Συλλογή Διατήρησης στον εγγενή κήπο φυτών

0
Συλλογή Διατήρησης στον εγγενή κήπο φυτών

Δημοσιεύτηκε στο Garden News στις 14 Μαΐου 2019, από τον Michael Hagen

Ο Michael Hagen είναι επιμελητής του Native Plant Garden and the Rock Garden στο The New York Botanical Garden.


Φωτογραφία του εγγενούς κήπου των φυτώνΗ NYBG είναι ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Διατήρησης Φυτών (CPC), ενός δικτύου με περισσότερα από 50 κορυφαία βοτανικά ιδρύματα και εταίρους διατήρησης. Δουλεύοντας συλλογικά από την ίδρυσή του το 1984, στόχος του δικτύου είναι να αποτρέψει την εξαφάνιση των απειλούμενων ιθαγενών φυτών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά, με το μοναδικό συντονισμένο εθνικό πρόγραμμα διατήρησης σπάνιου φυτικού υλικού εκτός τοποθεσίας (ex situ), το Εθνικό Συλλογή Φυτών υπό εξαφάνιση. Πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη ζωντανή συλλογή σπάνιων φυτών στον κόσμο, η συλλογή περιέχει πάνω από 1.400, σχεδόν το ένα τρίτο, από τα πιο απειλούμενα αυτοφυή φυτά της Αμερικής.

Ως σημαντικός πόρος διατήρησης, η Συλλογή αποτελεί εφεδρικό σε περίπτωση που ένα είδος εξαφανιστεί ή δεν αναπαράγεται πλέον στη φύση, με ζωντανό φυτικό υλικό που συλλέγεται από τη φύση υπό ελεγχόμενες συνθήκες και στη συνέχεια διατηρείται προσεκτικά ως σπόροι, ριζωμένα μοσχεύματα ή ώριμα φυτά. Αποτελεί επίσης πολύτιμη πηγή για την επιστημονική μελέτη αυτών των σπάνιων φυτών, του κύκλου ζωής τους και των απαιτήσεων βλάστησης των σπόρων.

Πολλά από αυτά τα φυτά στην Εθνική Συλλογή είναι σπάνια λόγω της καταστροφής των οικοτόπων ή της εξαιρετικά περιορισμένης γεωγραφικής τους εμβέλειας. Πολλά συμβαίνουν στη φύση μόνο σε πολύ συγκεκριμένα και απαιτητικά περιβάλλοντα, και είναι συχνά μια πρόκληση να τα αναπαράγει κανείς στην καλλιέργεια – το επιτυχές ξεκλείδωμα των μυστικών της διάδοσης και της καλλιέργειας τους είναι μια μακρά και συχνά απογοητευτική διαδικασία, αλλά τελικά είναι ίσως μια από τις πιο ανταποδοτικά, και μάλιστα σημαντικά, καθήκοντα με τα οποία είμαστε επιφορτισμένοι.

Φωτογραφία Helonias bullata
Θόρυβος Χελωνιάς

Ως συμμετέχων ίδρυμα, η NYBG είναι επί του παρόντος ο κύριος θεματοφύλακας για επτά από αυτά τα φυτά, τα οποία έχουν όλα αυθεντικά ενδιαιτήματα και εύρη διανομής σε απόσταση 100 μιλίων από την πόλη της Νέας Υόρκης: Carex barratii (το σπαθί του Μπάρατ), Cerastium arvense ήταν. το φθηνότερο (Goat Hill chickweed), Θόρυβος Χελωνιάς (βάλτο-ροζ), Marshallia grandiflora (τα κουμπιά της Barbara με μεγάλα λουλούδια), Muhlenbergia torreyana (Το Μούλι του Τόρεϊ), Prunus maritima ήταν. gravesii (Grave’s beach plum), και Viburnum dentatum ήταν. φλεβοειδές (νότιο Arrowwood).

Καλλιεργούνται και φροντίζονται στο Native Plant Garden 3,5 στρεμμάτων, μια έκθεση κηπευτικών τεσσάρων εποχών που γιορτάζει την ομορφιά, την ποικιλομορφία και την οικολογική σημασία των φυτών της βορειοανατολικής Βόρειας Αμερικής. Σχεδόν 700 είδη και ποικιλίες ιθαγενών δέντρων, θάμνων, αγριολούλουδων, χόρτων και φτερών αναπτύσσονται στα λιβάδια, τις δασικές εκτάσεις και τις λιμνούλες του.

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά ως μέρος του τεύχους Άνοιξη-Καλοκαίρι 2019 του Garden Newsτο εποχικό ενημερωτικό δελτίο της NYBG. Για περαιτέρω ανάγνωση, δείτε το τεύχος στο Διαδίκτυο και ανακαλύψτε ένα δείγμα ιστοριών σχετικά με τρέχοντα προγράμματα και εγχειρήματα στο Garden.

Schreibe einen Kommentar