Υδροπονική Καλλιέργεια Μαρουλιού – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Grow Trials:

Υδροπονική καλλιέργεια μαρουλιού. Ένα μήνα μετά τη μεταμόσχευση.

| 5 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΤΡΩΣΗ |

Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τότε που ξεκινήσαμε να τεκμηριώνουμε αυτή τη δοκιμή καλλιέργειας, από το πρώτο άρθρο, όπου μεταφυτεύσαμε τις ποικιλίες μαρουλιού μας στα κανάλια καλλιέργειας NFT (amhydro.com). Τα κεφάλια πλησιάζουν στην ωρίμανση και έχουμε μάθει πολλά από αυτήν την, την πρώτη μας, υδροπονική καλλιέργεια μαρουλιού. Το σύστημα NFT (τεχνική θρεπτικών φιλμ) έχει λειτουργήσει εξαιρετικά για την υδροπονική καλλιέργεια μαρουλιού και βρίσκεται σε μια ηλιόλουστη πίσω αυλή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Νήσος Βανκούβερ, π.Χ.

υδροπονία στην πίσω αυλή

αυτή η πίσω αυλή έχει μετατραπεί από πληγή στα μάτια σε βρώσιμο παράδεισο με υδροπονία και άνυδρη καλλιέργεια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: κάτι τρώει τα μοσχεύματα μας (βλ. μασημένα λάχανα, δεξιά πλευρά της φωτογραφίας)

Είχαμε την καλύτερη τύχη από τις τρεις ποικιλίες μαρουλιού με σπόρους με τον Tom Thumb, αν και δεν έχουμε ακόμη δει πώς ανταποκρίνονται οι άνθρωποι στις πιο συμπαγείς και πυκνές κεφαλές σε σύγκριση με τις τυπικές ποικιλίες μαρουλιού με κεφαλές. Κατά την ωριμότητα, περιγράφεται χαλαρά ότι μοιάζει με ένα σμαραγδένιο σβούρα από βουτυρένιο γλυκό μαρούλι. Η ποικιλία κόκκινων πανιών φάνηκε λίγο πιο λεπτή στην καθιέρωση, και ενώ ήταν πολύ δημοφιλής επιλογή, δεν είχαμε μεγάλη τύχη με την ποικιλία Black Seeded Simpson. Λάβετε υπόψη ότι καλλιεργούμε μια υδροπονική καλλιέργεια (χωρίς χώμα) για πρώτη φορά – και προτιμά ψυχρότερες θερμοκρασίες ενώ προσπαθούμε να την καλλιεργήσουμε κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου του έτους. Μόλις φέραμε τα μοσχεύματα μας στο σύστημα, και έγιναν αρκετά μεγάλα για να αποφύγουν τη θήρευση… εξακολουθεί να είναι μυστήριο, αλλά είτε πρόκειται για μυρμήγκια, είτε για σκίουρο είτε και για τα δύο, απογειώθηκαν σαν πύραυλοι-και χωρίς βίδες!

υδροπονικά συστήματα καλλιέργειας μαρουλιού

Ποικιλία μαρουλιού “Tom Thumb” που προέρχεται από βιολογικούς σπόρους.

Σωστά.

Οι περισσότερες άλλες μέθοδοι καλλιέργειας αυτή την εποχή του χρόνου, και το μαρούλι μας «βούλωσε», δηλαδή πήγαινε στον σπόρο, απλώνοντας σε ένα ψηλό πικρό φυτό που μπορεί να μην αναγνωρίσετε ως το μαρούλι που συνήθως βρίσκετε στο πιάτο σας. Καταφέρναμε να διατηρήσουμε τις θερμοκρασίες της δεξαμενής κάτω από τους 75 βαθμούς F για μια περίοδο, αλλά στη συνέχεια η ζέστη άνοιξε πραγματικά – ανησυχήσαμε που βλέπαμε υψηλότερες θερμοκρασίες για παρατεταμένες περιόδους και απλά δεν είχαμε χρόνο να ασχοληθούμε με τη μέθοδο καθαρισμού που είχαμε κάνει χρησιμοποιώντας για να πέσει η θερμοκρασία μερικούς βαθμούς κατά τη διάρκεια της μέγιστης ζέστης. Είχαμε πρόσβαση σε ένα ενυδρείο θαλασσινού νερού. Χρησιμοποιεί περίπου 185 watt ισχύος όταν κάνει ποδήλατο, και κατά μέσο όρο, λειτουργεί περίπου 10 λεπτά την ώρα κάθε 24 ώρες, διατηρώντας τη δεξαμενή σε σχεδόν τέλεια θερμοκρασία 72 βαθμούς F.

