Το τοπίο μου: Λιβάδια χαμηλής συντήρησης

1
Το τοπίο μου: Λιβάδια χαμηλής συντήρησης

Στο Πανεπιστήμιο Κορνέλ, το Πρόγραμμα Διαδρομών Αειφόρων Τοπίων εστιάζει στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πανεπιστημιούπολης.

Πανεπιστήμιο ΚορνέλΤο Sustainable Landscapes Trail, το οποίο κυκλοφόρησε το 2018, το οποίο εποπτεύεται τόσο από το Grounds όσο και από το Τμήμα Επιστήμης Φυτών, περιλαμβάνει λιβάδια, μονοπάτια και άλλα στοιχεία τοπίου για την προώθηση ενός υγιούς οικοσυστήματος στην πανεπιστημιούπολη και πέρα ​​από αυτήν.

Ο Dan Schied, Director of Grounds στο Πανεπιστήμιο Cornell, μοιράζεται το κίνητρο πίσω από αυτές τις τοποθεσίες και τις απαιτήσεις συντήρησης.

ΕΝΑΗ εστίαση στα υγιή οικοσυστήματα συνεχίζει να αποκτά σημασία, τα κολέγια και τα πανεπιστήμια αποτελούν σημαντικό πόρο για τους οργανισμούς και τα άτομα για έρευνα και καθοδήγηση. Οι διδασκαλίες στην τάξη και οι επεκτάσεις των πανεπιστημίων είναι σημαντικοί πόροι, ενώ το φυσικό τοπίο της πανεπιστημιούπολης μπορεί να χρησιμεύσει ως ζωντανό εργαστήριο. Στο Πανεπιστήμιο Cornell στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης, η εστίαση στη «βιωσιμότητα του τοπίου» έχει χρησιμεύσει για να συγκεντρώσει καθηγητές και προσωπικό σε πολλά τμήματα. Η Nina Bassuk, PhD, καθηγήτρια στο Cornell’s School of Integrative Plant Science Section Horticulture, επιβλέπει το πρόγραμμα Sustainable Landscapes Trail με τον David Cutter, πανεπιστημιακό αρχιτέκτονα τοπίου. Ο Bassuk εξηγεί: «Ο Cornell ορίζει τη «βιωσιμότητα του τοπίου» ως το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία και τη διαχείριση των χώρων της πανεπιστημιούπολης για την ενίσχυση και την προώθηση υγιών οικοσυστημάτων. Τα υγιή οικοσυστήματα παρέχουν υπηρεσίες οικοσυστήματος. Ένα βιώσιμο τοπίο στην πανεπιστημιούπολη μας είναι επίσης μέρος της «ζωντανής εργαστηριακής πανεπιστημιούπολης» μας – που σημαίνει ότι κάθε τοποθεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για έρευνα και εκπαίδευση και σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας έργα έρευνας του Cornell ή φοιτητικής τάξης ως μέρος της υλοποίησής τους».

Μονοπάτι βιώσιμων τοπίωνΧλόη μίλησε με τον Dan Schied, τον διευθυντή των χώρων του Cornell, για το Libe Slope Meadow στην πανεπιστημιούπολη για να κατανοήσει το υπόβαθρο και τη συντήρηση του τοπίου εκεί. Μοιράζεται επίσης μια ματιά σε ένα νέο προγραμματισμένο λιβάδι στο Cornell.

Το Libe Slope Meadow είναι το πρώτο που ιδρύθηκε στην πανεπιστημιούπολη του Cornell. Πότε συνέβη αυτό και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του;

Το Libe Slope είναι ένα από τα πολυάριθμα λιβάδια στην πανεπιστημιούπολη, αν και πιθανότατα το μεγαλύτερο, μαζί με το λιβάδι του δενδροκομείου. Ξεκίνησε το 2008-2009 ως αποτέλεσμα της αυξημένης έμφασης στις βιώσιμες πρακτικές μαζί με μια οικονομική ύφεση που επηρεάζει τους προϋπολογισμούς των πανεπιστημιουπόλεων και τα επίπεδα προσωπικού. Ήταν μια κατάσταση win/win εκείνη την εποχή, και η συνεχιζόμενη επιτυχία του μας παρακίνησε να κοιτάξουμε άλλες περιοχές στην πανεπιστημιούπολη—κυρίως επικλινείς τοποθεσίες που είναι δύσκολο να κουρευτούν.

Ποιο είναι το πρόγραμμα συντήρησης για το Libe Slope Meadow;

Καθεμία από τις τοποθεσίες λιβαδιών θερίζεται μόνο μία φορά το χρόνο μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου, πολλές με ραδιοελεγχόμενο χλοοκοπτικό για ασφάλεια. Δεν χρησιμοποιούνται χημικές επεξεργασίες ή συμπληρωματική άρδευση. Το ετήσιο κούρεμα μειώνει την επικράτηση ξυλωδών και άλλων εισβολέων.

Έχετε να μοιραστείτε παρατηρήσεις από τη στιγμή που το τμήμα εδάφους φροντίζει το Libe Slope Meadow; Σημαντική εξοικονόμηση νερού; Απαιτείται λιγότερη εργασία;

Δεν υπάρχει χρήση νερού σε κανένα λιβάδι. Και το εβδομαδιαίο κούρεμα έχει εξαλειφθεί με τη δημιουργία αυτού και των άλλων λιβαδιών. Το κούρεμα μία φορά το χρόνο διαρκεί περισσότερο, αλλά σίγουρα βλέπουμε εξοικονόμηση εργασίας συνολικά.

Schreibe einen Kommentar