Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το φυτό περσικής ασπίδας

0
Πώς να μεγαλώσετε και να φροντίσετε το φυτό περσικής ασπίδας

Φυτό περσικής ασπίδας

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ήδη δει το φυτό Persian Shield. Είναι ένα ελκυστικό φυλλοβόλο φυτό γνωστό για τα έντονα χρωματιστά φύλλα του. Στην πραγματικότητα, αυτά τα φυτά είναι πολύ καλύτερα από ένα ανθοφόρο φυτό, καθώς παράγουν χρώμα όλο το χρόνο.

Η καλλιέργεια του φυτού απαιτεί ζεστή θερμοκρασία και αποπνικτικό υγρό αέρα. Μπορούν να καλλιεργηθούν σε εξωτερικούς χώρους, αν και συνήθως καλλιεργούνται σε εσωτερικούς χώρους ως φυτό εσωτερικού χώρου. Η καλλιέργεια του φυτού μωβ ασπίδα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε το σπίτι σας και να φέρετε την αίσθηση της φύσης στην κατοικία σας.

Περσικό φυτό ασπίδας

Πίστωση εικόνας: Καλών Τεχνών Αμερική

Ένας ντόπιος της Βιρμανίας, είναι εύκολο να δει κανείς πώς πήρε το όνομά του η περσική ασπίδα. Το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του φυτού είναι τα εξωτικά πολύχρωμα φύλλα του. Αυτά τα μεταλλικά μοβ χρώματα μοιάζουν με αυτά μιας περσικής τέχνης, που θα βρείτε συνήθως σε χαλιά και άλλα περσικά υφάσματα.

Εάν σκέφτεστε να καλλιεργήσετε αυτά τα όμορφα φυλλώδη φυτά, εδώ είναι μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Διαβάστε επίσης: 21 περίεργα φυτά εσωτερικού χώρου που πρέπει να έχετε στο σπίτι σας

Αποφασίστε πού θα καλλιεργήσετε το φυτό

Περσικό φυτό ασπίδας

Πίστωση εικόνας: Νότια Ζωή

Καλλιεργήστε το Persian Shield σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Αλλά ανεξάρτητα από το πού σκοπεύετε να καλλιεργήσετε το φυτό, φροντίστε να το φυτέψετε σε γλάστρες ή δοχεία. Τοποθετήστε το φυτό σε πλήρη ή μερική σκιά από τον ήλιο.

Τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα βράχων σε ένα πιατάκι κάτω από την κατσαρόλα ή το δοχείο. Αυτό γίνεται για να παρέχει επιπλέον υγρασία στο φυτό. Βεβαιωθείτε ότι το πιατάκι είναι πάντα γεμάτο με νερό.

Καλλιεργήστε την περσική ασπίδα σε εξωτερικούς χώρους εάν ζείτε σε περιοχές με ζεστά κλίματα. Φυτέψτε τα στο έδαφος και χρησιμοποιήστε τα ως περίγραμμα για τον κήπο ή το γκαζόν σας. Ωστόσο, για όσους βρίσκονται στις ψυχρές ζώνες, το φυτό πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ετήσιο. Φέρτε το στο εσωτερικό όταν τελειώσει το καλοκαίρι.

Σκεφτείτε να φυτέψετε την περσική ασπίδα μαζί με άλλα μωβ ή κόκκινα λουλούδια και πολύχρωμο φύλλωμα φυτών. Κάτι τέτοιο μπορεί να βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση των χρωμάτων των λουλουδιών Persian Shield.

Συγκεντρώστε σπόρους ή σπορόφυτα

Περσικό λουλούδι ασπίδας

Πίστωση εικόνας: GardenWeb

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το μωβ φυτό ασπίδας ως σπόρους, μοσχεύματα και σπορόφυτα. Πάρτε 2 έως 3 ίντσες τμημάτων από την άκρη του φυτού εάν θέλετε να το μεγαλώσετε ως μοσχεύματα.

Αγοράστε τους σπόρους στο τοπικό σας φυτώριο ή σε ένα κέντρο κήπου. Μπορείτε επίσης να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για να αναζητήσετε καταστήματα που πωλούν τους σπόρους για τα λουλούδια Persian Shield. Διαφορετικά, αγοράστε σπορόφυτα ή ένα νεαρό φυτό που μπορείτε να καλλιεργήσετε στον κήπο.

