Υδροπονική Διαχείριση Υδάτων – GROZINEGROZINE

Φίλτρο νερού για το σπίτι HydroLogic Eco Spring

Υδροπονική Διαχείριση Υδάτων

The Grow Trials: Doing Wet Work

Η διαχείριση του νερού της υδροπονίας παίζει πολύ ισχυρό ρόλο στον καθορισμό του πόσο βιώσιμοι και επιτυχημένοι μπορούν να είναι οι κήποι τροφίμων υδροπονίας. Στο δικό μας τελευταία δόση των δοκιμών υδροπονικής ανάπτυξης NFT καταπολεμούσαμε ένα μικρό παράσιτο και ένα ανερχόμενο θερμόμετρο ως το καυτό μέρος της σεζόν που μέχρι τις τελευταίες μέρες ήταν μια ξεχασμένη ανάμνηση στο νησί Βανκούβερ, BC Canada. Προσπαθούσαμε πολύ σκληρά να αποφύγουμε τη χρήση ενός ψυκτικού συγκροτήματος δεξαμενής υδροπονίας. Όχι επειδή δεν είχαμε πρόσβαση σε ένα, αλλά αναγνωρίζουμε το πρόσθετο κόστος που θα μπορούσε να προσθέσει σε περιπτώσεις και θέλαμε να κάνουμε την εμπειρία που μοιραζόμαστε όσο πιο καθολική μπορούσαμε. Επιδείξαμε μια τεχνική διαχείρισης ταμιευτήρων που ονομάζεται καθαρισμός για την καταπολέμηση της αυξανόμενης θερμοκρασίας της δεξαμενής, η οποία μας επέτρεψε να αποφύγουμε τη σύνδεση του ψυκτικού συγκροτήματος υδρογονανθράκων. Ωστόσο, καθώς είχαμε το ψυκτικό συγκρότημα ούτως ή άλλως, δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο και δεν μας αρέσει να σπαταλάμε νερό αν δεν χρειάζεται, αποφασίσαμε να συνδέσουμε το ψύκτη νερού Eco Plus 1/4 HP.

Σημείωση: Η χρήση ισχύος σε ψύκτη νερού 1/4 HP που έχει σχεδιαστεί για ενυδρεία με θαλασσινό νερό και υδροπονία είναι μάλλον αμελητέα. Χρησιμοποιεί λίγο πάνω από 180 watt όταν κάνει ποδήλατο και κατά μέσο όρο κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της σεζόν εδώ, χρειάζεται μόνο να ποδηλατίζει κατά μέσο όρο 10 λεπτά την ώρα κάθε 24 ώρες (κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου του χρόνου εδώ). Αυτή η ποσότητα ενέργειας θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί μέσω ηλιακής ή αιολικής ενέργειας σε υδροπονικές εργασίες «εκτός δικτύου» με σχετική ευκολία και ελάχιστη δαπάνη, ειδικά σε σύγκριση με τις ανάγκες ανάπτυξης ενέργειας σε εσωτερικούς χώρους.

Οφέλη του ψυκτικού συγκροτήματος νερού για ταμιευτήρες υδροπονίας:
  • Οι καλλιέργειες μαρουλιού μπορούν να καταστραφούν βιδώνοντας ή προσβάλλοντας ασθένειες των ριζών όταν οι θερμοκρασίες παραμένουν πάνω από 75 βαθμούς F. η ψύξη το αποτρέπει
  • Τα φυτά αναπτύσσονται πιο υγιή και πιο γρήγορα με βέλτιστες θερμοκρασίες ριζών. αυτό βοηθά στην αποφυγή της ανάγκης χρήσης φυτοφαρμάκων ή μυκητοκτόνων*
  • Το νερό μπορεί να εξοικονομηθεί. Ο καθαρισμός, ενώ είναι αποτελεσματικός, είναι μια πρακτική εντατικής κατανάλωσης νερού
  • Απαιτείται λιγότερος χρόνος παρακολούθησης και ρύθμισης της δεξαμενής. ο χρόνος είναι πολύτιμος.
λειτουργία ψυκτών υδροπονίας

Δεν χρειάζεται πλέον να οδηγείτε την κόκκινη γραμμή θερμοκρασίας για ευκολότερη και υγιέστερη ανάπτυξη

ψύκτη υδροηλεκτρικής ενέργειας

Η περίσσεια θερμότητας αφαιρείται από το θρεπτικό διάλυμα, μακριά από τις ρίζες

συνθήκες δεξαμενής υδροπονίας

Ένα ψυκτικό συγκρότημα αναζωογόνησης διατηρεί τις καλλιέργειες υγιείς και χωρίς προβλήματα

Διαχείριση του νερού για διατήρηση στην υδροπονία:

Τώρα που δεν πρόκειται να καθαρίσουμε το νερό από τη δεξαμενή για να μην ζεσταθεί στην επικίνδυνη ζώνη για την καλλιέργεια μας, μπορούμε να επικεντρωθούμε στη διατήρηση της χρήσης του νερού. Σημειώστε ότι εγκαταστήσαμε μια βαλβίδα υπερχείλισης και μια γραμμή εκκένωσης στο υψηλό σημείο της στάθμης πλήρωσης της δεξαμενής. Το νερό που εκκενώθηκε από το υπόλειμμα, το οποίο είναι εξαιρετικά θρεπτικό για τα άνυδρα κρεβάτια καλλιέργειας μας, ανακατευθύνθηκε για να μην πάει χαμένο.

