπου της κουζίνας σας. Θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία επιλογών για τα φράγματα ή τον φράκτη του κήπου σας, από ξύλο, υφαντό σύρμα, μέταλλο και πέτρα. Σκεφτείτε το στυλ του εξωτερικού σας σπιτιού πριν αποφασίσετε να εγκαταστήσετε έναν φράχτη κήπου.

6. Γνωρίστε την Περιοχή σας

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: NCSU

Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν όλα τα φυτά λαχανικών παντού. Επομένως, αφιερώστε χρόνο για να ερευνήσετε τα χαρακτηριστικά του κήπου στην περιοχή σας, ιδιαίτερα το κλίμα και την έκθεση στον ήλιο. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας που πρέπει να έχετε κατά νου πριν ξεκινήσετε, ώστε να γνωρίζετε ποιες είναι οι επιλογές των φυτών σας και πότε μπορείτε να ξεκινήσετε την ανάπτυξη.

Διαβάστε επίσης: 31 ωφέλιμες συμβουλές για την κηπουρική σε κοντέινερ

7. Ξεκινήστε με λαχανικά που καλλιεργούνται εύκολα

Συμβουλές για τον κήπο λαχανικών

Πίστωση εικόνας: κέντρο κήπου μπάνιου

Δεδομένου ότι είστε ακόμα νέος στην κηπουρική, ίσως είναι καλύτερο να ξεκινήσετε με λαχανικά που καλλιεργούνται εύκολα, όπως το μαρούλι. Άλλα φυτά και βότανα που δεν είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν είναι τα φασόλια, οι μελιτζάνες, πιπεριέςντομάτες, σπανάκι, μαϊντανό, δυόσμο και βασιλικό.

8. Επιλέξτε ποικιλίες που ωριμάζουν εύκολα

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Κατάστημα ειδών σπιτιού

Εκτός από την επιλογή φυτών που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, αναζητήστε εκείνες τις ποικιλίες που είναι γνωστό ότι ωριμάζουν εύκολα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όσους ζουν σε πιο δροσερές ζώνες όπου το καλοκαίρι είναι συχνά σύντομο.

9. Χρησιμοποιήστε μεταμοσχεύσεις αντί για σπόρους

Ιδέες για κήπους κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Youtube

Καλό είναι να αρχίσετε να σπέρνετε σπόρους σε γλάστρες αντί να φυτεύετε σπόρους απευθείας στον κήπο της κουζίνας σας. Μόλις μεγαλώσουν τα σπορόφυτά σας, τότε μπορείτε να τα μεταφυτεύσετε στο χώμα. Δεδομένου ότι οι μεταμοσχεύσεις είναι ήδη αρκετών εβδομάδων όταν αρχίσετε να τις καλλιεργείτε στην αυλή σας, θα ήταν πολύ πιο εύκολο για αυτές να προσαρμοστούν στο έδαφος του κήπου.

10. Εφαρμόστε το Companion Planting

Συμβουλές για τον κήπο λαχανικών

Πίστωση εικόνας: Πολυτεχνίτης

Η φύτευση συντρόφου σημαίνει τη σπορά συμβατών φυτών μαζί και αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές ιδέες για τον κήπο της κουζίνας που πολλοί κηπουροί θα εφάρμοζαν στον κήπο της αυλής τους. Η φύτευση παρόμοιων καλλιεργειών έχει πολλά οφέλη και θα μπορούσε να οδηγήσει στη συνολική επιτυχία του κήπου της κουζίνας σας. Επομένως, μάθετε περισσότερα για τη φύτευση συντροφιάς και μάθετε τις καλλιέργειες λαχανικών που είναι συμβατές μεταξύ τους.

11. Κάντε Edge Planting

Ιδέες για κήπους κουζίνας

Πίστωση εικόνας: stackpathdns

Άλλες αποτελεσματικές συμβουλές για λαχανόκηπους που μπορείτε να εφαρμόσετε για τον κήπο της κουζίνας σας είναι η φύτευση άκρης. Αυτό βασικά απαιτεί την ανάπτυξη συντροφικών φυτών ή φυτών υποστήριξης στην άκρη των παρτεριών του κήπου. Αυτά τα φυτά μπορούν να ωφελήσουν τον κήπο σας παρέχοντας σάπια φύλλα και διατηρώντας τα προστατευμένα από τα ζιζάνια.

12. Χρησιμοποιήστε τον σωστό τύπο εδάφους

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: foods4u2cookhome

Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το σωστό είδος εδάφους για τον κήπο της κουζίνας σας. Το καλύτερο έδαφος για χρήση είναι αυτό που περιέχει πολλή οργανική ύλη και λίπασμα, όπως τεμαχισμένο φλοιό και κομποστοποιημένα φύλλα.

