Οι ορτανσίες ως τροφή για επικονιαστές – Gardendaze

0
Οι ορτανσίες ως τροφή για επικονιαστές – Gardendaze

20200705_063506

Μάλλον θυμάστε αυτή τη φωτογραφία από την Τετάρτη. Δεν είναι από αυτές που έχουν πίσω της την πραγματική ομίχλη και ομίχλη.

Αν θέλω να δουλέψω γύρω από αυτά τα φυτά, προσπαθώ να το κάνω είτε πολύ νωρίς το πρωί είτε αργά το βράδυ. Μόλις τα χτυπήσει ο ήλιος, τα βρίσκουν οι μέλισσες – και καλύπτονται από μέλισσες.

Ίσως θυμάστε την παρατήρησή μου από τη Δευτέρα ότι δεν μπορώ να βγάλω καλές φωτογραφίες μελισσών. Βλέπω πολλές καλές φωτογραφίες μελισσών στα social media και θαυμάζω.

Νομίζω ότι με μένα πηγάζει από 2 πράγματα: το πρώτο είναι οι δικοί μου περιορισμοί. Δεν είμαι αρκετά υπομονετικός για να περιμένω τη σωστή λήψη, να τη στήσω κ.λπ.

Επίσης δεν χρησιμοποιώ τον κατάλληλο εξοπλισμό. Ένα τρίποδο θα βοηθούσε στη σταθεροποίηση της κάμερας και ένας φακός μακροεντολής θα με έφερνε πιο κοντά στις μέλισσες χωρίς να πάω από πάνω τους.

Αλλά όλα αυτά προέρχονται από το ότι πιστεύω ότι μια μέλισσα πρέπει να κάνει το πράγμα της χωρίς καμία άλλη παρέμβαση από εμάς τους ανθρώπους. Δεν είναι ήδη αρκετά σκληρή η δουλειά του; Χρειάζεται πραγματικά να δείτε μια φωτογραφία ενός μέλισσα; Όλοι γνωρίζουμε τι είναι ένας χαριτωμένος ασαφής μέλισσα.

Αλλά παρεκκλίνω. Και ναι, οι βομβίνοι είναι μια από τις μέλισσες στις ορτανσίες μου. Όπως και οι μέλισσες. Και μικρότερες μέλισσες που δεν έχω εντοπίσει.

Και ακόμη και μερικές ατσάλινα μπλε σφήκες κυνηγών κρίκετ.

Έτσι μπορείτε να δείτε ότι αυτές οι ορτανσίες είναι μαγνήτες για επικονιαστές. Ή μπορείτε τουλάχιστον να ακούσετε γι ‚αυτό.

Schreibe einen Kommentar