11 απίστευτες χρήσεις του βόρακα στον κήπο

0
11 απίστευτες χρήσεις του βόρακα στον κήπο

Χρήσεις για βόρακα στον κήπο

Όταν μιλάμε για χρήσεις του βόρακα, είναι τόσες πολλές που χάσαμε το μέτρημα. Οι περισσότεροι νοικοκυραίοι θεωρούν ότι ο βόρακας είναι ένα από τα πιο κοινά και απαραίτητα συστατικά για το νοικοκυριό. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτό το προϊόν ως το τέλειο καθαριστικό και επίσης ως ιδιαίτερο αποκρουστικός που θα βοηθούσε να κρατήσουν τα μυρμήγκια μακριά.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι ακόμη το τέλος των χρήσεων του Borax. Λοιπόν, μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν επίσης βόρακα στον κήπο. Υπάρχουν πολλά ευεργετικά αποτελέσματα που έρχονται με τη χρήση βόρακα για οπωροφόρα δέντρα και πολλά άλλα.

Επίσης, γνωστό ως τετραβορικό νάτριο, αυτό το προϊόν είναι βασικά ένα λευκό και όξινο άλας. Τα κύρια συστατικά του Βόραξ περιλαμβάνουν οξυγόνο, νάτριο, βόριο και νερό. Δεδομένου ότι αυτό το όξινο αλάτι έχει τη χρήση του ως απορρυπαντικό πλυσίματος, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να το θεωρούν ως τοξικό στοιχείο και αμφισβητούν τη χρήση του στην κηπουρική. Ωστόσο, αυτές οι εικασίες δεν είναι παρά ψευδείς. Λοιπόν, εδώ είμαστε με μερικές από τις καλύτερες χρήσεις του Βόρακα στον κήπο.

Διάφορα οφέλη και χρήσεις για τον βόρακα

Εδώ έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις διαφορετικές χρήσεις του βόρακα στην κηπουρική. Δώστε προσοχή σε αυτό, καθώς μπορεί να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε πιο κάτω.

1. Ο βόρακας λειτουργεί ως ενισχυτικό εδάφους

Χρήσεις για βόρακα

Πίστωση εικόνας: εμμονή με τη βρωμιά

Η υπερβολική χρήση των λιπασμάτων, η ακατάλληλη διαχείριση του εδάφους και η υπερβολική χρήση των χημικών ψεκασμών μπορεί μερικές φορές να έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του εδάφους. Εάν ο κήπος σας υποφέρει από τέτοια προβλήματα, τότε ο Βόρακας είναι η λύση για αυτό. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο βόρακας περιέχει βόριο που είναι θρεπτικό για το έδαφος. Ως εκ τούτου, οι χρήσεις του Βόρακα ως ενισχυτικού εδάφους είναι οι καλύτερες. Η χρήση του βόρακα ως θρεπτικού στοιχείου με τα φυτά μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της ποιότητας του εδάφους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

2. Ο βόρακας ως λιπάσματα

Λοιπόν, όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό μπορεί να είναι ένα σωστά λιπασμένο έδαφος. Δεν είναι καλό μόνο για το φυτό αλλά και για εμάς. Με ένα σωστά λιπασμένο έδαφος, θα έχετε μια υγιή παραγωγή της καλλιέργειας. Έτσι, η χρήση λιπάσματος Borax μπορεί να είναι μια υγιής επιλογή σε εκείνο το σημείο. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν βόρακα για οπωροφόρα δέντρα για αυτόν τον λόγο. Ακόμα, μερικοί άνθρωποι αμφισβητούν την ασφάλεια της χρήσης λιπασμάτων βόρακα. Ωστόσο, το συστατικό βόριο στο προϊόν είναι ασφαλές για τα φυτά και ως εκ τούτου ο βόρακας είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη λίπανση του εδάφους. Επιπλέον, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τα συνθετικά εάν έχετε βόρακα.

