Πώς να διατηρήσετε το αγρόκτημά σας υγιεινό και καθαρό;

Hydroponic Farm Hygienic & Clean

Η Hydroponics Farming κυριολεκτικά ανθεί!

Η Hydroponics στην Ινδία άρχισε να κάνει τα παιδικά της βήματα το 2010 και τώρα σε κάθε πολιτεία μπορούμε να εντοπίσουμε τόσες πολλές κατασκευές πολυκατοικιών αφιερωμένες στην καλλιέργεια χωρίς έδαφος. Έχει δείξει εντυπωσιακά αποτελέσματα όλα αυτά τα χρόνια και τώρα η υδροπονία βρίσκει τις εύνοιες των αγροτών, των επιχειρηματιών και της κυβέρνησης Όπως όλοι γνωρίζουμε, «Με την ανάπτυξη έρχονται νέες προκλήσεις». Έτσι, αυτή τη φορά φτιάξαμε ένα ειδικό blog που έχει μια καλή δόση πληροφοριών και γνώσεων που συγκεντρώθηκαν από την ομάδα της Rise Hydroponics.

Ω ναι! Το σημερινό ιστολόγιο συζητά για τους καλύτερους και εύκολους τρόπους που μπορούν να ακολουθήσουν οι ιδιοκτήτες αγροκτημάτων Hydroponics για να διατηρούν τις φάρμες τους υγιεινές και καθαρές. Η «Υγιεινή των αγροκτημάτων» είναι το πιο κρίσιμο θέμα που συνήθως έρχεται σε δεύτερη μοίρα και έρχεται στο προσκήνιο μόνο όταν οι καλλιέργειες αντιμετωπίζουν απώλειες. Η παραγωγικότητα αρχίζει να πέφτει. Ελάτε, λοιπόν, να διαλέξουμε λίγη ταχύτητα και να απαντήσουμε στις πιο βασικές ερωτήσεις και μετά θα μεταβούμε στις Καλές Πρακτικές που μπορούν να ακολουθηθούν για την υγιεινή των αγροκτημάτων.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ;

Οι ιδιοκτήτες φάρμας επενδύουν πολλά χρήματα σε εγκαταστάσεις αγροκτημάτων υδροπονίας.
Στη συνέχεια προμηθεύονται σπορόφυτα, τα τοποθετούν στα κατάλληλα τμήματα και ξεκινούν όλο τον εξοπλισμό.

Όλοι μας περιμένουμε την αύξηση των καλλιεργειών και τελικά φιλοδοξούμε να έχουμε περισσότερα κέρδη.
Αλλά περίμενε ένα δευτερόλεπτο. Πολλές φορές, τα πράγματα δεν πάνε τόσο ομαλά όσο ακούγονται.
Είναι επειδή μόνο ένα λάθος στη φάρμα σας μπορεί να κάνει τα πράγματα να πάνε χειρότερα.

Ακολουθούν οι 7 κορυφαίοι λόγοι για τους οποίους η υγιεινή των αγροκτημάτων είναι εξαιρετικά σημαντική:

⦁ ΕΝΤΟΜΑ & ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Αυτές είναι οι πιο κοινές αιτίες που οδηγούν σε απώλεια καλλιέργειας:

Παράσιτα: Ζωύφια, Έντομα, Κάμπιες και Μύγες.

ΠΑΘΟΓΟΝΑ: Τα παθογόνα είναι οργανισμοί που προκαλούν ασθένειες. Τα παθογόνα περιλαμβάνουν βακτήρια, ιούς, μύκητες, νηματώδεις (μικρά σκουλήκια σαν ζώα), μούχλα και ωίδιο.

Ακόμη και βακτηριακές κηλίδες σε φύλλα, φρούτα και λαχανικά είναι επίσης ορατές με γυμνό μάτι.

⦁ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΔΟΤΗΤΑ

Οι κακές συνθήκες υγιεινής και η κακή καθαριότητα επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την κερδοφορία.

⦁ ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ

Μεγάλο ποσό πηγαίνει σε δαπάνες για την αγορά φυτοφαρμάκων που ψεκάζονται για τον έλεγχο των παρασίτων και την ανάπτυξή τους. Αυτό μπορεί να φαίνεται να είναι ένα δευτερεύον ζήτημα τις πρώτες ημέρες. αλλά μακροπρόθεσμα, τα συνολικά κέρδη της φάρμας σας θα αρχίσουν να μειώνονται σταδιακά. Και το ίδιο συμβαίνει και με την απόδοση των καλλιεργειών, η οποία επίσης μειώνεται.