Διαβάστε επίσης: 25 καλύτερα λαχανικά για καλλιέργεια σε γλάστρες

13. Διαχωρίστε τα σωστά

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: chw

Η σωστή απόσταση στον κήπο σας είναι απαραίτητη. Επομένως, πρέπει να προσέχετε πώς τακτοποιείτε τα φυτά σας. Η σωστή απόσταση μεταξύ των φυτών σας είναι σημαντική για να έχετε καλή απόδοση από κάθε κρεβάτι κήπου. Μπορείτε να φυτέψετε σε τετράγωνα ή σειρές μοτίβα ή να δοκιμάσετε ένα τριγωνικό μοτίβο. Ανεξάρτητα από τους τύπους κήπου κουζίνας που θα πάτε, φροντίστε να μην στριμώχνετε τις καλλιέργειές σας στα αντίστοιχα κρεβάτια. Τα φυτά δεν θα είναι σε θέση να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους εάν έχουν πολύ κόσμο.

14. Εφαρμόστε Mulch

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: natureswildart

Εφαρμόστε έως και 3 ιντσών στρώμα οργανικού σάπια φύλλα γύρω από τα λαχανικά σας, συμπεριλαμβανομένων των γραμμών άρδευσης. Το σάπια φύλλα μπορεί να βοηθήσει στη μόνωση του εδάφους του κήπου και θα το διατηρήσει πιο δροσερό το καλοκαίρι ενώ πιο ζεστό το χειμώνα. Το επίστρωμα βοηθά επίσης στην καταστολή των ζιζανίων και χρησιμεύει ως προστασία από ασθένειες.

15. Νερό με σύνεση

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: παράγοντας

Το να ταΐζετε τα λαχανικά σας με τουλάχιστον μια ίντσα νερό κάθε εβδομάδα θα πρέπει να είναι αρκετό. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ποτίσετε τον κήπο της κουζίνας σας είναι η χρήση αγωγών σταγόνων και εύκαμπτων σωλήνων. Οι εύκαμπτοι σωλήνες είναι ικανοί να παρέχουν νερό αργά, δίνοντας στις ρίζες αρκετό χρόνο για να απορροφήσουν την υγρασία και επιτρέπουν στο έδαφος να ενυδατωθεί επαρκώς.

16. Να είστε υπομονετικοί με τον έλεγχο των παρασίτων

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Blogspot

Αν και τα παράσιτα είναι κοινά σε κάθε λαχανόκηπο, θα πρέπει να έχετε αρκετή υπομονή για να τα αντιμετωπίσετε. Εξάλλου, δεν είναι όλα αυτά τα έντομα που κρύβονται στον κήπο σας επιβλαβή. Εφόσον παρέχετε αρκετή φροντίδα στις καλλιέργειές σας, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιβιώσουν από οποιαδήποτε μορφή εισβολής παρασίτων. Δείτε μερικά φυσικά φυτοφάρμακα εδώ.

17. Don’t Over γονιμοποιήστε

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Lowes

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το σωστό λίπασμα για τις καλλιέργειες λαχανικών σας. Σε τελική ανάλυση, η σημασία του κήπου της κουζίνας είναι να έχετε οργανικές καλλιέργειες εύκολα διαθέσιμες στην κουζίνα σας που να είναι ασφαλείς για εσάς και τους αγαπημένους σας για φαγητό. Επομένως, χρησιμοποιήστε βιολογικό λίπασμα κατά τη λίπανση και αποφύγετε την υπερβολική λίπανση των καλλιεργειών σας. Το υπερβολικό λίπασμα δεν είναι μόνο επιβλαβές για τα φυτά σας, αλλά και για το έδαφος του κήπου.

Διαβάστε επίσης: 21 DIY ιδέες διακόσμησης κήπου χρησιμοποιώντας είδη κουζίνας και σκεύη

18. Κρατήστε ένα περιοδικό

Συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας

Πίστωση εικόνας: Απλά Σπόρος

Αποκτήστε ένα ημερολόγιο κήπου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σημειώσετε τους στόχους σας για τον κήπο σας. Αυτός είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες στον κήπο της κουζίνας σας, καθώς και τις διδασκαλίες και τα μαθήματα στην πορεία.

Εάν εφαρμόσετε όλες τις παραπάνω συμβουλές για τον κήπο της κουζίνας, θα μπορέσετε να ξεκινήσετε σωστά τον κήπο σας!

Schreibe einen Kommentar