Πώς να μεγαλώσετε το φυτό νεφρίτη : Φροντίδα φυτών νεφρίτη

0
Πώς να μεγαλώσετε το φυτό νεφρίτη : Φροντίδα φυτών νεφρίτη

Πώς να καλλιεργήσετε το φυτό νεφρίτη

Η διαδικασία ανάπτυξης του φυτού νεφρίτη είναι εύκολη. Επιπλέον, αυτά τα φυτά είναι εύκολο στη φροντίδα και τη συντήρηση, και ως εκ τούτου, είναι η νούμερο ένα επιλογή φυτών εσωτερικού χώρου για διάφορους ιδιοκτήτες σπιτιού.

καλλιεργούν φυτό νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Bakker

Ονομάζεται επίσης φυτό χρήματος, το φυτό νεφρίτη είναι ένα είδος παχύφυτου. Αυτά τα φυτά δεν απαιτούν πολύ νερό και θα μπορούσαν να ζήσουν τόσα χρόνια. Επιπλέον, μπορούν να αναπτυχθούν από μικρά αποκόμματα.

Ακολουθούν τα βήματα για το πώς να καλλιεργήσετε το φυτό νεφρίτη, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών για τη φροντίδα και τη συντήρηση του φυτού.

Διαβάστε επίσης: 31 φοβερές συμβουλές κηπουρικής και συμβουλές για τον κήπο σας

Επιλέξτε ένα κόψιμο

καλλιεργούν φυτό νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Demintedmint

Υπάρχουν περισσότερα από χίλια φυτικές ποικιλίες νεφρίτη. Το Crassula ovata είναι το πιο κοινό από όλα και θεωρείται ο αληθινός νεφρίτης. Επιλέξτε νάνο νεφρίτη εάν θέλετε να καλλιεργήσετε φυτά μίνι νεφρίτη.

Όπως αναφέρθηκε, μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά νεφρίτη από μοσχεύματα. Μπορεί να ληφθεί με την αποκοπή ενός μίσχου ενός πλήρως αναπτυγμένου φυτού. Επιλέξτε εκείνο το μέρος του φυτού που έχει υγιή φύλλα και παχύ μίσχο.

Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό και καθαρό μαχαίρι για να κόψετε το στέλεχος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει λίγο χώρο ανάμεσα στα φύλλα και το κάτω μέρος του στελέχους. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσετε κανένα φύλλο όταν αρχίσετε να φυτεύετε το μοσχεύματα.

Αφήστε το κόψιμο να στεγνώσει

φροντίδα του φυτού νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Η Πρώτη Μούσα

Αφήστε το μόσχευμα να στεγνώσει για λίγες μέρες για να διατηρήσετε το φυτό υγιές όσο ριζώνει. Απλώς αφήστε το κόψιμο να στεγνώσει σε ξηρό μέρος. Το μέρος του φυτού από το οποίο κόβετε το στέλεχος πρέπει να κοπεί.

Να θυμάστε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το κόψιμο, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να στεγνώσει. Επιπλέον, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσει εάν το κάνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα σε αντίθεση με όταν το κάνετε το καλοκαίρι.

Εφαρμόστε μια ορμόνη ριζοβολίας

φροντίδα του φυτού νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Αρκετά συνετό

Στη συνέχεια, εφαρμόστε μια ορμόνη ριζοβολίας στο στέλεχος ή στο κόψιμο. Η ορμόνη ριζοβολίας είναι βασικά ένα μείγμα διαφορετικών φυτικών ορμονών που μπορεί να βοηθήσει τα μοσχεύματα να αναπτυχθούν με επιτυχία. Αγοράστε ένα εμπορικό προϊόν ριζοβολίας μέσω Διαδικτύου ή στον τοπικό σας παιδικό σταθμό. Διαφορετικά, ετοιμάστε τη δική σας ορμόνη ριζοβολίας στο σπίτι.

Ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται εάν χρησιμοποιείτε την εμπορική ποικιλία ορμόνης ριζοβολίας. Εφαρμόστε το προϊόν λίγο πριν ξεκινήσετε τη φύτευση.