Δεδομένου ότι, μάθαμε από τον εμπειρογνώμονα ανάπτυξης NFT, Michael Christian της AmHydro, ότι ενώ οι ψυχρότερες θερμοκρασίες είναι καλύτερες, θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε, ακόμη και έως και 80 βαθμούς F κατά τη διάρκεια της μέγιστης ζέστης της ημέρας με συνήθως μικρές πιθανότητες προβλημάτων κατά τη χρήση πολύ αερισμό και καλής ποιότητας υδροπονικά λιπάσματα.


Επομένως, το μάθημα εδώ είναι ότι δεν χρειάζεστε απαραίτητα ψύκτη, ακόμη και το καλοκαίρι, όταν καλλιεργείτε το μαρούλι σας μέσω NFT με καλής ποιότητας ξηρούς καρπούς και πολύ Ο2 για να αποτρέψετε την εμφάνιση ασθενειών των ριζών των φυτών από μολύνσεις από το πύθιο.


Μερικά από τα «ζητήματα» της υδροπονικής καλλιέργειας μαρουλιού που μάθαμε από αυτό το σημείο:

  • αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην περιποίηση των βυσμάτων εκκίνησης – ή ακόμα καλύτερα, Αυτοματοποιήστε. ισχυρά, καλά ανεπτυγμένα μοσχεύματα που καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να καθιερωθούν και να παράγουν καλά
  • από τη στιγμή που τα φυτά είναι στο σύστημα NFT, στην πραγματικότητα χρειάζονται πολύ λίγα πράγματα από τον καλλιεργητή, εκτός από την παρακολούθηση και τις προσαρμογές
  • Όταν ξεκινάτε μεταμοσχεύσεις κάτω από φώτα ανάπτυξης, χρησιμοποιήστε μια πηγή όσο το δυνατόν πιο κοντά στον ήλιο στο φάσμα. Διαφορετικά τα φυτά βιώνουν περίοδο κλονισμού από δραστικές φασματικές αλλαγές που πηγαίνουν από το τεχνητό στο ηλιακό φως
  • Το μαρούλι αρέσει χαμηλότερο pH από τις περισσότερες καλλιέργειες, το 5,5-5,7 αποδεικνύεται το βέλτιστο.
  • Τα επίπεδα θρεπτικών συστατικών που καλλιεργούμε με υδροπονικό μαρούλι γύρω στα 1,0-1,2 EC έχουν εξαιρετική ανταπόκριση – ακόμη και λίγο υψηλότερα είναι εντάξει, στο οποίο λειτουργούμε για να διατηρήσουμε τα λίγα πειραματικά μας φυτά Kale στο σύστημα χαρούμενα. στο 1,0 EC η ποικιλία Kale μας φαινόταν λίγο δυσαρεστημένη με κάποιο στίγμα κιτρίνισμα, πιθανότατα πρόβλημα σιδήρου, πιθανώς και ασβεστίου.
  • Εάν η μεταφύτευση γίνεται σε εξωτερικούς χώρους, επικρατεί χάος, είτε με σκίουρους, είτε με μυρμήγκια, ό,τι και αν είναι σημαντικό. ένα θερμοκήπιο θα παρείχε περισσότερες δυνατότητες ασφάλειας και περιβαλλοντικού ελέγχου για τις καλλιέργειες μαρουλιού υδροπονίας
αεροπονικά συστήματα

Οι συνεπείς και δυνατές μεταμοσχεύσεις είναι το κλειδί για την επιτυχία – το να ασχοληθείτε σοβαρά με την αεροπονική.

