Πώς να κάνετε έναν έλεγχο στο δέντρο σας

0
Πώς να κάνετε έναν έλεγχο στο δέντρο σας

Αντί για την αρτηριακή πίεση, τον καρδιακό ρυθμό και τα επίπεδα χοληστερόλης, η ετήσια φυσική κατάσταση του δέντρου σας αφορά τον έλεγχο – και την πρόληψη – ασθενειών και φθοράς στις ρίζες, τον κορμό, τα κλαδιά και τα φύλλα. Το να κάνετε έναν έλεγχο στα δέντρα σας θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε ποια είναι υγιή, ποια χρειάζονται θεραπεία και ποια είναι τόσο επικίνδυνα που πρέπει να αφαιρεθούν. Δείτε πώς μπορείτε να κάνετε μόνοι σας έναν έλεγχο στο δέντρο σας.

Τι κάνει ένα δέντρο υγιές;

ο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μοντάνα Η επέκταση λέει ότι η διάκριση των υγιών δέντρων από τα όχι και τόσο υγιή είναι όλα στην εμφάνιση της κόμης. Τα υγιή δέντρα διαθέτουν τουλάχιστον το ένα τρίτο του ύψους τους σε φύλλα ή βελόνες, διατηρούν συμμετρική εμφάνιση και εμφανίζουν πυκνό θόλο από σωστά χρωματισμένα φύλλα, όπως είναι φυσιολογικό για τον τύπο τους.

Για να διατηρήσουν την υγεία τους, τα δέντρα χρειάζονται άφθονο ηλιακό φως, οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά, νερό και χώρο ανάπτυξης. Χωρίς αυτά, η φωτοσύνθεση (η διαδικασία κατά την οποία τα φυτά χρησιμοποιούν το ηλιακό φως, το νερό και το διοξείδιο του άνθρακα για την παραγωγή τροφής) δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Η αποφυγή της πίεσης των δέντρων και της συμπίεσης του εδάφους, καθώς και το τακτικό κούρεμα και το κλάδεμα, είναι επίσης βασικό. Το άγχος μπορεί να αποδυναμώσει ένα δέντρο, καθιστώντας το ευαίσθητο σε ασθένειες και η συμπίεση του εδάφους εμποδίζει τις ρίζες να πάρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

„Αν [the crown is] αραιές ή αν οι βελόνες είναι άχρωμες, αυτό μας δείχνει ότι το δέντρο δεν παίρνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται και θα μπορούσε να είναι σημάδι κάποιου είδους προβλήματος υγείας», λέει. Nichole Strongδασολόγος επέκτασης του Πανεπιστημίου του Όρεγκον.

Πώς να κάνετε έναν έλεγχο σε ένα δέντρο

ο Ίδρυμα Arbor Day προτείνει την άνοιξη ως την ιδανική εποχή για να ελέγξετε τα νεαρά και ώριμα δέντρα σας. Δεδομένου ότι αυτό είναι όταν τα δέντρα βλασταίνουν νέα φύλλα, θα μπορείτε να παρατηρήσετε καλύτερα τυχόν προβλήματα με τους θόλους και τη δομή. Ο ανοιξιάτικος έλεγχος θα σας ειδοποιήσει επίσης για τυχόν ζημιές από καταιγίδες που υπέστησαν τον προηγούμενο χειμώνα. Το να συλλάβετε προβλήματα νωρίς όχι μόνο θα σώσει τα δέντρα σας, αλλά μπορεί επίσης να αποτρέψει την πτώση δέντρων από το να καταστρέψουν την περιουσία σας ή ακόμα χειρότερα να τραυματίσετε κάποιον.

Πριν προχωρήσετε σε μια ανάλυση συγκεκριμένων μερών δέντρων, είναι καλή ιδέα να το κάνετε Ρίξε μια ματιά στα δέντρα στην αυλή σας συνολικά. Πώς φαίνονται μεταξύ τους; Υπάρχουν δέντρα που πρέπει να βγάζουν φύλλα, αλλά είναι ακόμα γυμνά; Τι γίνεται με τον αποχρωματισμό ή την ανώμαλη ανάπτυξη;

Σημειώστε μια λίστα με πιθανά προβλήματα και, στη συνέχεια, μετά από πιο προσεκτική εξέταση, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν υπάρχει πρόβλημα.