⦁ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ ΔΡΟΥΝ ΩΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Τα παράσιτα και οι ασθένειες προέρχονται από ζιζάνια. Αυτά τα ζιζάνια που υπάρχουν μέσα και γύρω από το θερμοκήπιό σας είναι οι κύριες περιοχές ανάπτυξης των ζιζανίων. Τα ζιζάνια παρέχουν καταφύγιο και τροφή στα παράσιτα και λειτουργούν ως ξενιστές για ασθένειες.

⦁ ΝΕΑ ΦΥΤΑ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΡΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

Τα υπολείμματα των καλλιεργειών είναι πεταμένα φύλλα, μολυσμένα φρούτα και λαχανικά και πρέπει να γνωρίζετε ότι τα παράσιτα και οι ασθένειες κρατούν αυτά τα υπολείμματα των καλλιεργειών για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και τελικά μπορούν επίσης να μολύνουν σε νέα φυτά.

Αν τα αφήσετε στο πάτωμα, θα προσελκύσετε παράσιτα και άλλες ασθένειες στα απορρίμματα και επομένως μόλυνση σε άλλες υγιείς καλλιέργειες της υδροπονικής φάρμας σας.

⦁ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΠΑΘΟΓΟΝΑ

Η σκόνη και η βρωμιά στα παπούτσια, όταν δεν ελέγχονται, γίνονται ισχυροί φορείς επιβλαβών μικροοργανισμών και παθογόνων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών. Ακόμη και ο άνεμος μπορεί να φυσήξει σκόνη που μεταφέρει παθογόνα που προκαλούν ασθένειες.

⦁ ΤΟ ΝΕΡΟ ΒΡΟΧΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ

Οι πιτσιλιές της βροχής ή το νερό από καταιγίδες και ακόμη και μικρές πλημμύρες είναι πιθανοί φορείς ασθενειών.
Ουφ! Φαίνεται ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που πρέπει να νοιαστούν. Σωστά?
ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ όμως!

Η Rise Hydroponics και οι ομάδες της θα σας διευκολύνουν.

Λοιπόν, εδώ έχουμε το πιο ιδιαίτερο μέρος αυτού του ιστολογίου:

17 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ & ΥΠΕΡΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΥΔΡΟΠΟΝΙΚΗΣ

Πρώτα πρώτα, πρέπει να δώσουμε σημασία στην ελαχιστοποίηση των απωλειών όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η σωστή καθαριότητα θα σας εξοικονομήσει πολλές ανθρωποώρες και χρήματα.
Χρήματα που πηγαίνουν στην πρόσληψη επιπλέον εργατικού δυναμικού για τον καθαρισμό και τη διάδοση φυτοφαρμάκων.

⦁ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Αποφασίστε για τις εργασίες καθαρισμού και ορίστε τους κουμπάρους για αυτή τη δουλειά. Στη συνέχεια, για την τήρηση της λογοδοσίας, οι ιδιοκτήτες των αγροκτημάτων πρέπει να ορίσουν μια βασική διαδικασία που πρέπει να ακολουθείται καθημερινά για τη συντήρηση, τη συντήρηση και τον καθαρισμό του Θερμοκηπίου. Και η συνεπής παρακολούθηση πρέπει να εκτελείται βάσει αναφορών, έτσι ώστε τα πράγματα να διατηρούνται υπό έλεγχο.

⦁ ΕΛΕΓΞΤΕ ΝΕΑ ΦΥΤΥΡΑ

Τα σπορόφυτα πρέπει να αξιολογηθούν πριν από τη φύτευσή τους. Δεδομένου ότι τα σπορόφυτα φέρονται από ένα φυτώριο ή από τον δικό σας ειδικό χώρο καλλιέργειας, είναι επίσης πιθανή πηγή παρασίτων και ασθενειών, εάν αφεθούν ανεξέλεγκτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

⦁ ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ τα υπολείμματα της καλλιέργειας:

Τα παλιά φυτά, το φύλλωμα και άλλο μολυσμένο φυτικό υλικό που αφαιρείται από μια καλλιέργεια κατά την περίοδο ανάπτυξής της ονομάζονται υπολείμματα καλλιέργειας. Αυτά περιλαμβάνουν επίσης πεταμένα φρούτα, φύλλα και παλιά φρούτα που έχουν μείνει στο θερμοκήπιο. Πρέπει να αφαιρεθούν/απορρίφθουν από το θερμοκήπιο διαφορετικά παρέχουν καταφύγιο σε μια σειρά από παράσιτα και ασθένειες.

