Πώς να καλλιεργήσετε φυτά Aloe Vera

0
Πώς να καλλιεργήσετε φυτά Aloe Vera

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά Aloe Vera

Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να μάθουν πώς να καλλιεργούν φυτά αλόης βέρα επειδή αυτό το φυτό είναι γνωστό για τις πολυάριθμες φαρμακευτικές του ιδιότητες. Ευτυχώς, η καλλιέργεια φυτών αλόης βέρα είναι εύκολη. Είναι ένα από εκείνα τα φυτά που ακόμη και οι κηπουροί που πρωτοεμφανίζονται μπορούν να καταφέρουν να καλλιεργήσουν με επιτυχία. Αυτό παχύφυτο δεν απαιτεί επίσης πολλή συντήρηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συνολική επιτυχία του φυτού σας αλόης βέρα θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά το φροντίζετε.

Πώς να καλλιεργήσετε φυτά Aloe Vera;

Πολλοί άνθρωποι θα ρωτούσαν, „πώς να φυτέψετε αλόη βέρα από φύλλα;“ Ενώ είναι δυνατό να καλλιεργηθεί αλόη βέρα από κοπή φύλλων, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα αν ξεκινήσετε με τα κουτάβια αλόης. Δείτε πώς μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτά αλόης βέρα από κουτάβια.

1. Αποκτήστε ένα καλά στραγγιζόμενο έδαφος

Πώς να καλλιεργήσετε την Αλόη Βέρα

Πίστωση εικόνας: Ημερολόγιο

Η αλόη βέρα μπορεί να προσαρμοστεί καλά σε ξηρές συνθήκες. Έτσι, τείνει να σαπίζει εύκολα αν καλλιεργηθεί σε έδαφος που συσσωρεύει νερό. Έτσι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προετοιμάσετε ένα καλά στραγγιζόμενο χώμα σε μια γλάστρα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα γλάστρας ή ετοιμάστε το δικό σας μείγμα που αποτελείται από ίσα μέρη χαλίκι, άμμο και χώμα.

2. Φυτέψτε το κουτάβι Αλόης

Φυτό Aloe Vera

Πίστωση εικόνας: Σπίτι όμορφο

Στη συνέχεια, πάρτε το κουτάβι αλόης και αρχίστε να το φυτεύετε στο χώμα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε καλύψει τη ρίζα εξ ολοκλήρου με χώμα. Αφήστε ένα διάστημα τουλάχιστον ¾ ίντσας μεταξύ του χείλους της γλάστρας και της κορυφής του εδάφους. Προσέξτε να μην βάλετε χώμα στα φύλλα. Τα φύλλα πρέπει να ακουμπούν ακριβώς πάνω από το έδαφος. Διαφορετικά, τα φύλλα που καλύπτονται με χώμα θα σαπίσουν.

3. Καλύψτε το χώμα με μικρούς βράχους

Αφού φυτέψετε το κουτάβι αλόης, τοποθετήστε στρώματα μικρών βράχων στη γύρω επιφάνεια στη γλάστρα. Αυτό βοηθά να διατηρείται το φυτό στη θέση του και να ελαχιστοποιείται η εξάτμιση. Αλλά αυτό δεν είναι πραγματικά απαραίτητο για να ευδοκιμήσει το φυτό. Αν λοιπόν δεν έχετε όρεξη να τοποθετήσετε πέτρες στο φυτό, τότε απλώς αφήστε το εκτεθειμένο.

4. Τοποθετήστε το φυτό αλόης σε κατάλληλο χώρο

Μπορείτε να καλλιεργήσετε το φυτό Aloe Vera σε εσωτερικούς χώρους

Πίστωση εικόνας: Ημερολόγιο

Αφού φυτέψετε το κουτάβι αλόης, αναζητήστε ένα κατάλληλο μέρος στο σπίτι σας για να τοποθετήσετε τη γλάστρα. Συνιστάται να το τοποθετήσετε με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό στον εξωτερικό χώρο. Αλλά μάλλον αναρωτιέστε, χρειάζονται τα φυτά της αλόης το άμεσο ηλιακό φως; Θα πρέπει να αρκεί η έκθεση του φυτού της αλόης σας για 6 – 8 ώρες στο άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, τα περισσότερα φυτά αλόης βέρα θα πρέπει να είναι σε θέση να ανέχονται μερικές αποχρώσεις ή φιλτραρισμένο ηλιακό φως κατά τη διάρκεια του μεσημεριού.

