15 εκπληκτικές χρήσεις γάλακτος για φυτά στον κήπο

1
15 εκπληκτικές χρήσεις γάλακτος για φυτά στον κήπο

Χρήσεις του γάλακτος

Το γάλα είναι τόσο καλό για τα φυτά όσο και για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν είναι γνωστό σε πολλούς από εμάς. Πολλοί από εμάς επιθυμούν να φροντίσουν έναν κήπο κουζίνας ή απλώς έναν κήπο στην αυλή μας. μερικοί από εμάς το έχουν ως πέρασμα ενώ για άλλους είναι πάθος. Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν αρκετά μεγάλα ποσά για τη φροντίδα και τη συντήρηση ενός κήπου, ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα όπως το γάλα, για ένα, που είναι πολύ χρήσιμο όσον αφορά την κηπουρική.

Εδώ είναι 15 εκπληκτικά χρήσεις γάλακτος στον κήπο:

1. Πηγή Ασβεστίου

Χρήσεις του γάλακτος

Πίστωση εικόνας: blessmyweeds

Το ασβέστιο είναι ένα θρεπτικό συστατικό που δεν απαιτείται μόνο για τους ανθρώπους και τα ζώα, είναι επίσης σημαντικό για τα φυτά. Το ασβέστιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί βασικά για τη διόρθωση του εδάφους. Τώρα ως λάτρης της κηπουρικής πρέπει να γνωρίζετε καλά το γεγονός ότι τα φυτά χρειάζονται ένα βέλτιστο περιβάλλον εδάφους για να αναπτυχθούν. Αυτό το περιβάλλον ενδέχεται να μην είναι πάντα διαθέσιμο. Εκεί παίζει ρόλο το γάλα. Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση του εδάφους διατηρώντας την ισορροπία του pH και δίνοντας ένα βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη των φυτών. Βοηθάει λοιπόν το γάλα τα φυτά να αναπτυχθούν; Ναι το κάνει έμμεσα φροντίζοντας το έδαφος.

2. Πηγή Πρωτεϊνών

Ποιος λέει ότι μόνο τα ζώα και οι άνθρωποι απαιτούν πρωτεΐνες, ακόμη και τα φυτά απαιτούν πρωτεΐνες σε διάφορες μορφές σε μικρές ποσότητες. Το γάλα υποτίθεται ότι είναι μια πολύ πλούσια πηγή πρωτεΐνης για τα φυτά. Οι πρωτεΐνες βοηθούν στην ανάπτυξη του φυτού με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

3. Τέλεια πηγή NPK

Χρήσεις του γάλακτος

Πίστωση εικόνας: μακροζωία

Το γάλα υποτίθεται ότι έχει έναν τέλειο συνδυασμό αζώτου, φωσφόρου και καλίου. Αυτά τα 3 άλατα είναι πολύ απαραίτητα συστατικά του εδάφους και είναι εξαιρετικά σημαντικά για την παροχή του σωστού περιβάλλοντος στα φυτά.

4. Ως απολυμαντικό

Η απολύμανση του φυτού μια στο τόσο, ακόμα κι αν είναι στην αυλή σας και σε μια μικρή περιοχή είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν πολλά χημικά απολυμαντικά διαθέσιμα στις αγορές και είναι επίσης αρκετά ακριβά. Αυτά τα απολυμαντικά είναι γνωστό ότι λειτουργούν αποτελεσματικά στα φυτά, αλλά κάτι που κάνει επίσης μαζί με την απολύμανση του φυτού, είναι ότι υποβαθμίζει και μολύνει το έδαφος με όλες τις χημικές ουσίες που περιέχει, καθιστώντας το έδαφος μη παραγωγικό για περαιτέρω ανάπτυξη των φυτών. Το γάλα είναι ένας πολύ φυσικός τρόπος απολύμανσης των φυτών. Αποτελείται από ορισμένα βακτήρια που μπορούν να δράσουν σε άλλα βακτήρια και να τα καταστρέψουν.

