Πώς να αναγνωρίσετε υγιείς ρίζες στην υδροπονία;

How to identify healthy roots in hydroponics?

Γνωρίζετε τι λειτουργίες εκτελούν οι ρίζες; Λοιπόν, βοηθούν στην πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και νερού, αποθηκεύουν τα κατασκευασμένα υλικά και παρέχουν φυσική υποστήριξη στα φυτά πάνω από το έδαφος. Με λίγα λόγια, υγιείς ρίζες και υδροπονία πάνε μαζί. Εμείς ως άνθρωποι είμαστε διαβόητοι για την εμπιστοσύνη στα μάτια. Και εμείς ως κηπουροί τείνουμε να κάνουμε το ίδιο. Ρωτήστε οποιονδήποτε χομπίστα, επαγγελματίες ή κηπουρούς εσωτερικών χώρων, έχουν αυτή τη συνήθεια να κουβαλούν μόνο εκείνο το μέρος του φυτού που είναι ορατό.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, αλλά παραβλέπουμε την υγεία των ριζών και αυτό προκαλεί ελλείψεις κατά τη διάρκεια της συγκομιδής. Ξεχνάμε εντελώς ότι οι ασθένειες και τα ανεπιθύμητα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στο δωμάτιο ανάπτυξης μας. Καθώς η υγεία των ριζών είναι τόσο ζωτικής σημασίας, πρέπει να προσέχουμε κατάλληλα ώστε να διατηρήσουμε δυναμικά την ανάπτυξη των ριζών σε κάθε στάδιο ανάπτυξης του φυτού.

Δεν αναπτύσσονται όλες οι ρίζες κάτω από το έδαφος. Οι ορχιδέες για παράδειγμα είναι ένα από τα φυτικά είδη των οποίων οι ρίζες αναπτύσσονται στον αέρα. Αυτά τα φυτά ονομάζονται «εναέρια». Πριν προχωρήσουμε στον τρόπο αναγνώρισης υγιών ριζών σε ένα σύστημα υδροπονίας, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας ένα γεγονός και αυτό είναι: Εκρηκτική ανάπτυξη ριζών κάτω από το έδαφος σημαίνει πάντα εκρηκτική ανάπτυξη φυτών πάνω από το έδαφος.

Τι είναι οι υγιείς ρίζες;

υγιείς ρίζες μαρουλιού

Έχουμε ήδη μιλήσει για το πώς οι ρίζες είναι ένα από τα πιο ζωτικά μέρη της υγείας ενός φυτού. Εάν είναι άρρωστοι, το φυτό είναι επίσης άρρωστο. Επομένως, η σημασία των υγιών ριζών δεν μπορεί να τονιστεί αρκετά. Εξάλλου, μεταφέρουν απαραίτητα μέταλλα και νερό στο υπόλοιπο φυτό. Είναι μέσω των ριζών που το φυτό πίνει ή τρώει. Όμως, έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς εμφανίζονται οι υγιείς ρίζες;

Οι υγιείς ρίζες πρέπει να είναι αρκετά μακριές ώστε να συγκρατούν το μέσο ανάπτυξης, χυμώδεις, μαύρισμα ή λευκό χρώμα. Εάν μπορείτε να δείτε οποιεσδήποτε ρίζες, τότε πρέπει να έχουν λευκό χρώμα. Αν τυχαία οι ρίζες είναι εύθρυπτες ή καφέ, αυτό υποδηλώνει ανθυγιεινά φυτά. Εάν οι ρίζες αποτυγχάνουν να κρατήσουν το σχήμα του εδάφους και είναι μικρές, είναι ανώριμες. που σημαίνει ότι το φυτό δεν είναι έτοιμο για μεταμόσχευση και εξακολουθεί να είναι ανθυγιεινό.

Γιατί είναι απαραίτητο να έχουμε καλές ρίζες;

Οι ρίζες των φυτών στην υδροπονία

Στην υδροπονία, οι υγιείς ρίζες είναι απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς χρησιμεύουν για την ασφάλιση ενός φυτού, είναι όργανα του φυτού που είναι ακανόνιστα διακλαδισμένα και εκτελούν δύο κύριες λειτουργίες. Πρώτον, να αγκυρώσει το φυτό σταθερά σε ένα σταθερό σημείο με ουσιαστική πρόσβαση στο φως, τα θρεπτικά συστατικά και το νερό. δύο, ως συστήματα μεταφοράς, που επιτρέπουν στο φυτό να απορροφά θρεπτικά συστατικά και νερό.