Μην ποτίζετε το φυτό τις πρώτες μέρες της φύτευσης. Αυτό γίνεται για να επιτρέψει στο φυτό να επισκευάσει τυχόν κατεστραμμένες ρίζες. Το πότισμα αυτών των κατεστραμμένων ριζών θα αυξήσει μόνο την πιθανότητα σήψης.

Πώς να φροντίσετε τα φυτά της Αλόης Βέρα;

Δεν αρκεί να ξέρεις πώς να καλλιεργείς αλόη βέρα. Πρέπει επίσης να ξέρετε πώς να το φροντίζετε. Η φροντίδα του φυτού της αλόης είναι στην πραγματικότητα ο πιο σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στη συνολική επιτυχία της ανάπτυξης του φυτού. Πώς φροντίζετε λοιπόν ένα φυτό αλόης; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε.

1. Ποτίστε όταν το έδαφος είναι στεγνό

Πώς φροντίζετε ένα φυτό Αλόης

Πίστωση εικόνας: Τεχνογνωσία Κηπουρικής

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος, φροντίστε να το κάνετε ποτίζετε τακτικά το φυτό. Το φυτό θα μπορεί να αναπτυχθεί πιο γρήγορα με τακτικό πότισμα. Αποφύγετε όμως το υπερβολικό πότισμα. Για να αποφύγετε τη σήψη, αφήστε το χώμα να στεγνώσει για 1 – 2 ίντσες βάθος πριν ποτίσετε ξανά. Μην αφήνετε ποτέ το φυτό να καθίσει στο νερό.

2. Λιπαίνετε μία φορά το χρόνο

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για την καλλιέργεια αλόης βέρα είναι ότι το φυτό δεν χρειάζεται άφθονο λίπασμα. Στην πραγματικότητα, θα πρέπει να το γονιμοποιείτε μόνο μία φορά το χρόνο. Αλλά σε περίπτωση που αναρωτιέστε πόσο γρήγορα μεγαλώνει η αλόη βέρα, αυτό θα εξαρτηθεί στην πραγματικότητα από τον τύπο του λιπάσματος που χρησιμοποιείτε. Χρησιμοποιήστε ένα λίπασμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε άζωτο, υψηλό σε φώσφορο και χαμηλό σε κάλιο για να ενθαρρύνετε την ταχεία ανάπτυξη. Εφαρμόστε το λίπασμα στην ακόλουθη αναλογία – 10:40:10. Προγραμματίστε την εφαρμογή λιπάσματος στα τέλη της άνοιξης, που είναι η έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

3. Τραβήξτε προσεκτικά τα ζιζάνια

Πώς φροντίζετε ένα φυτό Αλόης

Πίστωση εικόνας: Pinterest

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος που περιβάλλει το φυτό απαλλαγμένο από ζιζάνια και γρασίδι. Στην πραγματικότητα, το ξεβοτάνισμα είναι ένα σημαντικό μέρος της φροντίδας των φυτών της αλόης. Φροντίστε να τραβάτε τα ζιζάνια τακτικά. Αλλά να είστε προσεκτικοί όταν αφαιρείτε αυτά τα ζιζάνια. Δεδομένου ότι το έδαφος τείνει να είναι χαλαρό και αμμώδες, θα μπορούσατε εύκολα να καταστρέψετε τις ρίζες του φυτού.

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα φυτά Aloe Vera και τα οφέλη της;

Θεωρείται από πολλούς ως θαυματουργό φυτό, το Το φυτό αλόης βέρα έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Αυτό το χυμώδες φυτό ανήκει στην ίδια οικογένεια κρεμμυδιών και σκόρδου. Χρησιμοποιείται τόσο σε εξωτερικές όσο και σε εσωτερικές εφαρμογές. Αλλά δεν είναι καλό μόνο για ιατρικούς σκοπούς. Αυτό το φυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές. Μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του εσωτερικού αέρα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φυσικές θεραπείες ομορφιάς.