Γεμίστε το δοχείο με το κατάλληλο χώμα

χώμα φυτού νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Βάτραχος επιβίωσης

Στη συνέχεια, προετοιμάστε το χώμα στο δοχείο όπου θα καλλιεργήσετε το φυτό νεφρίτη. Χρησιμοποιήστε το χώμα που είναι ειδικά σχεδιασμένο για παχύφυτα για να αναπτυχθεί το φυτό νεφρίτη σας. Αποφύγετε τη χρήση κανονικού χώματος για γλάστρα, καθώς το χώμα είναι λίγο πολύ βαρύ για να ριζώσει το φυτό. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να προετοιμάσετε το δικό σας χώμα φυτού νεφρίτη. Απλώς ανακατέψτε έναν συνδυασμό περλίτη, άμμου και κομπόστ. Θυμηθείτε ότι όπως και με άλλα παχύφυτα, τα φυτά νεφρίτη θα προτιμούσαν να αναπτύσσονται σε έδαφος που στραγγίζει εύκολα.

Χρησιμοποιήστε ένα πήλινο δοχείο αντί για ένα πλαστικό δοχείο εάν ανησυχείτε ότι το φυτό δεν μπορεί να στραγγίσει αρκετά καλά. Επιλέξτε τη γλάστρα που έχει τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος όπου θα μπορούσε να διαφύγει νερό. Πάντα να αδειάζετε το περιττό νερό από το πιατάκι ή το δίσκο από κάτω.

Διαβάστε επίσης: Πώς να πολλαπλασιάσετε κάκτους και παχύφυτα

Φυτέψτε τα Μοσχεύματα

χώμα φυτού νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Youtube

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας για να δημιουργήσετε μια μικροσκοπική τρύπα στο χώμα, αρκεί να χωράει το μοσχεύματα. Τοποθετήστε το κόψιμο μέσα στην τρύπα, με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτεται η ορμόνη ριζοβολίας.

Συσκευάστε αρκετό χώμα χαλαρά σε όλο το κόψιμο. Μην συσκευάζετε το χώμα του φυτού νεφρίτη πολύ σφιχτά γιατί αυτό θα αποτρέψει τη σωστή αποστράγγιση του. Απλώς συσκευάστε το αρκετά σφιχτά με τέτοιο τρόπο ώστε το στέλεχος να αισθάνεται ασφαλές όσο βρίσκεται στη γλάστρα.

Προσπαθήστε να ριζοβολήσετε το μοσχεύμα σε νερό, εάν η φύτευσή του στο έδαφος δεν θα λειτουργήσει για εσάς. Τοποθετήστε το κόψιμο σε ένα βάζο με νερό με τέτοιο τρόπο ώστε η άκρη να βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια του νερού. Σύντομα, το μόσχευμα θα αρχίσει να ριζώνει και τότε μπορείτε να αρχίσετε να το φυτεύετε στο έδαφος.

Τοποθετήστε τη μονάδα σε μια ηλιόλουστη περιοχή

φυτικές ποικιλίες νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Τεχνογνωσία Κηπουρικής

Προκειμένου να αναπτυχθεί με επιτυχία το φυτό νεφρίτη σε εσωτερικούς χώρους, βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει το φυτό σε μια ηλιόλουστη περιοχή. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε απευθείας στο ηλιακό φως γιατί τα φύλλα μπορεί να καούν. Παρατηρήστε το φυτό καθώς μεγαλώνει. Επιπλέον, αντισταθείτε στην επιθυμία να ποτίσετε το φυτό ενώ βρίσκεται σε διαδικασία ριζοβολίας. Το πότισμα του φυτού θα κάνει το κόψιμο να είναι πολύ ευαίσθητο στη σήψη. Σκεφτείτε να μεταφέρετε το φυτό σε μια πολύ μεγαλύτερη γλάστρα μόλις αρχίσει να ριζώνει.

Ανάλογα με τις ποικιλίες φυτών νεφρίτη που επιλέγετε να καλλιεργήσετε, θα χρειαστούν τρεις έως τέσσερις εβδομάδες για να παρατηρήσετε την ανάπτυξη στο νεοφυτεμένο μοσχεύμα σας. Προσπαθήστε να περιμένετε λίγο περισσότερο εάν το κόψιμο δεν παρουσιάζει ανάπτυξη μετά από τέσσερις εβδομάδες. Αφαιρέστε απαλά το κόψιμο του χώματος για να ελέγξετε εάν οι ρίζες αναπτύσσονται. Ωστόσο, αποφύγετε να το κάνετε πολύ συχνά, καθώς αυτό μπορεί απλώς να επιβραδύνει την ανάπτυξη του φυτού.