Στην υδροπονία, μπορούμε να ενθαρρύνουμε την ικανότητα της ριζόσφαιρας ενός φυτού διασφαλίζοντας ότι έχει μια εξαιρετικά αεριζόμενη ριζική ζώνη για καλή κίνηση νερού-αέρα και κατάλληλα μέταλλα. Μια υγιής ριζική ζώνη ανακουφίζει δυναμικά την οργανική ένταση και διεγείρει την ανάπτυξη νέων ριζών βελτιώνοντας το σφρίγος των φυτών και ενισχύοντας την αντίσταση στις ασθένειες.

Πώς να αποκτήσετε καλές ρίζες;

Σε ένα σύστημα υδροπονίας, το υπερβολικό πότισμα των ριζών προκαλεί σήψη των ριζών. Τώρα, ξέρετε ότι η υδροπονία εστιάζει εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη των φυτών απουσία εδάφους, αλλά με τη βοήθεια διαλυμένων θρεπτικών ουσιών και νερού. Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν οι ρίζες δεν λαμβάνουν επαρκώς οξυγόνο, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε το σύστημα Kratky ή DWC. Το νερό είτε δεν αερίζεται αρκετά, είτε οι ρίζες δεν εκτίθενται απευθείας στον αέρα. Η σήψη των ριζών γεννά τη λάσπη και αυτό δημιουργεί περαιτέρω ένα αδιάβατο φράγμα. Το αποτέλεσμα- το οξυγόνο δεν φτάνει στο φυτό.

Σας ζητάμε να το σκεφτείτε σαν ένα αλεξίσφαιρο μπουφάν. Όμως, εδώ το σακάκι σκοτώνει το φυτό αντί να το σώζει. Χωρίς την κατάλληλη απορρόφηση οξυγόνου, τα κύτταρα της ρίζας πεθαίνουν. Αυτό ανοίγει περαιτέρω την πόρτα για παθογόνους μύκητες και ευκαιριακά βακτήρια. Κατά τη διείσδυση, τα παθογόνα πνίγουν αβίαστα ολόκληρο το σύστημα των ζωντανών ριζών. Πώς λοιπόν αναγνωρίζετε μια σήψη ρίζας; Αυτοί είναι τρόποι που μπορείτε.

  • Εάν τα φύλλα του φυτού σας ξεραίνονται και κιτρινίζουν, τότε οι ρίζες σαπίζουν. Τα ανθυγιεινά φύλλα είναι ενδεικτικά του γεγονότος ότι οι ρίζες των φυτών σας μπορεί να είναι κάτω από μια ασθένεια.
  • Οι μολυσμένες ρίζες είναι σκούρες καφέ, μπερδεμένες και γλοιώδεις.
  • Εάν οι ρίζες σας εκπέμπουν μια φοβερή μυρωδιά, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι οι ρίζες σας σαπίζουν.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να αποκτήσετε καλές ρίζες:

Διατηρήστε ένα καθαρό και υγιές σύστημα υδροπονίας. Αυτός ο κανόνας είναι ο γενικός κανόνας του αντίχειρα όταν ξεκινάτε με ένα σύστημα υδροπονίας. Όταν διασφαλίζετε τη σωστή ροή θρεπτικών συστατικών και ροή οξυγόνου στις ρίζες, μπορείτε να αποτρέψετε τη μόλυνση των φυτών από τη σήψη των ριζών. Εδώ είναι μια λίστα ελέγχου που μπορείτε να διατηρήσετε για να εξασφαλίσετε υγιείς ρίζες.

Κόβετε τις ρίζες τακτικά

Για να επιτρέπεται στα θρεπτικά διαλύματα και το οξυγόνο να περάσουν ομαλά μέσα από το σύστημα, είναι σημαντικό να κόψετε τις ρίζες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι μεγάλες ρίζες μπορούν να εμποδίσουν τις βασικές απαιτήσεις και θα μπορούσαν να εμποδίσουν αρνητικά τις καλλιέργειές σας.