⦁ ΜΔΕΙΤΕ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ

Ο χώρος γύρω από το θερμοκήπιο πρέπει να κουρεύεται σωστά και να διατηρείται καθαρός, ώστε τα ζιζάνια και τα σπορόφυτά του να μπορούν να ξεριζωθούν το συντομότερο δυνατό.

⦁ ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΓΥΡΩ ΚΑΘΕ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ

Συνιστάται επίσης μια προστατευτική περιοχή 5-10 μέτρων γύρω από το θερμοκήπιο. Αυτή η ουδέτερη περιοχή είναι ο άγονος χώρος μεταξύ των ορίων της δομής πολυκατοικίας και των γύρω χώρων. Το περιβάλλον του θερμοκηπίου πρέπει να διατηρείται απαλλαγμένο από ζιζάνια.

⦁ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Αντί για χέρια, πρέπει κανείς να χρησιμοποιήσει αιχμηρά εργαλεία για να κόψει τα μολυσμένα μέρη και να τα απομακρύνει για απόρριψη. Αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αυτά τα εργαλεία πρέπει να απολυμαίνονται καθημερινά με αιθυλική αλκοόλη, χλωρίνη ή οποιοδήποτε απολυμαντικό ταιριάζει καλύτερα για αυτόν τον σκοπό.

Πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Ακόμη και ο χώρος αποθήκευσης και συντήρησης τους πρέπει να διατηρείται υγιεινός.

⦁ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ

Το νερό πρέπει να απολυμανθεί πριν πετάξει στα φυτά. Ορισμένες φάρμες επεξεργάζονται το νερό με Χλώριο, αλλά θα τους προτείνουμε να κάνουν τακτική παρακολούθηση των επιπέδων χλωρίου και του pH επίσης. Γι’ αυτό ακόμη και το απολυμασμένο νερό πρέπει να αποθηκεύεται σε κλειστή δεξαμενή, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος υπολειμμάτων και σκόνης.

Το νερό σε ανακυκλοφορία πρέπει επίσης να απολυμαίνεται από καιρό σε καιρό. Διαφορετικά, οποιοδήποτε μη ανιχνευμένο μολυσμένο φυτό μπορεί να μεταδώσει μια ασθένεια στο νερό που τρέχει μέσα από τις ρίζες.

⦁ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΟΥΤΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Τα παράσιτα μπορούν εύκολα να κρυφτούν και να περιμένουν γύρω από τη δομή και τα εξαρτήματά της. Γι’ αυτό οι ειδικοί μας συνιστούν πάντα στους ιδιοκτήτες αγροκτημάτων να αναθέτουν άνδρες για τον καθαρισμό των δομικών εξαρτημάτων.

⦁ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΔΑΠΕΔΩΝ

Οι επενδύσεις δαπέδων του θερμοκηπίου πρέπει να συντηρούνται καλά. Πρέπει να σκουπίζονται και να πλένονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

⦁ ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Οι κάδοι πρέπει να φυλάσσονται μέσα στην πολυκατοικία, για την απόρριψη υπολειμμάτων φυτικών υλικών, υπολειμμάτων καλλιεργειών και πρέπει να αδειάζονται καθημερινά, ώστε να αποφεύγεται η μετατροπή τους σε έδαφος αναπαραγωγής παρασίτων.

⦁ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΡΓΑΤΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Συνιστώνται καθαρά ρούχα ή αναλώσιμα μιας χρήσης για τη διασφάλιση της υγιεινής.
Τα γάντια μιας χρήσης και το χαρτί μιας χρήσης “Lab Coats” έχουν επίσης κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στις φάρμες υδροπονίας στην Ινδία.

Οι Καθαροί Κάδοι θα πρέπει να γίνονται υποχρεωτικοί πριν μεταφερθούν στο εσωτερικό του πολυκατοικίας.

Και ναι, η κατανάλωση καπνού και το κάπνισμα πρέπει να απαγορεύονται εντός του θερμοκηπίου αλλά και γύρω από την ουδέτερη ζώνη.

Ακόμη και οι ιδιοκτήτες και οι εργαζόμενοι των αγροκτημάτων πρέπει να πλένουν τα χέρια τους αν έχουν καπνίσει και μόνο τότε πρέπει να τους επιτρέπεται να μπουν μέσα στο θερμοκήπιο.

