Σημάδια ότι τα δέντρα σας χρειάζονται κλάδεμα

2
Σημάδια ότι τα δέντρα σας χρειάζονται κλάδεμα
Κοιτάζοντας ψηλά σε ένα μεγάλο δέντρο με κλαδιά και φύλλα προς τα έξω

Ως ιδιοκτήτης ακινήτου, πιθανότατα έχετε βιώσει εκείνη τη στιγμή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας, όπου κοιτάτε τα δέντρα και απλώς σταυρώνετε τα δάχτυλά σας, τίποτα δεν πέφτει από τον ουρανό. Παίρνετε έναν αναστεναγμό ανακούφισης μόνο αφού περάσει η καταιγίδα και είχατε την ευκαιρία να περπατήσετε την ιδιοκτησία και να δείτε μόνοι σας ότι όλα είναι εντάξει.

Ο μόνος τρόπος για να μετριαστεί ο φόβος ενός παράξενου κλαδιού είναι μέσω της κατάλληλης φροντίδας του δέντρου. Το να προσέχετε τις ασθένειες και τα ανθυγιεινά κλαδιά και να κλαδεύετε σωστά, είναι ο καλύτερος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι η αυλή σας είναι γεμάτη με ασφαλή, υγιή και όμορφα δέντρα. Ακολουθούν ορισμένα πράγματα που πρέπει να αναζητήσετε και συμβουλές για τις καλύτερες ώρες για κλάδεμα.

Πρόληψη ζητημάτων

Υπερανάπτυξη

Αν δεν μπορείτε να δείτε μέσα από τα κλαδιά, το δέντρο έχει γίνει πολύ πυκνό. Αυτή η υπερβολική ανάπτυξη γίνεται επικίνδυνη κατά τη διάρκεια καταιγίδων και ισχυρών ανέμων επειδή τα άκρα είναι πολύ βαριά.

Ασυνήθιστο σχήμα

Τα δέντρα και οι θάμνοι δεν θα είναι ποτέ απόλυτα συμμετρικά, αλλά αν κοιτάξετε στην αυλή σας και παρατηρήσετε ότι κάτι φαίνεται περίεργο, μάλλον ήρθε η ώρα για μια περιποίηση. Η ανομοιόμορφη ανάπτυξη προκαλεί κακή κατανομή βάρους, η οποία μπορεί γρήγορα να οδηγήσει σε υλικές ζημιές.

Διασχίζοντας κλαδιά

Τα κλαδιά δέντρων δεν πρέπει να διασταυρώνονται και να ακουμπούν το ένα πάνω στο άλλο. Αυτή η ανθυγιεινή ανάπτυξη θα οδηγήσει σε αποσύνθεση και θάνατο των προσβεβλημένων κλαδιών, τα οποία με τη σειρά τους θα επηρεάσουν ολόκληρο το φυτό.

Μείνε ασφαλής

Σπασμένα κλαδιά

Είναι σημαντικό να αφαιρέσετε κλαδιά που σκίζονται ή σκύβουν. Αυτό μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου λόγω βάρους ή ως αποτέλεσμα ισχυρών καταιγίδων και ανέμων. Αυτά τα άκρα θα πέσουν τελικά, προκαλώντας δυνητικά βλάβη ή βλάβη.

Νεκρά μέλη

Τα κλαδιά που δεν παράγουν πλέον φύλλωμα θα πρέπει να αφαιρούνται για παρόμοιους λόγους. Όντας νεκρά, τέτοια κλαδιά είναι πιθανό να πέσουν. Είναι επίσης καλύτερο για το υπόλοιπο φυτό, καθώς μπορεί να εστιάσει τα θρεπτικά συστατικά του στα ζωντανά μέρη που παραμένουν.

Ηλεκτρικά καλώδια

Τα δέντρα ή άλλα φυτά που παραβιάζουν τα καλώδια ισχύος πρέπει να κοπούν γρήγορα. Αυτό είναι απολύτως ένα έργο που πρέπει να αφεθεί στους ειδικούς. Το πρώτο βήμα είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία ηλεκτρισμού σας και να συζητήσετε το θέμα μαζί της. Ορισμένες εταιρείες θα φροντίσουν οι ίδιες το κλάδεμα. άλλοι θα σας κατευθύνουν να φέρετε έναν εξουσιοδοτημένο επαγγελματία.

Περιέχουν Ασθένεια

Άρρωστα άκρα

Η ασθένεια συνήθως σκοτώνει τα άκρα καθώς κινείται προς τα μέσα για να επηρεάσει τελικά ολόκληρο το φυτό. Η αφαίρεση αυτών των άκρων και κλαδιών θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγείας του γενικού δέντρου.