1. Αξιολογήστε τις ρίζες

ανατράπηκε, σπασμένο, καταιγίδα, ζημιά από καταιγίδα, δέντρο, ξεριζώθηκε, στριμμένα, εμπρός, καταστράφηκε, ακυρώθηκε

Ελέγξτε για αδύναμες ρίζες όταν κάνετε έλεγχο στο δέντρο σας

Το θεμέλιο της ζωής κάθε δέντρου είναι οι ρίζες του. Όχι μόνο μεταφέρουν νερό, οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλα τα μέρη ενός δέντρου, αλλά και το κρατούν σταθερά φυτεμένο στο έδαφος. Εάν οι ρίζες καταστραφούν ή καταπονηθούν, είτε από κατασκευή, ασθένεια ή άλλα φυτά που ανταγωνίζονται για τροφή, η ζωή του δέντρου κινδυνεύει.

Τα σημάδια πιθανών προβλημάτων ρίζας που πρέπει να αναζητήσετε περιλαμβάνουν κιτρίνισμα ιστού φύλλων (χλωρωτικό φύλλωμα), καθυστερημένη ανάπτυξη, οπισθοδρόμηση κλαδιών και ανάπτυξη μανιταριών στη βάση ή κοντά στη βάση του κορμού. «Η αποσύνθεση της ρίζας δεν μπορεί να αντιστραφεί ή να διορθωθεί και η παρουσία της κάνει ένα δέντρο να είναι λιγότερο σωματικά σταθερό», σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Γεωργίας Επέκταση. «Αν τεθεί σε κίνδυνο το ριζικό του σύστημα, το δέντρο θα παρακμάσει ή ακόμα χειρότερα θα πέσει».

2. Αξιολογήστε τον κορμό

Αν εντοπίσετε μεγάλα εξογκώματα ή εξογκώματα, λειχήνες, υγρόξυλο ή άλλα μη επιβλαβείς συνθήκες δέντρων, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά μεγάλες τρύπες, ρωγμές και άλλες πληγές, όπως η έλλειψη φλοιού στον κορμό του δέντρου μπορεί να οδηγήσουν σε εσωτερική αποσύνθεση και ο θάνατος του δέντρου.

Ο φλοιός που ρέει, ο κορμός με επίπεδη όψη ή με κλίση, η διάσπαση του εδάφους, η φθορά της ρίζας και τα παράσιτα εντόμων μπορεί επίσης να είναι σημάδια πιθανών προβλημάτων.

Ένας άλλος τρόπος για να προσδιορίσετε την υγεία των δέντρων σας από τον κορμό τους είναι να μετρούν την περιφέρεια για την ανάπτυξη. Μετά το πρώτο έτος, ελέγξτε την ανάπτυξη ετησίως με μια μεζούρα. Εάν οι κορμοί παρουσιάζουν αύξηση 2 εκατοστών ή περισσότερο, είναι υγιείς. Εάν υπάρχει λιγότερη ανάπτυξη, αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει ένα πρόβλημα με το ριζικό σύστημα ενός δέντρου.

3. Ελέγξτε τα κλαδιά και τα φύλλα

Ζυγαριά κόκκινου πεύκου στο κλαδί κόκκινου πεύκου.Νεκρά κλαδιά δέντρων και βελόνες

Τα κλαδιά που είναι γυμνά, σπασμένα ή χαλαρά, δεν παρουσιάζουν σημάδια ανάπτυξης, καλύπτονται από μύκητες ή αναπτύσσονται προς τα κάτω είναι σημάδια ότι το δέντρο σας μπορεί να είναι άρρωστο ή να έχει δομικά προβλήματα. Η αφαίρεσή τους με κλάδεμα και κλάδεμα το συντομότερο δυνατό μπορεί να σώσει το δέντρο. Υπάρχει επίσης πιθανότητα το δέντρο να έχει πιο σοβαρό πρόβλημα.

