Τα άλλα έντομα του καλοκαιριού – Gardendaze

0
Τα άλλα έντομα του καλοκαιριού – Gardendaze

Τον τελευταίο καιρό τα μέσα ενημέρωσης ασχολούνται αποκλειστικά με το τζιτζίκι Brood X που εκκολάπτεται. Είμαι τυχερός που δεν φτάνουν αρκετά βόρεια για να με προβληματίσουν (ένα από τα ελάχιστα οφέλη της ζωής στον παγωμένο βορρά – δεν έχουμε κανενός είδους περιοδικά τζιτζίκια, απλώς το συνηθισμένο είδος της ημέρας του σκύλου).

Αλλά φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε έντομα. Και το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης είναι ακριβώς η στιγμή που αρχίζουμε να έχουμε ζημιά από έντομα. Φέτος ήταν λίγο ασυνήθιστο γιατί ο καιρός εναλλάσσεται μεταξύ ασυνήθιστα δροσερό και ασυνήθιστα ζεστό καιρό. Έτσι, τα έντομα του δροσερού καιρού προσπαθούν να κολλήσουν λίγο και τα έντομα του ζεστού καιρού είναι επίσης εδώ. Είναι σαν ένα έντομο στα φυτά – αν και είμαι σίγουρος ότι δεν το πιστεύουν!

Αφίδες σε μπουμπούκι τριαντάφυλλου

Για παράδειγμα, οι αφίδες, που είναι συνήθως ένα δροσερό έντομο εποχής στα τριαντάφυλλα, είναι ακόμα εδώ. Σπάνια τριγυρίζουν τόσο πολύ.

Ζημιά από προνύμφη πριονιού τριαντάφυλλου

Και αυτή η ζημιά δείχνει ένα έντομο που είναι σχεδόν αόρατο με γυμνό μάτι – την προνύμφη της πριονωτής τριανταφυλλιάς. Είναι ένα πλάσμα που μοιάζει με κάμπια που έχει σχεδόν το ίδιο χρώμα με το φύλλο του τριαντάφυλλου και ρουφάει τους χυμούς από το φύλλο – αυτό είναι οι μικρές γρατσουνιές στο φύλλο.

Ευτυχώς, εδώ στον παγωμένο βορρά, έχουμε μόνο μία γενιά από αυτά το χρόνο, οπότε δεν κάνω καθόλου οργανικό έλεγχο σε αυτά. Μπορούν πραγματικά να παραμορφώσουν τα φύλλα λίγο, αλλά είναι μόνο για μερικές εβδομάδες, και μετά οι θάμνοι βάζουν μια ωραία νέα ανάπτυξη και όλα είναι καλά.

Και αυτό το χαριτωμένο ημικύκλιο είναι φτιαγμένο από τη φυλλοκόπτη μέλισσα. Βγάζουν τα μέρη των φύλλων για να επενδύσουν τις φωλιές τους σε κοίλο ξύλο. Είναι γηγενείς επικονιαστές, επομένως είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε χημικά φυτοφάρμακα στα τριαντάφυλλά σας – και αυτό περιλαμβάνει εκείνα τα «υπέροχα» συστημικά που πουλάνε και κάνουν τα πάντα, από το να σκοτώνουν έντομα για να κρατούν μακριά τους μύκητες.

Τι πιστεύετε ότι βλάπτει τους επικονιαστές; Παρακαλώ μείνετε μακριά από τέτοια πράγματα! Εάν οι δημόσιοι κήποι με τριανταφυλλιές μπορούν να διαχειριστούν τους εαυτούς τους βιολογικά, μπορείτε και εσείς!

Διαπιστώνω ότι τα ίδια έντομα επαναλαμβάνονται την ίδια στιγμή κάθε χρόνο. Μόλις ξέρετε τι να αναζητήσετε, είναι σχεδόν τόσο εύκολο όσο να προβλέψετε πότε θα επιστρέψουν αυτά τα περιοδικά τζιτζίκια.

Schreibe einen Kommentar