Δεδομένων των πολυάριθμων χρήσεων του φυτού της αλόης βέρα, η καλλιέργεια αυτού του χυμώδους φυτού στο σπίτι σας είναι σίγουρα μια εξαιρετική ιδέα. Εδώ είναι μερικά από τα πιο κοινά οφέλη του φυτού της αλόης βέρα:

1. Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα

Εκτός από τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, το φυτό αλόης βέρα μπορεί επίσης να ωφελήσει το σπίτι σας βελτιώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. Όταν καλλιεργείτε αυτό το φυτό σε εσωτερικούς χώρους, θα βοηθήσει στην απομάκρυνση της παρουσίας βενζολίου. Αυτή είναι μια τοξική χημική ένωση που βρίσκεται συνήθως σε χρώματα και καθαριστικά.

2. Βοηθά στην Αποτοξίνωση

Χρήσεις φυτών Aloe Vera

Πίστωση εικόνας: Συμβουλές Φυτά

Τα περισσότερα από τα οφέλη του φυτού της αλόης έχουν να κάνουν με την ικανότητά του να βελτιώνει την υγεία και την ευημερία μας. Ένα από αυτά είναι η βοήθεια στην αποτοξίνωση. Η αποτοξίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της βέλτιστης υγείας. Απλώς προσθέστε το χυμό αλόης σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το πρώτο πράγμα το πρωί. Αυτό θα αποτοξινώσει το σώμα σας απομακρύνοντας όλες αυτές τις επιβλαβείς τοξίνες.

3. Αντιμετωπίζει Δερματικές Διαταραχές

Η αλόη βέρα είναι γνωστό ότι θεραπεύει ένα ευρύ φάσμα δερματικών παθήσεων, από ακμή, εγκαύματα, κρυοπαγήματα, εξανθήματα μέχρι ψωρίαση. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό περιέχει πολυσακχαρίτες, μια ένωση που βοηθά στην τόνωση της ανάπτυξης και της επούλωσης του δέρματος. Απλώς εφαρμόστε το τζελ αλόης βέρα απευθείας στην πληγείσα περιοχή του δέρματός σας.

4. Διατηρεί τα μαλλιά υγιή και αποτρέπει την πιτυρίδα

Χρήσεις φυτών Aloe Vera

Πίστωση εικόνας: Μαλταλόη

Το τζελ αλόης βέρα περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά που μπορούν να διατηρήσουν τα μαλλιά σας υγιή. Αλλά είναι περισσότερο γνωστό για την ικανότητά του να αντιμετωπίζει την πιτυρίδα. Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πιτυρίδας με πολλούς τρόπους. Πρώτον, προσφέρει ενυδατική δράση στο ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Δεύτερον, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του μπορούν να μειώσουν τον ερεθισμό που συνοδεύει τη φαγούρα και τις νιφάδες.

5. Μειώνει την οδοντική πλάκα

Η τερηδόνα και η ασθένεια των ούλων είναι από τα πιο κοινά προβλήματα υγείας των δοντιών. Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων. Περιέχει ιδιότητες που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τη συσσώρευση πλάκας στα δόντια. Αυτές οι πλάκες είναι οι κύριοι λόγοι πίσω από την τερηδόνα, την ασθένεια των ούλων και άλλα οδοντικά προβλήματα. Απλώς κάντε γαργάρες με τον χυμό της αλόης ή χρησιμοποιήστε τον ως στοματικό διάλυμα.