«Τα νεκρά κλαδιά που βρίσκονται όλα στη μία πλευρά ενός δέντρου μπορεί να είναι σύμπτωμα βλάβης της ρίζας ή του κορμού στην πληγείσα πλευρά», σύμφωνα με τους κηπουρούς στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ Επέκταση. Η ζημιά στη ρίζα δεν μπορεί να διορθωθεί και εάν το δέντρο είναι εμπόδιο σε ανθρώπους, σπίτια ή άλλα κτίρια, θα πρέπει να αφαιρεθεί.

Όσο για τα φύλλα, φροντίστε να ελέγξετε για αποχρωματισμό, ασυνήθιστο σχήμα, ζημιά από έντομα και ασυνήθιστη αποβολή.

Κάντε ένα έλεγχο στο δέντρο σας για έντομα

Έξι έντομα προκαλέσει τον μεγαλύτερο όλεθρο στα δέντρα. Καθώς κάνετε απολογισμό πιθανών προβλημάτων κατά τη διάρκεια του ελέγχου υγείας των δέντρων, συμπεριλάβετε έναν έλεγχο για αυτά τα έντομα ενώ εξετάζετε φύλλα, κλαδιά και κορμούς δέντρων.

1. Ασιατικά μακροκέρατα σκαθάρια

Αρχείο:Asian longhorned beetle and exit hole.jpg

Φωτογραφία από USDA / CC-BY-2.0

Εγγενείς στην Κίνα, αυτά Ασιατικά μακροκέρατα σκαθάρια έχουν μήκος περίπου μία ίντσα και έχουν ένα γυαλιστερό, μαύρο σώμα. Οι προνύμφες ζουν κάτω από το φλοιό των δέντρων και τρέφονται με τους ζωντανούς ιστούς του δέντρου, ενώ τα ενήλικα σκαθάρια καταβροχθίζουν φύλλα και κλαδιά. Εάν δεν βρεθούν και δεν αντιμετωπιστούν, τα ασιατικά μακροκέρατα σκαθάρια θα βλάψουν το αγγειακό σύστημα ενός δέντρου και τελικά θα το σκοτώσουν.

Τα ασιατικά μακροκέρατα σκαθάρια προσβάλλουν συνήθως σφενδάμια, φτελιές, σημύδες, ιπποκάστανες, μαύρες ακρίδες, ιτιές, λεύκες και πράσινη τέφρα.

2. Σμαραγδένια τέφρα

Σμαραγδένιο τρυπάνι τέφρας / CC By-ND 2.0

Λαμπερό, μεταλλικό πράσινο όπως υποδηλώνει το όνομά τους, τρυπητές σμαραγδένιας τέφρας τρέφονται με στάχτες, σκοτώνοντας εκατομμύρια κάθε χρόνο. Τα σημάδια της προσβολής περιλαμβάνουν τρύπες σε σχήμα D και σήραγγες σχήματος S στο φλοιό, μαρασμό των φύλλων, αραίωση θόλων και υποχώρηση κλαδιών. Εάν τα δέντρα σας έχουν μολυνθεί από αυτά τα παράσιτα, μπορεί να μην έχετε άλλη επιλογή από το να τα κόψετε και να τα αντικαταστήσετε με άλλο είδος. Κάντε ένα τσεκάπ στο δέντρο σας για να περιορίσετε την εξάπλωση αυτών των εντόμων.

3. Ιαπωνικά σκαθάρια

Αρχείο:Japanese Beetles (Popillia japonica) - Guelph, Ontario.jpg

ιαπωνικά σκαθάρια Φωτογραφία από τον Ryan Hodnett / CC BY-SA

Αυτά τα παράσιτα δεν είναι επικίνδυνα όταν πρόκειται για είδη δέντρων για επίθεση. Τα ιαπωνικά σκαθάρια θα δειπνήσουν σε περισσότερα από 300 είδη δέντρων, θάμνων, λουλουδιών και χόρτου.

Το ενδεικτικό σημάδι της δραστηριότητας των ιαπωνικών σκαθαριών στα δέντρα είναι τα σκελετοποιημένα φύλλα. Ευτυχώς, αυτή η βλάβη είναι συνήθως καλλυντική.