3. Borax in Garden for Ants

Βόρακας στον κήπο για τα μυρμήγκια

Πίστωση εικόνας: youtube

Μόλις τα ενοχλητικά μυρμηγκάκια μάθουν για τον απροστάτευτο κήπο σας, ποιος θα τα σταματήσει, σωστά; Παρελαύνουν μέχρι τα φυτά και καταστρέφουν όλη τη σκληρή δουλειά σας για να καλλιεργήσετε μεγάλες καλλιέργειες. Λοιπόν, τώρα υπάρχει μια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Η χρήση βόρακα στον κήπο για τα μυρμήγκια θα σας βοηθήσει να τα κρατήσετε μακριά από τα προϊόντα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εδώ είναι να το ανακατέψετε με λίγη ζάχαρη και να κάνετε μια πάστα με νερό για να το χρησιμοποιήσετε.

Διαβάστε επίσης: 15 εκπληκτικές χρήσεις του γάλακτος στον κήπο

4. Borax as Weed Killer

Ο βόρακας ως ζιζανιοκτόνος

Πίστωση εικόνας: οζονσάουνα

Γνωρίζατε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βόρακα για να σκοτώσετε τα ζιζάνια; Αυτό περιλαμβάνει τη χρήση βόρακα για φυτά τομάτας και αφαιρώντας ολόκληρο το ζιζάνιο γύρω τους. Ναι, ο βόρακας ως ζιζανιοκτόνος είναι μια από τις κύριες λειτουργίες αυτού του όξινου άλατος. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να είναι ένα εφιαλτικό ζιζάνιο για τον κήπο σας. Λοιπόν, η χρήση βόρακα για να σκοτώσει τα ζιζάνια θα λύσει σίγουρα όλα τα προβλήματά σας εδώ μέσα. Από τον κισσό μέχρι τον έρποντο Τσάρλι, δεν θα μείνει ούτε ένα ζιζάνιο.

5. Καταστρέφει το Lynch-Green Flies

Έχετε έναν όμορφο κήπο με τριανταφυλλιές στο σπίτι σας; Λοιπόν, πρέπει να είστε εξοικειωμένοι με τις πράσινες μύγες. Γνωρίζετε τα πράσινα που αιωρούνται γύρω από τα τριαντάφυλλά σας και μπορεί να είναι ενοχλητικά; Ναι, αυτές οι πράσινες μύγες δεν θα έχουν καμία ευκαιρία ενάντια στον βόρακα που χρησιμοποιείτε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλύσετε λίγο σε κρύο νερό και να το ψεκάσετε σε όλα τα τριαντάφυλλα. Voila, η ακτή είναι καθαρή.

6. Αφαίρεση σκουριάς από τα εργαλεία κήπου

Βόρακας στον κήπο

Πίστωση εικόνας: εμμονή με τη βρωμιά

Ένα πολύ κοινό πρόβλημα για έναν κηπουρό θα ήταν να φροντίσει το δικό του εργαλεία κηπουρικής. Με τον καιρό, υπάρχει το θέμα της σκουριάς που μπορεί να συμβεί με τα εργαλεία. Μάθαμε ότι η χρήση βόρακα μπορεί να βοηθήσει στην αφαίρεσή του. Ναι, ο βόρακας μαζί με λίγο χυμό λεμονιού μπορεί να αποδειχθεί ένας φονικός συνδυασμός για τη σκουριά στα εργαλεία. Χρησιμοποιήστε το μία φορά και θα δείτε τα οφέλη.

Διαβάστε επίσης: 31 ωφέλιμες συμβουλές για την κηπουρική σε κοντέινερ

7. Καθαρισμός των γαντιών κηπουρικής

Τα γάντια κηπουρικής μας υποφέρουν περισσότερο σε όλη αυτή τη δοκιμασία κηπουρικής. Μερικοί λεκέδες καθαρίζονται τόσο δύσκολα που δεν ξεκολλάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Λοιπόν, ο βόρακας είναι η μόνη λύση σε αυτή την περίπτωση. Μουλιάζοντας το γάντια κηπουρικής σε μια συγκεκριμένη λύση που έχει λίγο νερό και βόρακα θα αφαιρούσε αμέσως αυτούς τους λεκέδες. Δεν μας πιστεύετε; Δοκιμάστε το και δείτε μόνοι σας.