Πολλαπλασιάστε το φυτό περσικής ασπίδας

Περσικό λουλούδι ασπίδας

Πίστωση εικόνας: GardenWeb

Οι σπόροι του φυτού Persian Shield θα απαιτήσουν μια κάπως ζεστή κατάσταση. Έτσι, για να βλαστήσουν οι σπόροι, τοποθετήστε το φυτό σε περιοχή με θερμοκρασία μεταξύ 13 και 18 βαθμών Κελσίου.

Καλλιεργήστε τα φυτά από μοσχεύματα μαλακού ξύλου, εάν δεν θέλετε να περιμένετε περισσότερο για να βλαστήσουν οι σπόροι. Προμηθευτείτε τα μοσχεύματα κατά τη διάρκεια της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού, καθώς αυτές είναι οι καλύτερες εποχές για να πάρετε μοσχεύματα. Εφαρμόστε θερμότητα από το κάτω μέρος που θα αποτρέψει τη σήψη των μοσχευμάτων πριν καν αρχίσουν να αναπτύσσουν μερικές ρίζες.

Χρησιμοποιήστε χώμα με ουδέτερο εύρος επιπέδου pH που θα μπορούσε να χειριστεί οτιδήποτε μεταξύ 5,5 και 7,5. Όταν καλλιεργείτε μοσχεύματα, αφαιρέστε το κάτω μέρος των φύλλων και φυτέψτε στη γλάστρα ή το δοχείο με χώμα.

Θολώστε τα φυτεμένα μοσχεύματα και στη συνέχεια καλύψτε τη γλάστρα με μια πλαστική σακούλα. Βγάζετε τη σακούλα για περίπου μία ώρα κάθε μέρα για να αποτρέψετε την ανάπτυξη μούχλας. Μετά από περίπου μερικές εβδομάδες, θα αρχίσετε να παρατηρείτε ότι τα μοσχεύματα θα αρχίσουν να παράγουν ρίζες. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξαναφυτέψετε το φυτό σε μείγμα γλάστρας για να εξασφαλίσετε μια επιτυχημένη ανάπτυξη. Χρησιμοποιήστε καλά στραγγιζόμενα εδάφη για καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: 55 εντυπωσιακές ιδέες για εμφάνιση φυτών αέρα

Περιποίηση φυτών Persian Shield

Περσικό λουλούδι ασπίδας

Πίστωση εικόνας: η πίσω αυλή του ohiPPo

Αν και το φυτό Persian Shield είναι σχετικά εύκολο να πολλαπλασιαστεί, μπορεί επίσης να είναι αρκετά δύσκολο να αναπτυχθεί. Έτσι, εκτός από το να του προσφέρετε το κατάλληλο περιβάλλον για να αναπτυχθεί, πρέπει επίσης να του παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση που χρειάζεται. Εδώ είναι μερικές συμβουλές.

1. Νερό και υγρασία

Ποτίστε καλά το φυτό Persian Shield. Αφήστε το φυτό να στεγνώσει ελαφρά ειδικά κατά την περίοδο ανάπαυσης. Ωστόσο, το φυτό δεν θέλει ξηρό αέρα. Επομένως, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα εάν σκοπεύετε να καλλιεργήσετε το φυτό σε εσωτερικό χώρο. Μόλις τα φύλλα εκτεθούν στον ξηρό αέρα, στεγνώνουν εύκολα και τελικά πέφτουν.

2. Γονιμοποίηση

Λιπάνετε το φυτό είτε με άζωτο είτε με καλά ισορροπημένο λίπασμα. Αυτοί οι τύποι λιπασμάτων μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση των φωτεινών χρωμάτων του φυλλώματος.

3. Φως

Δώστε στο φυτό αρκετό φωτισμό εάν θέλετε να το μεγαλώσετε σε εσωτερικό χώρο. Αυτό γίνεται για να ενθαρρύνει το φυτό να διακλαδωθεί και να παράγει περισσότερο φύλλωμα. Καλλιεργήστε το φυτό κάτω από τον ήλιο σε εξωτερικούς χώρους. Παρέχετε όμως συχνό πότισμα για να αποτρέψετε τον μαρασμό των φυτών. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιήστε κάποιο είδος αυτόματου συστήματος άρδευσης.

