Πώς να καλλιεργήσετε το Kale στην Υδροπονία;

How to Grow Kale in hydroponics - Kale Blog graphic

Το λάχανο είναι το πιο υγιεινό πράσινο της επιλογής με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες. Αυτό το πράσινο με πλούσια γεύση κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας στα καταστήματα τροφίμων και στις φανταχτερές κουζίνες. Αλλά συνιστούμε ανεπιφύλακτα την καλλιέργεια λάχανου για όσους ανυπομονούν να δοκιμάσουν υδροπονική γεωργία στο σπίτι ή εμπορικά. Θα ήταν μια εξαιρετική καλλιέργεια για να ξεκινήσετε τη γεωργία, αλλά το σύστημα υδροπονίας κάνει την καλλιέργεια του Kale μια εύκολη και ικανοποιητική διαδικασία.

Χωρίς πολλά εκπαίδευση υδροπονικής γεωργίας στην Ινδία, μπορείτε να καλλιεργήσετε το δικό σας λάχανο για να διασφαλίσετε ότι έχετε πρόσβαση στα πιο καθαρά και φρέσκα χόρτα. Επίσης, μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​λάχανο όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από την εποχή.

Επιλέξτε το ιδανικό υδροπονικό σύστημα για καλλιέργεια

Δύο βασικά συστήματα υδροπονίας λειτουργούν καλύτερα για χόρτα όπως το λάχανο. Το πρώτο είναι το DWC ή Deep Water Culture και το άλλο είναι το NFT ή η τεχνική του θρεπτικού φιλμ. Στο DWC, μεταφυτεύετε τα σπορόφυτα σε σχεδίες. Στη συνέχεια, αυτές οι σχεδίες επιπλέουν σε μια κατασκευασμένη λίμνη που έχει μέγεθος 6-12 ίντσες. Η λίμνη αποτελείται από θρεπτικά διαλύματα σε μεγάλους όγκους.

Προσθέτετε μια αντλία νερού που βοηθά στην κυκλοφορία του νερού σε όλη τη λίμνη. Ωστόσο, πρέπει να εγκαταστήσετε μια αντλία αέρα για τον αερισμό του συστήματος. Το NFT είναι άλλο εγκατάσταση υδροπονίας όπου μεταμοσχεύετε σπορόφυτα σε ρηχά κανάλια. Και, σε αυτά τα κανάλια, ένα λεπτό φιλμ του μείγματος θρεπτικών ουσιών κυκλοφορεί συνεχώς.

Σε ένα υδροπονική γεωργία μέθοδο όπως το NFT, πρέπει να κάνετε κλίση των καναλιών σε μια συγκεκριμένη γωνία, 1-4 τοις εκατό μακριά από το κέντρο. Αυτός ο σχεδιασμός βοηθά τα κανάλια να στραγγίζουν στα άκρα για να επιστρέψουν στη δεξαμενή.

Το σύστημα DWC προσφέρει τα πλεονεκτήματά του. Όμως, το πιο έντονο είναι ο μεγάλος όγκος του νερού που χρησιμοποιείται. Γνωρίζετε ότι οι γρήγορες αλλαγές στη θερμοκρασία του νερού αποφεύγονται λόγω του μεγάλου όγκου νερού που χρησιμοποιείται στα DWC; Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτό το σύστημα αποφεύγει επίσης αλλαγές στο θρεπτικό διάλυμα, την ηλεκτρική αγωγιμότητα και τις συνθέσεις του pH.

ο Συντομεύσεις μεθόδων κερδίζει επίσης τεράστια δημοτικότητα λόγω της ευκολίας και της αβίαστης εγκατάστασής του. Μπορείτε εύκολα να το διαχειριστείτε και να το ελέγξετε. Αυτή η μέθοδος θα παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος υδροπονίας χωρίς να είναι κουραστική.

Σε αυτό το σύστημα, τοποθετείτε τα φυτά σε διχτυωτές γλάστρες με ιδανικό μέσο ανάπτυξης. Οι ρίζες των φυτών είναι μερικώς εκτεθειμένες στον αέρα ενώ το κάτω μέρος παραμένει βυθισμένο με τη δεξαμενή βαθέων υδάτων. Κάθε ένα από αυτά τα συστήματα έχει τη δική του χρηστικότητα και πλεονεκτήματα. Η επιλογή σας θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από την καταλληλότητά σας.

