Παιώνιες και Μυρμήγκια – Gardendaze

0
Παιώνιες και Μυρμήγκια – Gardendaze

Μυρμήγκι σε μπουμπούκι παιώνιας

Τι συμβαίνει λοιπόν με τις παιώνιες και τα μυρμήγκια; Βρίσκονται σχεδόν πάντα μαζί – αλλά γιατί;

Σχετικά με τη θεωρία ότι η φύση δεν κάνει λάθη ή ότι δεν υπάρχουν ατυχήματα στη φύση, ας το εξετάσουμε λίγο πιο προσεκτικά.

Σαφώς τα μυρμήγκια αντλούν κάτι από τις παιώνιες, σωστά; Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε μικρές σταγόνες νερού κοντά στο σημείο που βρίσκονται τα μυρμήγκια – αν είναι ακόμα εκεί. Τα μυρμήγκια κυνηγούν το νέκταρ των παιώνων. (Δεν φαίνεται ιδιαίτερα καλά σε αυτή τη φωτογραφία)

Τώρα λοιπόν έχουμε ταξινομήσει ό,τι έχει για τα μυρμήγκια. Υπάρχει κάτι για τις παιώνιες; Ισως. Όπως και σε άλλες σχέσεις, τα μυρμήγκια μπορεί να προστατεύουν τις παιώνιες από άλλα έντομα που μπορεί να θέλουν να βλάψουν τα μπουμπούκια τους.

Εδώ είναι ένα ενδιαφέρον άρθρο από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι που υποδεικνύει ότι τα μυρμήγκια μπορεί πράγματι να προστατεύουν τις παιώνιες από άλλα έντομα και σίγουρα ότι η χρήση εντομοκτόνων δεν είναι απαραίτητη.

Έχω βρει έναν απλό τρόπο για να αποφεύγω να φέρνω μυρμήγκια όταν κόβω παιώνιες. Τα κόβω το πρωί, τα ανακινώ απαλά και μετά τα αφήνω έξω σε σκιερό μέρος μέχρι το βράδυ. Αυτό γενικά δίνει στα μυρμήγκια χρόνο να αφήσουν τα λουλούδια με τη θέλησή τους.

Και, φυσικά, το κόψιμο των λουλουδιών μόλις είναι ελαφρώς πιο ανοιχτά –το κάνω συνήθως ακόμα και λίγο μετά το στάδιο «marshmallow» που προτείνεται στο άρθρο UM– βοηθά επίσης επειδή το μεγαλύτερο μέρος του νέκταρ έχει φύγει από τα λουλούδια. Μόλις φύγει το νέκταρ, το ίδιο κάνουν και τα μυρμήγκια, γενικά.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις απλές πρακτικές διαχείρισης, τόσο εσείς όσο και τα μυρμήγκια μπορείτε να απολαύσετε τα λουλούδια – τα μυρμήγκια έξω από το σπίτι και εσείς και τα λουλούδια (με εξαίρεση τα μυρμήγκια) μέσα στο σπίτι!

Schreibe einen Kommentar