4. Κατάσταση

Τοποθετήστε το φυτό σε χώρους με υγρασία. Θολώστε τα φυτά καθημερινά, αλλά φροντίστε να χρησιμοποιείτε μαλακό νερό. Αποφύγετε τη χρήση χλωριωμένου νερού γιατί αυτό απλώς θα καταστρέψει τα φύλλα.

5. Τσίμπημα

Αφήστε τα φυτά να φτάσουν στο πλήρες ύψος τους και αφήστε τα να απλώσουν το φωτεινό τους χρώμα φύλλωμα στον κήπο σας. Αυτό θα προσφέρει ένα αστραφτερό σκηνικό για τα άλλα φυτά σας. Διαφορετικά, τσίμπησε τα φυτά πίσω. Αυτό μπορεί να θυσιάζει το ύψος του, αλλά μπορεί να οδηγήσει σε ένα θαμνώδες και συμπαγές φυτό, που θα το κάνει να φαίνεται ακόμα πιο ελκυστικό.

Πρόληψη παρασίτων και ασθενειών

Φροντίδα φυτών περσικής ασπίδας

Πίστωση εικόνας: Το μονοπάτι του κηπουρού

Εκτός από την εκμάθηση ορισμένων συμβουλών φροντίδας και συντήρησης του φυτού Persian Shield, είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης πώς να προστατεύετε το φυτό σε περίπτωση παρασίτων και ασθενειών.

Όταν τα φυτά υποφέρουν από ξηρασία, μπορεί να εμφανιστούν αφίδες και λευκές μύγες. Μικρά κόκκινα έντομα μπορεί επίσης να είναι ορατά στους ευαίσθητους ιστούς του φυτού, κάτι που αποτελεί ένδειξη επίθεσης από ακάρεα αράχνης.

Ψεκάστε την περσική ασπίδα με εντομοκτόνα που περιέχουν μαλαθείο. Εφαρμόστε ξανά μετά από τρεις ημέρες εάν τα έντομα είναι ακόμα εκεί. Επαναλάβετε ξανά μετά από δέκα ημέρες εάν το πρόβλημα παραμένει. Αποτρέψτε οποιαδήποτε επίθεση από ακάρεα αράχνης διατηρώντας το φυτό πάντα υγρό.

Ευτυχώς, το φυτό της περσικής ασπίδας δεν είναι πραγματικά ευαίσθητο σε μυκητιακές ασθένειες σε αντίθεση με άλλα φυλλώματα. Το μόνο πρόβλημα που πιθανότατα θα συναντήσετε είναι η κηλίδωση των φύλλων, η οποία συνήθως οφείλεται στο στρες του νερού. Μετακινήστε το φυτό σε ένα πιο ζεστό και φωτεινό σημείο αν παρατηρήσετε ότι τα φύλλα αρχίζουν να χάνουν το χρώμα τους. Επιπλέον, εάν τα φύλλα είναι κατσαρά στις άκρες, τότε αυτό μπορεί να οφείλεται στη χαμηλή υγρασία. Σε αυτή την περίπτωση, αυξήστε την υγρασία του φυτού σε γλάστρα τοποθετώντας το πάνω από ένα δίσκο γεμάτο με πέτρες ή βότσαλα.

Διαβάστε επίσης: Συμβουλές φροντίδας φυτών Begonia

Φροντίδα φυτών περσικής ασπίδας

Πίστωση εικόνας: Πήχεις

Όπως αναφέρθηκε, η διαδικασία πολλαπλασιασμού του φυτού Persian Shield είναι εύκολη. Ωστόσο, πρέπει να του παρέχετε την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση για να εξασφαλίσετε την επιτυχία. Ωστόσο, όλη η προσπάθειά σας σίγουρα θα αξίζει τον κόπο όταν μεγαλώσει σε ένα γεμάτο θαμνώδες φυτό. Είναι το είδος του φυτού που σίγουρα αξίζει τον κόπο. Το όμορφο φύλλωμά του σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή, είτε το φυτέψετε στον κήπο είτε διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού σας.

Schreibe einen Kommentar