Φροντίδα για το φυτό Jade σας

φυτικές ποικιλίες νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Κηπουρική

Τώρα που το φυτό σας νεφρίτη μεγάλωσε, είναι σημαντικό να μάθετε επίσης πώς να φροντίζετε και να συντηρείτε το φυτό. Αυτό γίνεται για να διασφαλιστεί ότι το φυτό θα παραμείνει υγιές και θα διαρκέσει περισσότερο. Ορίστε λοιπόν μερικές από τις πιο σημαντικές συμβουλές για τη φροντίδα των φυτών νεφρίτη που πρέπει να έχετε υπόψη:

1. Αφήστε τα φυτά να στεγνώσουν πριν τα ποτίσετε

Θυμηθείτε ότι τα φυτά του νεφρίτη είναι παχύφυτα, και ως εκ τούτου, δεν χρειάζονται πολύ νερό για να ευδοκιμήσουν. Αγγίξτε το χώμα στο δοχείο και αν παρατηρήσετε ότι είναι υγρό, τότε δεν χρειάζεται να ποτίσετε το φυτό. Διαφορετικά, αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα αρχίζουν να μαραίνονται, τότε αυτό σημαίνει ότι το φυτό χρειάζεται περισσότερο νερό.

2. Κλαδέψτε το φυτό για να το διατηρήσετε υγιές

Όταν πρόκειται για το κλάδεμα των φυτών νεφρίτη, μην τα βάζετε πολύ με το στέλεχος. Διαφορετικά, θα καταλήξετε να σκοτώσετε το φυτό. Επιπλέον, αν έχει πέσει κάποιο από τα φύλλα, αφαιρέστε τα αμέσως από την κατσαρόλα.

3. Ξεσκονίστε τα φύλλα

Εκτός από το κλάδεμα των φυτών νεφρίτη, ένα άλλο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε την ομορφιά του φυτού σας είναι να σκουπίζετε τα φύλλα από καιρό σε καιρό για να αφαιρέσετε τη σκόνη. Τα παχύφυτα τείνουν να συσσωρεύουν σκόνη στα φύλλα τους, ειδικά αν τα τοποθετήσετε σε εξωτερικούς χώρους. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για να σκουπίσετε τα φύλλα.

4. Διατηρήστε τη σωστή θερμοκρασία

Μια άλλη συμβουλή για τη φροντίδα του φυτού νεφρίτη που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να διατηρείτε τη σωστή θερμοκρασία για το φυτό σας. Τα παχύφυτα είναι πολύ ανθεκτικά και επομένως είναι εύκολο να διατηρηθούν στη ζωή. Ωστόσο, η έκθεσή τους σε υπερβολική ζέστη θα μπορούσε να κάψει τα φύλλα τους. Επομένως, αποφύγετε να τοποθετείτε το φυτό νεφρίτη σε παράθυρα με νότια όψη, όπου θα δέχονται άμεσο ηλιακό φως για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Διαβάστε επίσης: 21 φυσικά φυτοφάρμακα για φυτά εσωτερικού χώρου

5. Αλλάζετε το χώμα κάθε 2 – 4 χρόνια

Αν και μπορείτε να αφήσετε το φυτό νεφρίτη σας να αναπτύσσεται στην ίδια γλάστρα για τόσα πολλά χρόνια, η αλλαγή του εδάφους θα σας επιτρέψει να επιθεωρήσετε τις ρίζες για τυχόν σημάδια σήψης ή ζημιάς. Επιπλέον, δίνοντας στο φυτό λίγο φρέσκο ​​ξηρό έδαφος μπορεί να το κάνει να ανθίσει ακόμη περισσότερο.

φυτικές ποικιλίες νεφρίτη

Πίστωση εικόνας: Ikea

Όπως βλέπετε, τα φυτά νεφρίτη είναι εύκολο να αναπτυχθούν. Έτσι, εάν σκέφτεστε να αναπτύξετε ένα νέο φυτό εσωτερικού χώρου και αισθάνεστε ότι δεν έχετε έναν πράσινο αντίχειρα, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι να καλλιεργήσετε φυτό νεφρίτη.

Schreibe einen Kommentar