Πως να ξεκινήσεις? Χρησιμοποιήστε μοσχεύματα ή σπόρους

Φρέσκο ​​πράσινο λάχανο

Ξεκινώντας με τους σπόρους Kale

Σύμφωνα με έμπειρους καλλιεργητές υδροπονίας, η καλλιέργεια σπόρων είναι η καλύτερη επιλογή. Μετά από όλα, αισθάνεται ικανοποιητικό όταν οι σπόροι ωριμάζουν σε πλήρως αναπτυγμένα φυτά λάχανου. Η υδροπονία έχει τον απόλυτο έλεγχο των στοιχείων. Έτσι, είναι το καλύτερο σύστημα για να ξεκινήσετε με τους σπόρους. Εδώ είναι τα βήματα για να φυτέψετε τα σπορόφυτα.

  • Βλασταίνουν τους σπόρους στους 15,5 – 24 βαθμούς Κελσίου βαθμούς Φαρενάιτ. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορεί επίσης να λειτουργήσουν. Ωστόσο, μπορεί να επιβραδύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης.
  • Διατηρήστε τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στους 7,2-29,4 βαθμούς Φαρενάιτ μετά τη βλάστηση και η υγρασία γύρω στο 55-65%.
  • Διατηρήστε το pH μεταξύ 5,8-6,3 και τη θερμοκρασία του νερού μεταξύ 65 -70 βαθμούς Φαρενάιτ.
  • Χρησιμοποίησε ένα υδροπονικό θρεπτικό διάλυμα ειδικά σχεδιασμένο για λάχανο. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτό έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.
  • Τέλος, βεβαιωθείτε ότι το λάχανο σας μεγαλώνει σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Στην ιδανική περίπτωση, οτιδήποτε μεταξύ 24-28 βαθμών Κελσίου λειτουργεί καλύτερα για το λάχανο. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες παράγουν πιο απαλή γεύση, εκτός από το ότι το λάχανο είναι ένα «φυτό δροσερής εποχής».

Υδροπονικό διάλυμα θρεπτικών και λιπασμάτων για λάχανο

Διατηρήστε το pH του θρεπτικού διαλύματος μεταξύ 5,5-6,5. Μερικά φυλλώδη λαχανικά όπως το μπρόκολο και το λάχανο είναι ευαίσθητα στο άζωτο. Ωστόσο, εάν τα επίπεδα αζώτου είναι πολύ υψηλά, οι άκρες των φύλλων μπορεί να καούν. Θυμηθείτε ότι τα φυτά χρειάζονται άζωτο, αλλά η περίσσεια μπορεί να είναι επιβλαβής.

Βεβαιωθείτε ότι το διάλυμά σας δεν στερείται θειικού μαγνησίου ή ασβεστίου. Αλλά, αν είναι, τότε συμπληρώστε το με τα αναφερόμενα θρεπτικά συστατικά. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε το θρεπτικό διάλυμα με καλύτερο τρόπο.

Παρακολουθήστε την EC του θρεπτικού διαλύματος.

Πρέπει να παρακολουθείτε την EC του θρεπτικού διαλύματος. Η συχνή παρακολούθηση EC βοηθά στην προσαρμογή των επιπέδων EC πριν τα πράγματα πάρουν μια τρομερή τροπή. Η χαμηλή ή υψηλή EC επηρεάζει τον όγκο πρόσληψης θρεπτικών συστατικών από το φυτό.

Μετρήστε τη θερμοκρασία του θρεπτικού διαλύματος

Η υψηλή θερμοκρασία μειώνει δραστικά την ικανότητα συγκράτησης οξυγόνου του διαλύματος. Τα φυτά απορροφούν σημαντικό ποσοστό οξυγόνου από τις ρίζες, το οποίο είναι υποχρεωτικό για την ανάπτυξη των ριζών.

