Τα μυρμήγκια είναι σαν τα ζιζάνια – Και εμείς! – Gardendaze

0
Τα μυρμήγκια είναι σαν τα ζιζάνια – Και εμείς!  – Gardendaze

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, είχαμε λίγη βροχή και μπήκαν μερικά μυρμήγκια. Ήταν μια πολύ ξηρή άνοιξη – όπως ήταν και οι πηγές μας, δυστυχώς.

Αλλά αντί να είμαι ευγνώμων που είχαμε 3/10 της ίντσας ή βροχή αντί για το προβλεπόμενο 1/10, είχα να κάνω με τον Spoiler, ο οποίος απαιτούσε να βάλω παγίδες για τα μυρμήγκια! (Για την ιστορία, όπως ίσως θυμάστε ήδη, δεν χρησιμοποιούμε παγίδες – χρησιμοποιούμε αυτά τα ωραία πακέτα απωθητικών μυρμηγκιών).

Γι‘ αυτό λέω ότι τα μυρμήγκια είναι σαν τα ζιζάνια. Όταν είναι έξω, είναι καλά και κανείς δεν τους προσέχει πολύ, εκτός κι αν καταστρέφουν το πικνίκ σας, ή σας δαγκώνουν, ή ίσως, αν είναι μυρμήγκια ξυλουργών, μπορεί να παρατηρήσετε αν απειλούν ένα δέντρο.

Αλλά στο εσωτερικό, είναι σαν τα ζιζάνια, τα οποία μερικές φορές ορίζονται ως ένα φυτό στο λάθος μέρος – είναι ένα έντομο στο λάθος μέρος. Οι αράχνες είναι σχεδόν το ίδιο – είναι ένα «καλό» σφάλμα παράταιρο και θέλουμε να εξαφανιστούν!!

Μα πώς είναι σαν εμάς; Λοιπόν, αν γνωρίζετε έστω και λίγα πράγματα για τη βιολογία και την κοινωνική δομή των μυρμηγκιών, ξέρετε ότι τα μυρμήγκια ζουν στην κοινότητα και έχουν καθορισμένους ρόλους. Χωρίς να φτάνουν στο σημείο να ανθρωπομορφοποιήσουν αυτά τα μικρά έντομα, έχουν «δουλειές» και τις κάνουν καλά. Υπάρχουν τα μυρμήγκια «ανιχνευτές» που βρίσκουν το δρόμο τους στα σπίτια σας για να ψάξουν για τροφή, τα μυρμήγκια «νοσοκόμα» που φροντίζουν τα αυγά και τα μικρά που εκκολάπτονται από τη βασίλισσα και σε ορισμένους τύπους μυρμηγκιών που ευτυχώς δεν έχουμε Εδώ στο Κονέκτικατ, υπάρχουν ακόμη και μυρμήγκια στρατιώτες που πολεμούν άλλες αποικίες.

Αυτό που με εξέπληξε περισσότερο σχετικά με την πρόσφατη μικρή μας μόλυνση –η οποία διήρκεσε μόνο όσο μου πήρε να μετακινήσω τα απωθητικά πακέτα μου, κυρίως– ήταν η συμπεριφορά. Υποθέτω ότι ήταν μυρμήγκια ανίχνευσης που μπήκαν μέσα.

Δυστυχώς, το The Spoiler έκανε τέτοια φασαρία που καταλήξαμε να πατήσουμε μερικά από αυτά – περισσότερο για να μπορέσω να τον κρατήσω ήσυχο και όχι από οποιαδήποτε αντιπάθεια για τα μυρμήγκια. Ήξερα ότι θα επέστρεφαν από όπου ήρθαν – απλά δεν ήθελα να ακούω τη γκρίνια και τις γκρίνιες μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Τα κουφάρια δεν τα σήκωσα όμως. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσε να περιμένει άλλη μια μέρα. Φανταστείτε λοιπόν το σοκ μου όταν σηκώθηκα το επόμενο πρωί και είχαν φύγει όλοι! Τα μυρμήγκια όχι μόνο είχαν εκκενώσει τις εγκαταστάσεις αλλά πήραν και τους νεκρούς τους μαζί τους! Αυτός είναι ο λόγος που λέω ότι τα μυρμήγκια είναι τόσο σαν εμάς – παίρνουν τους νεκρούς τους.

Τώρα, πάλι, δεν υποθέτω ότι τα πήγαν για σωστή ταφή. Μπορεί να τα έπαιρναν για να τα ταΐσουν στα μικρά τους. Αλλά είχαν φύγει νεκροί από το σπίτι μου. Ήταν απλά εκπληκτικό.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, σας ρωτάω δύο πράγματα. Αρχικά, δώστε χρόνο στο απωθητικό ή στην παγίδα σας να δράσει. ΔΕΝ είναι στιγμιαίο.

Στη συνέχεια, θυμηθείτε ότι αυτά τα μικρά έντομα έχουν μια κοινωνική δομή – και προσπαθήστε να είστε όσο πιο ευγενικοί μπορείτε με τις μεθόδους καταπολέμησης των παρασίτων σας.

Schreibe einen Kommentar