5. Μυκητοκτόνο

Χρήσεις του γάλακτος

Πίστωση εικόνας: sohanews

Εάν ο κήπος σας είναι γεμάτος μύκητες όπως μούχλα, ωίδιο και σήψεις, είναι σημαντικό να απαλλαγείτε από τους ίδιους για να εξασφαλίσετε ένα πολύ υγιεινό περιβάλλον για τα φυτά στον κήπο σας. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το νωπό γάλα για αυτό το σκοπό. μια πολύ αραιωμένη μορφή είναι αρκετή για να κάνει το κόλπο.

Διαβάστε επίσης: 31 ωφέλιμες συμβουλές για την κηπουρική σε κοντέινερ

6. Λίπασμα

Το γάλα ως λίπασμα

Πίστωση εικόνας: youtube

Όπως ήδη αναφέρθηκε προηγουμένως, το γάλα έχει πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του φυτού. Το γάλα λειτουργεί ως πολύ καλή τροφή για να αναπτυχθούν υγιή τα φυτά και να λάβουν όλη την απαιτούμενη τροφή. Είναι πολύ καλύτερο από τα χημικά που χρησιμοποιούνται στις αγορές. Το γάλα ως λίπασμα μπορεί να κάνει θαύματα.

7. Βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης των φυτοφαρμάκων

Μερικές φορές είναι δύσκολο για το έδαφος να απορροφήσει τα φυτοφάρμακα που απλώνονται πάνω τους. Μέχρι και αν το χώμα τα απορροφήσει, απλώς παραμένει στην επιφάνεια ως χημική ουσία που δεν είναι χρήσιμη για το έδαφος και με τη σειρά της είναι επιβλαβής για το περιβάλλον. Εδώ είναι πάλι που το γάλα μπαίνει στο παιχνίδι. Οι χρήσεις του γάλακτος εδώ είναι ότι βοηθά στη βελτίωση της απορρόφησης των φυτοφαρμάκων από το έδαφος και αποτρέπει το να ξεπλυθεί.

8. Διατηρώντας την ομορφιά του φυτού

Το γάλα βοηθά την ομορφιά των φυτών ανέπαφη. Έτσι, για παράδειγμα, είναι πολύ χρήσιμο για την πρόληψη και μερικές φορές ακόμη και την αφαίρεση των μαύρων κηλίδων που εμφανίζονται γενικά στα φυτά τριανταφυλλιάς. Αυτές οι κηλίδες προκαλούνται γενικά από έναν μύκητα Τριαντάφυλλο Diplocarpon που γενικά αναπτύσσεται σε υγρό, ζεστό και υγρό κλίμα.

9. Πρόληψη της σήψης Blossom End

Γάλα για φυτά

Πίστωση εικόνας: homyden

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται σήψη ανθέων που είναι πολύ κοινό για τα φυτά της οικογένειας της τομάτας. Αυτό συμβαίνει λόγω του ζητήματος της μεταφοράς του ασβεστίου από το έδαφος στις ρίζες του φυτού. Το γάλα στο έδαφος του κήπου βοηθά στην εύκολη μεταφορά του ασβεστίου, παρέχοντας έτσι τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος.

10. Μελάσα και γάλα

Μελάσα και γάλα

Πίστωση εικόνας: οργάνωση κήπου

Η μελάσα και το γάλα βοηθούν στην ανάπτυξη των φυτών βελτιώνοντας το έδαφος. Ενώ το γάλα σε οποιαδήποτε μορφή χρησιμοποιείται για τη βελτίωση του εδάφους, η μελάσα χρησιμοποιείται μόνο για να ενισχύσει την επίδραση του γάλακτος στο έδαφος. Η διατροφή των φυτών με γάλα μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ χρήσιμη και ευεργετική διαδικασία όχι μόνο σε μεγάλη αλλά και σε μικρή κλίμακα.