Ποιο είναι το επόμενο?

Θέλουμε σοβαρά να μάθουμε τι πρέπει να ξέρουμε για να πολλαπλασιάσουμε και να καλλιεργήσουμε κατάλληλες καλλιέργειες υδροπονίας όπως γκουρμέ μαρούλια ή βότανα και να τα καλλιεργήσουμε εμπορικά, για κέρδος και για να ζήσουμε «τη ζωή στο αγρόκτημα». Ήταν μια διασκεδαστική δραστηριότητα για όλους εμάς που συμμετέχουμε. και βρήκαν ότι είναι μια μεγάλη «οικογενειακή» δραστηριότητα.

Μόλις αναπτύξουμε μια τοπική αγορά για τα προϊόντα μας και το «εμπορικό σήμα» μας -ακόμα στα σκαριά- μπορούμε να προσαρμόσουμε το μοντέλο μας σε μεγαλύτερη κλίμακα, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει πράγματα όπως μεγάλης κλίμακας κατασκευές θερμοκηπίου ή σκιάστρου. Έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να προσθέσουμε στο υπάρχον σύστημά μας, χρησιμοποιώντας τον χώρο που είναι ήδη διαθέσιμος σε εμάς.

Έρχονται πιο δροσεροί και κακώς φωτισμένοι μήνες, επομένως ένα θερμοκήπιο και ο συμπληρωματικός φωτισμός των καλλιεργειών μπορεί να είναι ένας τομέας που επιδοκιμάζουμε επίσης. Όχι τόσο για να κερδίσετε χρήματα (χρειάζονται μερικές καλλιέργειες μαρουλιού για την απόσβεση μιας κατασκευής και σχετικού εξοπλισμού), αλλά να αποκτήσετε και να μοιραστείτε την πολύτιμη γνώση, ώστε να μπορέσουμε να την εφαρμόσουμε σε μια επιχείρηση καλλιέργειας επαγγελματικής κλίμακας, μόλις αισθανθούμε άνετα. επόμενο βήμα (προσέξτε, μπορεί να είναι μεγάλο!) και δώστε στους οπαδούς του Grozine ένα μοντέλο που μπορούν να προσαρμόσουν στο δικό τους για αυξανόμενη ανεξαρτησία. Η κηπουρική στον δρόμο προς την ανεξαρτησία είναι μια αξιόλογη φιλοδοξία.

Η Betty Crocker δεν έφτιαξε ένα εκατομμύριο κουτιά κέικ την πρώτη φορά που έψησε ένα κέικ, τελικά!

υδροπονικά συστήματα αυτοματισμού

Ο αυτοματισμός μπορεί να είναι το κλειδί για να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα φάρμα μικρής κλίμακας μια μέρα για αυτούς τους εκκολαπτόμενους καλλιεργητές υδροπονίας στην πίσω αυλή που μαθαίνουν την καλλιέργεια και το σύστημά τους

Αυτοματισμός σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να καλλιεργήσει

Η δεξαμενή NFT του συστήματος καλλιέργειας μαρουλιού υδροπονίας είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη για τη δοσολογία pH και θρεπτικών ουσιών μέσω Grohaus-Automation. Επειδή χρησιμοποιούμε ένα λίπασμα ενός μέρους, πλήρες, βάσης που προορίζεται για υδροπονική χρήση σημαίνει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις άλλες δοσομετρικές αντλίες που παρέχονται για τον έλεγχο του pH και ένα συμπλήρωμα θρεπτικών συστατικών. Στην περίπτωσή μας χρησιμοποιούμε φωσφορικό οξύ ποιότητας τροφίμων για τη μείωση των επιπέδων του pH (το ίδιο πράγμα όπως στην Coca Cola) και ένα συμπλήρωμα ασβεστίου, μαγνησίου και σιδήρου που περιέχει λίγο Άζωτο μαζί με αυτό.

