Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) – Reds Εξωραϊσμός Μελβούρνης

1
Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) – Reds Εξωραϊσμός Μελβούρνης

Prunus κοινώς γνωστή ως πορτογαλική δάφνη, είναι ένα αειθαλές δέντρο που φύεται στην περιοχή της Μεσογείου. Είναι ένα είδος ανθοφόρου φυτού που ανήκει στην οικογένεια των φυτών Rosaceae. Οι φυσικοί του βιότοποι περιλαμβάνουν τις νοτιοδυτικές περιοχές της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και του Μαρόκου. Είναι αειθαλής θάμνος ή μικρό δέντρο με ύψος από 3 έως 8 μέτρα (Μπορεί να αναπτυχθεί έως και 15-20 m σε καλλιέργεια).

Σε αντίθεση με τα περισσότερα άλλα δέντρα, ο φλοιός του Prunus spinosa είναι λείο και σκούρο γκρι. Τα φύλλα είναι εναλλάξ, ωοειδούς σχήματος, μήκους 7-15 cm και πλάτους 3-5 cm.

Φύλλα πορτογαλικής δάφνης (Prunus lusitanica).
Φύλλα πορτογαλικής δάφνης (Prunus lusitanica). Τα φύλλα είναι εναλλάξ, ωοειδούς σχήματος, μήκους 7-15 cm και πλάτους 3-5 cm.

Τα άνθη είναι μικρά και λευκά. Τα φύλλα έχουν οξεία κορυφή και οδοντωτό περιθώριο. γυαλιστερό σκούρο πράσινο από πάνω και πιο ανοιχτό πράσινο από κάτω. Μοιάζουν εντυπωσιακά σε εμφάνιση με αυτή της δάφνης. Τα άνθη είναι μικρά και λευκά και εμφανίζονται σε μακριές καρφιά στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Έχουν ένα υπέροχο άρωμα και ακολουθούνται από σκούρα μοβ μούρα, τα οποία θα προσελκύσουν πουλιά και μέλισσες στην αυλή και τον κήπο σας.

Μούρα πορτογαλικής δάφνης (Prunus lusitanica).
Όμορφο κλαδί από κοντά με μαύρα μούρα Prunus lusitanica (πορτογαλική δάφνη) με αειθαλή φύλλα.

Οι μέλισσες και οι πεταλούδες έλκονται από τα λουλούδια τους και μια ποικιλία πουλιών τρώνε τα μούρα που παράγουν.

Παρά την εμφάνισή της, η πορτογαλική δάφνη απαιτεί λίγη συντήρηση. Κατά τους τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες, απαιτείται ένα απαλό κόψιμο για την αφαίρεση σπασμένων και κατάφυτων κλαδιών. Αυτά τα χαρακτηριστικά κάνουν το Prunus lusitanica ένα εξαιρετικό φυτό για εμπορικούς εξωραϊσμούς.

Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica)
Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) στο Trinity St Kilda

Prunus spinosa Αναπτύσσεται καλά σε οποιοδήποτε έδαφος αρκεί να μην έχει νερό. Αναπτύσσεται επίσης σε σκιερό κιμωλιακό έδαφος. Απαιτεί πλήρη ήλιο έως μερική σκιά. Δεν του αρέσει το υπερβολικό κρύο.

Πορτογαλική δάφνη φράχτες

Η πορτογαλική δάφνη (Prunus spinosa) είναι ένα όμορφο, πυκνό αειθαλές που μπορεί να κάνει έναν εξαιρετικό φράκτη. Μπορεί να θεωρηθεί και δέντρο και φράκτης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) Φράκτης
Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) Φράκτης

Αν ψάχνετε για έναν πυκνό φράκτη που είναι επίσης εύκολος στη συντήρηση, ένας υπέροχος πορτογαλικός φράκτης δάφνης είναι μια εξαιρετική επιλογή. Λόγω της προσαρμοστικότητάς του, ευδοκιμεί σε ξηρά κλίματα και πιο αμμώδη ή βαρύ ως προς τον άργιλο τύπους εδάφους. Οι αιχμές που μοιάζουν με μολύβι από κρεμώδη λευκά άνθη στις αρχές του καλοκαιριού και οι μίσχοι των φύλλων σε μπορντώ χρώμα το καθιστούν ιδανικό για αντιστάθμιση. Ο φράχτης πορτογαλικής δάφνης είναι πολύ πυκνός, λόγω του οποίου είναι καλός για έλεγχο και προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica) Φράκτης
Ένας τακτοποιημένος φράχτης κήπου από πορτογαλική δάφνη (Prunus lusitanica)