Βέλτιστο περιβάλλον ανάπτυξης για το Kale

Kale στην Υδροπονία

Θερμοκρασία

Για να καλλιεργήσετε υγιές λάχανο, πρέπει να διατηρήσετε μια θερμοκρασία μεταξύ 16-24 βαθμών Κελσίου στην υδροπονική φάρμα σας.

Εύρος EC και pH

Το Kale διαθέτει ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικής αγωγιμότητας. Επομένως, είναι λιγότερο επιρρεπής στις αλλαγές της ΕΚ. Για βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών του λάχανου, το EC θα πρέπει να είναι περίπου 1,6-2,5. Το pH του θρεπτικού διαλύματος πρέπει να είναι περίπου 5,5-6,5 για καλύτερη ανάπτυξη του φυτού.

Φωτισμός

Μπορείτε να επιλέξετε έναν εσωτερικό χώρο εγκατάσταση υδροπονίας για συνθήκες τεχνητού φωτισμού. Το υπέρυθρο φως μπορεί να αυξήσει την απόδοση του φυτού. Ωστόσο, ένας συνδυασμός υπέρυθρου και πράσινου μπορεί επίσης να κάνει θαύματα. Πρέπει να ενσωματώσετε ένα κατάλληλο φωτιστικό για την υδροπονική φάρμα σας.

Διάστημα

Το Kale απαιτεί άφθονο χώρο για να διασφαλιστεί ότι όλα τα μέρη του φυτού έχουν αρκετό φως. Έτσι, όταν φυτεύετε λάχανο, προσπαθήστε να τα κρατήσετε μισό πόδι ή ένα πόδι μακριά το ένα από το άλλο. Αυτή η τεχνική θα διασφαλίσει ότι κανένα από τα φυτά δεν θα σταματήσει να παίρνει αρκετό φως ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη.

Πότε και πώς να συλλέξετε υδροπονικό λάχανο

Μπορείτε να συλλέξετε νεαρές καλλιέργειες λάχανου 20-30 ημέρες μετά τη μεταφύτευσή τους. Ωστόσο, θα χρειαστούν 3-4 μήνες για τη συγκομιδή του πλήρως ώριμου λάχανου. Όμως, πολλά εξαρτώνται από τις συνθήκες καλλιέργειας και την ποικιλία του λάχανου.

Συνολικά οφέλη του Hydroponic Kale

Από smoothies μέχρι σαλάτες και άλλες υγιεινές συνταγές, το λάχανο έχει γίνει δημοφιλές φυτό. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Κ, C, Β και Α. και μέταλλα όπως κάλιο, φώσφορο, μαγγάνιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο και ασβέστιο.

Έχει περισσότερα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά από πολλά λαχανικά. Το κατσαρό λάχανο ονομάζεται υπερτροφή επειδή είναι εμπλουτισμένο με μέταλλα, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Το κατσαρό λάχανο βοηθά στην ενδυνάμωση των οστών, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει την όραση και βοηθά στην πρόληψη της εξάπλωσης και ανάπτυξης ορισμένων καρκίνων.

Το σημαντικό πλεονέκτημα του υδροπονικού λάχανου είναι ότι μπορεί να συλλεχθεί και να καλλιεργηθεί όλο το χρόνο σε μικροκλίματα εσωτερικού χώρου. Έτσι, μπορείτε να απολαύσετε το πιο φρέσκο ​​λάχανο οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Αποχωριστικές σκέψεις

Το κατσαρό λάχανο έχει γίνει μια απαραίτητη καλλιέργεια για τους περισσότερους καλλιεργητές λαχανικών επειδή είναι ένα θρεπτικό και ευπροσάρμοστο φυλλώδες πράσινο. Όμως, τα καλύτερα νέα είναι ότι η καλλιέργεια λάχανου σε εσωτερικούς χώρους σε έναν κήπο υδροπονίας έχει ως αποτέλεσμα την εκπληκτική παραγωγή της καλλιέργειας. Λοιπόν, τι περιμένεις? Ξεκινήστε να καλλιεργείτε λάχανο βγάζοντας τον πράσινο αντίχειρά σας σήμερα!

Leave a Reply

Your email address will not be published.