Διαβάστε επίσης: 31 φυτά απώθησης παρασίτων για τον κήπο σας

11. Το σπρέι γάλακτος εμποδίζει τα έντομα με μαλακό σώμα να αναπτυχθούν στα φυτά

Χρήσεις του γάλακτος

Πίστωση εικόνας: maxpull

Οι αφίδες και τα ακάρεα αράχνης που διαφορετικά θα μπορούσαν να αναπτυχθούν αποτελεσματικά στα φυτά του κήπου σας χάνουν την ικανότητά τους να αναπτυχθούν εάν τα φυτά και τα φύλλα ψεκάζονται με αραιωμένο γάλα από καιρό σε καιρό.

12. Πηγή βιταμίνης Ε και μετάλλων

Μεταξύ άλλων πλεονεκτημάτων το γάλα περιέχει βιταμίνες και μέταλλα που είναι πολύ απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του φυτού. Ειδικά σε περίπτωση εδάφους με ελλείμματα θρεπτικών συστατικών, οι χρήσεις του γάλακτος είναι πολύ χρήσιμες.

13. Το γάλα σε σκόνη είναι ένα έτοιμο προς χρήση Ενισχυτικό Εδάφους

Γάλα στο έδαφος του κήπου

Πίστωση εικόνας: youtube

Σε μορφή σκόνης είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε το γάλα ως ενισχυτικό εδάφους. Μπορεί να χυθεί πάνω από το έδαφος χωρίς κανένα πρόβλημα και έτσι μπορεί να λειτουργήσει ως πηγή όλων των θρεπτικών συστατικών στο έδαφος.

14. Δέσιμο

Το γάλα έχει επίσης ορισμένες δεσμευτικές ικανότητες. Είναι γνωστό ότι συγκρατεί τα φυτά στη θέση τους και αποτρέπει τη διάβρωση λόγω της επίδρασης των ισχυρών ανέμων και της γρήγορης ροής του νερού.

Διαβάστε επίσης: 15 χρήσεις του ξυδιού στον κήπο

15. Βελτίωση της συνολικής υγείας της καλλιέργειας

Ταΐζοντας φυτά με γάλα

Πίστωση εικόνας: φέρνοντας τη φύση

Εάν ασχολείστε με την κηπουρική σε μικρή κλίμακα, είναι πολύ δύσκολο για εσάς να ξοδέψετε ένα υψηλό χρηματικό ποσό για την υγεία της καλλιέργειας. Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση άλλων χημικών ουσιών που βοηθούν στην ανάπτυξη και τη θρέψη των καλλιεργειών. Ακόμα και το χαλασμένο γάλα μπορεί να κάνει θαύματα σε αυτή την περίπτωση.

Με όλα αυτά, μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι το γάλα είναι πολύ καλό για την ανάπτυξη του φυτού στο σύνολό του. Μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική λύση στα περισσότερα από τα χημικά που χρησιμοποιούμε για την ανάπτυξη και την καλή υγεία του φυτού. Έτσι με τη σειρά του μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ρύπανσης του εδάφους καθώς και να διατηρήσει το έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τη μελλοντική ανάπτυξη των φυτών σε αυτό. Επίσης, δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες του εδάφους για την ανάπτυξη κάθε είδους φυτού, διατηρώντας το pH του εδάφους και παρέχοντας τα βασικά θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται από το φυτό για την ανάπτυξη. Αποτρέπει επίσης την ανάπτυξη μυκήτων, παρασίτων, μυκήτων και άλλων οργανισμών στο φυτό. Οι χρήσεις του γάλακτος ήταν γνωστές παλαιότερα, αλλά η ποικιλία του δεν είχε διερευνηθεί πολύ πρόσφατα σε ορισμένες μελέτες. Διατηρήστε τον κήπο σας υγιή και χρησιμοποιήστε γάλα στη θέση του νερού κάθε τόσο.

Schreibe einen Kommentar