Ένα καθαρό σύστημα υδροπονίας

Η καθαριότητα είναι το σύνθημα στο σύστημα υδροπονίας. Τονίζουμε περισσότερο αυτήν την πτυχή, επειδή ένα ακάθαρτο περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος για τοξικές ουσίες και επιβλαβή βακτήρια. Αποστειρώστε τον εξοπλισμό, απολυμάνετε το σύστημα και αφαιρέστε τα νεκρά φυτά σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Επιλέξτε την ιδανική αντλία

Ο αερισμός είναι σημαντικός σε ένα σύστημα υδροπονίας, καθώς θα μπορούσε να αυξήσει τα επίπεδα οξυγόνου που είναι ευεργετικά για τις ρίζες των φυτών. Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τον αερισμό είναι χρησιμοποιώντας πέτρες αέρα και προσθέτοντας μια ιδανική αντλία.

Μεγιστοποιήστε τη χρήση των ωφέλιμων βακτηρίων

Η απόρριψη ενός φυτού όταν είναι μολυσμένο δεν είναι πάντα η τέλεια λύση. Πρέπει πρώτα να μετρήσετε εάν μπορούν να σωθούν οι καλλιέργειες. Εάν παρατηρήσετε μόλυνση σε ένα πολύ μικρό τμήμα του φυτού, τότε πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να σώσετε το φυτό. Συνιστούμε να απενεργοποιήσετε το σύστημα υδροπονίας, να καθαρίσετε ολόκληρο το σύστημα υδροπονίας, να πλύνετε και να κόψετε τις ρίζες.

Χρησιμοποίησε παχύτερα υλικά για το κρεβάτι καλλιέργειας

Τα βακτήρια είναι φωτόφιλα και πρέπει να προστατεύσετε τις ρίζες σας από αυτά. Συνιστούμε τη χρήση παχύτερων και πιο σκουρόχρωμων υλικών για το κρεβάτι καλλιέργειας. Αυτό το σύστημα θα μπορούσε να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα φωτός που φτάνει στις ρίζες.

Αποφύγετε τη ζεστή/ζεστή θερμοκρασία

Οι θερμότερες/θερμότερες συνθήκες επιτρέπουν την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Είναι ένα ζεστό περιβάλλον που πολλαπλασιάζει την αναπαραγωγή επιβλαβών βακτηρίων. Έτσι, είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η ιδανική θερμοκρασία για ένα σύστημα υδροπονίας. Οι ειδικοί συνιστούν τη διατήρηση της θερμοκρασίας κάτω από τους 24 βαθμούς Κελσίου (75 βαθμούς Φαρενάιτ).

Χρησιμοποιώντας τον καλύτερο ενισχυτή ρίζας

Ένα ενισχυτικό ρίζας είναι επίσης το καλύτερο στοίχημα όταν πρόκειται για την ανάπτυξη υγιών ριζών. Περιέχει διαφορετικά είδη μικροοργανισμών που βοηθούν στον αποικισμό των ριζών. Με την ενσωμάτωση μιας ποικιλίας μικροοργανισμών, τα φυτά σας θα έχουν πολλά οφέλη.

Πώς να αναγνωρίσετε τις καλές ρίζες;

καλλιέργεια μαρουλιού υδροπονικά

Αν αναρωτιέστε πώς να αναγνωρίσετε τις καλές ρίζες σε ένα σύστημα υδροπονίας, τότε είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

  • Οι υγιείς ρίζες σε ένα σύστημα υδροπονίας θα φαίνονται χυμώδεις.
  • Οι ρίζες θα είναι αρκετά μακριές για να πιάσουν το χώμα στο σχήμα της γλάστρας.
  • Οι ρίζες θα είναι πολλές σε αριθμό.

συμπέρασμα

Τώρα που καταλάβατε τη σημασία των υγιών ριζών για την ιδανική πρόσληψη θρεπτικών συστατικών, είναι καιρός να βελτιστοποιήσετε την ανάπτυξη των ριζών στο υδροπονικό σας σύστημα. Αξιοποιήστε τις σωστές γνώσεις, εξοικειωθείτε με τις σωστές τεχνικές και χρησιμοποιήστε αρκετές δεξαμενές θρεπτικών συστατικών που θα βοηθήσουν στη θεραπεία και τη διαχείριση των φυτών. Ελπίζω να βρείτε αυτό το ιστολόγιο ωφέλιμο για τις ρίζες των φυτών σας και αν υπάρχει κάτι που θα θέλατε να μοιραστείτε, ενημερώστε μας στα σχόλια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.