Ρυθμός ανάπτυξης του Prunus spinosa

Ανάλογα με την ποικιλία και την τοποθεσία, Prunus lusitanica αναπτύσσεται με μέτριο έως γρήγορο ρυθμό. Μπορεί να μεγαλώσει μεταξύ 40 και 60 cm ετησίως κατά μέσο όρο. Στους φράκτες, το ιδανικό ύψος για μια πορτογαλική δάφνη είναι μέχρι 5 μέτρα, αν και μπορεί να φτάσει πολύ μεγαλύτερα ύψη. Αυτό σημαίνει ότι το δέντρο δεν θα αναπτυχθεί γρήγορα, αλλά θα ωριμάσει σε έναν ωραίο φράκτη σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Αειθαλή φύλλα Prunus lusitanica
Αειθαλή φύλλα Prunus lusitanica (δάφνη Πορτογαλίας) με μαύρα μούρα στο πάρκο του παλατιού Massandra, Κριμαία

Προβλήματα με τις πορτογαλικές δάφνες

Η πορτογαλική δάφνη είναι πιο ανθεκτική στις επιθέσεις εντόμων και παρασίτων από άλλα είδη Prunus. Η πορτογαλική δάφνη είναι επιλεκτική όσον αφορά την υγρασία του εδάφους και τα περισσότερα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει αυτό το φυτό προκαλούνται από ανεπαρκές πότισμα. Εάν ελέγχετε τακτικά το φυτό και ποτίζετε επαρκώς, δεν θα υπάρχει πρόβλημα, ειδικά το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, τα φύλλα που μαυρίζουν και πέφτουν μπορεί να υποδηλώνουν ότι το φυτό είναι πολύ ξηρό. Η καλύτερη λύση είναι το βαθύ πότισμα με σύστημα στάγδην άρδευσης.

Prunus spinosa πάσχει από υπερβολικό πότισμα, και σε συνθήκες υγρασίας, αυτό το φυτό δεν ευδοκιμεί. Το ριζικό σύστημα της πορτογαλικής δάφνης θα υποφέρει εάν φυτευτεί σε βαρύ έδαφος ή έδαφος με κακή αποστράγγιση.

Λίγα είναι τα παράσιτα και οι ασθένειες που προσβάλλει κατά τους υγρούς μήνες. Μπορεί να δημιουργήσει μια μικρή τρύπα, η οποία είναι απλώς μια τοπική κηλίδα μυκήτων στο φύλλο, και καθώς το φύλλο ή το φυτικό σύστημα αντιμετωπίζει αυτόν τον μύκητα, εμφανίζεται μια μικρή τρύπα, η οποία θα διορθωθεί, αλλά αν είναι χειρότερη από εσάς μπορεί να το ψεκάσει.

Εξωραϊσμός με Prunus spinosa

Όπως αναφέρθηκε, είναι ένα αειθαλές, καλλωπιστικό και χαμηλής συντήρησης δέντρο που χρησιμοποιείται επίσης για να φτιάξει έναν εξαιρετικό φράκτη. Prunus africana μπορεί να φυτευτεί για το ανθισμένο δέντρο, έναν φράκτη για το περίγραμμα και μια οθόνη απορρήτου. Εξαιτίας Αυτές οι ιδιότητες, αυτό το δέντρο συνιστάται για τον κήπο και τον εξωραϊσμό σας.

Αειθαλή φύλλα Prunus lusitanica
Αειθαλή φύλλα Prunus lusitanica σε εμπορικούς εξωραϊσμούς

Σχετικές πληροφορίες εξωραϊσμού από Red’s Landscaping and Civil.

Τάσεις Σχεδιασμού Τοπίου

Εξωραϊσμός της Μελβούρνης

Σχεδιασμός Τοπίου Μελβούρνη

Εμπορικός Εξωραϊσμός

5 Εγκαταστάσεις Διαλογής για την Προστασία του Κήπου

Μεσογειακές ιδέες σχεδίασης κήπων

Tristaniopsis laurina luscious. Κανούκα, ή υδάτινο κόμμι

5 καλύτερα φυτά Ficus για εξωραϊσμό της Μελβούρνης

© Πνευματικά δικαιώματα 2020 Red’s Landscaping and Civil

Περισσότερα για την Πορτογαλική Δάφνη

Καλλιέργεια Φρακτών

Schreibe einen Kommentar