Κλαδιά με ρωγμές

Οι ρωγμές στο φλοιό ενός δέντρου συνήθως υποδηλώνουν την παρουσία μιας ασθένειας ή παρασίτου. Εάν παρατηρήσετε αυτές τις αλλαγές στα κλαδιά, το κλάδεμα θα βοηθήσει στον περιορισμό της ασθένειας. Η αφαίρεση των ανθυγιεινών άκρων αποτρέπει την απροσδόκητη πτώση τους.

Καρκινώματα

Αναφέρεται επίσης ως βυθισμένος φλοιός, τέτοια σημάδια στον κορμό μπορεί να είναι σημάδι ασθένειας ή φθοράς. Αυτό μπορεί να προκληθεί από περιβαλλοντικές συνθήκες, έντομα, μύκητες, ακόμη και χημικές ουσίες. Τα νεαρά δέντρα αγωνίζονται να αναρρώσουν από μια τέτοια μόλυνση, αλλά τα μεγαλύτερα δέντρα μπορεί να διασωθούν. Σε ξηρό καιρό, αφαιρέστε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του καρκινώματος και, στη συνέχεια, παρακολουθήστε προσεκτικά τη συνολική υγεία του δέντρου.

Αύξηση Παραγωγής

Η παραγωγή φρούτων και λουλουδιών θα μειωθεί καθώς ένα φυτό μεγαλώνει πολύ. Επομένως, το σωστό κλάδεμα βοηθά το δέντρο να κατευθύνει τα θρεπτικά συστατικά στα ώριμα κλαδιά παράγοντας μεγαλύτερα άνθη και φρούτα.

Ένα προαισθανόμενο δέντρο θα δυσκολέψει επίσης τα μικρά φυτά να ευδοκιμήσουν. Οι ρίζες θα ανταγωνίζονται για πόρους και τα κλαδιά και το φύλλωμα του δέντρου θα περιορίσουν την ποσότητα του ήλιου που φτάνει στα φυτά χαμηλότερης ανάπτυξης. Το κλάδεμα των δέντρων θα εξασφαλίσει ότι ο αέρας, ο ήλιος και το νερό μπορούν να φτάσουν σε μικρότερα φυτά από κάτω.

κλάδεμα δέντρων

Πότε να κλαδέψετε:

Κρατήστε όταν είναι υγρό

Εάν έχει υπάρξει πολλή βροχή τον τελευταίο καιρό ή αν εξακολουθεί να εμφανίζεται πρωινή δροσιά, είναι καλύτερο να περιμένετε να σηκώσετε το κουρευτικό. Αυτές οι συνθήκες μπορούν να αυξήσουν την εξάπλωση της ασθένειας επειδή η ανάπτυξη μικροβίων διεγείρεται από τον υγρό καιρό.

Κρατηθείτε κατά τη διάρκεια της πτώσης

Όταν τα δέντρα και οι θάμνοι αλλάζουν χρώματα και γεμίζουν την αυλή σας με ομορφιά, μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεκινήσετε το κλάδεμα. Συχνά αυτό είναι σε μια προσπάθεια να παρατείνει το χρώμα, αλλά στην πραγματικότητα είναι μια τρομερή ιδέα. Το κλάδεμα ενθαρρύνει τη νέα –και επομένως ευάλωτη– ανάπτυξη. Με τον χειμώνα που έρχεται, η ενθάρρυνση της νέας ανάπτυξης θα αποδυναμώσει τη συνολική υγεία του δέντρου. Το φθινόπωρο είναι επίσης η εποχή που οι μύκητες εξαπλώνονται πιο γρήγορα και οι διαταραχές μπορεί να μεταδώσουν ασθένειες σε άλλα κοντινά φυτά.

Φτάστε στη δουλειά χειμώνα ή άνοιξη

Το κλάδεμα γίνεται καλύτερα όταν τα φυτά είναι αδρανοποιημένα και τα φύλλα έχουν φύγει. Αυτές οι συνθήκες σας διευκολύνουν να δείτε πραγματικά τι κάνετε και η λανθάνουσα κατάσταση του φυτού μειώνει το τραύμα και την εξάπλωση ασθενειών. Μπορείτε επίσης να κλαδέψτε τα περισσότερα φυτά την άνοιξημόλις τελειώσει η ανθοφορία.

Κύρια φωτογραφία: Lerkrat Tangsri / Pexels

Άλισον Χούβερ

Άλισον Χούβερ

Η Άλισον είναι από τα μεσοδυτικά μέλη και της αρέσει να περνάει τον χρόνο της στο ψήσιμο και στο διάβασμα. Πάντα στο σπίτι μέσα στο χώμα, ως παιδί, η Άλισον μεγάλωσε έναν λαχανόκηπο με τον μπαμπά της και κήπους με λουλούδια με τη μαμά της.

Schreibe einen Kommentar