4. Ασιατικές ψύλλες εσπεριδοειδών

Αρχείο:Asian Citrus Psyllid adult.jpg

Ασιατική ψύλλια εσπεριδοειδών / David Hall / USDA

Όχι μόνο κάνουν Ασιατικές ψύλλες εσπεριδοειδών βλάπτουν τα εσπεριδοειδή με το να επιδίδονται στο χυμό τους, μεταδίδουν επίσης την πρασινάδα των εσπεριδοειδών καθώς τρέφονται. Αυτή η βακτηριακή μόλυνση μειώνει τη διάρκεια ζωής ενός δέντρου και μειώνει την παραγωγή ποιοτικών καρπών.

5. Λευκές μύγες

Αρχείο:CSIRO ScienceImage 7704 Silverleaf whitefly Bemisia tabaci biotype B.jpg

Λευκές μύγες Φωτογραφία / CSIRO / CC BY 3.0

Λευκές μύγες τρέφονται επίσης με χυμό δέντρων, ιδιαίτερα από τους ζωντανούς ιστούς στα φύλλα και τους μίσχους. Εάν υπάρχουν λευκές μύγες, τα φύλλα μπορεί να παρουσιάσουν αποχρωματισμό, να στεγνώσουν και να πέσουν. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα παράσιτα δεν βλάπτουν την υγεία του δέντρου.

6. Αδελγίδες μαλλί Hemlock

Αρχείο: Adelges tsugae. TN.jpg

Αδελγίδες μαλλί Hemlock Beatriz Moisset CC BY-SA 4.0

Δραστήριο τους χειμερινούς μήνες, κώνειο μάλλινο αδέλγιδες σχηματίζουν λευκές, βαμβακερές ή «μάλλινες» δομές στα άκρα των δέντρων κώνειο. Αυτές οι δομές είναι κατασκευασμένες για να προστατεύουν τα ενήλικα αδέλγη και τα αυγά τους.

Τόσο οι ενήλικες όσο και οι απόγονοί τους τρέφονται με τις βελόνες του δέντρου, με αποτέλεσμα οι βελόνες να στεγνώνουν και να πέσουν. Αυτό επίσης εμποδίζει την ανάπτυξη νέων μπουμπουκιών.

Πότε να καλέσετε έναν εμπειρογνώμονα ελέγχου παρασίτων

Αφού περάσετε από αυτήν τη λίστα ελέγχου μόνοι σας, τραβήξτε φωτογραφίες πιθανών ζημιών για αποστολή σε πιστοποιημένο δενδροκόμο. Όταν οι επαγγελματίες βγουν για να επιθεωρήσουν περαιτέρω τα δέντρα σας, θα είναι σε θέση να εντοπίσουν τις πηγές προβλημάτων και να σας καθοδηγήσουν για τρόπους αποκατάστασης του δέντρου σας, εάν είναι δυνατόν.

Αυτοί οι δενδροκόμοι μπορούν να κλαδέψουν και να κόψουν κλαδιά, καλώδια και κορμούς, και, εάν το δέντρο έχει ήδη γίνει επικίνδυνο, μπορούν να κλείσουν ένα ραντεβού για ασφαλή αφαίρεση δέντρων.

Η συντήρηση των δέντρων στο τοπίο σας απαιτεί τακτική φροντίδα και συντήρηση. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές και θα έχετε έναν εξωτερικό χώρο όμορφο, υγιεινό και ασφαλή για όλους τους εμπλεκόμενους.

Άντρεα Μπάτλερ

Άντρεα Μπάτλερ

Απόγονος της φυλής Fulani, έμμονος στο Gettysburg και λάτρης της γραφής και της επεξεργασίας, η Andréa Butler ξεκίνησε το περιοδικό Sesi και έχει γράψει άρθρα για ιστότοπους, όπως το LivingSocial, το Talbot Digital, το Xickle, το περιοδικό Culturs και τη Rachel Ray. Η Andréa είναι κάτοχος πτυχίου στα Αγγλικά από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Greensboro και μεταπτυχιακό στη δημοσιογραφία περιοδικών από το Kent State University.

Schreibe einen Kommentar