⦁ ΑΡΡΩΣΘΕΝΤΟ ΦΥΛΛΩΜΑ

Το άρρωστο φύλλωμα, οι καρποί και τα κρίσιμα μολυσμένα φυτά πρέπει να αφαιρεθούν από το θερμοκήπιο. Αυτό μειώνει την πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών σε οποιαδήποτε καλλιέργεια.

Τοποθετήστε αυτά τα πεταμένα φυτικά υλικά απευθείας σε σακούλες ή κάδους και βγάλτε τα από το θερμοκήπιο.

⦁ ΤΟ ΚΛΑΔΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ

Κλάδεμα σημαίνει απομάκρυνση εκείνων των τμημάτων του φυτού που δεν είναι μέχρι το σημάδι ή παρουσιάζουν σημάδια υποβάθμισης. Είναι αρκετά χρήσιμο για τη διατήρηση της κυκλοφορίας του αέρα μέσα στις καλλιέργειες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται επίσης για την απόρριψη μη εμπορεύσιμων καρπών από τις καλλιέργειες. Αυτό συμβαίνει επειδή το κλάδεμα βοηθά περαιτέρω στη διαρκή ανάπτυξη των καλλιεργειών και στην ισορροπημένη απόδοση.

⦁ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ & ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Σε κάθε θερμοκήπιο πρέπει να τοποθετούνται ή να χρησιμοποιούνται αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η υγρασία πρέπει να διατηρείται όπως προτείνει ο γεωπόνος, διαφορετικά η πολύ χαμηλή ή και πολύ υψηλή υγρασία δίνει την κατάλληλη συνθήκη για να αναπτυχθούν τα παράσιτα και οι ασθένειες.

⦁ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΚΑΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΑΕΡΑ

Τα αγροκτήματα πρέπει να διαθέτουν ανεμοφράκτες και σήτες εξαερισμού για να επιβραδύνουν την ταχύτητα του αέρα.
Παράσιτα όπως οι λευκές μύγες, οι θρίπες και οι αφίδες μπορεί να πετάξουν ή ακόμη και να μεταφερθούν μαζί με γρήγορη ροή αέρα.

Η καλή κυκλοφορία του αέρα διασφαλίζει την καλή υγεία των φυτών. Η κακή κυκλοφορία του αέρα δίνει έδαφος αναπαραγωγής στο ωίδιο και άλλα επιβλαβή παράσιτα και ασθένειες.

⦁ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΠΑΓΙΔΕΣ

Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε “Sticky Traps”. Παγίδες χρωμάτων όπως το κίτρινο, το μπλε και το λευκό, μόνο και μόνο επειδή τα παράσιτα έλκονται περισσότερο από αυτά τα χρώματα.

⦁ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ:

Κατά τον έλεγχο για παράσιτα, μαρασμό ή ασθένειες, αυτό το σχέδιο γίνεται η πιο έξυπνη επιλογή που πρέπει να ακολουθήσετε. Είναι επειδή παθογόνα από ένα πολυκατοικία δεν πρέπει ποτέ να μεταφερθεί σε άλλο πολυκατοικία.

Αυτό το σχέδιο έχει ως εξής:

⦁ Εργαστείτε πρώτα στην καθαρότερη καλλιέργεια.
⦁ Εργαστείτε πρώτα στο Youngest Crop και μετά
⦁ Στους περισσότερο πληγέντες

Αυτές οι 21 συμβουλές θα εξασφαλίσουν καλή υγιεινή και καθαριότητα στις φάρμες υδροπονίας σας και θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο, κόπο και χρήμα.

Τώρα απλώς θα σας συμβουλεύαμε να κάνετε τακτικό έλεγχο ασθενειών των φυτών και να ελέγξετε για κάθε είδους μη φυσιολογική ανάπτυξη των φυτών.
Η ΠΡΩΙΜΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάγνωση αυτού του ιστολογίου που είναι αφιερωμένο στη διασφάλιση της υγιεινής της φάρμας για την εγκατάσταση υδροπονίας σας και αυτές οι υποδείξεις και οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες για μακροπρόθεσμο.

Εάν θέλετε να συζητήσετε περισσότερα για την υδροπονία, τότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην επίσημη διεύθυνση email μας ή να αφήσετε ένα σχόλιο παρακάτω και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 24 ωρών.

Ευχαριστώ που διαβάσατε αυτό το blog.
Η Rise Hydroponics έχει περισσότερα από τέτοια ειδικά ιστολόγια που έρχονται στο δρόμο σας.
Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.