Συχνές ερωτήσεις για το φυτό Aloe Vera

Ε1: Μπορείτε να καλλιεργήσετε το φυτό Aloe Vera σε εσωτερικούς χώρους;

Πίστωση εικόνας: Φυτεύοντας Άνθρωπος

Α’1: Όταν πρόκειται για την καλλιέργεια αλόης βέρα στο σπίτι, μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι είναι, «μπορείτε να καλλιεργήσετε φυτό αλόης βέρα σε εσωτερικούς χώρους;» Η απάντηση είναι ναι. Είναι δυνατό να καλλιεργηθεί η αλόη βέρα σε εσωτερικούς χώρους. Στην πραγματικότητα, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου αφού δεν απαιτεί πολλή συντήρηση. Ακόμα κι αν είστε κάποιος που δεν έχει πράσινο αντίχειρα, θα πρέπει να καταφέρετε να καλλιεργήσετε αυτό το φυτό μέσα στο σπίτι σας.

Ε2: Χρειάζονται τα φυτά της Αλόης το άμεσο ηλιακό φως;

Α2: Η αλόη βέρα μπορεί να κάνει καλά όταν βρίσκεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως. Ωστόσο, το πολύ φως θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τα φύλλα του. 6 – 8 ώρες άμεσης ηλιακής ακτινοβολίας θα πρέπει να είναι αρκετές. Όταν καλλιεργείται σε εσωτερικό χώρο, τοποθετήστε το σε μια περιοχή που βλέπει στον εξωτερικό χώρο. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε κάποια ηλιοκαμένα φύλλα, μετακινήστε το φυτό σε σημείο που έχει περισσότερη σκιά.

Ε3: Πώς να καλλιεργήσετε Aloe Vera στο νερό;

A3: Ακριβώς όπως με κάθε παχύφυτο, η αλόη βέρα δεν μπορεί να επιβιώσει εάν μουλιαστεί σε νερό για πολύ. Το φυτό δεν αντέχει τις υδάτινες συνθήκες. Επομένως, δεν είναι δυνατό να αναπτυχθεί το φυτό της αλόης μόνο σε νερό. Εάν το καλλιεργείτε από υποκείμενο, θα πρέπει να το φυτέψετε σε αμμώδες έδαφος.

Ε4: Πώς να καλλιεργήσετε Aloe Vera από φύλλα;

Φροντίδα φυτών Aloe Vera

Πίστωση εικόνας: Τεχνογνωσία Κηπουρικής

A4: Αν και είναι δυνατό να αναπτυχθεί η αλόη βέρα από ένα φύλλο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αναπτυχθεί σε ένα υγιές φυτό. Επομένως, συνιστάται πάντα η ανάπτυξη του φυτού χρησιμοποιώντας παραφυάδες. Αλλά αν θέλετε πραγματικά να μάθετε πώς να φυτέψετε αλόη βέρα από φύλλο, απλά κόψτε ένα κομμάτι φύλλου αλόης βέρα από ένα υγιές φυτό. Στη συνέχεια, κολλήστε το φύλλο σε μια γλάστρα με χώμα. Βυθίστε περίπου το ένα τρίτο του φύλλου στο χώμα. Εάν είστε τυχεροί, τα φύλλα θα αρχίσουν να μεγαλώνουν μετά από μερικές εβδομάδες.

Τελικές σκέψεις

Όπως βλέπετε, τα βήματα για την καλλιέργεια φυτών αλόης βέρα είναι εύκολο να ακολουθηθούν. Ακόμα κι αν είστε κηπουρός για πρώτη φορά, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να φυτέψετε το φυτό της αλόης βέρα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τον σωστό τύπο εδάφους. Πάνω απ ‚όλα, τοποθετήστε το σε μια περιοχή που είναι ζεστή και ηλιόλουστη. Ποτίστε το φυτό σας τακτικά, αλλά αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα καθώς είναι επιρρεπές σε σήψη. Να θυμάστε ότι το κλειδί για την επιτυχημένη ανάπτυξη του φυτού σας αλόης βέρα είναι η σωστή φροντίδα. Μάθετε λοιπόν μερικές συμβουλές για τη φροντίδα του φυτού της αλόης και παρακολουθήστε προσεκτικά το φυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι αντιμετωπίζετε αμέσως κάθε πρόβλημα που μπορεί να προκύψει.

Schreibe einen Kommentar