Αυτό το επίπεδο αυτοματισμού είναι υπερβολικό για το μέγεθος του συστήματος στο οποίο καλλιεργούμε για καλλιέργειες όπως το μαρούλι, ΑΛΛΑ, δεν περιμένουμε να βγάλουμε χρήματα από την καλλιέργεια μαρουλιού σε αυτήν την κλίμακα – είναι 100% μια διερευνητική φάση μιας μεγαλύτερης δυνατότητας επιχειρηματικότητας.

Επίδειξη βίντεο

Δεν μπορείτε να δείτε το βίντεο YouTube παραπάνω;
| Κάντε κλικ ΕΔΩ |

Το Σχέδιό μας

Εάν μπορέσουμε να διατηρήσουμε την εργασία μας χαμηλά και τη φυτική παραγωγή σε υψηλά επίπεδα με τη βοήθεια του αυτοματισμού, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουμε κάποιους αριθμούς που μπορούν να λειτουργήσουν, π.χ. να πάμε στην τράπεζα και να λάβουμε ένα γεωργικό δάνειο για πράγματα όπως γη, κατασκευές και εξοπλισμό. Τελικά η Betty Crocker δεν έφτιαξε ένα εκατομμύριο κουτιά κέικ την πρώτη φορά που έψησε ένα κέικ!

Αυτή είναι και πιθανότατα θα συνεχίσει να είναι η τάση στην παγκόσμια γεωργία: Υπάρχουν λιγότερες εκμεταλλεύσεις για τη διατροφή περισσότερων ανθρώπων. και οι φάρμες γίνονται όλο και μεγαλύτερες, δηλαδή «εταιρικές». Ωστόσο, με τα συστήματα καλλιέργειας υδροπονίας και τον αυτοματισμό, ένα μόνο άτομο ή σίγουρα μια οικογένεια έχει την ευκαιρία να κερδίσει τα προς το ζην από την καλλιέργεια και την πώληση καλλιεργειών. με μια μεγάλη εξαίρεση:

Η υδροπονική καλλιέργεια είναι μια πιο βιώσιμη πρακτική σε σχέση με τις συμβατικές παραδοσιακές γεωργικές μεθόδους αγρού και θα μπορούσε να είναι πολύ ωφέλιμο ως μέσο παροχής φρέσκων και θρεπτικών τροφίμων σε προσιτές τιμές στις τοπικές αγορές.

Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την επόμενη προγραμματισμένη καλλιέργεια μέσω του συστήματος, όπου παίρνουμε ό,τι μάθαμε στη δοκιμαστική μας διαδρομή και το εφαρμόζουμε σαν να μετράει πραγματικά – ας δούμε τι φέρνει, σωστά;

Πολύ χαζό για να τα παρατήσω 🙂

Στο επερχόμενο μας Groize Issue 13, που θα κυκλοφορήσει σύντομα, μπορείτε να περιμένετε να δείτε μερικά υπέροχα άρθρα από κορυφαίους ειδικούς του κλάδου σχετικά με το θέμα της υπάρχουσας πρακτικής τεχνολογίας αυτοματισμού που μπορείτε να εφαρμόσετε για εσάς σε υδροπονία ή καλλιέργεια χωρίς έδαφος σε εσωτερικούς χώρους ή σε θερμοκήπια – ή ακόμα και στην πίσω αυλή σας, όπως εμείς.

υδροπονικό σύστημα σχεδίας

το πειραματικό μας σύστημα σχεδίων από UCXXL Retro Rebuild φαίνεται πολύ καλό για λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα από τη μεταμόσχευση.

Ετικέτες: συστήματα ezclone, grohaus, grohaus-automation, δοκιμές καλλιέργειας, καλλιέργεια υδροπονικού μαρουλιού, υδροπονικό μαρούλι, υδροπονία

Leave a Reply

Your email address will not be published.