Συλλογή Hardy Fern – Plant Talk

0
Συλλογή Hardy Fern – Plant Talk

Δημοσιεύτηκε στο Garden News στις 20 Μαΐου 2019, από την Claire Lyman

Η Claire Lyman είναι η Βοηθός Επιμελήτρια του Outdoor Gardens στο The New York Botanical Garden.


Φωτογραφία της συλλογής ανθεκτικών φτέρωνΗ συλλογή F. Gordon Foster Hardy Fern Collection ιδρύθηκε το 1985 με τη γενναιόδωρη δωρεά του κ. Foster, χομπίστα φτέρων, λέκτορα συγγραφέα και επίτιμο φυτοκόμο φτέρης στη NYBG. Αυτός ο πυρήνας των δωρεών φυτών συμπληρώθηκε από ανθεκτικές φτέρες ήδη στο NYBG και το Mary Flagler Cary Arboretum του στο Millbrook της Νέας Υόρκης. Αυτό πυροδότησε ένα τεράστιο κύμα προσπάθειας από μια ομάδα φυτοκόμων και βοτανολόγων της NYBG για περαιτέρω ανάπτυξη, ερμηνεία και δημιουργία μακροπρόθεσμου σχέδιο για τη μεγάλη πλέον ανθεκτική συλλογή φτέρων. Το 1987 ο John T. Mickel, Senior Curator of Ferns, και ο Joseph M. Beitel, Horticultural Taxonomist και Curator of Plant Records, έγραψαν έναν οδηγό για τη συλλογή F. Gordon Foster Hardy Fern στον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης, η οποία παρέμεινε σημαντική. πόρος για ανθεκτικές φτέρες τα τελευταία 32 χρόνια.

Η συλλογή ανθεκτικών φτέρων στο NYBG είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς οι ζωντανές συλλογές διαθέτουν μια ρευστότητα που δεν υπάρχει σε άλλες μη ζωντανές συλλογές. Ένα φανταστικό δίδυμο επιστήμης και τέχνης, αυτές οι συλλογές πέφτουν και ρέουν για πολλούς λόγους: απόκτηση φυτών, αλλαγή του κλίματος, ανακαίνιση και επανασχεδιασμός χώρων κήπων και φυσικά θάνατος φυτών. Στην αρχή, το σπίτι της συλλογής μας από ανθεκτικές φτέρες ήταν ένας όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων στην έκδοση του Native Plant Garden στα τέλη της δεκαετίας του 1970, όπου ήταν κέρατο με τα παπούτσια δίπλα στο Limestone Cobble. Αλλά με μια άλλη ανακαίνιση που ξεκίνησε το 2009, ένα τεράστιο μέρος της συλλογής τοποθετήθηκε σε γλάστρα και τοποθετήθηκε σε προσωρινό χώρο αποθήκευσης, ενώ άλλα φυτεύτηκαν στον κήπο Azalea και στον Rock Garden. Όταν άνοιξε το νέο Native Plant Garden το 2013, πολλές φτέρες επέστρεψαν στο αρχικό τους σπίτι ενώ οι υπόλοιποι επιζώντες διασκορπίστηκαν σε όλους τους κήπους.

Εικόνα από φτέρες
Πολυπόδιο είδη, από Οι Φτέρες της Βόρειας Αμερικής (1879) του Dennis Cady Eaton, LuEsther T. Mertz Library

Όταν ασχολούμαστε με τη συλλογή μας από ανθεκτικές φτέρες, έχουμε πάντα κατά νου το ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξερευνήσουμε την αρχαία γη και τη χλωριδική σύνδεση μεταξύ της ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. Μπορεί να φαίνεται αντίθετο, αλλά με τη συλλογή που διανέμεται τώρα γύρω από το NYBG, και όχι δίπλα-δίπλα, τονίζονται οι ομοιότητες μεταξύ των φτέρων της ανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αμερικής. με τον εορτασμό της αύξησης της ποικιλίας του χώρου των οικοτόπων μας προσφέρεται αύξηση της ποικιλίας βιώσιμων δειγμάτων και των δύο περιοχών.

Είναι ενδιαφέρον να αποκαλύψουμε την ιστορία των συλλογών και να δούμε πώς το ενδιαφέρον και η τεχνογνωσία του προσωπικού καθορίζουν τον ρυθμό ανάπτυξης και πώς αυτός ο συνδυασμός δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες για συλλογή άγριων φυτών, πειραματισμό, ερμηνεία και δημόσια συμμετοχή. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο αυτή τη στιγμή όπου ο στόχος είναι να αναζωογονήσουμε τη συλλογή ανθεκτικών φτέρων και να συνεχίσουμε την κληρονομιά που άφησαν οι προκάτοχοί μας.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο τεύχος Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 του Garden Newsτο εποχικό ενημερωτικό δελτίο της NYBG. Δείτε το τεύχος στο Διαδίκτυο και ανακαλύψτε ένα δείγμα από ιστορίες σχετικά με τα τρέχοντα προγράμματα και το εγχείρημα στο Garden.

Schreibe einen Kommentar