Καθαρίσαμε ένα παλιό πολυτύμπανο ποιότητας τροφίμων 55 γαλονιών με λίγη χλωρίνη και κρύο νερό, ξεπλένοντας καλά και θα το χρησιμοποιήσουμε ως την κύρια αποθήκευση νερού. Εντοπίσαμε το βαρέλι έξω από το δρόμο, όπου κανείς δεν θα στρατοπέδευε πάνω από τις γραμμές νερού.

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Προσπαθήστε να κρατήσετε το δοχείο αποθήκευσης νερού μακριά από τον καυτό ήλιο. Βρήκαμε ότι η ομπρέλα του αίθριου μας βοηθάει το βαρέλι να μην συλλέγει υπερβολική θερμότητα από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της υπαίθριας καλλιεργητικής περιόδου.

υδροπονικό σύστημα νερού πίσω αυλής

Έχουμε άφθονη ισχύ αέρα για αερισμό από τότε που υπερφορτίσαμε την υδροπονική δεξαμενή μας NFT με αυξημένα επίπεδα οξυγόνου από την αντλία αέρα και τους διαχυτές πέτρας αέρα. Η προσθήκη αερισμού στο βαρέλι αποθήκευσης νερού ήταν εύκολη, απλά ρίξαμε μια πέτρα αέρα μέσα, τρέξαμε ένα άλλο μήκος αερογραμμής διαμέτρου 1/4″ και ανοίξαμε μια βαλβίδα-voila!

Συνδέθηκε ένας εύκαμπτος σωλήνας ποτίσματος με ροή βαρύτητας. ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το βαρέλι ποτίσματος για την εξυπηρέτηση του περιβάλλοντος χώρου άχωμα κρεβάτια Καλλιεργούμε άλλες καλλιέργειες λαχανικών. Ακόμα δεν έχουμε συνδέσει τη βαλβίδα πλωτήρα στη δεξαμενή, καθώς είμαστε εκεί για να ελέγξουμε τη στάθμη του νερού. Για τον χώρο που καταλαμβάνει, το σύστημα NFT χρησιμοποιεί αισθητά λιγότερο νερό σε καθημερινή βάση. Ενώ τα φυτά στο σύστημα είναι ακόμα μικρά, υπάρχουν πολλά ανοίγματα και χάνεται πολύ λιγότερη υγρασία στον αέρα σε σχέση με τα άχωμα κρεβάτια μας με παρόμοιο μέγεθος και αριθμό φυτών. Από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα, η υδροηλεκτρική κερδίζει στην εξοικονόμηση νερού…πέρα από τα πολλά άλλα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών ή άλλων μεθόδων καλλιέργειας χωρίς έδαφος. Απαιτούνται λιγότερα από 5 γαλόνια ΗΠΑ ανά ημέρα για να διατηρηθεί η υδροπονική δεξαμενή στη γραμμή πλήρωσης κατά τη διάρκεια της πιο ζεστής περιόδου της καλλιεργητικής περιόδου.

Για περαιτέρω εξοικονόμηση νερού, θα εγκαταστήσουμε σχεδόν πανομοιότυπο βαρέλι νερού όπου βρίσκεται η εκροή από τις γούρνες. Με ένα φίλτρο υπολειμμάτων στη θέση του, μπορούμε να συλλέξουμε το νερό της βροχής όταν είναι διαθέσιμο και να το αντλήσουμε στο βαρέλι ποτίσματος μας όπως χρειάζεται με σχετική ευκολία.

Ήμασταν στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι η επιπλέον ώρα που ξοδέψαμε για την εγκατάσταση του ψύκτη σχεδόν αμέσως έκανε αισθητή διαφορά στην εμφάνιση των εγκαταστάσεων. Φαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της πιο καυτής περιόδου της σεζόν, προτιμούν επίσης το αγαπημένο τους ρόφημα καλά παγωμένο.

Θα επιστρέψουμε ξανά σύντομα με περισσότερες ενημερώσεις, συμπεριλαμβανομένης της προόδου μας με τις φρεσκοκομμένες γκουρμέ ποικιλίες βασιλικού μας που θα μεταμοσχευθούν στο σύστημα παράλληλα με την πειραματική καλοκαιρινή μας καλλιέργεια μαρουλιού NFT.

Μείνε ψύχραιμος!

νεαρές ρίζες μαρουλιού nft

νεαρές ρίζες μαρουλιού nft

καλλιέργεια υδροπονίας στην πίσω αυλή

Η καλλιέργεια υδροπονίας στην πίσω αυλή είναι εύκολη και αποτελεσματική

Ετικέτες: Υδροπονία, ψυκτικά συγκροτήματα δεξαμενής υδροπονίας, Τεχνική θρεπτικών φιλμ

Leave a Reply

Your email address will not be published.