Περισσότερα έντομα του καλοκαιριού – Gardendaze

0
Περισσότερα έντομα του καλοκαιριού – Gardendaze

Φύλλα ορτανσίας με πιο φυλλώδη κάμπια μέσα

Να ένα έντομο που είναι πολύ εύκολο να το βρεις και πολύ εύκολο να το αντιμετωπίσεις.

Μέσα σε αυτό το τσαλακωμένο σετ φύλλων είναι ναι, το μαντέψατε, ένα άλλο πράσινο σκουλήκι. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι ο κόσμος είναι τόσο γεμάτος με πράσινα σκουλήκια, έτσι δεν είναι;

Αυτός ο τύπος λέγεται η ορτανσία πιο φυλλοβόλα – ένα είδος τρελού ονόματος, πιο φυλλοβόλα. Ίσως να ακουγόταν σαν φυλλοβόλο σε όποιον το σκέφτηκε. Για εσάς τους επιστημονικούς τύπους, είναι Olethreutes ferriferana. Τέλος πάντων, όπως μπορείτε να δείτε ξεκάθαρα από τη φωτογραφία, αυτό κάνει αυτό το μικρό σκουλήκι – ράβεται σε ένα μικρό κουκούλι από φύλλα ορτανσίας – σχεδόν πάντα κοντά στην κορυφή της ορτανσίας arborescens, ή των λείων φυτών ορτανσίας.

Αυτό που είναι υπέροχο με αυτό το έντομο είναι ότι για να το αντιμετωπίσετε, απλά κόβετε τη μικρή συστάδα των ραμμένων μεταξύ τους φύλλων και τα πετάτε στα σκουπίδια. Μην τα κομποστοποιήσετε διαφορετικά θα δώσετε χρόνο στα μικρά σκουλήκια να εκκολαφθούν στους σκόρους που γίνονται και να ξεκινήσετε ολόκληρο τον φαύλο κύκλο από την αρχή – γιατί μόλις αποκτήσετε αυτά τα πράγματα, τα έχετε για πάντα εκτός αν καταφέρετε να απαλλαγείτε από τον εαυτό σας τους νωρίς.

Και εκτός από το να αμαυρώνεις την εμφάνιση των φυτών σου, γιατί θέλεις να τριγυρνάς κόβοντας τα φύλλα σου –ή ακόμα καλύτερα, ξεφλουδίζοντας τα φύλλα και σπάζοντας τις μικρές κάμπιες, για όσους από εσάς αρέσει κάτι τέτοιο– κάθε χρόνο ? Ξέρω ότι έχω αρκετά να κάνω στον κήπο την άνοιξη χωρίς αυτό, ευχαριστώ!

Schreibe einen Kommentar