8. Χρήση Βόρακα ως Αποσμητικό

Βόρακας στον κήπο

Πίστωση εικόνας: εμμονή με τη βρωμιά

Η χρήση υπερβολικής ποσότητας συνθετικών λιπασμάτων, σάπια φύλλα και φυτοφάρμακα συχνά οδηγεί σε έναν δύσοσμο κήπο. Αυτό σίγουρα μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο για έναν κηπουρό. Αυτό το ζήτημα έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Ωστόσο, έχει βρεθεί ότι η χρήση βόρακα ως φυσικό αποσμητικό παράγοντα. αυτό το πρόβλημα μπορεί να λυθεί πολύ εύκολα. Αν δεν θέλετε να έχετε έναν κήπο γεμάτο με άσχημη μυρωδιά, σας προτείνουμε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε βόρακα.

9. Αύξηση του εδάφους με έλλειψη ορυκτών

Το τέλειο παράδειγμα εδάφους με έλλειψη ορυκτών θα ήταν το αμμώδες έδαφος. Εάν ο κήπος σας αποτελείται από τέτοιου είδους χώμα και επιθυμείτε να έχετε έναν μεγάλο κήπο με λαχανικά, ο βόρακας είναι η λύση σας. Η χρήση περίπου 7 κουταλιών του βόρακα, η διάλυσή του στο νερό και ο ψεκασμός του στην περιοχή μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση του εδάφους.

10. Βοηθά στην απομάκρυνση των ποντικών

Χρήσεις για βόρακα

Πίστωση εικόνας: αυλή

Δεν υπάρχουν μόνο τα μυρμήγκια που μπορεί να είναι επιβλαβή για τον κήπο. Τα τρωκτικά και τα ποντίκια είναι ένα κοινό πρόβλημα για πολλούς κηπουρούς, καθώς μπορούν να καταστρέψουν τη σοδειά πολύ σύντομα εάν δεν κρατηθούν μακριά. Όχι μόνο αυτό, αλλά το να έχεις ποντίκια στον κήπο δεν είναι καλό και για την υγεία. Η χρήση του βόρακα στο έδαφος θα είναι το τέλειο εργαλείο για να κρατήσετε τα ποντίκια μακριά από την καλλιέργεια.

Διαβάστε επίσης: 15 χρήσεις του ξυδιού στον κήπο

11. Βοηθά στη διατήρηση των λουλουδιών

Χρήσεις για βόρακα

Πίστωση εικόνας: CL Gardener

Αν έχετε κήπο με λουλούδια, τότε ο βόρακας έχει και εκεί τα οφέλη του. Για να αποφευχθεί ο μαρασμός των φύλλων και των λουλουδιών, ο βόρακας μπορεί να είναι μια μεγάλη βοήθεια. Επίσης, αυτό το προϊόν βοηθά στη διατήρηση της περιεκτικότητας σε υγρασία στα φυτά στο τέλειο επίπεδο.

Να συμπεράνω

Υπάρχουν πολλαπλές χρήσεις του βόρακα όταν πρόκειται για την κηπουρική και τη διατήρηση της υγείας των φυτών εκεί. Αυτά τα προαναφερθέντα σημεία είναι αρκετή απόδειξη γιατί το λίπασμα βόρακα πρέπει να χρησιμοποιείται σε κήπους παντού.

Είστε πεπεισμένοι από τις χρήσεις του βόρακα; Λοιπόν, τι περιμένεις τότε; Χρησιμοποιήστε το τώρα στον κήπο σας και δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα στα προϊόντα σας.

Schreibe einen Kommentar